Δήμος Νέστου: Ξεκίνησαν και επίσημα οι εκδηλώσεις για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2017

Οι εκδηλώσεις για τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση της ευρύτερης περιοχής του Νέστου από τους Βούλγαρους θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, ημέρα όπου συμπληρώνονται 104 χρόνια από την απελευθέρωση της περιοχής του Νέστου από το Βουλγαρικό ζυγό, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2017 μπροστά από το δημαρχείο του δήμου Νέστου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ηρώων στη Χρυσούπολη και συνεχίστηκαν με τη λαογραφική παρέλαση Συλλόγων του δήμου από την πλατεία Ηρώων προς το δημαρχείο.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και ομιλία από τον ιστορικό Δημήτρη Δαγδεβερένη, ενώ στη συνέχεια τα ηνία ανέλαβαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής με μουσικό πρόγραμμα, πλαισιωμένοι από τη Φιλαρμονική του δήμου, με τη βραδιά να κλείνει με δεξίωση στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ του δήμου Νέστου συνεχίζονται μέχρι και τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017.