Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 6-13 Φεβρουαρίου 2017

Με γεμάτες τις βαλίτσες από υπουργικές δεσμεύσεις για τρέχοντα θέματα του δήμου γύρισε από την Αθήνα ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος

Αρκετά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη Δημοτική Αρχή του δήμου Νέστου και τον δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο κατά το χρονικό διάστημα 6-13 Φεβρουαρίου, καθώς, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών του δημάρχου με υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων και φορέων στην Αθήνα για τρέχοντα ζητήματα της περιοχής, καθώς και δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου. Αναλυτικά παρακάτω οι δραστηριότητες του κ. Τσομπανόπουλου.

Δημοτικό Συμβούλιο 6ης Φεβρουαρίου 2017

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου και στα εκτός ημερησίας θέματα ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ζήτησε από το Σώμα να υπογράψει το ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, όπως κι έγινε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγορά αυτοκινήτου 4×4 (προϋπολογισμού ύψους 40.000 ευρώ) που προέβη ο δήμος το οποίο θα διατεθεί στην περιοχή του πρώην δήμου Ορεινού προκειμένου να επιλύει προβλήματα που δημιουργούνται από την χιονόπτωση αλλά και για άλλες υπηρεσίες.

Αναφέρθηκε ακόμη, στη μεγάλη επιτυχία της τακτοποίησης όλων των αυθαίρετων κατασκευών ύστερα από ενέργειες της διοίκησης τόσο του κάμπινγκ Κεραμωτής όσο και των αναψυκτηρίων. Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Νέστου είχε κληθεί από την εισαγγελέα ύστερα από καταγγελία για την κατασκευή περίφραξης του κάμπινγκ.

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου για διαδοχικές συναντήσεις σε υπουργεία για σημαντικά θέματα του δήμου

Σημαντικό ταξίδι πραγματοποίησε στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου για 3 ημέρες είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με υπουργούς και φορείς προκειμένου να εξετάσουν σημαντικά προβλήματα του δήμου Νέστου. Πολλά τα θέματα στην ατζέντα του, ενώ πολλές ήταν και οι θετικές δεσμεύσεις που εισέπραξε. Έτσι λοιπόν, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου παρέστη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών όπου εξετάσθηκε η αίτηση θεραπείας της INTRAKAT κατά της απόφασης της ΔΕΥΑΝ για απόρριψη του αιτήματος αποζημίωσης θετικών ζημιών για το χρονικό διάστημα 14.4-31.12.2015 ύψους 1.182.092 ευρώ. Στη σύσκεψη παρέστησαν ακόμη ο διευθυντής της ΔΕΥΑΝ Κάλφας Κωνσταντίνος, η επιβλέπουσα μηχανικός Τσολάκη Ελένη καθώς και δύο νομικοί της ΔΕΥΑΝ.

Την επομένη το πρωί (8.2.2017) ο δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε με τον γ.γ. του υπουργείου Ναυτιλίας Λαμπρίδη Χρήστο στον Πειραιά όπου κατέθεσε αίτηση του δήμου για ανάκληση της παραχώρησης χρήσης του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το ιατρείο Κεραμωτής προς το Λιμεναρχείο Κεραμωτής, το υπόμνημα της ιατρού κ. Λυγερά, καθώς και έγγραφο με υπογραφές των πολιτών της Κεραμωτής.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε με την πρόεδρο των ΕΛΤΑ Σταυράκη Φρόσω προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της τοποθέτησης γραμματοθυρίδων σε τοπικές κοινότητες του δήμου.

Με τον γ.γ. του υπουργείο Εσωτερικών κ. Πουλάκη συναντήθηκε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου προκειμένου να του καταθέσει υπόμνημα για την έλλειψη προσωπικού στον δήμο και κυρίως να του αναφέρει τον αποδεκατισμό των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας (από 12 μηχανικούς σε 2) με αποτέλεσμα να μη δύναται να ανταποκριθεί η εν λόγω υπηρεσία στις απαιτήσεις επιστασίας έργων, σύνταξης μελετών και παραλαβής έργων, ζητώντας κατ’ εξαίρεση διορισμό μηχανικών στον δήμο.

Λίγο αργότερα ο δήμαρχος Νέστου επισκέφθηκε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπου υπέγραψε τη σύμβαση του Πράσινου Ταμείου για την επιχορήγηση του δήμου με 35.000 ευρώ.

Στη συνέχεια μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών όπου συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό κ. Παπανάτσιου με την οποία συζήτησαν το θέμα της παραχώρησης στον δήμο  του κτηρίου που στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης τα προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια μέρα επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών της παραχώρησης του οικοπέδου πλησίον του 1ου 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης που ζητήθηκε από τον δήμο ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αύλειος χώρος του σχολείου.

Την τελευταία μέρα της παραμονής του στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου μετέβη στη Βουλή όπου συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Εμμανουηλίδη Δημήτρη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τα ραντεβού που του έκλεισε σε όλα τα υπουργεία έτσι ώστε να διευθετηθούν σημαντικά ζητήματα του δήμου Νέστου. Στο εντευκτήριο της Βουλής είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον υφυπουργό Ναυτιλίας Σαντορινιό Νεκτάριο όπου του παρέδωσε τη σχετική αλληλογραφία (δύο χρόνων τώρα) για το θέμα της μη διέλευσης βαρέων οχημάτων τους θερινούς μήνες από την Κεραμωτή. Είχε ακόμη την ευκαιρία να παραστεί σε ολομέλεια της Βουλής.

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Νέστου για το 2ο Ελληνοκινεζικό φόρουμ

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Σκοπός της συνάντησης η ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με το 2ο Ελληνοκινεζικό φόρουμ. Κύριος εισηγητής ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Πιτσιόρλας Στέργιος ο οποίος αναφέρθηκε στις στρατηγικές συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας. Παρέστησαν ακόμη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, πολλοί δήμαρχοι και φορείς, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης καθώς και ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Φεβρουαρίου

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου με μοναδικό θέμα την έγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Δήμου Νέστου στη θέση Ξηροπόταμος Χρυσούπολης και στη θέση Χαϊδευτό Κεραμωτής». Η συνεδρίαση κρίθηκε κατεπείγουσα λόγω του ότι μέχρι τις 10.02.2017 έπρεπε να αναρτηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Διαύγεια διότι υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Συμμετοχή του δήμου στην 1η τεχνική συνάντηση του προγράμματος Interreg Med

Ο δήμος Νέστου συμμετείχε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στην 1η τεχνική συνάντηση για την συλλογή προκαταρκτικών στοιχείων για τις πιλοτικές περιοχές του ευρωπαϊκού προγράμματος «Προώθηση της συν-εξέλιξης των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και των φυσικών συστημάτων για την ανάπτυξη βιώσιμου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού και ακρωνύμιο CO-EVOLVE».

Στόχοι του προγράμματος είναι η προώθηση αειφόρων πρακτικών τουριστικής ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών σε συνεργία με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών και τον Θαλάσσιο Στρατηγικό Σχεδιασμό. Η παράκτια και θαλάσσια περιοχή της ΔΕ Κεραμωτής αποτελεί μια από τις δύο περιοχές πιλοτικής εφαρμογής.

Ο δήμος Νέστου παρουσίασε τα προβλήματα της περιοχής τα οποία εμποδίζουν την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και συμμετείχε στην διερευνητική συζήτηση πιθανών τοπικών δράσεων. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του δήμου Αλεξανδρούπολης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ως δεύτερη πιλοτική περιοχή), η διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας- Ισμαρίδας Δ. Μιχαηλίδου , ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Καλούδης, η προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της ΔΤΕ ΠΑΜ-Θ κ. Χαμητίδου και ο εκπρόσωπος του Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΜ-Θ κ. Πάρτσιας.

Τον δήμο Νέστου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης και ο κ. Τσολάκης.

Κοπή πίτας από τον συνδυασμό του δημάρχου Νέστου «Πορεία με Όραμα» αλλά και από τον Εμπορικό Σύλλογο

Την πίτα του έκοψε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ο συνδυασμός του δημάρχου «Πορεία με Όραμα» η οποία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, σε γνωστό μαγαζί εστίασης της πόλης. Παρέστησαν ο δήμαρχος Νέστου ο οποίος έκοψε και την πίτα κάνοντας κατά τον χαιρετισμό του έναν σύντομο απολογισμό των έργων της διοίκησης και μια αναφορά στις βασικότερες μελλοντικές ενέργειες. Παρέστησαν ακόμη όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, οι υποψήφιοι των εκλογών του 2014, πλήθος φίλων και πολιτών.

Την Κυριακή 12.2.2017 την πίτα του έκοψε και ο Εμπορικός Σύλλογος Χρυσούπολης. Στην εκδήλωση παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Βαλσαμίδη Νίκο και Αργυράκη Μιχάλη καθώς και την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη και Ψυλλίδου Ελένη αντίστοιχα.

Την ίδια μέρα την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στεγνού κατά την οποία τον δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ορεινού Τουμπεκτσής Δημήτρης.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου την πίτα του έκοψε το Θεατρικό Εργαστήρι της Αναπτυξιακής σε γνωστό μαγαζί εστίασης του δήμου κατά την οποία παρέστησαν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αργυράκης Μιχάλης, η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Ψυλλίδου Ελένη καθώς και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Τσομπανόπουλος Γιώργος ο οποίος έκοψε και την πίτα. Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος μελών του εργαστηρίου, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την κοπή πίτας οι γνωστοί ηθοποιοί Σπύρος Ιωάννου και Ζανό Ντάνιας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιώργος Τσομπανόπουλος (στη μέση) κατά την κοπή Βασιλόπιτας του Θεατρικού Εργαστηρίου, μαζί με τους ηθοποιούς Ζανό Ντάνιας (αριστερά) και Σπύρο Ιωάννου (δεξιά)

Την Τσικνοπέμπτη η μεγάλη καρναβαλιστική παρέλαση στον δήμο Νέστου

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η καρναβαλιστική παρέλαση στον δήμο Νέστου όπου σχολεία, σύλλογοι και ομάδες θα λάβουν μέρος ντυμένοι με θέματα επιλογής τους. Σημείο εκκίνησης το σιντριβάνι του κυκλικού κόμβου όπου από εκεί στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η παρέλαση με διασκεδαστές και κλόουν σε τρελά κέφια, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια θα υπάρχουν djs με μουσική σε καρναβαλίστικους ρυθμούς.