Θετική η αποτίμηση της παρουσίας του δήμου Νέστου σε δύο Τουριστικές Εκθέσεις

Προβλήθηκε η φυσική ομορφιά της περιοχής και τα τοπικά προϊόντα στη Σόφια της Βουλγαρίας και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στοχεύοντας σε ακόμα περισσότερους τουρίστες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του δήμου Νέστου στις Τουριστικές Εκθέσεις στη Σόφια της Βουλγαρίας και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημερομηνίες 14-16 Φεβρουαρίου 2017 και 15-19 Φεβρουαρίου 2017.

Την αντιπροσωπεία του δήμου ηγείτο ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Ιωάννης Χατζηγερακούδης, καθώς και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νέστου Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου. Στην αποστολή συμμετείχαν το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής Κωνσταντίνα Κιρκιτσιώτη, η αντιπρόεδρος Δ.Δ. Κεραμωτής Ειρήνη Σοφιανού, ο τοπικός σύμβουλος Κεραμωτής Ιωάννης Αραμπατζάκης, η τοπική σύμβουλος Νέας Καρυάς Βασιλική Πουλουκτσή και η εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας Χρύσα Μελέτη.

Ο δήμος συμμετείχε σε οργανωμένα περίπτερα τα οποία επιμελήθηκε η Αναπτυξιακή Νέστου όπου και φιλοξενήθηκαν οι επαγγελματίες, το σύνολο των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 25 παρουσίες στην Σόφια και 18 παρουσίες στο Βουκουρέστι.

Πραγματοποιήθηκαν επαφές με τους κατά τόπους πρέσβεις της Ελλάδας όπου τέθηκαν ζητήματα τα οποία αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του δήμου Νέστου καθώς και την προβολή και διαφήμιση της περιοχής. Τόσο ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής όσο και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νέστου προέβαλαν τον δήμο Νέστου στα ΜΜΕ με συνεντεύξεις προωθώντας τις φυσικές ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα που παράγει ο τόπος, προσκαλώντας έτσι νέους επισκέπτες.

Σημαντική ήταν η προβολή τοπικών προϊόντων όπως ούζο, τσίπουρο, κρασί, ελιές, κουραμπιέδες, ακτινίδια κτλ μέσα από τις προσφορές των τοπικών επαγγελματιών του δήμου τους οποίους και ευχαριστεί.

Επίσης, ο δήμος Νέστου ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες οι οποίοι μέσα από τη συνεχή παρουσία τους στα περίπτερα του δήμου, την άψογη συνεργασία και εξυπηρέτηση που είχαν με τους επισκέπτες της έκθεσης, καθώς και με την προβολή ελληνικών παραδοσιακών χορών κατάφεραν να προσελκύσουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών.