Στην Κύπρο ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος

Προσκεκλημένος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου ο δήμαρχος Νέστου είχε επαφές με δημάρχους της Μεγαλονήσου με απώτερο σκοπό μελλοντική συνεργασία σε διάφορα επίπεδα

Αντιπροσωπεία του δήμου Νέστου με επικεφαλής τον δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν την Κύπρο τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 ύστερα από πρόσκληση της οργάνωσης της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου ( ΕΤΥΚ) η οποία δραστηριοποιείται με ξενοδοχειακή μονάδα στην Κεραμωτή.

Πρόκειται για μια συνδικαλιστική οργάνωση Τραπεζικών υπαλλήλων της Κύπρου με πρόεδρο τον Χατζηκωστή Λοϊζο ο οποίος και κάλεσε επίσημα τον δήμαρχο Νέστου και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας όπου τους φιλοξένησαν όλες τις ημέρες της παραμονής τους. Το κόστος μεταφοράς της αντιπροσωπείας πλήρωσαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στο ταξίδι ενώ καμιά οικονομική επιβάρυνση δεν είχε ο δήμος Νέστου.

Στην Κύπρο ο δήμαρχος κι οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΕΤΥΚ στη Λευκωσία όπου τους υποδέχτηκε εγκάρδια ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Χατζηκωστής και τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες αλλά και την ιστορική πορεία της ΕΤΥΚ. Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία παράλληλα κατά τη συνάντηση να ανταλλάξει απόψεις και θέσεις που αφορούν την επένδυση της ΕΤΥΚ στην Κεραμωτή ενώ στο τέλος αντάλλαξαν μεταξύ των συμβολικά αναμνηστικά και δώρα.

Ακολούθησε ξενάγηση της αντιπροσωπείας σε ιστορικά μνημεία και τόπους όπως στον τύμβο της Μακεδονίτισσας και στο στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων της Κύπρου στους αγώνες κατά των Τούρκων του 1964 και 1974. Στον χώρο μάλιστα που έγινε το κοιμητήριο βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε ενώ μετέφερε τμήμα καταδρομέων από τα Χανιά. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στα φυλακισμένα μνήματα όπου είναι θαμμένοι απαγχονισμένοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ μεταξύ αυτών και ο Ευαγόρας Παληκαρίδης. Και στα δύο μνημεία ο δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των αγωνιστών.

Τις επόμενες μέρες ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντήσει με προγραμματισμένα ραντεβού τον δήμαρχο Δερύνειας Καραγιάννη Άντρο, τον δήμαρχο Παραλιμνίου Πυρίλλη Θεόδωρο καθώς και τον δήμαρχο Αγίας Νάπας Καρούσο Ιωάννη με τους οποίους συνομίλησαν στις αντίστοιχες αίθουσες των Δημοτικών τους Συμβουλίων για θέματα καθημερινότητας των δήμων αλλά και για θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία.

Εκφράστηκε η επιθυμία εκατέρωθεν για μελλοντική συνεργασία σε επίπεδο ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενώ με το πέρας της κάθε επίσκεψης αντάλλαξαν συμβολικά δώρα. Ακολούθησαν και στις περιοχές αυτές ξεναγήσεις σε ιστορικούς τόπους και μνημεία. Μεγάλη συγκίνηση η στιγμή που η αντιπροσωπεία έφτασε πολύ κοντά στην πολύπαθη περιοχή της Αμμοχώστου.