Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 6-12 Μαρτίου 2017

Εν αναμονή της εκπλήρωσης των αιτημάτων του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη

Τα αιτήματα του δήμου Νέστου προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, καθώς και η συνάντηση με εκπρόσωπο της Κοινοπραξίας ΤΑΡ, αλλά και η παρέμβαση του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στη συνεδρίαση του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας σχετικά με το αίτημα για συνέχιση του έργου του αρδευτικού στον δήμο, ήταν μερικές από τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής που ξεχώρισαν την δεύτερη βδομάδα του Μαρτίου.

Παράλληλα, ο δήμος ανακοινώνει ότι στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο του Δ’ Σώματος Στρατού και της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας θα βρίσκονται στο αγροτικό ιατρείο Λεκάνης την Πέμπτη 16 Μαρτίου από τις 9:30 έως τις 12:30 για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων του Ορεινού.

Συνάντηση σχολικής συμβούλου Α/θμιας Εκπαίδευσης με τον δήμαρχο Νέστου

Τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του την Δευτέρα 6 Μαρτίου η σχολική σύμβουλος της Α/θμιας Ακπαίδευσης Σαατσόγλου Ελένη προκειμένου να συζητήσουν για την ετήσια διοργάνωση εκδηλώσεων των Δημοτικών Σχολείων του Νέστου με την λήξη του σχολικού έτους. Οι εκδηλώσεις φέτος θα πραγματοποιηθούν πλησίον του ποταμού Νέστου και η σύμβουλος συζήτησε με τον δήμαρχο κυρίως για τον ασφαλή τρόπο μεταφοράς των μαθητών στο συγκεκριμένο χώρο. Ο δήμαρχος Νέστου δήλωσε πως θα σταθεί αρωγός στην εκδήλωση. Στη συνάντηση παρέστη και ο Διευθυντής του 1ου 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης Αλμπάντης Παναγιώτης.

Συνεδρίαση του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας συνεδρίασε την Τρίτη 7 Μαρτίου όπου στη συζήτηση που διεξήχθη κυριάρχησε μεταξύ άλλων το θέμα του αρδευτικού έργου στο Νέστο. Στη σύσκεψη παρέστη και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Χατζηγερακούδη Ιωάννη. Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» τη συνέχεια του έργου με τις όποιες πιθανές παρεμβάσεις.

Επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών στην Καβάλα

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τρίτη 7 Μαρτίου όλων των δημάρχων του νομού Καβάλας παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Σκουρλέτη Πάνου ύστερα από δική του πρόσκληση. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης μεταξύ άλλων ήταν οι επικείμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη». Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον υπουργό τού έθεσε τα παρακάτω σημαντικά θέματα που αφορούν τον δήμο του :

  • Την παράταση χρόνου εργασίας των υπαλλήλων της καθαριότητας
  • Τις δημόσιες συμβάσεις
  • Τις αναθέσεις υπηρεσιών, ειδικότερα σε προσωπικό τεχνικής υπηρεσίας
  • Την κατάργηση του ασφαλιστικού ταμείου ΟΓΑ
  • Τις προγραμματικές συμβάσεις με το Κέντρο Υγείας

Εκπρόσωπος του αγωγού TAP στον δήμαρχο Νέστου

Τον δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου ο εκπρόσωπος της εταιρείας του αγωγού TAP Νάκος Σπύρος προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη του έργου αλλά και να συζητήσουν για τις προτάσεις του δήμου που θα επιχορηγηθούν από την εταιρεία ως αντισταθμιστικά οφέλη από την διέλευση του αγωγού.

Ημερίδα από τον δήμο Νέστου για τους ελαιοπαραγωγούς

Ο δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας ( Ε.Ο.Ε.Σ.) Εύξεινη Πόλη-Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων για βιώσιμη ανάπτυξη και έδρα του Παραρτήματός του στην Βόρεια Ελλάδα από 3 Δεκεμβρίου 2016, διοργάνωσαν την Τετάρτη 8 Μαρτίου στο ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΚΕΓΕ) ημερίδα με θέμα «Ενίσχυση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών: Εφαρμογή του μεσογειακού προγράμματος “ARISTOIL” στον δήμο Νέστου». Παρέστησαν στην εκδήλωση πολλοί ελαιοπαραγωγοί της περιοχής. Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη ενώ εισηγήθηκαν του θέματος οι Διευθυντές του Ε.Ο.Ε.Σ. Κρημνιανιώτης Ν. και Παπούς Γ. καθώς επίσης και οι καθηγητές της Φαρμακευτικής Σχολής Μαγιάτης Π. και Μέλιου Ελ.

Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Μαρτίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και:

  • Η έγκριση της οικονομικής ενίσχυσης σε καύσιμα για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.
  • Η έγκριση πληρωμής για την σύνδεση της ΔΕΗ (Δίκτυο χαμηλής τάσης) με το έργο «Εξωχώραφα Λεκάνης».
  • Η έγκριση συνδιοργάνωσης του Δήμου Νέστου με το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης για το 4ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Τεχνημάτων.
  • Η αποδοχή παραίτησης του Αντιπροέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ Καϊτατζόπουλου Χαράλαμπου καθώς και η αποδοχή ανάληψης καθηκόντων στην θέση αυτή από τον Αργυράκη Μιχάλη.
  • Η αποδοχή παραίτησης της προέδρου του ΔΣ του ΝΠΔΔ Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Ψυλλίδου Ελένης και η αποδοχή ανάληψης καθηκόντων στην θέση αυτή από τον Καραγεωργίου Γεώργιο.

Εκδήλωση για τους κινδύνους του διαδικτύου που απειλούν τους νέους

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και των Λυκείων της Χρυσούπολης την Τετάρτη 8 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Θέμα της εκδήλωσης ήταν η «Ψηφιακή τεχνολογία και εφηβεία, κίνδυνοι και αντιμετώπισή τους». Ομιλητές ο αστυνομικός κ. Σταυρίδης καθώς και ο ψυχολόγος κ. Καγιαμής. Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος και συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους Βαλσαμίδη Νίκο και Τουμπεκτσή Δημήτρη, την πρόεδρο ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη καθώς και την δημοτική σύμβουλο Κοσμίδου Λαρίσα. Πλήθος γονέων παρέστησαν στην εκδήλωση προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να τους λυθούν απορίες για τη σύγχρονη  μάστιγα του διαδικτύου που απειλεί  τη νεολαία.

Παράδοση-παραλαβή της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας

Στην παράδοση-παραλαβή της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο στρατόπεδο Καρακώστα στην Καβάλα παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο. Στην τιμητική εκδήλωση ο απερχόμενος Υποστράτηγος κ. Σταματιάδης παρέδωσε στον Υποστράτηγο κ. Ρώσση τη διοίκηση της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας.

Ο νέος θεματικός Αντιπεριφερειαρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ στον δήμαρχο Νέστου

Τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του ο νέος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Αντωνιάδης Κώστας την Πέμπτη 9 Μαρτίου λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η συνάντηση έγινε προκειμένου ο κ. Αντωνιάδης να ενημερωθεί από τον δήμαρχο Νέστου για τα θέματα τουρισμού που αφορούν τον δήμο. Παρέστησαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδης Νίκος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος καθώς και ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

Με νέο νόμο αυστηρές οι προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές

Ύστερα από τη νέα νομοθεσία που αφορά τις παιδικές χαρές τις οποίες οι δήμοι πρέπει να επανεξετάσουν ώστε αυτές να λειτουργούν με ασφάλεια ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο καθώς και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο πραγματοποίησαν αυτοψία στις παιδικές χαρές της Χρυσούπολης, του Χρυσοχωρίου και της Νέας Καρυάς. Κατέγραψαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν πριν προβούν στην σφράγισή τους ή την αντικατάσταση κάποιων από αυτές. Παρόμοιες επισκέψεις θα πραγματοποιήσει άμεσα ο δήμαρχος και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές του δήμου.

Παραδοσιακή εκδήλωση από τους συλλόγους Θρακιωτών Νέστου και Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου

Μουσική παράσταση με παραδοσιακό χρώμα πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Χρυσοχωρίου μαζί με τον Σύλλογο Θρακιωτών Νέστου. Τίτλος της παράστασης: «Ταξίδι στη μουσική παράδοση Θράκης- Τριαντάφυλλο Γκιουργκιουλί». Στην έναρξη απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ενώ παρέστησαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Ορεινού Τουμπεκτσής Δημήτρης, η πρόεδρος της Ευνεστία Αργυρέλη Ελένη, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος  Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Καραγεωργίου Γεώργιος καθώς και η δημοτική σύμβουλος Κοσμίδου Λαρίσα.

Συνέλευση ΠΕΔ ΑΜ-Θ και ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη

Την Κυριακή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση της ΠΕΔ ΑΜ-Θ και της ΚΕΔΕ στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με θέμα «Αναθεώρηση θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης». Την ενημέρωση-εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης. Παρέστησαν πλήθος δημάρχων και δημοτικών συμβούλων της ΑΜ-Θ μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Νέστου με τους αντιδημάρχους κ. κ. Βαλσαμίδη και Καϊτατζόπουλο καθώς και τον αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη.

Δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις στον πρώην δήμο Ορεινού από το Δ’ Σώμα Στρατού και της ΧΧ ΤΘ Mεραρχίας

Στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο του Δ’ Σώματος Στρατού και της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας αποτελούμενο από παθολόγο, ψυχολόγο καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στο αγροτικό ιατρείο Λεκάνης την Πέμπτη 16 Μαρτίου από τις 9:30 έως τις 12:30 για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων του Ορεινού.