Στον δήμο Νέστου το παλιό Ειρηνοδικείο και με τη… βούλα!

Ο δήμος θα στεγάσει εκεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη - Ικανοποίηση Τσομπανόπουλου και ευχαριστίες προς τον Καβαλιώτη πρ. υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη

Ψηφίστηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής η παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης προς τον δήμο Νέστου. Στο συγκεκριμένο κτίριο, η Δημοτική Αρχή θα στεγάσει τη Δημοτική βιβλιοθήκη που, σημειωτέον, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στον δήμο Νέστου.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έκβαση του αιτήματος αυτού, οι διαχειριστές του προφίλ του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο σημείωσαν στο facebook: «Μια παροχή προς τους πολίτες, πολύ σημαντική, που έλειπε εδώ και χρόνια. Η επιτυχής έκβαση της παραχώρησης του κτηρίου «ήρθε» ύστερα από αλλεπάλληλες οχλήσεις της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Σημαντική ήταν και η συμβολή του πρώην Υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την Ελλάδα παραχωρήθηκαν μόνο πέντε «Ειρηνοδικεία», μεταξύ αυτών και αυτό του δήμου Νέστου».