Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 7-16 Απριλίου 2017

Οριστική διακοπή στα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Χαϊδευτού και Κεραμωτής-Νέα τροπή στο θέμα των ανταποδοτικών οφελών από τη διέλευση του ΤΑΡ από τον δήμο Νέστου

Την οριστική διακοπή των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων στο Χαϊδευτό και στην Κεραμωτή αποφάσισε η ΔΕΥΑΝ κατά το έκτακτο ΔΣ που πραγματοποίησε, ώστε να σταματήσει να πληρώνει ημερήσια αποζημίωση ύψους 4.000 ευρώ. Επίσης, ο δήμος Νέστου απέστειλε έγγραφο στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ με τις προτάσεις του για τα είδη μηχανημάτων που χρειάζεται μετά από υπόδειξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αναφορικά με τα ανταποδοτικά οφέλη από την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από τα όρια του δήμου.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής κατά το χρονικό διάστημα 7-16 Απριλίου 2017.

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ για το έργο της αποχέτευσης σε Χαϊδευτό-Κεραμωτή

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΝ την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 όπου αποφασίσθηκε ομόφωνα η οριστική διακοπή εργασιών εργολαβίας με τίτλο «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών Χαϊδευτού και Κεραμωτής» ώστε να σταματήσει να πληρώνει η ΔΕΥΑΝ ημερήσια αποζημίωση 4.000 ευρώ. Το ποσό αυτό διεκδικούσε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ  για λογαριασμούς που δεν εξόφλησε το ίδιο το κράτος.

Σύσκεψη στον δήμο για την πολιτική προστασία

Στο γραφείο του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, παρουσία και του ιδίου, τη Δευτέρα 10 Απριλίου για θέματα που αφορούν την πολιτική προστασία. Στη σύσκεψη παρέστησαν ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Κιβράκης Σταύρος, ο Διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Χρυσούπολης, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, η Διευθύντρια του Β’ Γυμνασίου Χρυσούπολης καθώς και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καϊτατζόπουλος Χαράλαμπος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό μέτρων προστασίας σε περίπτωση σεισμού.

Με μεγάλη επιτυχία η λειτουργιά του Κοινωνικού Πολυκαταστήματος τη Μεγάλη Εβδομάδα

Για μια ακόμη φορά το Κοινωνικό Πολυκατάστημα άνοιξε τις πόρτες του λόγω των εορτών αποδεικνύοντας την ευαισθησία που δείχνει ο δήμος στους συμπολίτες του που πλήττονται οικονομικά. Έτσι λοιπόν τις τρεις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος διανεμήθηκαν σε 600  δικαιούχους, πολίτες του Δήμου Νέστου, βασικά τρόφιμα καθώς και τσουρέκια. Την επίβλεψη του όλου προγράμματος είχε το Νομικό Πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και η πρόεδρός της Αργυρέλη Ελένη. Σημαντική και η συμβολή του προσωπικού της ΕΥΝΕΣΤΙΑ αλλά και των δεκάδων  εθελοντριών. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πολλές  δράσεις που φωτίζουν το  κοινωνικό πρόσωπο του δήμου.

Επίσκεψη δημάρχου στο Κοινωνικό Πολυκατάστημα καθώς και στη λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης

Το Κοινωνικό Πολυκατάστημα του δήμου επισκέφθηκε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος τη Μεγάλη Τρίτη συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τουμπεκτσή Δημήτρη και Χατουτσίδου Ελένη καθώς και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο. Ο δήμαρχος συνεχάρη την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη για την άψογη και διακριτική λειτουργία του κέντρου με την δική της κυρίως εποπτεία. Ευχαρίστησε ακόμη το προσωπικό του Νομικού Προσώπου αλλά και τις εθελόντριες για την προσφορά τους στο ευαίσθητο αυτό πρόγραμμα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μικροπωλητές, την διοίκηση της αγοράς καθώς και πλήθος πολιτών. Ο δήμαρχος Νέστου άκουσε τους πολίτες για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους, συζήτησε με την διοίκηση της αγοράς για θέματα που άπτονται του κλάδου τους ενώ αντάλλαξαν μεταξύ τους και ευχές για το Πάσχα.

Ανταποδοτικά οφέλη από τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από τον δήμο Νέστου

Νέα τροπή πήρε το είδος των ανταποδοτικών οφελών από την διέλευση του αγωγού TAP από τους δήμους ώστε αυτά να είναι μηχανήματα και όχι έργα. Ο δήμος Νέστου απέστειλε έγγραφο τη Μεγάλη Τετάρτη στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ με τις προτάσεις του στα είδη μηχανημάτων που χρειάζεται  μετά από υπόδειξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Επίσκεψη δημάρχου στο Γηροκομείο και στο ΚΑΠΗ Χρυσούπολης

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης καθώς και το Γηροκομείο συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Βαλσαμίδη Νίκο και κα Χατουτσίδου Ελένη, την πρόεδρο του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη, την πρόεδρο ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Αργυράκη Μιχάλη. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η ανταλλαγή ευχών και η προσφορά πασχαλινών δώρων. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο δήμαρχος Νέστου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και τα μέλη του ΚΑΠΗ καθώς και με τους τρόφιμους και το προσωπικό του Γηροκομείου αλλά και τον π. Παύλο ο οποίος επιτελεί θεάρεστο έργο. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό του Κέντρου αλλά και του Ιδρύματος για το κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Πρόγραμμα δεντροφύτευσης από τον δήμο Νέστου

Δενδροφύτευση πραγματοποίησε ο δήμος Νέστου την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος κατά μήκος των κεντρικών δρόμων της Νέας Καρυάς και του Χαϊδευτού αλλά και στην είσοδο της Κεραμωτής. Φυτεύτηκαν πάνω από 100 δέντρα ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες μέρες σε άλλα σημεία των δρόμων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φοίνικες που κοσμούσαν τον κεντρικό δρόμο της Νέας Καρυάς προσβλήθηκαν από ασθένεια με αποτέλεσμα να ξεραθούν. Κατά συνέπεια ο δήμος φρόντισε άμεσα να τους αντικαταστήσει με άλλα δέντρα που θα ομορφύνουν ξανά τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Με μεγάλη κατάνυξη οι λειτουργίες της Εβδομάδας των Παθών και της Ανάστασης στις εκκλησιές του δήμου

Πλήθος συμπολιτών μας παρακολούθησε με ευλάβεια τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδος στις εκκλησιές της Χρυσούπολης αλλά και των χωριών του δήμου. Πολλοί οι επισκέπτες λόγω των διακοπών του Πάσχα αλλά και του καλού καιρού που επικράτησε όλη την εβδομάδα. Ο δήμαρχος Νέστου παρέστη στο Ευχέλαιο της Μεγάλης Τετάρτης στον Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία στο Γηροκομείο συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο της Αστυνομίας κ. Γκράνα, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο και τον πρόεδρο της Α/θμιας και Β/θμιας Καραγεωργίου Γεώργιο. Τη Μεγάλη Πέμπτη παρέστη στην Ακολουθία της Σταύρωσης στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Προάστιο συνοδευόμενος από το Ταξίαρχο της Αστυνομίας κ. Γκράνα, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο, τον δημοτικό σύμβουλο Σαββαΐδη Λάζαρο και την τοπική σύμβουλο Κυζάλη Ευαγγελία. Τη Μεγάλη Παρασκευή ο δήμαρχος παρέστη στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χρυσούπολης. Πλήθος κόσμου ακολούθησε τον Επιτάφιο με την φιλαρμονική του δήμου να συνοδεύει μουσικά την πομπή. Τον δήμαρχο Νέστου συνόδευσαν στην περιφορά του Επιταφίου οι αντιδήμαρχοι Βαλσαμίδης Νίκος, Χατουτσίδου Ελένη και Καϊτατζόπουλος Χαράλαμπος, η πρόεδρος του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη καθώς και ο αντιπρόδερος της ΔΕΥΑΝ Αργυράκης Μιχάλης. Παρέστησαν ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ Παναγιωτόπουλος Νίκος καθώς και ο πρώην Υπουργός Καλατζής Γιώργος.

Στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από τις άλλες Ακολουθίες παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μεταξύ πλήθους κόσμου αλλά και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδης Νίκος με την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη. Λίγη ώρα αργότερα ο δήμαρχος παρακολούθησε και την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην Κεραμωτή συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τους αντιδημάρχους Μαυροθαλασσίτη Νίκο και Καϊτατζόπουλο Χαράλαμπο, τον πρώην δήμαρχο Κεραμωτής Μαρινάκη Μένανδρο καθώς και τον τοπικό σύμβουλο Αραμπατζάκη Γιάννη.