Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 10-16 Ιουλίου 2017

Στο επίκεντρο οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2017 αλλά και τα ανταποδοτικά οφέλη στον δήμο από τη διέλευση του αγωγού TAP

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου κατά το χρονικό διάστημα 10-16 Ιουλίου 2017.

Με τιμές γιορτάσθηκαν και φέτος τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στον δήμο Νέστου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου η επίσημη τελετή έναρξης των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ του Δήμου Νέστου. Στην Πλατεία Ηρώων παρουσία όλων των αρχών, των επισήμων και  πολιτών του Δήμου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Αργότερα πραγματοποιήθηκε λαογραφική παρέλαση, υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής, από Συλλόγους του Δήμου με προορισμό το Δημαρχείο. Εκεί ο Δήμαρχος Νέστου καλωσόρισε τους καλεσμένους αναφερόμενος στη σημασία της ημέρας. Ακολούθησε ομιλία από τον συμπολίτη μας ιστορικό κ. Δαγδεβερένη Δημήτρη  όπου αναφέρθηκε στο ιστορικό της επετείου δημιουργώντας με το λόγο του θετικότατες εντυπώσεις.

Την εκδήλωση ολοκλήρωσαν χορωδίες των Συλλόγων Λεκάνης, Θρακιωτών και Αγιάσματος καθώς και του Πολιτιστικού Χρυσούπολης που συγκίνησαν όλους τους καλεσμένους με ξεχωριστά τραγούδια. Στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου οι πολίτες του Δήμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σεμνή τελετή. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξίαρχος κ. Γκράνας, ο τ. βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ. Πασχαλίδης, εκπρόσωποι από την Αστυνομία, την Πολεμική Αεροπορία, το Λιμενικό Σώμα, τον Στρατό καθώς και σύσσωμη η δημοτική ομάδα του Δημάρχου. Από την επόμενη μέρα και μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιουλίου ξεκίνησαν οι καθιερωμένες λαϊκές βραδιές των συλλόγων του Δήμου στην περιοχή έναντι της Πλατείας Παπανδρέου με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα , άφθονα εδέσματα, ποτό και αστείρευτο κέφι. Νωρίτερα,  της επίσημης έναρξης των «Ελευθερίων» και στο πλαίσιο της γιορτής αυτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου διοργάνωσε με επιτυχία το 6ο Παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ στην πλατεία εκδηλώσεων του χωριού.

Πλήθος δημοτών έδωσε το «παρών» ενισχύοντας τις παραδοσιακές αυτές βραδιές  στη Χρυσούπολη,  στο Χρυσοχώρι αλλά και στον Γέροντα όπου ο «Διδυμαίος Απόλλων» πραγματοποίησε με επιτυχία παράσταση με χορευτικά τμήματα. Ο Δήμαρχος Νέστου  κ. Τσομπανόπουλος με τη δημοτική του ομάδα τίμησαν με την παρουσία τους την εθελοντική προσφορά των συλλόγων στον πολιτισμό. Καθ’ όλη την διάρκεια των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας από τοπικούς συλλόγους και ερασιτέχνες του Δήμου μας στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης.

Ο δήμος Νέστου ευχαριστεί τους Συλλόγους Μικρασιατών Χρυσούπολης «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ», Θρακιωτών Νέστου, Ποντίων Νέστου, Αθλητικό «ΝΕΣΤΟΣ», Κυνηγετικό Χρυσούπολης, Πολιτιστικό Χρυσοχωρίου, Πολιτιστικό Γέροντα, Πολιτιστικό Λεκάνης, Πολιτιστικό και Αλιευτικό Αγιάσματος, Πολιτιστικό Χρυσούπολης και τον Πολιτιστικό Πέρνης αλλά και τους φιλοξενούμενους συλλόγους για την προσφορά και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ του Δήμου Νέστου και την πολύ πετυχημένη παρουσία τους. Ευχαριστεί επίσης όλους τους δημότες που έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη γιορτή του Δήμου.

Ανταποδοτικά στον δήμο Νέστου λόγω διέλευσης του αγωγού TAP

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε την Δευτέρα 10 Ιουλίου στο γραφείο του ο εκπρόσωπος της εταιρείας TAP κ. Νάκος Σπυρίδων προκειμένου να συζητήσουν για τα μηχανήματα έργων που θα δοθούν στον Δήμο Νέστου ως ανταποδοτικά λόγω της διέλευσης του αγωγού από την περιοχή μας.

Στις Πηγές και το Μοναστηράκι ο δήμαρχος Νέστου για λειτουργικά θέματα των περιοχών

Το αγροτικό ιατρείο Πηγών επισκέφθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου η ιατρός και δημοτική σύμβουλος κ. Κοσμίδου Λαρίσα είχε την ευκαιρία να του παρουσιάσει τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το ιατρείο. Ο Δήμαρχος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις ανάγκες και διαβεβαίωσε στην κ. Κοσμίδου για τις άμεσες παρεμβάσεις στις οποίες θα προβεί ο Δήμος ώστε το ιατρείο να καταστεί λειτουργικότερο και ασφαλές για τους δημότες.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Μαυροθαλασσίτη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη επισκέφθηκαν την παραλία του Μοναστηρακίου προκειμένου να συζητήσουν με τους κατασκηνωτές θέματα που άπτονται της παραλίας τους. Συγκεκριμένα συζήτησαν θέματα καθαριότητας αλλά και συμμόρφωσης των κατασκηνωτών στους όρους που έθεσε ο Φορέας Διαχείρισης για τη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα στη συνάντηση παρέστη και εκπρόσωπος του Φορέα. Οι κατασκηνωτές πραγματικά σε πνεύμα συνεργασίας αποδέχθηκαν τους όρους ενώ διατηρούν μια παραλία πραγματικά πολύ καθαρή.

Στο Τιμάρι ο δήμαρχος Νέστου-Συνάντηση με λουόμενους, μέλη του ΚΑΠΗ

Την παραλία Τιμαρίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο καθώς και τον Πρόεδρο Α/θμιας & Β/θμιας Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γεώργιο προκειμένου να επιστατήσουν θέματα καθαριότητος, παροχών και τάξης στην περιοχή. Είχαν τη χαρά να συναντήσουν και τα μέλη του ΚΑΠΗ όπου παρουσία νοσηλευτριών και φυσιοθεραπεύτριας  απολάμβαναν τα θαλασσινά τους μπάνια συμμετέχοντας στο εν λόγω πρόγραμμα της ΕΥΝΕΣΤΙΑ.

Κατά την διάρκεια συνομιλίας τους με τον Δήμαρχο, τα μέλη του ΚΑΠΗ, ζήτησαν από την επόμενη χρονιά οι ημέρες από 10 να αυξηθούν σε 15 πράγμα που ο Δήμαρχος έκανε αποδεκτό. Παράλληλα τον ευχαρίστησαν για το πολύ σημαντικό για την υγεία τους πρόγραμμα αλλά και τις παροχές που παρέχει η συγκεκριμένη παραλία αφού φέτος τοποθετήθηκαν κατά μήκος της,  ομπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια και WC. Σε συνδυασμό με τις συνεχείς παρεμβάσεις καλλωπισμού και καθαριότητας καθιστούν την πανέμορφη παραλία Τιμαρίου ελκυστική και επισκέψιμη όχι μόνο για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα των θαλάσσιων μπάνιων για τα μέλη του ΚΑΠΗ ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου με μεγάλη επιτυχία ενώ μια ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 15 Ιουλίου η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη επισκέφθηκε την παραλία Τιμαρίου προκειμένου να συναντήσει τα μέλη του ΚΑΠΗ και να τα ευχαριστήσει για την παραδειγματική συμπεριφορά που υπέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. Ευχαρίστησε ακόμη τις νοσηλεύτριες και τη φυσιοθεραπεύτρια για την υποδειγματική τους υπευθυνότητα. Ευχαριστώντας τους όλους ετοίμασε μια γιορτή στην παραλία με πλούσια εδέσματα. Η σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας οι οποίοι δεν έχουν και πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας αλλά και άθλησης.

Επίσκεψη του δημάρχου Νέστου στο Μακρυχώρι-Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού

Το κτήριο του παλιού δημοτικού σχολείου στο οποίο στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυχωρίου επισκέφθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο αλλά και τον πρόεδρο του χωριού κ. Αϊβάζογλου Ιωάννη καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κεχαγιόπουλο.  Σκοπός της επίσκεψης η επίβλεψη των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο κτήριο αλλά και οι παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο μετά από οικονομική ενίσχυση του Δήμου. Είχαν παράλληλα την ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα λειτουργικά θέματα του χωριού που χρήζουν παρεμβάσεων.

Την επόμενη ημέρα Σάββατο 15 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού πραγματοποίησε το καθιερωμένο ετήσιο λαϊκό γλέντι στον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου που αποτελεί κόσμημα για το χωριό. Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση ενώ την δημοτική αρχή εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, κ. Βαλσαμίδης Νίκος και η κα Χατουτσίδου Ελένη, η πρόεδρος ΔΣ κ. Ψυλλίδου Ελένη και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Συνεχείς οχλήσεις του δήμου Νέστου στο υπουργείο Ναυτιλίας για την διέλευση βαρέων οχημάτων στην Κεραμωτή

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 14 Ιουλίου έστειλε εκ νέου επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας τονίζοντας για μια ακόμη φορά το τέλος της πίστωσης χρόνου ανοχής ώστε να ληφθεί απόφαση για τη διακοπή διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή. Η διαρκής αυτή κατάσταση δημιουργεί προβλήματα σε δρόμους και σπίτια των κατοίκων του χωριού. Ο Δήμαρχος με συνεχείς επισκέψεις στο Υπουργείο αλλά και οχλήσεις έδωσε πια τελεσίγραφο προκειμένου να λήξει το χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με το προσωπικό της Καθαριότητας του δήμου

Με τους εργάτες καθαριότητας συναντήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλου Χαράλαμπου. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε στο προσωπικό την πρόθεσή του να παραμείνουν όλοι στις θέσεις εργασίας τους τηρώντας βέβαια τις διαδικασίες που προβλέπει η τρέχουσα νομοθεσία. Τους ευχαρίστησε για την υποδειγματική στάση που επιδεικνύουν κρατώντας την πόλη καθαρή αλλά και ολόκληρο τον Δήμο παρά το μειωμένο αριθμό υπαλλήλων.

Με επιτυχία ο διήμερος ετήσιος χορός του Α. Ο. Πανιωνίου Ν. Ξεριά

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο του ετήσιου χορού της αθλητικής ομάδας του Πανιωνίου του Ν. Ξεριά την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού. Πλήθος κόσμου παρέστη στις εκδηλώσεις ενώ την δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γαβριηλίδης Νίκος.

Ενεργοποιήθηκε το ίντερνετ στον Ορεινό

Μετά από διαρκή προβλήματα με το σήμα του ίντερνετ σε χωριά του Ορεινού αποκαταστάθηκε τελικά το σήμα την περασμένη εβδομάδα και ειδικότερα στα χωριά Λεκάνη, Μακρυχώρι, Δύσβατο, Ελαφοχώρι, Πλαταμώνα αλλά και την περιοχή των Νικητών. Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών θα συνδεθούν άμεσα αφού επικοινωνήσουν πρώτα με τις αρμόδιες εταιρείες.

Με κατάνυξη ο εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στη παραλία του Μοναστηρακίου-Απόδοση τιμών για τους σφαγιασθέντες του χωριού

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εψάλη ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην παραλία του Μοναστηρακίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τρισάγιο σε παρακείμενο μνημείο για τους σφαγιασθέντες κατοίκους. Παρέστη πλήθος κατοίκων του χωριού ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο πρόεδρος Α/θμιας & Β/θμιας Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γιώργος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, η δημοτική σύμβουλος κ. Κοσμίδου Λαρίσα και οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Αραμπατζάκης Ιωάννης και κ. Σοφιανού Ειρήνη. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού το οποίο οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου.