Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 12-18 Ιουνίου 2017

Σε τροχιά ολοκλήρωσης το έργο του βιολογικού, για το οποίο εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του ύψους 1.000.000 ευρώ-Με παρέμβαση Τσομπανόπουλου επανήλθε το ρεύμα στο γήπεδο Νέστου που κόπηκε λόγω παλιών οφειλών στη ΔΕΗ

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής κατά το χρονικό διάστημα 12-18 Ιουνίου 2017.

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των δρόμων στην Kεραμωτή

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου την Δευτέρα 12 Ιουνίου παρουσία και του αντιδημάρχου Κεραμωτής Μαυροθαλασσίτη Νίκου, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κεραμωτής Ψυχουδάκη Παρασκευά, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ Κάλφα Κωνσταντίνου και του Διευθυντή του δήμου Κοντοστόλη Νίκου προκειμένου να συζητηθεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει εδώ και καιρό από την διακοπή εργασιών της ΙΝΤΡΑΚΑΤ για τον βιολογικό Κεραμωτής.

Αποφασίσθηκε η άμεση παρέμβαση αποκατάστασης των δρόμων για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Κεραμωτής κι έτσι προχώρησαν οι εργασίες, εντός της εβδομάδος, ασφαλτόστρωσης του περιφερειακού δρόμου της Κεραμωτής, ενός βασικού δρόμου που συνδέει καταλύματα και παραλίες καθώς και κομμάτια δρόμων που βρίσκονται έμπροσθεν τουριστικών επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις αυτές έγιναν με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει η ΔΕΥΑΝ ενώ η αποκατάσταση των υπόλοιπων δρόμων που παρουσιάζουν προβλήματα είναι αποκλειστική ευθύνη του εργολάβου του έργου, όπως ήταν και οι δρόμοι που προαναφέρθηκαν. Ωστόσο, η ΔΕΥΑΝ προχώρησε στην αποκατάστασή τους με δικά της έσοδα για να μη ζημιωθεί ο τουρισμός της περιοχής και να προστατευτεί η ασφάλεια των πολιτών.

Επίσκεψη δημάρχου Νέστου στο ΚΕΠ Χρυσούπολης

Το ΚΕΠ Χρυσούπολης επισκέφθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδη Νίκο. Εκεί συνάντησε την προϊσταμένη του κέντρου κ. Αντωνιάδου καθώς και τις υπαλλήλους όπου συζήτησαν λειτουργικά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΠ.

Άμεση παρέμβαση της ΔΕΥΑΝ για την ολοκλήρωση του έργου του βιολογικού

Συνάντηση είχε στο γραφείο του την Τρίτη 13 Ιουνίου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους νομικούς της ΔΕΥΑΝ προκειμένου να συζητήσουν για τις κινήσεις της διοίκησης του Νομικού Προσώπου ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ αφού το έργο εντάχθηκε πανελλαδικά πρώτο ενώ εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότησή του ύψους 1.000.000 ευρώ.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με εκπρόσωπο της Fraport

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του την Τετάρτη 14 Ιουνίου ο Διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Fraport κ. Δασκάλου. Συζήτησαν θέματα που αφορούν την εταιρεία και το αεροδρόμιο της περιοχής μας καθώς και τις υποχρεώσεις ευθύνης του δήμου προς την περιοχή του αεροδρομίου (καθαριότητα, κάδοι, ύδρευση και αποχέτευση).

Στο Κέντρο Κοινότητας ο δήμαρχος Νέστου

Το Κέντρο Κοινότητας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 14 Ιουνίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο. Διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που έγιναν στο κέντρο προκειμένου αυτό να καταστεί λειτουργικό (βάψιμο, ηλεκτρονικός εξοπλισμός- ίντερνετ, WC  ΑμεΑ, ράμπα πρόσβασης, εξοπλισμός γραφείων, παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο).

Σημαντικές παρεμβάσεις του δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

  • Εγκαταστάθηκε νέα παιδική χαρά  με τις νόμιμες προδιαγραφές στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, η οποία θα παραδοθεί πολύ σύντομα στους μικρούς μας δημότες.
  • Δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στο χώρο των κοιμητηρίων 2 wc , ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας.
  • Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες των σιντριβανιών στην Πλατεία Παπανδρέου και είναι πια λειτουργικά προκειμένου να συμβάλλουν στον καλλωπισμό της πλατείας και την ψυχαγωγία των πολιτών μας.
  • Σημαντικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και αποδεικνύουν το σεβασμό προς αυτόν.

Συγκινητική εκδήλωση αποφοίτησης των μαθητών του 1ου 12/θεσιου δημοτικού σχολειού Χρυσούπολης

Μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση ετοίμασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ’ τάξης του 1ου 12/Θεσιου με αφορμή την αποφοίτησή τους από το σχολείο. Η εκδήλωση περιελάμβανε θεατρικά σκετς γραμμένα από τα παιδιά και χορωδία από την αξιόλογη εκπαιδευτικό μουσικής Χουρμουζιάδου Δέσποινα η οποία μάλιστα έγραψε τους στίχους πολλών από τα τραγούδια που ακούστηκαν. Πλήθος κόσμου αλλά και συγγενών των παιδιών παρέστησαν στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης όπου έγινε η εκδήλωση την Τετάρτη 14 Ιουνίου καθώς και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του έδωσε τα συγχαρητήρια σε παιδιά και εκπαιδευτικούς καθώς και τον Διευθυντή Αλμπάντη Παναγιώτη για την άρτια εκδήλωση. Σημαντική ήταν η αρωγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την εκδήλωση. Παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδης Νίκος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χατουτσίδου Ελένη, η πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη, η πρόεδρος του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη και η δημοτική σύμβουλος Κοσμίδου Λαρίσα.

Επίσκεψη του δημάρχου Νέστου στο Νέο Ξεριά

Το Ν. Ξεριά επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να δει το χώρο του κτηρίου που στεγαζόταν μέχρι τον Μάρτιο το νηπιαγωγείο του χωριού. Η λειτουργία του νηπιαγωγείου ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης της Α/θμιας Καβάλας ανεστάλη μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 λόγω έλλειψης παιδιών. Σε περίπτωση που δεν επαναλειτουργήσει τον Σεπτέμβριο η διοίκηση του δήμου σκέφτεται να μεταφέρει το ΚΑΠΗ του Νέου Ξεριά σε μια από τις ισόγειες αίθουσες του κτηρίου αυτού. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Νέστου επισκέφθηκε το ιατρείο  του χωριού  το οποίο μεταφέρθηκε πρόσφατα στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου όπου συνάντησε τον ιατρό ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη σημαντική αυτή παρέμβαση από πλευράς δήμου. Στην επίσκεψη συνόδευσαν τον δήμαρχο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βαλσαμίδης Νίκος, η πρόεδρος του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη και η κοινωνική λειτουργός Μπουγαλή Δέσποινα.

Στον δήμαρχο Νέστου ο Αθλητικός Σύλλογος του Χρυσοχωρίου

Το ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου συνάντησαν τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο την Πέμπτη 15 Ιουνίου στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σωματείο του Συλλόγου.

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του υπουργείου Ανάπτυξης στο έργο της Γεωθερμίας- Απόλυτα ικανοποιημένοι για την πορεία του

Τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν την Παρασκευή 16 Ιουνίου εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προκειμένου να ελέγξουν την πορεία του έργου της Γεωθερμίας, αν υπάρχουν συνδεδεμένοι καταναλωτές με το έργο λόγω του ότι θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση του. Ο έλεγχος αυτός κρίνεται απαραίτητος επειδή το έργο είναι πιλοτικό και χρηματοδοτήθηκε με πολύ υψηλό ποσοστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δήμαρχος Νέστου είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τη μέχρι τώρα πορεία του έργου καθώς και τη σημαντική επένδυση που πραγματοποιήθηκε (θερμοκήπιο). Στη συνέχεια μετέβησαν στο χώρο της γεώτρησης στο Ερατεινό όπου ο δήμαρχος τους ξενάγησε ενημερώνοντάς τους δια ζώσης. Αργότερα οι ίδιοι ζήτησαν να επισκεφθούν το θερμοκήπιο της Selecta όπου ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο της επιχείρησης. Η επίσκεψη τους ολοκληρώθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ  όπου εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την εξέλιξη του έργου δίνοντας τα εύσημα στη διοίκηση του δήμου.

Διακοπή ρεύματος στο γήπεδο Νέστου από ογκώδεις οφειλές της προηγούμενης διοίκησης

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου χωρίς τη παραμικρή ενημέρωση προς τον δήμο η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή του ρεύματος στο χώρο του γηπέδου του Νέστου με άμεσο κίνδυνο να καταστραφεί ο χλοοτάπητας λόγω του ότι δεν  μπορούσε να λειτουργήσει το αρδευτικό σύστημα. (Γεγονός είναι βέβαια πως οι οφειλές στη ΔΕΗ αγγίζουν τις 32.000 ευρώ, ποσό που αφορά τα προηγούμενα χρόνια). Ο δήμος από τις αρχές του Μαΐου υπέγραψε νέο συμβόλαιο προκειμένου να γίνει διακανονισμός και να εξοφληθεί έγκαιρα το ποσό ενώ παράλληλα ο δήμαρχος με οχλήσεις του προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΔΔΗΕ επεσήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί. Εστάλη ακόμη και επιστολή από τον δήμαρχο προς τους δύο φορείς καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο δήμος ωστόσο το τριήμερο διακοπής ρεύματος φρόντισε με την υδροφόρα του να ποτίζει το χλοοτάπητα προκειμένου να μη καταστραφεί. Τελικά ύστερα από αλλεπάλληλη έγγραφη επικοινωνία και τις διαρκείς και έντονες οχλήσεις του δημάρχου αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος στο γήπεδο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο δήμος Νέστου για μια ακόμη φορά κοντά στα ΑμεΑ-Εγκατάσταση ράμπας Seatrac για τα θερινά τους μπάνια

Εγκαταστάθηκε και φέτος για δεύτερη φορά όπως πέρυσι το καλοκαίρι ο μηχανισμός ράμπας Seatrac για τα ΑμεΑ ο οποίος κάνει γι’ αυτούς προσβάσιμη για μπάνιο τη παραλία. Φέτος ο μηχανισμός τοποθετήθηκε σε νέο σημείο στην Κεραμωτή το οποίο υπέδειξαν τα ΑμεΑ προκειμένου να είναι εφικτή η πρόσβαση αφού πέρυσι παρουσίασε δυσκολίες. Άμεσα θα γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να καταστεί λειτουργικότερη η ράμπα.

Λαϊκό γλέντι και φέτος από το Σύλλογο Θρακιωτών

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο ετήσιο λαϊκό γλέντι από το Σύλλογο Θρακιωτών με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 17 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του Συλλόγου. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν σ’ ένα παραδοσιακό γλέντι που είχε παραδοσιακή μουσική, χορευτικά, εδέσματα και άφθονο ποτό. Στο γλέντι παρέστη και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη την διοίκηση του Συλλόγου καθώς και τα μέλη του για το ότι συνεχίζουν να διατηρούν την παράδοση του πολιτισμού σε καιρούς χαλεπούς. Τον δήμαρχο συνόδευσαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαλσαμίδης Νίκος, Καϊτατζόπουλος Χαράλαμπος και Μαυροθαλασσίτης Νίκος, η πρόεδρος του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη και η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη.