Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 27 Μαρτίου-2 Απριλίου 2017

Συναντήσεις του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στην Αθήνα για σημαντικά θέματα που αφορούν τον δήμο-Συμμετοχές-ρεκόρ στο πλαίσιο της δράσης Let's Do it Greece

Σημαντικά θέματα που αφορούν τον δήμο Νέστου τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης όσο και σε κοινωνικό επίπεδο απασχόλησαν τη Δημοτική Αρχή του δήμου και τον δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο κατά την εβδομάδα 27 Μαρτίου με 2 Απριλίου 2017. Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου κατά το εν λόγω διάστημα.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Let’s Do it Greece 2017 για τον δήμο Νέστου

Με τη συμμετοχή όλων των σχολείων του Δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα δράσης Let’s do it Greece 2017 στον δήμο Νέστου. Κάθε σχολείο ανέλαβε να συλλέξει απορρίμματα από πλατείες, γήπεδα,  κεντρικούς δρόμους καθώς και μέρος της παραλίας της Κεραμωτής αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη μεγάλη ευαισθησία που διακατέχει το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό του δήμου.

Ο δήμος Νέστου φρόντισε για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (γάντια, σακούλες απορριμμάτων) προκειμένου να διασφαλιστεί η δράση για τους μαθητές. Στο τέλος της δράσης ο δήμος προσέφερε στους μαθητές μας χυμούς και νερά ευχαριστώντας με αυτό το συμβολικό τρόπο τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε  παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να διασωθεί ο πλανήτης μας. Η δράση βασίζεται κυρίως στον εθελοντισμό και τη στάση των υπευθύνων πολιτών. Το πρόγραμμα για τον δήμο Νέστου είχε παράλληλα και την φύτευση καλλωπιστικών φυτών  (λουλουδιών) σε πλατείες και κεντρικά σημεία της πόλης από δημοτικά σχολεία.

Η δράση κορυφώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου με τον ποδηλατικό γύρο που διοργάνωσε ο δήμος Νέστου με αφετηρία το κτήριο του δημαρχείου και την διέλευση από το κέντρο της πόλης με τερματισμό πάλι το κτήριο του δημαρχείου. Η συμμετοχή ξεπέρασε τα 300 άτομα ενώ ο δήμος κατά την εκκίνηση διένειμε μπλουζάκια και καπέλα με το λογότυπο της δράσης. Κατά την λήξη κληρώθηκαν 2 ποδήλατα τα οποία κέρδισαν συμπολίτες μας για τη συμμετοχή τους ενώ σε όλους δόθηκαν βραβεία συμμετοχής και αναψυκτικά. Το πρόγραμμα πλαισίωσαν για την ασφάλειά των συμμετεχόντων του το Α. Τ. Χρυσούπολης, το ΕΚΑΒ Καβάλας, η γιατρός και δημοτική σύμβουλος Κοσμίδου Λαρίσα και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χρυσούπολης. Τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο λόγω απουσίας του στην Αθήνα εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χατουτσίδου Ελένη.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή 2 Απριλίου ο Σύλλογος  Χειμερινών Κολυμβητών Κεραμωτής  ανέλαβε μια αξιέπαινη δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Let’s do it Greece 2017 καθαρίζοντας τον επαρχιακό δρόμο Κεραμωτής/ Νέας Καρυάς από απορρίμματα που πετούν ασυνείδητα διερχόμενοι οδηγοί. Το πρόγραμμα συνεχίζεται κι από άλλες δράσεις  τις επόμενες μέρες από σχολεία και συλλόγους του δήμου.

Συμμετοχή του δημάρχου Νέστου στην έκτακτη συνεδρίαση των δημάρχων στην Αθήνα

Στην Αθήνα μετέβη την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση ΕΟΕΣ /Εύξεινη Πόλη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΚΕΔΕ μέλος της οποίας είναι και ο δήμος Νέστου. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε απολογισμός δράσης αλλά και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Ενδιάμεσα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Καλαματιανό όπου συζήτησαν για το σοβαρό ζήτημα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων μέσα από την Κεραμωτή. Στη συζήτηση που είχαν ο Γ.Γ. κατανοώντας τη σοβαρότητα του προβλήματος δεσμεύτηκε να ασχοληθεί άμεσα.

Στη συνέχεια συνάντησε την Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας κα Πέρκα όπου συζήτησαν το θέμα της παραχώρησης του κτηρίου που στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης προκειμένου να αξιοποιηθεί από τον δήμο Νέστου. Και για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος εισέπραξε θετικές απαντήσεις.

Συνάντηση είχε ακόμη και με την πρόεδρο των ΕΛΤΑ Σταυράκη Φρόσω προκειμένου να προμηθευθεί ο δήμος γραμματοθυρίδες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε δημοτικά διαμερίσματα.

Την Δευτέρα 3 Απριλίου ο δήμαρχος Νέστου συμμετείχε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της  ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων και με κύριο θέμα συζήτησης τη τροποποίηση του Νόμου του  «Καλλικράτη». Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο TITANIA της Αθήνας.

Δημοτικό Συμβούλιο 29ης Μαρτίου 2017

Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στα εκτός ημερησίας θέματα αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στην Αθήνα και  στο συμβούλιο έργων όπου συζητήθηκε η αίτηση θεραπείας της INTRACAT η οποία διεκδικεί θετικές ζημιές 1.000.000 ευρώ. Αναφέρθηκε ακόμη στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή στην Καβάλα. Στα θέματα ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν και ψηφίσθηκαν μεταξύ άλλων το θέμα της ολοκλήρωσης των εργασιών του Κέντρου Κοινότητας στο κτήριο που στεγαζόταν ο Α’ παιδικός σταθμός Χρυσούπολης. Ένα κέντρο το οποίο θα εξυπηρετεί τον πολίτη σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές του δήμου. Ψηφίσθηκε ακόμη, ομόφωνα, η έγκριση τευχών δημοπράτησης αναδόχων για την κατασκευή υποδομών στους Ρομά των Πηγών προϋπολογισμού ύψους 300.000 ευρώ.

Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχτηκε ο δήμαρχος Νέστου στο γραφείο του

Πλήθος συμπολιτών μας δέχθηκε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του την Δευτέρα 27 Μαρτίου προκειμένου να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με προέδρους των ΤΟΕΒ

Στο γραφείο του ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δέχθηκε την επίσκεψη των προέδρων του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Καβάζη και Χρυσοχωρίου κ. Μακκίδη τη Δευτέρα  27 Μαρτίου προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που προέκυψαν στους ΤΟΕΒ  μετά την ανάθεση της οικονομικής εποπτείας τους από τους δήμους στην Περιφέρεια.

Εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής στον δήμαρχο Νέστου

Τον δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν στο γραφείο του την Τρίτη 28 Μαρτίου οι κύριοι Πιτσινίγκος Βασίλης και Κουδουμάκης Παναγιώτης από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας όπου συζήτησαν για την νέα πρόταση που θα υποβάλλει ο δήμος για την Γεωθερμία και την χρηματοδότηση της από το ΕΣΠΑ.

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός Ρομά από τους Γιατρούς του Κόσμου

Στις Πηγές βρέθηκε κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου με παιδίατρο και νοσηλευτή όπου ανέλαβαν τον εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών Ρομά. Στο θεάρεστο αυτό έργο παρέστη η πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη.

Εκδήλωση από τη ΔΙΑΑΜΑΘ για τα απόβλητα

Στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησαν  την Πέμπτη 30 Μαρτίου στη Κομοτηνή η ΔΙΑΑΜΑΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος με θέμα το «Ηλεκτρονικό Μητρώο  Αποβλήτων», τον δήμο Νέστου εκπροσώπησαν δημοτικοί του υπάλληλοι.

Συμμετοχή του δήμου Νέστου στο 2ο πανελλήνιο συνέδριο Marketing & Branding Τόπου

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου παρευρέθη ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφεριακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκπροσωπώντας τον δήμο Νέστου που πραγματοποιήθηκε από 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου 2017 στον Μύλο του Παππά και στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ στη Λάρισα. Τα θέματα του συνεδρίου άπτονται στις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ένα στοχευμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό δράσεων. Οι παρουσιάσεις του συνεδρίου δίνουν την γνώση στον δήμο Νέστου να δημιουργήσει τις υποδομές για να είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Βόρειο Ελλάδα, με πυλώνες ανάπτυξης και αξιοποίησης τον ποταμό Νέστο, την παραλία της Κεραμωτής και τον εναλλακτικό Τουρισμό στον ορεινό όγκο του.