Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 17-23 Απριλίου 2017

Παραμένει το αδιέξοδο αναφορικά με την κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Χαϊδευτού και Κεραμωτής-Θέμα με το Δασαρχείο αναφορικά με καταγγελίες για ελεύθερο κάμπινγκ κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα»

Άλλη μια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ παρουσία και του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου με αφορμή το μείζον θέμα που προέκυψε από την διακοπή εργασιών του έργου «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών Χαϊδευτού και Κεραμωτής», με τον κ. Τσομπανόπουλο να αναφέρεται στο πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την ολοκλήρωση του έργου στο άμεσο μέλλον, αλλά και στα ανυπόστατα, όπως τα χαρακτήρισε, δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν υπό μορφή Δελτίου Τύπου.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Νέστου το διάστημα 17-23 Απριλίου 2017.

Σύσκεψη στην ΔΕΥΑΝ για το έργο της αποχέτευσης στην Κεραμωτή

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ παρουσία και του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου την Τρίτη 18 Απριλίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Παναγιωτίδης Γιώργος, ο αντιπρόεδρος Αργυράκης Μιχάλης και ο διευθυντής της Κάλφας Κωνσταντίνος. Συζητήθηκε το μείζον θέμα που προέκυψε από την διακοπή εργασιών του έργου «Κατασκευή έργων αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών Χαϊδευτού και Κεραμωτής». Στη συνέχεια και προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση υπήρξε επικοινωνία του δημάρχου με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ καθώς και με τον ειδικό συνεργάτη του Υπουργού ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η ένταξη του έργου.

Στο Δασαρχείο ο δήμαρχος Νέστου ύστερα από καταγγελία για το ελεύθερο κάμπινγκ στην περιοχή της Αμμόγλωσσας

Στα γραφεία του Δασαρχείου Καβάλας μετέβη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 19 Απριλίου συνοδευόμενος από τη νομικό του δήμου κ. Καγιά προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση της καταγγελίας, σχετικά με την ελεύθερη κατασκήνωση από πολίτες πλησίον του κάμπινγκ την περίοδο διεξαγωγής του Φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα». Ο δήμαρχος στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα ήταν θεμιτό την ανάλογη  ευαισθησία να δείχνει το Δασαρχείο και στις περιπτώσεις όπου κατασκηνώνουν παράνομα πολίτες καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού στην περιοχή της Αμμόγλωσσας στην Κεραμωτή.

Σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για θέματα Πολιτικής Προστασίας στην Καβάλα, τον δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Απριλίου στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και συζητήθηκαν λεπτομερώς θέματα ασφάλειας και δράσης.

Συνάντηση δημάρχου με νέους επενδυτές μονάδας λιπασμάτων

Εκπρόσωποι-επενδυτές της νέας μονάδας λιπασμάτων που θα εγκατασταθεί στη ΒΙΠΕ Καβάλας επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του την Τετάρτη 19 Απριλίου. Η συνάντηση είχε καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Στη Κεραμωτή ο δήμαρχος Νέστου για θέματα που αφορούν την περιοχή και το μείζον θέμα της διακοπής του έργου της αποχέτευσης

Στα γραφεία του πρώην δημαρχείου Κεραμωτής μετέβη ο δήμαρχος Νέστου την Παρασκευή 21 Απριλίου προκειμένου να δεχθεί πολίτες και φορείς για θέματα που άπτονται της περιοχής. Συνάντησε το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Καρυάς προκειμένου να συζητηθεί η διοργάνωση της «Γιορτής του Αγρότη» ενώ στη συνέχεια τον επισκέφθηκε ο νομικός Αγγελίδης Κώστας αλλά και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αγροτών ώστε να συζητήσουν το θέμα της αντιχαλαζικής προστασίας. Παράλληλα αποφασίσθηκε από κοινού να οργανώσουν ημερίδα για την αντιμετώπιση των καταστροφών που έπληξαν τους αγρότες της περιοχής από την τελευταία χαλαζόπτωση και τον παγετό. Συζήτησαν ακόμη για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν από κοινού με τον δήμο προς τον ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση του ίδιου θέματος.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος παρέστη στη λαϊκή συνέλευση που οργάνωσαν κάτοικοι και επαγγελματίες της Κεραμωτής για το μείζον θέμα της διακοπής του έργου της αποχέτευσης και τα προβλήματα που αυτό έχει επιφέρει στους δρόμους. Ο κ. Τσομπανόπουλος κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, στις πραγματικές αιτίες διακοπής των εργασιών από τον εργολάβο, στις ενέργειες που έχει προβεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ αλλά και στο πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την ολοκλήρωση του έργου στο άμεσο μέλλον. Αναφέρθηκε ακόμη και στα ανυπόστατα, όπως τα χαρακτήρισε, δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν υπό μορφή Δελτίου Τύπου. Για πολλές ώρες ο δήμαρχος απαντούσε σε κάθε ερώτημα που δίκαια εξέφραζε ο κάθε πολίτης, ενώ πάρθηκαν αποφάσεις από κοινού για την περαιτέρω δράση της Δημοτικής Αρχής για το εν λόγω ζήτημα.

Παρέστη στη συνέλευση σύσσωμη η δημοτική ομάδα του δημάρχου, το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και πλήθος πολιτών.

Αγώνες volley στο κλειστό γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης

Τουρνουά volley (Ημιτελική φάση play off Παγκορασίδων 2017) διεξήχθη την Κυριακή 23 Απριλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης μεταξύ ομάδων γυναικών της περιοχής αλλά και όμορων δήμων. Η τελική κατάταξη έφερε τον ΑΟΧ Γυναικών να αγωνίζεται στον τελικό με την ΓΑΙΑ Δράμας. Τον δήμαρχο λόγω απουσίας από την πόλη εκπροσώπησε η πρόεδρος του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος και η Ζωοδόχος Πηγή σε εκκλησίες του δήμου

Στον εσπερινό της Ζωοδόχου Πηγής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Απριλίου στον Ι.Ν. του παλιού οικισμού της Νέας Καρυάς παρέστη ο δήμαρχος Νέστου με τους αντιδημάρχους Βαλσαμίδη Νίκο και Μαυροθαλασσίτη Νίκο καθώς και την Δημοτική Σύμβουλο Κοσμίδου Λαρίσα. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τον εσπερινό και ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής του ομώνυμου ναού της Ζαρκαδιάς. Τον δήμαρχο συνόδευσαν οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Βαλσαμίδης, Τουμπεκτσής και Καϊντατζόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου με την δημοτική σύμβουλο Κοσμίδου Λαρίσα. Ανήμερα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής ο δήμαρχος Νέστου παρέστη στη λειτουργία του Ι. Ν. στη Ζαρκαδιά όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου ο δήμαρχος Νέστου με την δημοτική του ομάδα παρέστησαν στον εσπερινό και την περιφορά της εικόνας του Ιερού Ναού της Πετροπηγής καθώς και του Αγίου Γεωργίου στη Χρυσούπολη. Τις περιφορές συνόδευσε η Φιλαρμονική του δήμου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και οι εσπερινοί στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Γεωργίου στον Ξεριά και στο Αγίασμα όπου εκεί παρέστησαν εκπροσωπώντας τον δήμο ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Καϊντατζόπουλος και Μαυροθαλασσίτης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης.

Αργά το βράδυ της παραμονής ο δήμαρχος με τους συμβούλους του βρέθηκαν στο λαϊκό γλέντι που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετροπηγής, το οποίο είχε τεράστια επιτυχία.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου ο δήμαρχος παρέστη στη λειτουργία του Αγίου Γεωργίου του Αγιάσματος συνοδευόμενος από τους κ. κ. Καϊντατζόπουλο, Χατζηγερακούδη, Αργυρέλη και Κοσμίδου ενώ αργότερα ακολούθησε καφές που οργάνωσαν οι γυναίκες του Συλλόγου του χωριού στην αίθουσα της εκκλησίας. Στη συνέχεια ο δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία περνώντας από τα καφενεία του χωριού να συνομιλήσει με τους κατοίκους για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους.

Ο δήμος διέθεσε το λεωφορείο του προκειμένου να μεταφερθούν πολίτες από τη Χρυσούπολη στο Δύσβατο και να παρακολουθήσουν στον Ι. Ναό την λειτουργία του Αγίου Γεωργίου.