Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 3-9 Ιουλίου 2017

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής του δήμου Νέστου και του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου κατά την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου του 2017

Πλούσια η ατζέντα δραστηριοτήτων της δημοτικής αρχής του δήμου Νέστου και του δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου του 2017. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις δράσεις του δημάρχου.

Πόλος έλξης για τα παιδιά η νέα παιδική χαρά

Τις πύλες της άνοιξε την περασμένη εβδομάδα για το Α’ και Β’ Παιδικό σταθμό Χρυσούπολης η νέα παιδική χαρά που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του πρώην Α’ Παιδικού Σταθμού όπισθεν του Δημοτικού Θεάτρου Χρυσούπολης. Οι μικροί μαθητές των δύο παιδικών της πόλης μας  μεταφέρθηκαν με το τρενάκι του Δήμου στο χώρο, έχοντας  την ευκαιρία να χαρούν τα νέα παιχνίδια της παιδικής χαράς γεμίζοντάς τους ευφορία και ενθουσιασμό. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά ύστερα από παρεμβάσεις του Δήμου δημιουργήθηκε εκ νέου με νέες παροχές κάνοντας το συγκεκριμένο σημείο,  χώρο αναψυχής για τους λιλιπούτιους φίλους μας ο οποίος θα λειτουργεί και θα χρησιμοποιείται με απόλυτη ασφάλεια. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 8 μέχρι  τις 2 το μεσημέρι κι από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα.

Έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου από το αεροπορικό απόσπασμα της Χρυσούπολης

Στο Αεροπορικό Απόσπασμα Πολεμικής Αεροπορίας Χρυσούπολης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουλίου αγιασμός ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Η τελετή έλαβε χώρα παρουσία του Διοικητή του Αποσπάσματος κ. Μαυρίδη Γιώργου, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Τμήματος Χρυσούπολης  και Περιφερειακών Διευθυντών Πυροσβεστικής. Το παρόν έδωσαν ακόμη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος καθώς και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Κιβράκης Σταύρος. Του αγιασμού ακολούθησε ξενάγηση του Δημάρχου Νέστου από πιλότους στα σκάφη τύπου PZL ενημερώνοντάς  τον για τον τρόπο και την διαδικασία αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών αποτελεί σημαντικό κομμάτι ασφαλείας της περιοχής μας και όχι μόνο,  ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο. Ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη τους πιλότους για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει καλωσορίζοντάς τους στην περιοχή ενώ τους διαβεβαίωσε πως θα είναι κοντά τους στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

Νέο ΔΣ της ΠΕΔ με παρουσίαση του ΠΕΣΔΑ ΑΜ-Θ αλλά και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου από τον πρύτανη

Στο νέο ΔΣ της ΠΕΔ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουλίου στην Κομοτηνή  στην συνεδρίαση παρέστη μεταξύ άλλων και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Καραμπίνης ο οποίος έκανε παρουσίαση του Πανεπιστημίου και των τρόπων ανοίγματός του στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, παρουσιάσθηκε από τον Διευθυντή της  ΔΙΑΑΜΑΘ κ. Βογιατζή Γιώργο ο ΠΕΣΔΑ ΑΜΘ καθώς και η μελέτη που έγινε από στελέχη της ΠΕΔ για την έλλειψη προσωπικού των Δήμων ΑΜΘ. Στη συνεδρίαση τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε καινοτόμο πρόγραμμα της ΕΥΝΕΣΤΙΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα ξεκίνησε τη περασμένη βδομάδα το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του, διοργανώνοντας επισκέψεις και συνεδρίες λογοθεραπείας από τοπικούς επιστήμονες. Το πρόγραμμα το οποίο ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου περιελάμβανε έλεγχο όλων των παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Νέστου ύστερα από συναίνεση των γονέων τους. Την ευθύνη και την πρωτοβουλία του προγράμματος είχε η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη ενώ εξαιρετική και άξιας λόγου ήταν η εθελοντική προσφορά των τοπικών επιστημόνων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κας. Δρόσου Ειρήνης και κ. Καπουνά Δημήτρη  τους οποίους και ευχαριστούμε για τη μέγιστη προσφορά τους.

Ημερίδα του ΠΕΣΔΑ για το συντονισμό της επίσπευσης υλοποίησης των ΠΕΣΔΑ της χώρας

Μια ξεχωριστή ημερίδα οργανώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ, τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ ΑΜΘ (ΔΙΑΑΜΑΘ) και τον Δήμο Καβάλας την Πέμπτη 6 Ιουλίου στην Καβάλα με θέμα συζήτησης «Συντονισμός για την επίσπευση υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ ΑΜ-Θ». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας όπου μεταξύ άλλων Δημάρχων παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Στην ημερίδα εισηγήθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλος Σωκράτης, ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΣ κ. Καπετάνιος , ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Μέτιος, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Σάββας Ιωάννης, η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ κ. Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ΑΜ-Θ κ. Μαμσάκος όπου παρουσίασε τον ΠΕΣΔΑ. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας υπήρξε κατ’ ιδίαν συζήτηση με παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας ανά Δήμο έχοντας την ευκαιρία ο κάθε Δήμαρχος ξεχωριστά να δηλώσει τις προτάσεις του για «Πράσινα Σημεία» τα οποία συμπεριλήφθησαν και στον ΠΕΣΔΑ ΑΜ-Θ.

Η συγκεκριμένη ημερίδα χαρακτηρίσθηκε πολύ σημαντική λόγω του θέματος των απορριμμάτων ενώ βγήκαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τους Δήμους.

Στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ελληνικού διαδημοτικού δικτύου ο δήμαρχος Νέστου

Στην Αθήνα βρέθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου ο Δήμαρχος Νέστου  Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προκειμένου να παραστεί στο διήμερο του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου με θέμα: «Υγιείς πόλεις: Ανθεκτικές-Βιώσιμες-Συμμετοχικές» που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την διαπίστωση ότι ανθεκτικές και βιώσιμες μπορούν να είναι οι κοινωνίες όταν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία μέσω στρατηγικού σχεδιασμού. Τις εργασίες του συνεδρίου απασχόλησε σημαντικά και το μείζον θέμα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Μεταξύ άλλων εισηγητών ήταν και ο κ. Πατούλης, προέδρος της ΚΕΔΕ όπου η τοποθέτησή του αφορούσε στη διεθνή εμπειρία από τα ανεπτυγμένα κράτη όπου ο έλεγχος έχει περάσει σε τοπικό επίπεδο.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα των θαλάσσιων μπάνιων για τα μέλη του ΚΑΠΗ από την ΕΥΝΕΣΤΙΑ

Το νομικό πρόσωπο ΕΥΝΕΣΤΙΑ υλοποιεί για μια ακόμη φορά το 10ήμερο πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων για τα μέλη του ΚΑΠΗ συμβάλλοντας έτσι στην προαγωγή της ψυχικής και σωματικής τους υγείας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Ιουλίου και θα λήξει την Κυριακή 16 Ιουλίου. Συνοδεύουν την αποστολή τρεις νοσηλεύτριες, υπάλληλοι του νομικού προσώπου και μια φυσιοθεραπεύτρια η οποία θα εφαρμόζει προγράμματα κινησιοθεραπείας στη θάλασσα. Πραγματοποιούνται ημερησίως τέσσερα δρομολόγια με το εξής πρόγραμμα και με λεωφορεία που μισθώνει ο Δήμος 1ο Παράδεισος, Νέα Κρήνη, Διαλεκτό, Ν.Ξεριάς, Γέροντας, Τιμάρι και επιστροφή 2ο Δρομολόγιο Ζαρκαδιά, Γραβούνα, Πέρνη, Πετροπηγή, Τιμάρι και επιστροφή 3ο και 4ο Δρομολόγιο Χρυσούπολη, Τιμάρι και επιστροφή.  Στη παραλία του Τιμαρίου που πραγματοποιούνται τα θαλάσσια μπάνια τοποθετήθηκαν από τον Δήμο σταθερές ομπρέλες για την κάλυψη  από τον ήλιο. Την όλη επίβλεψη του προγράμματος έχει η ρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 200 μέλη του ΚΑΠΗ.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εσπερινός της αγίας Κυριακής στην Κεραμωτή

Στο πολύ γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουλίου ο εσπερινός και η περιφορά της εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου λόγω της εορτής. Πλήθος κόσμου συνόδευσε  την κατανυκτική περιφορά μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, ο Πρόεδρος Α/θμιας και Β/θμιας κ. Καραγεωργίου Γεώργιος, ο Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης καθώς και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος με τους Δημοτικούς του συμβούλους παρέστησαν στην λιτή δεξίωση που παρέθεσε ο Διοικητής του ΚΑΑΥ κ. Κελεσίδης στο χώρο ψυχαγωγίας του στρατοπέδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέριξ του Ι.Ναού της Αγίας Κυριακής  αλλά και του αλσυλλίου έγιναν παρεμβάσεις (καθαριότητας και ευπρεπισμού) από τον Δήμο προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά ο εορτασμός του Ι. Ναού.

Με απόλυτη επιτυχία το 6ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου

Για μια ακόμη φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου παρουσίασε με πολύ μεγάλη επιτυχία το παιδικό εφηβικό φεστιβάλ στις 8 και 9 Ιουλίου στη Κεντρική Πλατεία του χωριού. Πλήθος χορευτικών τμημάτων από πολλούς συλλόγους έδωσαν το παρόν ενώ πλήθος κόσμου αγκάλιασε την εκδήλωση αυτή του πολιτισμού. Στο φεστιβάλ έδωσαν το παρόν  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και η Πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Νέστου συνέβαλλε με  νέες παρεμβάσεις στο χώρο των εκδηλώσεων της πλατείας αλλά και καθαριότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη το ΔΣ του Συλλόγου για τις πρωτοπόρες δράσεις του στον πολιτισμό.

Επιτυχημένο και φέτος το αντάμωμα των απανταχού κατοίκων του Αγιάσματος

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το αντάμωμα των απανταχού κατοίκων του Αγιάσματος σε μια εκδήλωση που πραγματοποίησε ο πρωτοπόρος Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος στο χώρο του γηπέδου του χωριού το Σάββατο 8 Ιουλίου. Πλήθος κόσμου πλαισίωσε την εκδήλωση που περιλάμβανε μουσική, χορό, άφθονα εδέσματα, ποτό και πολύ κέφι. Παρέστησαν στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καïντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, η πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Με μεγάλη επιτυχία το ετήσιο παραδοσιακό γλέντι του Συλλόγου «Διδυμαίου Απόλλωνα» στον Γέροντα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και η φετινή εκδήλωση του Συλλόγου του «Διδυμαίου Απόλλωνα» στον Γέροντα την Κυριακή 9 Ιουλίου το βράδυ στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού. Στην εκδήλωση χόρεψαν τμήματα του Συλλόγου καθώς και άλλων Συλλόγων ενώ την πλαισίωσε και το μουσικό σχήμα «ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ». Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη το ΔΣ για την συμβολή του στον πολιτισμό. Ο Δήμος Νέστου προκειμένου να διεξαχθεί με αρτιότητα η εκδήλωση παρενέβη σε θέματα καθαριότητας και ευπρεπισμού.

Αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένο στον ποντιακό ξεριζωμό

Μια εξαιρετικά συγκινητική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Νέστου την Κυριακή 9 Ιουλίου το πρωί στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Χρυσούπολη. Έγιναν με ιδιαίτερη τιμή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου το οποίο είναι αφιερωμένο στον ποντιακό ξεριζωμό αλλά και την πόντια μάνα. Το συγκεκριμένο μνημείο ήταν αίτημα του Συλλόγου Ποντίων Νέστου το οποίο έκανε ο Δήμος δεκτό κατά την διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου όπου το υπερψήφισε η δημοτική ομάδα του Δημάρχου ενώ δεν ψηφίσθηκε από την μείζονα αντιπολίτευση όπου και έλαμψε δια της απουσίας της την ημέρα της εκδήλωσης. Ο προϋπολογισμός ανέγερσης του μνημείου ήταν 8.000 € περίπου τα οποία διέθεσε ο Δήμος. Η σεμνή τελετή στηρίχθηκε μουσικά από την Φιλαρμονική του Δήμου, από μουσικούς των ποντίων Νέστου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ιστορική αναφορά από την εκπαιδευτικό κα Νικηφορίδου. Παρέστη σύσσωμη η δημοτική ομάδα του Δημάρχου και πλήθος κόσμου.