Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 5-11 Ιουνίου 2017

Οι εξελίξεις γύρω από την παραχώρηση του πρώην Ειρηνοδικείου Χρυσούπολης και το θέμα των νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό ήταν τα κυριότερα ζητήματα που απασχόλησαν τον δήμο Νέστου κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής κατά τη 2η εβδομάδα του Ιουνίου 2017.

Δημοτική Βιβλιοθήκη για πρώτη φορά στον δήμο Νέστου- Επιτυχής έκβαση για το κτήριο του Ειρηνοδικείου

Ψηφίστηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής η παραχώρηση του κτηρίου στο οποίο στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Χρυσούπολης προς τον δήμο Νέστου. Στο συγκεκριμένο κτήριο η δημοτική αρχή θα στεγάσει την Δημοτική Βιβλιοθήκη που σημειωτέον θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στον δήμο. Μια παροχή προς τους πολίτες πολύ σημαντική, που έλειπε εδώ και χρόνια. Η επιτυχής έκβαση της παραχώρησης του κτηρίου «ήρθε» ύστερα από αλλεπάλληλες οχλήσεις της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου. Σημαντική ήταν και  η συμβολή του πρώην Υπουργού Αλεξιάδη Τρύφωνος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την Ελλάδα παραχωρήθηκαν μόνο πέντε Ειρηνοδικεία, μεταξύ αυτών και αυτό του δήμου Νέστου.

Λειτουργιά για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος στη Νέα Κώμη

Στον Ι.Ν. Αγίου Πνεύματος στη Νέα Κώμη Ποντολιβάδου και στη λειτουργία για την ημέρα της γιορτής παρέστησαν εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος και ο Αντιδήμαρχος Ορεινού Τουμπεκτσής Δημήτρης. Με την παρουσία τους τίμησαν και όλοι οι κάτοικοι του χωριού. Ο δήμος Νέστου ανέλαβε το κόστος των εδεσμάτων που προσφέρθηκαν στους κατοίκους ύστερα από το πέρας της λειτουργίας.

Προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή του Ορεινού

Τη Λεκάνη και τον Κεχρόκαμπο επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καβάλας κ. Μορφίδης όπου τον συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Ορεινού Τουμπεκτσής Δημήτρης προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η περιοχή με την μετάδοση τηλεοπτικού σήματος. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Σύσκεψη για τη στελέχωση της Πολεοδομίας Καβάλας-Αδυναμία βοήθειας δηλώνει ο δήμος Νέστου

Παρουσία όλων των δημάρχων του Νομού Καβάλας μεταξύ αυτών και του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου την Τρίτη 6 Ιουνίου. Θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πολεοδομία Καβάλας σχετικά με την έκδοση οικοδομικών αδειών. Για τη λύση του προβλήματος ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε την βοήθεια των δήμων παραχωρώντας ένα μηχανικό ο καθένας προκειμένου να στελεχωθεί καλύτερα το τμήμα πολεοδομίας στην Καβάλα. Ο δήμαρχος Νέστου δήλωσε κατηγορηματικά πως ο δικός του δήμος δεν έχει καμιά δυνατότητα παραχώρησης μηχανικού αφού και η δική του Τεχνική Υπηρεσία αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης. Στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Νέστου έχουν μείνει πλέον δύο μόνο υπάλληλοι γεγονός που σημαίνει πως δυσχεραίνεται ήδη το έργο της υπηρεσίας. Στη σύσκεψη παρέστη ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδης Νίκος.

Τα εξεταστικά κέντρα πανελλαδικών εξετάσεων της Χρυσούπολης επισκέφτηκε ο δήμαρχος Νέστου

Ξεκίνησαν οι  πανελλαδικές εξετάσεις την Τετάρτη 7 Ιουνίου στα Γενικά Λύκεια όλης της χώρας. Ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε το εξεταστικό κέντρο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης από το πρωί έχοντας την ευκαιρία να ευχηθεί στους μαθητές που θα έδιναν τη μάχη τους καλή επιτυχία. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο μαζί τους ενώ αργότερα συναντήθηκε και με τον Λυκειάρχη κ. Κούρτη όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με την ομαλή λειτουργία του εξεταστικού κέντρου προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των δημάρχων για την εγκατάσταση διοδίων στην Εγνατία

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τα διόδια παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ύστερα από πρόσκληση της δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα. Εκεί παρέστησαν όλοι οι δήμαρχοι των οποίων οι δήμοι είναι όμοροι προς την Εγνατία Οδό από την Ήπειρο έως τον Έβρο και προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της μη εγκατάστασης των διοδίων αφού αυτό θα επιφέρει πλήγμα στην οικονομία των περιοχών τους. Αποφασίσθηκε ακόμη, η περαιτέρω δράση καθώς και η εκ νέου συνάντησή τους με καθολικότερη συμμετοχή.

Εκδήλωση μνήμης για τον εκλιπόντα διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση μνήμης για τον αείμνηστο διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παπαστεργίου Θανάση παρέστη ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο χώρο του σχολείου συνοδευόμενος από την Δημοτική του Ομάδα. Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσφορά του Παπαστεργίου Θανάση όχι μόνο στην σχολική κοινότητα αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ πρότεινε να καθιερωθεί βραβείο «Θανάση Παπαστεργίου» το οποίο θα δίνεται σε μαθητές της  ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης για διάκριση σε διάφορες δράσεις.

Εγκατάσταση ράμπας Seatrack για ΑμεΑ στην Κεραμωτή από τον δήμο Νέστου

Των εργασιών εγκατάστασης της ράμπας Seatrack για τα άτομα ΑΜΕΑ επιστάτησαν ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Κεραμωτής Μαυροθαλασσίτη Νίκο και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο την Παρασκευή 9 Ιουνίου. Η ράμπα λειτούργησε και πέρυσι ωστόσο λόγω γεωγραφικών δυσκολιών την έκανε μη λειτουργική ορισμένες φορές γι’ αυτό αποφασίσθηκε ύστερα κι από υπόδειξη συμπολιτών μας ΑμεΑ νέο σημείο εγκατάστασης.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος επισκέφθηκε τα σημεία της παραλίας «ΦΑΡΟ» και «ΦΛΟΙΣΒΟ» όπου τοποθετήθηκαν από την δημοτική αρχή  τέσσερις ντουζιέρες συνολικά έτσι ώστε να εξυπηρετούν τους λουόμενους πολίτες του δήμου Νέστου καθώς και τους επισκέπτες-τουρίστες. Μια παροχή που προάγει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ενδιαφέρον από επιχειρηματία για την εμφιάλωση νερού της περιοχής

Επίσκεψη δέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 9 Ιουνίου από επιχειρηματία προκειμένου να του δηλώσει το ενδιαφέρον του για εγκατάσταση μονάδας στην περιοχή μας με αντικείμενο την εμφιάλωση νερού.

Εκδρομή αναψυχής για τα μέλη του ΚΑΠΗ του δήμου Νέστου

Μια πολύ όμορφη εκδρομή με όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ του δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου υπό την εποπτεία της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και της προέδρου της Αργυρέλη Ελένης. Η εκδρομή είχε προορισμό το Φανάρι και την Κομοτηνή  ενώ ο δήμος συνέβαλε στο κόστος μεταφοράς τους με πέντε λεωφορεία. Συνοδός στην εκδρομή εκτός της προέδρου ήταν και η Ψυλλίδου Ελένη, πρόεδρος ΔΣ και Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ. Με το πέρας της εκδρομής τα μέλη δήλωσαν ευχαριστημένα από την αρτιότητα της οργάνωσης.

Θεσμός πλέον η «Γιορτή του Αγρότη» στη Νέα Καρυά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη γιορτή του αγρότη στο γήπεδο της Νέας Καρυάς την Παρασκευή 9 Ιουνίου. Πρόκειται για μια γιορτή που στοχεύει στην ενίσχυση των τοπικών αγροτικών προϊόντων ενώ μέρος της εκδήλωσης (2.000 ευρώ) κάλυψε ο δήμος Νέστου.

Πολιτιστικοί σύλλογοι με τα χορευτικά τους, περίπτερα με εκθέματα τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής αποτέλεσαν το παζλ μιας καθαρά τοπικής αγροτικής γιορτής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης καθώς και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την δημοτική του ομάδα. Στη γιορτή βρέθηκαν και οι κάτοικοι του χωριού ενώ όλοι μαζί παρακάθισαν σ’ ένα  λαϊκό, θρακιώτικο γλέντι που περιλάμβανε εδέσματα και ποτό.

Θεατρικές παραστάσεις από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης καθώς και το Γυμνάσιο Κεραμωτής

Δύο πολύ πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάτοικοι του δήμου Νέστου και όχι μόνο καθώς και πολλά μέλη της δημοτικής αρχής. Μέσα στο Σαββατοκύριακο λοιπόν το 5ο Δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης παρουσίασε με αρτιότητα την παράσταση «Παίζουμε Θέατρο» όπου οι μικροί ηθοποιοί απέδωσαν πιστά ρόλους από τον ελληνικό κινηματογράφο. Επιτυχία είχε ακόμη και το θεατρικό έργο «Οι ηλίθιοι» που παρουσίασε το Γυμνάσιο Κεραμωτής αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές του κοινού. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στα δύο σχολεία για την προώθηση του πολιτισμού στην περιοχή.

Εκδήλωση για την αποπεράτωση του νέου ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στην Χρυσούπολη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο π. Αδαμάντιος, εφημέριος του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου Χρυσούπολης καθώς και μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής οργάνωσαν την Κυριακή 11 Ιουνίου παραδοσιακό γλέντι στον αύλειο χώρο του Ναού. Πλήθος κόσμου τίμησε την επιτυχημένη εκδήλωση στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Ο δήμος Νέστου κάλυψε το κόστος των ηχητικών της εκδήλωσης. Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος εξήρε τους αγώνες του πατήρ Αδαμάντιου όλα αυτά τα χρόνια για την αποπεράτωση του νέου Ναού καθώς και τη συμπαράσταση των ενοριτών  που σε χαλεπούς καιρούς συμβάλλουν με το υστέρημά τους προκειμένου να ανεγερθεί ο υπέρλαμπρος ναός ο οποίος θα αποτελέσει και κόσμημα για την περιοχή. Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη, πως θα σταθεί αυτός και η δημοτική αρχή αρωγός σ’ αυτή τη σημαντική προσπάθεια.