Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 17-23 Ιουλίου 2017

Πέρασε... ξυστά από τη ΔΕΥΑΝ οικονομικό βάρος ύψους 1,5 εκ. ευρώ λόγω βιολογικού Κεραμωτής και στο βάθος... «Πλάι στο Κύμα»

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής κατά το χρονικό διάστημα 17-23 Ιουλίου 2017.

Η επιτυχία της δημοτικής αρχής για το έργο του βιολογικού Κεραμωτής κυριάρχησε στην ατζέντα του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουλίου και στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στην πορεία του έργου του βιολογικού Κεραμωτής τονίζοντας με σημασία την επιτυχία της διοίκησης η οποία μέσω των χειρισμών της κατάφερε να αποφύγει απρόβλεπτα ύψους, 1.500.000€, όπου διεκδικούσε η ανάδοχος εταιρεία από το έργο βιολογικού Χρυσοχωρίου, Γραβούνας και Ερατεινού καθώς επίσης και σταλίες ύψους 4.000€ ημερησίως οι οποίες θα έφταναν σήμερα στο ποσό των 400.000 €. Καθοριστικής σημασίας η πολιτική απόφαση του Δημάρχου να προβεί σε διακοπή εργασιών προκειμένου να μην χρεωθεί η ΔΕΥΑΝ με το άνωθεν ποσό.

Αναφέρθηκε ακόμη, στη διακοπή της σύμβασης που η ίδια η ανάδοχος εταιρεία κατέθεσε με την οποία στην ουσία δηλώνει την επιθυμία της να μη συνεχίσει το έργο. Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΝ προχωρεί άμεσα,  σε επιμετρήσεις του μέχρι σήμερα κατασκευασμένου έργου καθώς και στη σύνταξη νέων τευχών δημοπράτησης προκειμένου να υπάρξει νέα ανάδοχος για την ολοκλήρωση του έργου. Ο Δήμαρχος Νέστου επισήμανε ακόμη για τις προβλέψεις της μείζονος αντιπολίτευσης για δήθεν λάθος χειρισμούς του ιδίου, οι οποίες τελικά έπεσαν στο κενό.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στις νέες πρωτοβουλίες που πήρε για το θέμα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων ζητώντας από το σώμα του συμβουλίου να προετοιμάζεται για δραστικές κινητοποιήσεις.

Ειδική αναφορά έκανε στην εγκατάσταση εργολάβου στις Πηγές και συγκεκριμένα στην περιοχή που διαμένουν οι Ρομά όπου ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου και αφορούν ασφαλτόστρωση δρόμου, κατασκευή πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμό και υπογείωση καναλιού προϋπολογισμού ύψους 350.000€.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του επιτυχημένου προγράμματος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ για τα μέλη του ΚΑΠΗ με τα θαλάσσια μπάνια στην παραλία Τιμαρίου. Πληροφόρησε το σώμα για τη συμμετοχή 200 μελών στο εν λόγω πρόγραμμα και με κόστος για την ΕΥΝΕΣΤΙΑ 9.000€.

Στα τακτικά θέματα εγκρίθηκε ομόφωνα η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων καθαριότητας μέχρι 31 Μαρτίου 2018 όπως προβλέπει η νέα νομοθετική ρύθμιση.

Ξεκινά το Φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα 2017»-Συνέντευξη Τύπου από τον δήμαρχο στα ΜΜΕ

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν στα ΜΜΕ την Τετάρτη 19 Ιουλίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον διοργανωτή του Φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα 2017» κ. Καγιάσα Δημήτρη προκειμένου να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα του τριημέρου καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την οργάνωση του φεστιβάλ. Η συνέντευξη δόθηκε στο καφέ «ΑΙΓΑΙΟ» όπου εκτός του Δημάρχου και του διοργανωτή μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη για θέματα που άπτονται της ασφαλούς διοργάνωσης της μεγάλης καλοκαιρινής γιορτής του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στην ταυτότητα του φεστιβάλ η οποία ξαναγύρισε τα τελευταία χρόνια στην αρχική της διάσταση κρατώντας την , με την επιλογή των καλλιτεχνών, σ’ ένα υψηλό επίπεδο. Για φέτος επιλέχθηκαν όπως ανέφερε καλλιτέχνες που αρμόζουν στο ύφος του θεσμού αλλά και του χώρου στον οποίο θα διεξαχθεί.

Ο κ. Καγιάσας αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες οργάνωσης του φεστιβάλ και  στους τρόπους επικοινωνίας των επισκεπτών προκειμένου να προμηθευτούν εισιτήρια αλλά και να προσέλθουν στον χώρο.

Ο κ. Μαυροθαλασσίτης αναφέρθηκε στις ενέργειες της δημοτικής αρχής προκειμένου το φεστιβάλ να διεξαχθεί με την απαιτούμενη ασφάλεια και καθαριότητα. Εκπρόσωποι του Δήμου που σχετίζονται με το φεστιβάλ είχαν φροντίσει να προσφερθούν εδέσματα στους δημοσιογράφους αλλά και αναμνηστικά δώρα ως ενθύμια. Η δημοτική αρχή ευχαριστεί ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ αλλά και τον κ. Αφεντούλη Φίλιππο για την ευγενή παραχώρηση του χώρου του καθώς και για την φιλοξενία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη.

Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή γραμματέα αλλά και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον τομέα της καθαριότητας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου έγινε εκλογή νέου γραμματέα του συμβουλίου ύστερα από παραίτηση δημοτικού  συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν δέχθηκε ο νέος του δημοτικός σύμβουλος  να αναλάβει τη θέση  του γραμματέα όπως ορίζεται από τους κανονισμούς. Κατά συνέπεια την θέση αυτή όπως είχε δικαίωμα κατέλαβε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου. Έτσι νέος γραμματέας ορίστηκε ύστερα από ψηφοφορία ο κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο τροποποιήθηκε ο οργανισμός εσωτερικών υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων της καθαριότητας που απασχολούνται με συμβάσεις.

Επίσκεψη δημάρχου Νέστου στο Κέντρο Κοινότητας Χρυσούπολης

Το Κέντρο Κοινότητας Χρυσούπολης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 20 Ιουλίου μαζί με τον πρόεδρο Α/θμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γεώργιο. Το κέντρο που ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί  στις εγκαταστάσεις του πρώην Α’ Παιδικού Σταθμού Χρυσούπολης παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες που αφορούν την κοινωνική πρόνοια του Δήμου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Δήμαρχος συζήτησε με την προϊσταμένη του κέντρου κα Δρόσου καθώς και με το προσωπικό για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του κοινωνικού κέντρου.

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου της Νέας Καρυάς στον δήμαρχο Νέστου

Επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποίησε την Τετάρτη 19 Ιουλίου το Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου της Νέας Καρυάς προκειμένου να συζητήσουν τρόπους και θέματα στήριξης του Δήμου προς τον σύλλογό τους για την νέα αθλητική περίοδο που ξεκινά σύντομα.

Λήξη των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2017» του δήμου Νέστου

Τελευταία μέρα των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2017» του Δήμου Νέστου και όλοι οι Σύλλογοι συμμετείχαν, προκειμένου να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα του Νέστου την Τρίτη 18 Ιουλίου. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του, κλείνοντας τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» για το 2017, αναφέρθηκε στην στήριξη που παρέχει η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα του Νέστου. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις παρεμβάσεις που έγιναν στις υποδομές του γηπέδου, και όχι μόνο, οι οποίες αγγίζουν το ποσό των 140.000€.

Οικονομική επιτροπή για τη μισθοδοσία εργατών καθαριότητας

Μοναδικό θέμα της Οικονομικής Επιτροπής η οποία συνεδρίασε την Δευτέρα 17 Ιουλίου  ήταν η κάλυψη πίστωσης μισθοδοσίας των εργατών καθαριότητας.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία στη Χρυσούπολη αλλά και στον Πλαταμώνα

Στον εσπερινό του  Ι.Ναού του Προφήτη Ηλία στο Γηροκομείο Χρυσούπολης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη κατάνυξη χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη πατέρα Παύλου παρέστη πλήθος κόσμου αλλά και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής κ. Βαλσαμίδη Νίκου, κ. Αργυρέλη Ελένη και κ. Κοσμίδου Λαρίσα. Την επόμενη ημέρα της εορτής του Προφήτη στη μεγάλη δοξολογία παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Α/θμιας και Β/θμιας Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γεώργιο ενώ παρέστησαν ακόμη ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξιάρχος κ. Γκράνας Γεώργιος καθώς και ο τ. βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ. Πασχαλίδης Ιωάννης. Στη λειτουργία χοροστάτησαν οι Αρχιμανδρίτες πατέρας Τιμόθεος και πατέρας Παύλος. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το γηροκομείο και να συνομιλήσει με τους τροφίμους του αλλά και το προσωπικό του ιδρύματος.

Με μεγάλη λαμπρότητα, παράλληλα, εορτάσθηκε η χάρη του Προφήτη Ηλία και στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Πλαταμώνα όπου την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός και η περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία- για πρώτη φορά- της φιλαρμονικής του Δήμου ύστερα από αίτημα της εκκλησίας και του προέδρου του χωριού. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο και ο πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του χωριού κ. Τσεντεμεϊδης Παναγιώτης παρέθεσε  γεύμα στα παιδιά της φιλαρμονικής.

Εξοπλίστηκε με μόνιμο σύστημα πυρασφάλειας το κάμπινγκ της Αμμόγλωσσας

Το κάμπινγκ του Δήμου Νέστου στην Κεραμωτή εξοπλίστηκε πρόσφατα  με μόνιμο σύστημα πυρασφάλειας προκειμένου να λειτουργεί και με τη σημαία του ΕΟΤ προσεχώς, αφού έχει  πλέον όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την περιβαλλοντική μελέτη. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος αυξήθηκε θεαματικά η κίνηση επισκεψιμότητας του κάμπινγκ αγγίζοντας το 100% της πληρότητας.

Την επιμέλεια έχει ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο οποίος έπραξε τα μέγιστα όπως και οι προκάτοχοί του κ. Μαυροθαλασσίτης και κ. Βαλσαμίδης όπου ύστερα από μια αλλεπάλληλη σειρά παρεμβάσεων να γίνεται λόγος σήμερα για  μια  επικερδή  επιχείρηση που όχι μόνο αποφέρει κέρδος στο ταμείο της Αναπτυξιακής αλλά δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας.

«Γιορτή καρπουζιού» από τον Σύλλογο Ερατεινού-Ετήσιο λαϊκό γλέντι από τον Σύλλογο Στεγνού

Τις καθιερωμένες ετήσιες εκδηλώσεις τους πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία και φέτος οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ερατεινού και Στεγνού.

Έτσι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερατεινού το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου πραγματοποίησε διήμερη γιορτή αναδεικνύοντας το τοπικό του προϊόν: το καρπούζι. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου που κρατά παράδοση εδώ και χρόνια αναδεικνύοντας το προϊόν τους όχι μόνο στην περιοχή αλλά και ευρύτερα όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του δίνοντας τα εύσημα στο ΔΣ του συλλόγου. Στην εκδήλωση εκτός από τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, το «παρών» έδωσαν και ο πρόεδρος Α/θμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος και κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, η πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τις διήμερες εκδηλώσεις έχοντας  την ευκαιρία να γευτούν πέρα από το καρπούζι άφθονα εδέσματα και ποτό παράλληλα μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραδοσιακή μουσική και χορευτικά των συλλόγων.

Ο Δήμος Νέστου  στο προσεχές ταξίδι του Συλλόγου  στον αδελφοποιημένο Δήμο με το δικό μας στη Σερβία αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησής τους.

Την ετήσια εκδήλωσή του πραγματοποίησε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στεγνού το Σάββατο 22 Ιουλίου σε μια βραδιά που είχε παραδοσιακό χρώμα όπου το απήλαυσε πλήθος κόσμου που έδωσε δυναμικά το «παρών». Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και κ. Χατουτσίδου Ελένη καθώς και η πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη.

Αγιασμός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου της ομάδας του Νέστου

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο που ξεκινά σύντομα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιουλίου αγιασμός στο γήπεδο του Νέστου. Στη τελετή παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου κατά τον χαιρετισμό του έδωσε τις ευχές του στην διοίκηση αλλά και στους παίκτες προκειμένου να έχουν μια χρονιά χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς συνεχίζοντας έτσι τη νικηφόρα πορεία της ομάδας. Τους διαβεβαίωσε ακόμη πως ο Δήμος θα σταθεί και αυτή τη χρονιά αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια.