Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 15-21 Μαΐου 2017

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το διάστημα 15-21 Μαΐου 2017.

Εύσημα στον δήμαρχο Νέστου από τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

Τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 ο διοικητής  της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Πλωμαρίτης Ευστράτιος. Η συνάντηση έγινε με στόχο την συζήτηση των θεμάτων που αφορούν τα λειτουργικά προβλήματα τόσο του Κέντρου Υγείας όσο και των αγροτικών ιατρείων του δήμου Νέστου. Παράλληλα, ο διοικητής ευχαρίστησε τον δήμαρχο Νέστου για την διαρκή πολύτιμη στήριξή του τόσο ηθικά όσο και οικονομικά με αποτέλεσμα να λειτουργεί εύρυθμα το Κέντρο Υγείας. Δεσμεύτηκαν ότι θα συναντηθούν εκ νέου προκειμένου να συζητήσουν εμπεριστατωμένα όλα τα θέματα που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη για τον δήμο Νέστου.

Συνάντηση προέδρων τοπικών συνεταιρισμών με τον δήμαρχο Νέστου

Οι πρόεδροι των τοπικών συνεταιρισμών του δήμου Νέστου επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 15 Μαΐου τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στην αίθουσα ΔΣ προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την προώθηση των προϊόντων τους και κατ’ επέκταση την οικονομική ενίσχυση και ανάπτυξη της περιοχής.

Επίσκεψη δημάρχου Νέστου στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στο Νέστο η σχολική σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τα σχολειά της περιοχής

Ένα καινοτόμο και πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οργανώθηκε από την σχολική σύμβουλο τη Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σαατσόγλου Ελένη. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16 και 18 Μαΐου στις όχθες του ποταμού Νέστου και το παρακολούθησαν όλες οι μεγάλες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων του δήμου. Το πρόγραμμα αφορούσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με το δάσος και το ποτάμι ενώ παράλληλα γνώρισαν τις παραποτάμιες δράσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Στην πρώτη μέρα των εκδηλώσεων παρέστη και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και παιδιά ενώ συνεχάρη και την σύμβουλο για την άρτια οργάνωση του προγράμματος. Τη μετακίνηση των μαθητών από τα σχολεία των χωριών ανέλαβε ο δήμος Νέστου. Ενώ είχε φροντίσει νωρίτερα για την καθαριότητα της περιοχής αλλά και την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων.

Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων στον δήμο Νέστου για τις επερχόμενες εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Στην αίθουσα του ΔΣ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου συνάντηση όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων του δήμου προκειμένου να οργανωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την γιορτή του μυδιού και της σαρδέλας στις αρχές του Ιούνη αλλά και των Ελευθερίων τον Ιούλιο. Στη συνάντηση συζητήθηκε η συμμετοχή των Συλλόγων και το είδος δράσης τους σε αυτές. Προΐστατο η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χατουτσίδου Ελένη ενώ παρίστατο και η πρόεδρος του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη. Τη συνάντηση χαιρέτησε και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ο δήμαρχος Νέστου για τη Γεωθερμία

Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο επισκέφθηκε στο γραφείο του την Τετάρτη 17 Μαΐου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο προκειμένου να προκηρύξει άμεσα νέα πρόσκληση για έργα Γεωθερμίας ώστε να υποβάλλει ο δήμος νέα μελέτη προς ένταξη δύο νέων γεωτρήσεων. Συζήτησαν ακόμη το μείζον θέμα του Δημοτικού Σχολείου στη Γραβούνα. Ο δήμαρχος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη την έγκριση κατασκευής νέων αιθουσών. Υπήρξε θετική διαβεβαίωση του κ. Μέτιου και για τα δύο θέματα.

Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Μαΐου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου και στα εκτός ημερησίας θέματα ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της ένταξης του έργου του βιολογικού Κεραμωτής καθώς και στην σημαντική απόφαση της ΔΕΥΑΝ να ξεκινήσει άμεσα την αποκατάσταση των δρόμων ρίχνοντας άσφαλτο.

Σαν έκτακτο θέμα συζητήθηκε η αποδοχή απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας από τον δήμο Νέστου ώστε να γίνει η διακήρυξη για παραχώρηση σε συμπολίτες την προσεχή θερινή περίοδο.

Στα ημερησίας θέματα του συμβουλίου εγκρίθηκαν ομόφωνα τα αιτήματα προς το Δασαρχείο για παραχώρηση των έργων αναψυχής στην θέση Παναγία στη Λεκάνη καθώς και στη θέση Παλιός Μύλος στον Διπόταμο.

Εγκρίθηκε ακόμη ομόφωνα η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Υποδοχής Επισκεπτών στη Νέα Καρυά στην Αναπτυξιακή Νέστου.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τον διευθυντή της ΔΙΑΑΜΑΘ για θέματα ανακύκλωσης

Τον δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή 19 Μαΐου ο διευθυντής της ΔΙΑΑΜΑΘ Βογιατζής Γεώργιος προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ανακύκλωση, τον εξοπλισμό σε απορριμματοφόρα καθώς και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον ΣΜΑ του δήμου. Στη συνάντηση παρίστατο και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η εορτή Κωνσταντίνου και Ελένης στους ομώνυμους ναούς του δήμου Νέστου

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα ο εσπερινός και η περιφορά της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Πέρνης. Παρέστησαν ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο, τον αντιδήμαρχο Ορεινού Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη, τον δημοτικό σύμβουλο Χατζηγερακούδη Γιάννη, την τοπική σύμβουλο Κυζάκη Ευαγγελία και τον τοπικό σύμβουλο Αλεξανδρόπουλο Θανάση. Αργότερα παρακάθισαν και στο λαϊκό γλέντι που οργάνωσε η ομάδα του χωριού ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ.

Την επόμενη μέρα, ανήμερα της εορτής των Αγίων, ο δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ορεινού Τουμπεκτσή Δημήτρη, τους δημοτικούς συμβούλους Τσακαλίδη Γιάννη και Γαβριηλίδη Νίκο, τον Πρόεδρο του χωριού Φιλιππίδη Χαράλαμπο, τους κ. κ. Καστανίδη Αλέκο και Τσαλικίδη Γιώργο καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σπινθηρόπουλο παρέστησαν στη λειτουργία του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λεκάνη. Ακολούθησε εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λεκάνης στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του.

Θεατρική παράσταση από τον Σύλλογο Ζαρκαδιάς

Την Κυριακή 21 Μαΐου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Άνω- κάτω στο ασανσέρ» από τον Σύλλογο Ζαρκαδιάς στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.