Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 14-20 Αυγούστου 2017

Η «πύρινη δοκιμασία» του Πλαταμώνα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του δήμου απέναντι σε πυρκαγιές αντιδρώντας επιτυχώς σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Η φωτιά στον Πλαταμώνα (διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ εδώ και εδώ) έβαλε σε δοκιμασία τον δήμο Νέστου και τις αρμόδιες υπηρεσίες, όμως τελικά η επιχείρηση έγκαιρης κατάσβεσής της είχε θετικό αποτέλεσμα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, δύο μέρες μετά τις κατανυκτικές εκδηλώσεις στον δήμο για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής κατά το χρονικό διάστημα 14-20 Αυγούστου 2017.

Η μεγάλη ανομβρία και η πτώση της στάθμης νερού στις δεξαμενές εμπόδιο στην υδροδότηση του ορεινού-Αγωνιώδεις προσπάθειες από τη ΔΕΥΑΝ για την αποκατάσταση

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η εβδομάδα που πέρασε για την  περιοχή του πρώην Δήμου Ορεινού όπου αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση των ενοτήτων τους λόγω της μεγάλης ανομβρίας και της πτώσης της στάθμης του νερού στις πηγές του Πολυνέρου. Συνεργεία της ΔΕΥΑΝ από την πρώτη στιγμή με επικεφαλή τον πρόεδρό της Παναγιωτίδη Γιώργο, τον αντιπρόεδρο Αργυράκη Μιχάλη, τον διευθυντή  Κάλφα Κωνσταντίνο αλλά και προσωπικό επιχειρούσαν συνεχώς με αυταπάρνηση για την αποκατάσταση του προβλήματος. Διαρκής και η παρουσία του αντιδημάρχου Ορεινού Τουμπεκτσή Δημήτρη όπου σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Νέστου  Τσομπανόπουλο Ευάγγελο επιχειρούσαν τον συντονισμό προκειμένου να υπάρξει γρήγορη αποκατάσταση της υδροδότησης με ειδικές παρεμβάσεις. Μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ και το κλιμάκιο της σχεδόν στρατοπέδευσε στην περιοχή του Ορεινού.

Πυρκαγιά στον Πλαταμώνα-Άμεσες παρεμβάσεις από την Πολιτική Προστασία, την πυροσβεστική και τον δήμο με θετική έκβαση

Φωτιά ξέσπασε σε χαράδρα που γειτνιάζει με την τοπική ενότητα του Πλαταμώνα στον Ορεινό την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017. Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από πυκνή θαμνώδη βλάστηση. Οι άμεσες παρεμβάσεις αλλά και οι συντονισμένες ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του Δήμου Νέστου έθεσαν την φωτιά μέσα σε λίγες ώρες σε πλήρη έλεγχο και τελικά σε κατάσβεση. Η φωτιά κατάφερε να κάψει μόλις λίγα τετραγωνικά μέτρα θάμνων. Στην επιχείρηση συμμετείχαν εναέρια τοπικά μέσα (τύπου πετζετέλ και ελικόπτερο), βυτιοφόρα της πυροσβεστικής και οι υδροφόρες των Δήμων Νέστου και Καβάλας.

Προληπτική διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στον Πλαταμώνα λόγω πυρκαγιάς

Η φωτιά που ξέσπασε στον Πλαταμώνα την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε κίνδυνος να προξενήσει μεγάλες ζημιές και ατυχήματα σοβαρά. Για τον λόγο αυτό συνεργεία της ΔΕΗ, προχώρησαν σε άμεση διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Προκλήθηκε βέβαια, μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο απεφεύχθησαν ανεπανόρθωτες βλάβες. Την επομένη το πρωί η ροή ρεύματος αποκαταστάθηκε κανονικά.

Αντιπυρικές ζώνες στον Ορεινό

Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Καβάλας προέβησαν στην διάνοιξη, αντιπυρικών ζωνών την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 πλησίον της τοπικής ενότητας Πλαταμώνα στον Ορεινό προκειμένου να υπάρχει προσβασιμότητα, τόσο για τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής όσο και για τις υδροφόρες του Δήμου για την καλύτερη προστασία της περιοχής από πυρκαγιές.

Με κάθε επισημότητα, λαμπρότητα και κατάνυξη η γιορτή της Μεγαλόχαρης σε Γραβούνα, Κεχρόκαμπο και Μοναστηράκι

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της ορθοδοξίας γιόρτασαν στους Ιερούς Ναούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Γραβούνα, ο Κεχρόκαμπος και το Μοναστηράκι στον Δήμο Νέστου. Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός, στην Γραβούνα την παραμονή της «Παναγίας» ενώ ακολούθησε με λαμπρότητα η περιφορά της ιερής εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, της προέδρου του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένης, του αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα  Τουμπεκτσή Δημήτρη, της προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένης, του προέδρου της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνου και του δημοτικού συμβούλου Γαβριηλίδη Νίκου καθώς και του προέδρου της δημοτικής ενότητας Γραβούνας Τσαμπάζη Βασίλη.

Στον εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μοναστηράκι παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Τουριστικής Ανάπτυξης και Καθαριότητας Μαυροθαλασσίτης Νίκος και Καϊντατζόπουλος   Χαράλαμπος αντίστοιχα.

Ανήμερα της Παναγίας στο Μοναστηράκι ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης Μαυροθαλασσίτη Νίκο αλλά και τον τοπικό σύμβουλο Αραμπατζάκη Γιάννη παρακολούθησαν με κατάνυξη την λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Στον Κεχρόκαμπο την αντίστοιχη λειτουργία παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Τουμπεκτσής Δημήτρης .

Την παραμονή της Παναγίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος πραγματοποίησε λαϊκό γλέντι στον οικισμό πλησίον της θάλασσας που γειτνιάζει στο χωριό τους. Σημειωτέον, εκεί βρίσκεται ξωκλήσι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την πρόεδρο του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο Χατζηγερακούδη Ιωάννη.