Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 3-9 Απριλίου 2017

Τη νομική οδό παίρνει το θέμα της διακοπής των έργων αποχέτευσης της Κεραμωτής-Παρών ο δήμος Νέστου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κρήτη με θέμα την κλιματική αλλαγή

Το μείζον πρόβλημα που προέκυψε από την διακοπή των εργασιών στην οποία προέβη ο εργολάβος του έργου «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού» ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο κατά την πρώτη βδομάδα του Απριλίου 2017. Αναλυτικά οι δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου στον δήμαρχο Νέστου

Τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του την Τρίτη 4 Απριλίου εκπρόσωποι του Σκοπευτικού Ομίλου της περιοχής, αλλά και ευρύτερα, προκειμένου να συζητήσουν για το ενδεχόμενο δημιουργίας σκοπευτηρίου. Η δημιουργία ενός τέτοιου αγωνιστικού χώρου θα έχει πολλαπλά οφέλη για την προβολή του δήμου, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και τόπο προορισμού για τους ανθρώπους του συγκεκριμένου αθλήματος που τυγχάνει μεγάλης προβολής τα τελευταία χρόνια. Σημαντικό θα είναι ακόμη το γεγονός του ότι θα υπάρχει υποδομή για τους ανθρώπους της περιοχής που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα.

Στη ΔΕΥΑΝ ο δήμαρχος Νέστου για την εμπλοκή που προέκυψε με έργα αποχέτευσης στην Κεραμωτή

Με τα στελέχη της ΔΕΥΑΝ, τον πρόεδρό της Παναγιωτίδη Γιώργο καθώς και τον διευθυντή της Κάλφα Κωνσταντίνο συναντήθηκε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 5 Απριλίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα που προέκυψε από την διακοπή των εργασιών στην οποία προέβη ο εργολάβος του έργου «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών Κεραμωτής και Χαϊδευτού». Η ανάδοχος εταιρεία INTRACAT, απαιτεί θετικές ζημιές από την ΔΕΥΑΝ ύψους 4.000 ευρώ ημερησίως λόγω του ότι δεν εξοφλήθηκε λογαριασμός από το κράτος ποσού 500.000 ευρώ περίπου, δημιουργώντας παράλληλα τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας και κυκλοφοριακού ενόψει της θερινής περιόδου. Ο δήμος Νέστου ανέθεσε σε εξειδικευμένο δικηγόρο αντίστοιχων θεμάτων της Θεσσαλονίκης ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα.

Συνάντηση με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας

Στο γραφείο του συνάντησαν την Τετάρτη 5 Απριλίου τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας κ. κ. Μπαντίκος και Βαγενάς αντίστοιχα προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ανακατανομής των μαθητών στα σχολεία, τη λειτουργία της Β’ πτέρυγας του νέου Γυμνασίου στην περιοχή των Σφαγείων καθώς και το χρόνιο πρόβλημα της λειτουργίας ή μη του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη διευθυντές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων του δήμου καθώς και ο πρόεδρος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Καραγεωργίου Γεώργιος.

Τα «Χελιδονίσματα» τραγούδησαν στον δήμαρχο Νέστου μαθητές του 1ου δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης

Μαθητές των μεγάλων τάξεων του 1ου Δωδεκαθέσιου Δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης υπό την εποπτεία της εκπαιδευτικού-μουσικού Χουρμουζιάδου Δέσποινας συνάντησαν τον δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του προκειμένου να του τραγουδήσουν το παραδοσιακό ανοιξιάτικο τραγούδι «Τα χελιδονίσματα». Κρατώντας χελιδόνια στο χέρι και καλαθάκια με λουλούδια οι μικροί μαθητές και η εξαίρετη μουσικός τήρησαν ένα όμορφο ανοιξιάτικο έθιμο κάνοντας τον δήμαρχο να ενθουσιαστεί και να τους εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια που ακολουθούν την παράδοση.

Στο Ηράκλειο Κρήτης ο δήμαρχος Νέστου για το συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα την κλιματική αλλαγή

Στο θεματικό ειδικό συνέδριο που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Απριλίου. Θέμα του συνεδρίου: «Η κλιματική αλλαγή: Οι επιπτώσεις της στην οικονομία και πολιτικές Διαχείρισης στου τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Candia Maris στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Τσιρώνης Ιωάννης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φάμελλος Σωκράτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Πατούλης Γεώργιος, ο δήμαρχος Ηρακλείου Λαμπρινός Βασίλης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Αρναουτάκης Σταύρος, καθώς και πλήθος δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Εκπρόσωποι του δήμου στην εκδήλωση για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμια Κληρονομιάς της UNESCO

Ύστερα από πρόσκληση που εστάλη από τη δήμαρχο Καβάλας για την εκδήλωση ένταξης των Φιλίππων στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τον δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησαν λόγω απουσίας του στην Κρήτη η πρόεδρος ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χατουτσίδου Ελένη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας το Σάββατο 8 Απριλίου.