Μαραθώνιος ο απολογισμός του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου για τα δυόμισι χρόνια διοίκησης στον δήμο Νέστου

Τα έργα του ΕΣΠΑ, οι παρεμβάσεις και τα πεπραγμένα της κοινωνικής πολιτικής που παρουσίασε ο δήμαρχος Νέστου θα αποτυπωθούν σε έντυπο υλικό που θα διανεμηθεί πολύ σύντομα σε κάθε πολίτη του δήμου

Όπως είχε ανακοινώσει και προεκλογικά και όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκανε τον απολογισμό της διοίκησής του στον δήμο. Φέτος ο απολογισμός αφορούσε τα δυόμισι χρόνια διοίκησης και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, παρουσία ΜΜΕ αλλά και πολιτών που θέλησαν να την παρακολουθήσουν.

Ο δήμαρχος κατά τον απολογισμό αναφέρθηκε αναλυτικά στους εξής τομείς και άξονες:

  1. Στα έργα ΕΣΠΑ που παρέλαβε η δημοτική αρχή και ολοκλήρωσε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 (Κόμβος σφαγείων, 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης, Α’ Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης, ΧΑΔΑ, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης).
  2. Στην ολοκλήρωση του έργου της Γεωθερμίας καθώς και στη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιήθηκε από μεγάλη γερμανική εταιρία με την κατασκευή θερμοκηπίου αξιοποιώντας το έργο.
  3. Στις μελέτες που είναι έτοιμες να υποβληθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 (Αντιπλημμυρικά έργα, ανάπλαση οδού Εγνατίας, ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, Ανάπλαση πλατείας ηρώων, Ράμπα ΑΜΕΑ Κεραμωτής, κ.α.).
  4. Στις παρεμβάσεις που έγιναν στην Χρυσούπολη και σε όλα τα χωριά του δήμου Νέστου.
  5. Στις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν με τα τακτικά έσοδα του Δήμου, προϋπολογισμού ύψους 600.000 ευρώ.
  6. Στα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας του δήμου.
  7. Στα θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης.
  8. Στις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον δήμο.

Επί δυόμισι και πλέον ώρες ο δήμαρχος Νέστου ανέλυε και παρουσίαζε με ακρίβεια και λεπτομερή αναφορά όλα τα θέματα που προαναφέρθηκαν για τον δήμο Νέστου με τη βοήθεια οπτικού υλικού που προβαλλόταν στην οθόνη του θεάτρου.

Το κοινό που παρέστη παρακολούθησε τον απολογισμό με αμείωτο ενδιαφέρον, ενώ στο τέλος είχε την ευκαιρία να κάνει και ερωτήσεις προς τον δήμαρχο. Παράλληλα, παρέστησαν ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ προκειμένου να μεταφέρουν τα του απολογισμού σε όλους τους πολίτες που δεν είχαν την δυνατότητα να παραστούν στην εκδήλωση.

Ο απολογισμός που παρουσίασε ο δήμαρχος Νέστου θα αποτυπωθεί και σε έντυπο υλικό που θα διανεμηθεί πολύ σύντομα σε κάθε πολίτη προκειμένου να ενημερωθούν άπαντες για το έργο της διοίκησης αυτά τα δυόμισι χρόνια.