Δήμος Νέστου: Στην αντεπίθεση η ΔΕΥΑΝ για τη ζημιά που προξένησαν συνεργεία του TAP στον αγωγό ύδρευσης

Η Δημοτική Επιχείρηση ζητάει από την Κοινοπραξία να αναλάβει τις ευθύνες της δημόσια-Συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης σε ορισμένες περιοχές του δήμου με τις συνέπειες να αγγίζουν και τους επαγγελματίες τουρισμού

Συνέχεια φαίνεται πως έχει το θέμα της ζημιάς που προξένησαν συνεργεία της Κοινοπραξίας του TAP στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του δήμου Νέστου (διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ εδώ και εδώ).

Η ΔΕΥΑΝ με ανακοίνωσή της ζητάει από την Κοινοπραξία να αναλάβει τις ευθύνες της και να το κάνει δημόσια, καθώς η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και δημιουργεί μέχρι και σήμερα προβλήματα στην υδροδότηση αρκετών περιοχών του δήμου, παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Επιχείρηση κατέβαλλε μέγιστη προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη όσο πιο άμεσα γίνεται, ενώ οι συνέπειες της ζημιάς αγγίζουν ακόμα και την τουριστική κίνηση στην περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους επαγγελματίες τουρισμού, όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΝ.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου που θα γίνει την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ

Κύριοι με το υπ΄ αρ. πρωτ. 21473/19-5-2016 αίτημά σας, σας κοινοποιήσαμε την πορεία όλων των αγωγών διανομής ύδρευσης του Δ. Νέστου που βρίσκονται στη ζώνη έργου του αγωγού φυσικού αερίου που κατασκευάζετε.

Παρότι είχατε στη διάθεσή σας όλα τα ανωτέρω στοιχεία στις 28 Ιουλίου 2017 και ώρα 13:30 μ.μ μηχάνημα έργου της εταιρείας σας προκάλεσε ολική καταστροφή του αγωγού διανομής όλου του Δήμου Νέστου.

Η βλάβη επισκευάστηκε προσωρινά στις 29 Ιουλίου 2017 στη 01:30 το βράδυ, όμως μέχρι τις απογευματινές ώρες τις Κυριακής 30 Ιουλίου 2017 ο αγωγός δεν μπορούσε να μεταφέρει τις προβλεπόμενες ποσότητες νερού στις δεξαμενές αποθήκευσης εξαιτίας της πολύωρης διακοπής με αποτέλεσμα να χαθούν και τα τελευταία αποθέματα νερού.

Μέχρι σήμερα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση με προτεραιότητα μόνο στον πρώην Δήμο Κεραμωτής λόγω της τουριστικής περιόδου.

Όμως τα προβλήματα είναι εντονότερα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην πρωτεύουσα του Δήμου Νέστου, στην πόλη της Χρυσούπολης, η οποία υδροδοτείται οριακά και σε όλους τους οικισμούς των γιακάδων, Άνω Ποντολίβαδο, Κάτω Ποντολίβαδο, Νέα Κώμη, Γραβούνα, Πετροπηγή, Πέρνη, Εκάλη, Ζαρκαδιά.

Εξαιτίας της πολυήμερης διακοπής και των υψηλών θερμοκρασιών, υπάρχουν εντονότατες διαμαρτυρίες προς την Υπηρεσία από:

  • Όλα τα τουριστικά καταλύματα του Δήμου, η πληρότητα των οποίων είναι στο 100% με μεγάλο αριθμό τουριστών να έχουν διακόψει ήδη τη διαμονή τους.
  • Το Δημοτικό CAMPING όπου για το τριήμερο 29-30-31 Ιουλίου 2017 διεξάγονταν σειρά συναυλιών με αποτέλεσμα η προσέλευση του κόσμου να είναι ελάχιστη.
  • Το περιφερειακό αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», με μεγάλη προσέλευση τουριστών, να διαμαρτύρεται έντονα για τις συνθήκες υγιεινής εξαιτίας της έλλειψης νερού.

Η κατάσταση αντιμετωπίστηκε προσωρινά  από τον Δήμο Νέστου στέλνοντας υδροφόρες για άμεση παρέμβαση.

  • Την Πυροσβεστική υπηρεσία κάνοντας λόγω για αδυναμία να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κλήση δεχτεί, αφού το πυροσβεστικό δίκτυο τροφοδοτείται από τα δίκτυα πόσιμου ύδατος.
  • Το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης και το Γηροκομείο της πόλης.
  • Όλες τις κτηνοτροφικές και βιομηχανικές μονάδες του Δήμου με  τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γνωρίζετε τα οικονομικά και υλικά προβλήματα που έχει επωμιστεί η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. με όλο το εργατοτεχνικό προσωπικό επί τρεις συνεχόμενες ημέρες να βρίσκεται σε επιφυλακή και τη χρήση του υπηρεσιακού στόλου και του μηχανολογικού εξοπλισμού σε πλήρη ανάπτυξη με τα ανάλογα έξοδα και φθορές ( ρεύμα-καύσιμα).

Έχοντας λοιπόν υπόψη τα ανωτέρω απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας για το συμβάν από την εταιρία ΤΑΠ Α.Ε. με πλήρη και σαφή ανάληψη της ευθύνης σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του Νομού.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και επιφυλασσόμαστε για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας.