Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 13-19 Μαρτίου 2017

Διανομή τροφίμων σε πάνω από 650 δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ-Δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους του πρώην δήμου Ορεινού από ειδικό κλιμάκιο του Δ' Σώματος Στρατού της XX ΤΘ Μεραρχίας

Αρκετές ήταν οι δράσεις στις οποίες συμμετείχε ή διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την 3η εβδομάδα του Μαρτίου. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων.

Η ανακύκλωση στην ατζέντα του ΔΣ της ΔΙΑΑΜΑΘ

Στο ΔΣ της ΔΙΑΑΜΑΘ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Δευτέρα 13 Μαρτίου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούσαν τις συμβάσεις για την ανακύκλωση και γενικότερα τον περιφερειακό σχεδιασμό της ΑΜ-Θ. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος καθώς και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καϊτατζόπουλος Χαράλαμπος.

Παράδοση-παραλαβή της XXV Ταξιαρχίας

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της XXV Ταξιαρχίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι της Ξάνθης παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Αργυράκη Μιχάλη μετά από πρόσκληση του νέου Διοικητή.

Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ

Το τριήμερο 14-16 Μαρτίου συνεχίστηκε η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ. Έγινε διανομή σε 650 περίπου δικαιούχους. Τον συντονισμό του προγράμματος είχε η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη και λειτούργησε με τον πιο άρτιο τρόπο.

Επίσκεψη του δημάρχου Νέστου στο 1ο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης

Το 1ο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον νέο πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Καραγεωργίου Γεώργιο την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση των μαθητών της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και της δασκάλας Πιστίκη Μαρίας. Ο δήμαρχος με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους ίδιους τους μαθητές της τάξης θέματα που απασχολούν τους ίδιους και κυρίως του σχολείου τους. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο θέμα της στενότητας του αύλειου χώρου του σχολείου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως προς την ακουστική η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κάνοντάς την μη λειτουργική αλλά και γενικότερα θέματα της καθημερινότητάς τους.

Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε πως ήδη ο δήμος ξεκίνησε εργασίες για την διευθέτηση του προβλήματος της αίθουσας των πολλαπλών χρήσεων που ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα ενώ για τον αύλειο χώρο ακολούθησε  μια σειρά ενεργειών και επισκέψεων σε διάφορα υπουργεία προκειμένου οικόπεδο που βρίσκεται πλησίον του σχολείου να  χρησιμοποιηθεί ως αύλειος χώρος προκειμένου να αποσυμφορήσει τον χώρο του υπάρχοντος αύλειου πεδίου για την ασφάλεια των μαθητών. Αναφέρθηκε ακόμη στην πεζοδρόμηση του δρόμου που παρεμβάλλεται μεταξύ του σχολείου και του νέου αύλειου χώρου. Υποσχέθηκε πως ο νέος αύλειος χώρος θα είναι γεγονός το αργότερο με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους. Αργότερα συνομίλησε και με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ακούγοντας θέματα που άπτονται της δικής τους καθημερινότητας. Τους διαβεβαίωσε πως η διοίκηση έχει ως πρωταρχικό στόχο την ομαλή λειτουργία των σχολείων του δήμου.

Με μεγάλη επιτυχία κλιμάκιο της XX ΤΘ Μεραρχίας πραγματοποίησε ιατρικές εξετάσεις στον πρώην δήμο Ορεινού

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ειδικό κλιμάκιο του Δ’ Σώματος Στρατού της XX ΤΘ Μεραρχίας σε συνεργασία με τον δήμο Νέστου αφού την Πέμπτη 16 Μαρτίου πραγματοποίησε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο ιατρείο της Λεκάνης με ειδικό ψυχολόγο και παθολόγο στους κατοίκους του πρώην δήμου Ορεινού. Το όλο εγχείρημα είχε την επιστασία του αντιδημάρχου Ορεινού Τουμπεκτσή Δημήτρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε μεγάλη προσέλευση από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είχαν ενημερωθεί νωρίτερα από τον δήμο Νέστου.

Σύσκεψη για την αντιχαλαζική προστασία του δήμου Νέστου

Στο γραφείο του δημάρχου Νέστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με κύριο θέμα συζήτησης την αντιχαλαζική προστασία του δήμου Νέστου. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου παρέστησαν εκτός του δημάρχου και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ. Ραψομανίκης και κ. Ουζούνης, ο δικηγόρος κ. Αγγελίδης, οι εκπρόσωποι των αγροτών του δήμου Νέστου Αργυράκης Σάββας και Παλιαμαξίδης Νίκος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδης Νίκος και ο δημοτικός σύμβουλος Χατζηγερακούδης Γιάννης.

Συνάντηση δημάρχου με τους κατασκηνωτές Τιμαρίου-Μοναστηρακίου ενόψη της θερινής περιόδου

Στην αίθουσα του ΔΣ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου συνάντηση του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο με εκπροσώπους-κατασκηνωτές των παραλιών Τιμαρίου και Μοναστηρακίου, παρουσία και εκπροσώπου του Φορεά Διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας. Κύριο θέμα συζήτησης οι όροι λειτουργίας διαμονής αλλά και οι όροι που πρέπει να τηρηθούν προκειμένου κατά την διάρκεια της διαμονής τους κατά την θερινή περίοδο στις εν λόγω παραλίες να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η καθαριότητα των ακτών. Αποφασίστηκε από κοινού να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να μην επαναληφθούν τα περσινά δυσάρεστα γεγονότα. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και ο δημοτικός σύμβουλος Χατζηγερακούδης Γιάννης.

Σημαντική πρωτοβουλία από το ΔΣ του ερασιτεχνικού Συλλόγου Ψαράδων Πέρνης

Τον δήμαρχο Νέστου συνάντησαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου στο γραφείο του το νέο ΔΣ του Ερασιτεχνικού Συλλόγου Ψαράδων Πέρνης αποτελούμενο από τους κυρίους Αλεξανδρόπουλο Μανώλη και Δημητρακούλη Νίκου προκειμένου να εκφράσουν την επιθυμία τους ώστε να συμβάλλουν σε συνεργασία με τον δήμο Νέστου για την καθαριότητα των ακτών στη παραλία Τιμαρίου. Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία εθελοντισμού και ευαισθησίας που ευχόμαστε να βρει μιμητές.

Εκδρομή για τα μέλη του ΚΑΠΗ από την ΕΥΝΕΣΤΙΑ

Μια εκδρομή με πολύ ενδιαφέρον πραγματοποίησε η ΕΥΝΕΣΤΙΑ την Παρασκευή 17 Μαρτίου για τις γυναίκες-μέλη του ΚΑΠΗ του δήμου με την ευκαιρία της πρόσφατης εορτής της γυναίκας. Η εκδρομή είχε προορισμό το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Παγγαίου και στην Ελευθερούπολη όπου απόλαυσαν το γεύμα τους. Ενδιάμεσος σταθμός τους το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα ενώ οι γυναίκες-μέλη του ΚΑΠΗ έχοντας περάσει μια πολύ όμορφη μέρα ευχαρίστησαν θερμά την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη η οποία είχε όλη την επιμέλεια.

Σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου

Στο γραφείο του δημάρχου Νέστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Παρασκευή 17 Μαρτίου παρουσία και του ιδίου με τον μελετητή-μηχανικό Πλέσια Αργύρη, την Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Λόβουλου και τεχνικούς του δήμου καθώς και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και την πορεία των μελετών που αφορούν έργα ΕΣΠΑ για το 2014-2020.

Έλεγχοι και επιστασία σημείων που απαιτούν παρεμβάσεις στην περιοχή του δήμου Νέστουαπό τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους αντιδημάρχους Βαλσαμίδη Νίκο και Καϊτατζόπουλο Χαράλαμπο επισκέφθηκαν το ΣΜΑ Χρυσούπολης προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις κατασκευής ράμπας για την διευκόλυνση των απορριμματοφόρων του δήμου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Κεντρική Πλατεία Χρυσοχωρίου προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις προς αποκατάσταση των βανδαλισμών κυρίως στο σιντριβάνι που πραγματοποιήθηκαν από ασυνείδητους πολίτες, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις παιδικές χαρές της Νέας Καρυάς, του Χαϊδευτού και της Κεραμωτής. Οι εν λόγω παιδικές χαρές χρειάζεται να αντικατασταθούν εκ βάθρων για να είναι σύννομες με τις νέες διατάξεις ασφαλείας των παιδιών. Στη συνέχεια ερεύνησαν για χώρο ο οποίος θα λειτουργεί ως πάρκινγκ κατά την θερινή περίοδο στην Κεραμωτή εξυπηρετώντας τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών «Η Αγία Φωτεινή»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «Η Βαλίτσα των αναμνήσεων». Μια μουσικο-χορευτική παράσταση αφιερωμένη στην πόλη της Χρυσούπολης η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης παρουσία πλήθους κόσμου. Την Παρασκευή παρέστη στην εκδήλωση ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Βαλσαμίδη Νίκο και Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Καραγεωργίου Γεώργιο, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Αργυράκη Μιχάλη και τη δημοτική σύμβουλο Κοσμίδου Λαρίσα. Ο δήμαρχος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την αρτιότητα της εκδήλωσης.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου μετά την εκδήλωση της παράστασης πραγματοποιήθηκε και ο ετήσιος χορός τους σε γνωστό κέντρο εστίασης όπου τον δήμο εκπροσώπησε η πρόεδρος του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη.