Κοίμηση μακαριστού Μητροπολίτη Προκόπιου: Τριήμερο πένθος και στον δήμο Νέστου

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου - Συλλυπητήριo μήνυμα δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου

Σε έκδοση ψηφίσματος για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κυρό Προκόπιο εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Νέστου, κηρύσσοντας τον δήμο σε τριήμερο πένθος και λαμβάνοντας την απόφαση να «κλείσουν» νωρίτερα οι Υπηρεσίες έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα θελήσουν να παραστούν στην κηδεία.

Ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Προκοπίου και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης προσέφερε τεράστιο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο στον τόπο μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει:

1. Να κηρυχτεί ο Δήμος Νέστου σε τριήμερο πένθος.
2. Να παραστεί ο Δήμαρχος εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του και να καταθέσει στεφάνι στο σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη.
3. Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα.
4. Την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας να κλείσουν οι δημοτικές υπηρεσίες στις 12:00 μ. και μέχρι το πέρας του ωραρίου.
5. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Βαγγέλης Τσομπανόπουλος: Η Ορθοδοξία είναι φτωχότερη…

«Βαθύτατα συγκλονισμένος εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη μας, Προκόπιου. Η εκδημία του προκαλεί οδύνη σε όλους μας γιατί αποχωριζόμαστε έναν άξιο ποιμενάρχη με πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Αφουγκράστηκε τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας. Έδειξε το δρόμο να επιλυθούν σοβαρά και κοινωνικά προβλήματα. 
Μαχητής μέχρι το τέλος. 
Η ορθοδοξία είναι φτωχότερη από σήμερα. Φτωχότερος γίνεται και ο τόπος μας. 
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.
Ο δήμαρχος Νέστου
Βαγγέλης Τσομπανόπουλος