Δήμος Νέστου: Δεν αποκλείεται ο δρόμος της Δικαιοσύνης για τη βλάβη που προκάλεσε ο TAP στον αγωγό ύδρευσης

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2017

Δεν έχει κλείσει η… κάνουλα των αντιδράσεων της δημοτικής αρχής του δήμου Νέστου και της ΔΕΥΑΝ από τη βλάβη που προκάλεσε σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης το συνεργείο που κάνει εργασίες για λογαριασμό του TAP , με τον δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλου να διαμηνύει στους εκπροσώπους της εταιρείας με τους οποίους συναντήθηκε ότι αν δεν αποζημιωθεί ο δήμος, τότε επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Όσον αφορά τον καύσωνα που πλήττει και τον δήμο Νέστου, ανακοινώνεται ότι θα παραμείνει ανοιχτό το ΚΑΠΗ για τις ευπαθείς ομάδες μέχρι και την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 κατά τις ώρες 08:00-15:00.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής κατά το διάστημα 1-6 Αυγούστου 2017.

Πλήρης αποκατάσταση της υδροδότησης του δήμου Νέστου ύστερα από αλλεπάλληλες προσπάθειες της ΔΕΥΑΝ και της δημοτικής αρχής

Συνεχείς και αλλεπάλληλες ήταν οι προσπάθειες τόσο της διοίκησης του Δήμου όσο και των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ όλη την εβδομάδα προκειμένου να καταφέρουν να αποκαταστήσουν την υδροδότηση όλων των δημοτικών και τοπικών ενοτήτων στον Δήμο μας. Ιδιαίτερα στην περιοχή των «γιακάδων» όπου αντιμετώπιζε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η εταιρεία TAP Α.Ε., η οποία ήταν αποκλειστικά υπεύθυνη της μεγάλης βλάβης που προκλήθηκε στην υδροδότηση στο Δήμο Νέστου, διένειμε στα χωριά, από την Ζαρκαδιά μέχρι και το Ποντολίβαδο, εμφιαλωμένα νερά προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού σε πόσιμο νερό λόγω της τριήμερης διακοπής του νερού.

Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση και στο τελευταίο χωριό των «γιακάδων», το Ποντολίβαδο. Ωστόσο, όλες τις προηγούμενες ημέρες όχι μόνο στο εν λόγω χωριό αλλά και σε όμορα χωριά καταλυτική ήταν η συνδρομή της υδροφόρας του Δήμου όπου ενίσχυε τις δεξαμενές.

Στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ πραγματοποιήθηκαν συνεχείς συσκέψεις την Τετάρτη 2 Αυγούστου και την Πέμπτη 3 Αυγούστου παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου με την διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό της δημοτικής επιχείρησης προκειμένου να ελέγξουν  την πορεία εργασιών για την αποκατάσταση της υδροδότησης στον Δήμο. Συνεχείς ήταν και οι επαφές του Δημάρχου με τους αρμόδιους της εταιρείας TAP η οποία προκάλεσε τη βλάβη προκειμένου να δουν τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η εν λόγω εταιρεία για την αποζημίωση του Δήμου αλλά και την αποκατάσταση της φήμης του.

Στη σύσκεψη της Πέμπτης στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ με την διοίκηση, παρουσία του Δημάρχου,  του Αντιδημάρχου Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη αλλά και του πρώην Αντιδημάρχου κ. Τσακαλίδη Ιωάννη καθώς και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Λεκάνης κ. Φιλιππίδη Χαράλαμπου έγινε συζήτηση για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η δημοτική επιχείρηση προκειμένου να εντοπιστεί αλλά και να αποκατασταθεί το χρόνιο πρόβλημα υδροδότησης που μαστίζει τη Λεκάνη. Η ΔΕΥΑΝ σχεδιάζει άμεσες παρεμβάσεις και προγραμματισμό νέων έργων στην περιοχή προς αποκατάσταση του προβλήματος.

Κατάλληλο προς πόση το νερό στον δήμο Νέστου ύστερα από  εργαστηριακές αναλύσεις

Ποιοτικώς κατάλληλο βρέθηκε το νερό στον Δήμο Νέστου ύστερα από τα αποτελέσματα ανάλυσης νερού που πραγματοποιήθηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο μετά από εντολή της ΔΕΥΑΝ προκειμένου να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά του. Η ΔΕΥΑΝ προέβη στην ενέργεια αυτή ύστερα από τη μεγάλη βλάβη που προκάλεσε η TAP Α.Ε. και προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Καταρρίφθηκε έτσι περίτρανα  η έντονη φημολογία από γνωστούς καταστροφολόγους περί της μη καταλληλότητας του νερού προς πόση.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως το έγγραφο καταλληλότητας του νερού βρίσκεται στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ για κάθε ενδιαφερόμενο αλλά και κάθε δύσπιστο.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με εκπροσώπους της εταιρείας TAP ΑΕ  ύστερα από τη βλάβη που προκάλεσε στην υδροδότηση του δήμου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου την Παρασκευή 4 Αυγούστου παρουσία της διοίκησης της ΔΕΥΑΝ, του προέδρου κ. Παναγιωτίδη Γιώργου και του αντιπροέδρου κ. Αργυράκη Μιχάλη αλλά και του διευθυντή της κ. Κάλφα Κωνσταντίνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι της TAP A.E. καθώς και της κατασκευαστικής εταιρείας SPIECAPAG ENTREPOSE (AKTOR).

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του αναφέρθηκε λεπτομερώς στο χρονικό της βλάβης από την ημέρα που παρουσιάσθηκε μέχρι και την αποκατάσταση της. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αστοχία της εταιρείας που ήταν και η αιτία για τη μεγάλη βλάβη και κατά συνέπεια την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Ειδική αναφορά έκανε στις καταλυτικές παρεμβάσεις των συνεργείων της ΔΕΥΑΝ καθώς και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην δημοτική επιχείρηση από τα διαφυγόντα κέρδη αλλά και την δυσφήμιση που υπέστη ο Δήμος σε περίοδο μάλιστα μεγάλης επισκεψιμότητάς του.

Ο κ. Τσομπανόπουλος ζήτησε από τους υπεύθυνους της εταιρείας να τον ενημερώσουν για τις προθέσεις τους προς αποζημίωση του Δήμου αλλά και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν προς αποκατάσταση της φήμης του εντός των επόμενων ημερών. Τους διεμήνυσε πως σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος θα προβεί για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου για θέματα αντιχαλαζικής προστασίας στην περιοχή

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ταξίδεψε αυθημερόν στην Αθήνα την Τρίτη 1 Αυγούστου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη, κ. Μορφίδη και κ. Παπαφιλίππου όπου στα γραφεία του ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την επέκταση της αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα στην περιοχή του Δήμου Νέστου λόγω των δυναμικών καλλιεργειών τα τελευταία χρόνια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη και εκπρόσωποι του αγροτικού συλλόγου Χρυσούπολης.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκαν στη σύσκεψη να συμπεριληφθεί η περιοχή μας στο νέο σχεδιασμό που θα γίνει τον Σεπτέμβριο ενώ ορίστηκε νέα σύσκεψη στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Προσφορά φαρμάκων από την ΕΥΝΕΣΤΙΑ στο Γηροκομείο Χρυσούπολης

Η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη διέθεσε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Γηροκομείο Χρυσούπολης την Παρασκευή 4 Αυγούστου. Η παράδοση-παραλαβή των φαρμάκων έγινε παρουσία του πατέρα Παύλου με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα του ιδρύματος.

Με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρας στην Κεραμωτή και στην Ιερά Μονή Νικητών

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Κεραμωτή το Σάββατο 5 Αυγούστου ενώ ακολούθησε με τη συνοδεία της φιλαρμονικής η περιφορά της εικόνας παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, του αντιδημάρχου Τουρισμού Μαυροθαλασσίτη Νίκου, του αντιδημάρχου Καθαριότητας  Καϊντατζόπουλου Χαράλαμπου, του προέδρου της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνου, του προέδρου Α/θμιας και Β/θμιας Καραγεωργίου Γιώργου και των δημοτικών συμβούλων Κοσμίδου Λαρίσα και Χατζηγερακούδη Ιωάννη καθώς και του τοπικού συμβούλου Αραμπατζάκη Ιωάννη.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στην περιοχή του Τιμαρίου όπου ο Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Σύλλογος Πέρνης διοργάνωσε το καθιερωμένο ετήσιο λαϊκό του γλέντι με την ευκαιρία της εορτής του Σωτήρος στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί. Στο λαϊκό γλέντι παρέστη πλήθος κόσμου αλλά και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος Α/θμιας και Β/θμιας κ. Καραγεωργίου Γιώργος καθώς και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου ανήμερα της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στη λειτουργία της Ι. Μονής Νικητών συνοδευόμενος, τον αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, από τον πρόεδρο Α/θμιας και Β/θμιας κ. Καραγεωργίου Γεώργιο και από τον πρώην αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τσακαλίδη Ιωάννη . Στη συνέχεια παρακάθισαν στη σεμνή τελετή και το γεύμα που παρέθεσε η ηγουμένη της μονής.

Ο Δήμος Νέστου και η υπηρεσία καθαριότητας με υπεύθυνο τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο συνέδραμαν στους χώρους διεξαγωγής των παραπάνω θρησκευτικών εκδηλώσεων για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό τους.

O δήμος Νέστου «άνοιξε» το ΚΑΠΗ στις ευπαθείς ομάδες τις ημέρες του καύσωνα

Την τελευταία εβδομάδα και λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών με εντολή Δημάρχου ο χώρος του ΚΑΠΗ είναι ανοιχτός σε συμπολίτες μας που χρήζουν άμεσης ανάγκης δροσιάς από τις 8 έως τις 3 το μεσημέρι. Στο χώρο που θα είναι ανοιχτός μέχρι την Παρασκευή λειτουργεί κλιματισμός.