Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 29 Μαΐου-5 Ιουνίου 2017

Κοινό μέτωπο με την Καβάλα κατά των νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό-Ο πιο υποστελεχωμένος δήμος της ΠΑΜ-Θ ο δήμος Νέστου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου κατά την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου 2017.

Νέο ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ-Υποστελεχωμένο παρουσιάζουν τον δήμο Νέστου τα ευρήματα της έρευνας της Περιφέρειας

Στο νέο ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στην Κομοτηνή παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Το βασικότερο θέμα συζήτησης ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας με θέμα «Καταγραφή προσωπικού Δήμων και Δημοτικών ΝΠΔΔ στην ΑΜΘ» που πραγματοποιήθηκε από την ΠΕΔ ΑΜ-Θ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ύστερα από την έρευνα ο δήμος Νέστου αποτελεί τον πιο υποστελεχωμένο δήμο στην ΑΜ-Θ κατέχοντας  το αρνητικότερο ρεκόρ στην στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας μεταξύ όλων των δήμων αφού υπηρετούν σε αυτήν μόνο δύο υπάλληλοι. (Αποτέλεσμα της αλόγιστης ενέργειας  που προέβη η προηγούμενη διοίκηση με το νόμο της κινητικότητας).

Διεργασίες για το επερχόμενο φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα»

Πυκνώνουν οι συναντήσεις με τους υπεύθυνους και τον διοργανωτή κ. Δημήτρη Καγιάσα παρουσία και του Δημάρχου Νέστου ενόψει της κεντρικής εκδήλωσης του καλοκαιριού του Δήμου Νέστου «Πλάι στο κύμα». Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου στο γραφείο του δημάρχου όπου ο κ. Καγιάσας ενημέρωσε τον δήμαρχο αλλά και την επιτροπή για το πρόγραμμα που θα κλείσει οριστικά τις επόμενες ημέρες.

Ύψωσαν τις φωνές τους ο δήμος Νέστου με τον δήμο Καβάλας ενάντια στην δημιουργία διοδίων στην περιοχή

Σε μια από κοινού παρουσία στην Εγνατία Οδό την Τετάρτη 30 Μαΐου ο δήμος Νέστου με τον δήμο Καβάλας ύψωσαν τις φωνές τους προκειμένου να αποκλειστεί η δημιουργία νέων διοδίων στην περιοχή. Στο σημείο παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο καθώς και η δήμαρχος Καβάλας Τσανάκα Δήμητρα με αντιπροσωπεία του δήμου Καβάλας. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης και φορείς των δύο δήμων συγκεντρώθηκαν στην Εγνατία Οδό αποκλείοντάς την συμβολικά ώστε να μην εγκατασταθούν τα διόδια διότι αυτό θα πλήξει τόσο την οικονομική όσο και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ευρύτερα.

Στην ετήσια γενική συνέλευση της ομάδας του Νέστου ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος

Ετήσια γενική συνέλευση πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Μαΐου το απόγευμα ο Αθλητικός Σύλλογος της ομάδας του Νέστου παρουσία και του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο, τον αντιδήμαρχο Ορεινου Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Παναγιωτίδη Γιώργο και τον δημοτικό σύμβουλο Γαβριήλιδη Νίκο. Στην εισήγησή του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν από πλευράς δήμου στο γήπεδο και στην χρηματοδότηση αυτών τα τελευταία χρόνια με ποσό που αγγίζει τα 130.000 ευρώ (χλοοτάπητας, αρδευτικό σύστημα, κιγκλιδώματα, wc, γραφεία φιλοξενουμένων και διαιτησίας κ.α.). Αναφέρθηκε ακόμη στον διακανονισμό που υπέγραψε προκειμένου να εξοφληθεί η ΔΕΗ του γηπέδου που έφτασε τα 32.000 ευρώ αφού είχε μείνει ανεξόφλητη τα δέκα τελευταία χρόνια!!! Ο δήμος Νέστου έχει αναλάβει ακόμη όπως ανέφερε ο δήμαρχος και τη μισθοδοσία του φροντιστή του γηπέδου από τον Μάρτιο του 2016 καθώς και την διάθεση των λεωφορείων για τη μετακίνηση της ομάδας. Αναφέρθηκε ακόμη και στις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που ξεκίνησαν στο κλειστό γυμναστήριο του γηπέδου, ένα γήπεδο που χρησιμοποιούν πολλά παιδιά που ασχολούνται με τον στίβο και ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κλείνοντας δήλωσε πως και τη νέα αθλητική σεζόν ο δήμος Νέστου θα είναι κοντά στην ομάδα όχι μόνο με λόγια αλλά και εμπράκτως όπως αποδεικνύει τα τελευταία χρόνια.

Νέο ενδιαφέρον από ελληνική εταιρεία για επένδυση στο έργο της Γεωθερμίας

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του την Παρασκευή 2 Ιουνίου εκπρόσωποι ελληνικής εταιρείας δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για κατασκευή θερμοκηπιακής μονάδας δημητριακών στην περιοχή του έργου της γεωθερμίας στο Ερατεινό. Ο δήμαρχος τούς δήλωσε πως υπάρχει διαθεσιμότητα ενέργειας και τους ζήτησε να υποβάλλουν εγγράφως τόσο το ενδιαφέρον τους όσο και την ποσότητα ενέργειας και το μέγεθος της έκτασης που απαιτούν για την κατασκευή της μονάδας.

Θετική έκβαση ύστερα από αλλεπάλληλες  ενέργειες του δημάρχου Νέστου για την παραχώρηση του πρώην Ειρηνοδικείου

Με τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επικοινώνησε ο πρώην Υπουργός Αλεξιάδης Τρύφων προκειμένου να τον ενημερώσει πως είναι σε θετική εξέλιξη η παραχώρηση του κτηρίου όπου στεγαζόταν παλαιότερα το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης στον δήμο. Η θετική αυτή έκβαση ήρθε ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων επαφών  και οχλήσεων του δημάρχου προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Εφόσον οριστικοποιηθεί η παραχώρηση του κτηρίου ο δήμος Νέστου θα αξιοποιήσει το κτήριο ως Δημοτική Βιβλιοθήκη, μια υπηρεσία που στερείται τα τελευταία χρόνια η πόλη της Χρυσούπολης αλλά και ευρύτερα ο δήμος. Η δημιουργία της θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην νεολαία του τόπου.

Με μεγάλη επιτυχία η 2η γιορτή μυδιού και σαρδέλας στην Κεραμωτή

Για 2η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Μυδιού και Σαρδέλας στην Κεραμωτή στις 2-3 Ιουνίου στο χώρο του λιμανιού. Πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου Νέστου με τα χορευτικά τους, πλήθος κόσμου, ευφάνταστοι διαγωνισμοί, προσφορά θαλασσινών εδεσμάτων αλλά και παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου δήμου Ζλάτογκραντ έδωσαν την καλύτερη νότα για την έναρξη της θερινής σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιπροσωπεία του Δήμου Ζλάτογκραντ συμπεριλάμβανε και παραδοσιακό χορευτικό τμήμα το οποίο έδωσε με την παρουσία του ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Νέστου ενώ μεγάλη ήταν η προσφορά εθελοντών παραγωγών σε σαρδέλες και μύδια. Την αντιπροσωπεία του Ζλάτογκραντ φιλοξένησε ο δήμος Νέστου ενώ παρέθεσε προς τιμήν τους γεύμα τη μέρα της παραμονής τους στην Κεραμωτή. Στις εκδηλώσεις παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με σύσσωμη τη δημοτική του ομάδα.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες της Αχλαδινής

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 4 Ιουνίου όπως κάθε πρώτη Κυριακή του Ιούνη στην πλατεία της Αχλαδινής στη Χρυσούπολη η επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες της Αχλαδινής. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Νέστου και τον εκπρόσωπο των συγγενών των θυμάτων. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο π. Αδαμάντιος ενώ πλήθος συγγενών των θυμάτων παρέστησαν στην τιμητική αυτή εκδήλωση. Με το πέρας της τελετής ο δήμαρχος τίμησε για την εθελοντική του δράση τον κ. Καλεάδη Κωνσταντίνο με έπαινο εθελοντισμού αλλά και προσωπικά δώρα για τον υποδειγματικό του εθελοντισμό αφού καθημερινά επιμελείται τον καλλωπισμό των λουλουδιών της συγκεκριμένης πλατείας. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την προσφορά ποντιακών εδεσμάτων που επιμελήθηκαν γυναίκες-συγγενείς των θυμάτων. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χατουτσίδου Ελένη, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΝ Παναγιωτίδης Γιώργος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αργυράκης Μιχάλης, ο πρόεδρος Α/θμιας και Β/θμιας Καραγεωργίου Γιώργος και η δημοτική σύμβουλος Κοσμίδου Λαρίσα.