Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 11-24 Σεπτεμβρίου 2017

Παρεμβάσεις και έργα που αφορούν τον αθλητισμό και την καθημερινότητα των κατοίκων σε οικισμούς του δήμου-Δυναμική κινητοποίηση στην Κεραμωτή για την αποτροπή της διέλευσης των βαρέων οχημάτων από το χωριό

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 11-24 Σεπτεμβρίου 2017.

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά- παρούσα η δημοτική αρχή στους αγιασμούς των σχολείων

Ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία που σηματοδοτεί και την έναρξη της  σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου για όλα τα σχολεία της επικράτειας. Σε πολλά από τα  σχολεία του Δήμου Νέστου το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την πρόεδρο ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη ενώ στα υπόλοιπα παρέστησαν αντιδήμαρχοι και πρόεδροι νομικών προσώπων της δημοτικής αρχής. Λίγες μέρες νωρίτερα αλλά και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ο Δήμος με αρμόδιους τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο είχαν φροντίσει για σημαντικές παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες αλλά και τον ευπρεπισμό, την καλαισθησία και τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων προκειμένου αυτά να είναι λειτουργικά και ασφαλή για τους μαθητές μας.

O Δήμαρχος Νέστου παρέστη στους αγιασμούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου, του Α’ Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑΛ και του Β’ Γυμνασίου στην Χρυσούπολη. Κατά τον χαιρετισμό του ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για μια δημιουργική και ανέφελη σχολική  χρονιά  επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός σε κάθε αναγκαία  περίπτωση. Αναφέρθηκε ακόμη, σε όλες τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εν λόγω σχολικές μονάδες αλλά και στις μελλοντικές που πρόκειται να γίνουν σε άμεσο χρονικό διάστημα. Ειδική αναφορά έκανε στο νέο προαύλιο που θα δημιουργηθεί στο 1ο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο αλλά και την πεζοδρόμηση του δρόμου μεταξύ των 2 προαυλίων προκειμένου να είναι το περιβάλλον των μαθητών απόλυτα ασφαλές.

Στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς  παρέστη η κα Κοσμίδου Λαρίσα, στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Κεραμωτής ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νικόλαος  και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα και κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, στο Δημοτικό Σχολείο Αγιάσματος- Πηγών αλλά και στο Νηπιαγωγείο Πηγών ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, στα Δημοτικά Σχολεία Κεχροκάμπου και Λεκάνης ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, στα Δημοτικά Σχολεία Ερατεινού και Γραβούνας ο Πρόεδρος Α/θμιας και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γιώργος, στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος και στο Α’ Γυμνασίο και στο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης  ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης.

Ενδιαφέρον για μονάδα εμφιάλωσης νερού στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου συνάντησε  στο γραφείο του την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, επενδυτής  που ενδιαφέρεται για δημιουργία μονάδας εμφιάλωσης νερού στον Δήμο μας. Κατά τη συνάντηση παρίσταντο νομικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Στην 82η ΔΕΘ ο δήμαρχος με δημοτικούς συμβούλους του δήμου Νέστου

Την 82η ΔΕΘ επισκέφθηκαν στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ.Βαλσαμίδη Νίκο, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη Μιχάλη όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν περίπτερα επιχειρήσεων και να έρθουν σε επαφή με ειδικούς προκειμένου να προβούν σε συνεργασία μαζί τους για μελλοντική προμήθεια φωτιστικών-λαμπτήρων LED, μηχανημάτων καθαριότητας και ανακύκλωσης κ.α.

Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα τη συμμετοχή των πολιτών στη προστασία του Εθνικού Πάρκου ΑΜ-Θ και της άγριας πανίδας του

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας μαζί με τον Δήμο Νέστου, την Διεύθυνση Δασών Καβάλας, τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης διοργάνωσαν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Η σημασία συμμετοχής των πολιτών στη προστασία του Εθνικού Πάρκου ΑΜ-Θ και της άγριας πανίδας του».

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης και περιελάμβανε βασικούς άξονες ενημέρωσης για την λαθροθηρία, την διαχείριση υδατικών πόρων, την καλλιέργεια στο Δέλτα του Νέστου και την χρήση φυτοφαρμάκων, τις επιτρεπόμενες  και μη δραστηριότητες στο Δέλτα Νέστου και  τον  Κολχικό Φασιανό το στολίδι του Εθνικού Πάρκου ΑΜ-Θ.

Στην ημερίδα παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου όπου χαιρέτησε την εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος, η Δασάρχης Καβάλας κα Γεωργούση Ζωή, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασών Καβάλας κ. Καπετάνγιάννης Ιωάννης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δασοτεχνικών Έργων κ. Κόντος Νικόλαος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενούς  Τομέα κ. Παπαδόπουλος Σωτήρης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕΕ.Ε. Ανατ. Μακεδονίας κ. Μυστακίδης Ζαφείρης, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σαββαίδης Λάζαρος.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Χρυσοχώρι και στο Μακρυχώρι του δήμου Νέστου

Με ιδιαίτερη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός στον Ιερό Ναό του Χρυσοχωρίου για την εορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και την παρουσία πλήθος πιστών. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη στον εσπερινό του  Ιερού Ναού της γενέτειράς του καθώς και στην περιφορά της εικόνας ενώ συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο και τον κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο , την πρόεδρο ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη Γιώργο και την δημοτική σύμβουλο  κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος με τους συμβούλους του παρέστησαν στις κεντρικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου με τεράστια επιτυχία. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της βραδιάς  που πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία του χωριού ο Δήμαρχος Νέστου εξήρε τη δράση του Συλλόγου που κρατά όλα αυτά τα χρόνια σε υψηλό επίπεδο, βράβευσε τον συντοπίτη Τασούλη Αλέξανδρο προπονητή της ομάδας εφήβων γυναικών του ΠΑΟΚ και τους  νεοεισαχθέντες φοιτητές του χωριού στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ενώ συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ αλλά και των χορευτικών τμημάτων για την άρτια οργάνωση και εμφάνιση τους αντίστοιχα.

Την ίδια μέρα εσπερινός πραγματοποιήθηκε και στον Ιερό Ναό του Μακρυχωρίου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού όπου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι  κ. Τουμπεκτσής  και κα Χατουτσίδου.

Ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μακρυχωρίου  στη λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη. Αργότερα ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιδήμαρχο παρακάθισαν  στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυχωρίου στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου όπου προσφέρθηκαν νηστίσιμα εδέσματα από τα μέλη του Συλλόγου.

Τελετή παράδοσης-παραλαβής για τη μονάδα του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης

Με μεγάλη επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής   της μονάδας του Αεροπορικού Αποσπάσματος την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου  όπου απεχώρησε ο Διοικητής κ. Μαυρίδης Γιώγος και ανέλαβε νέος διοικητής Σμήναρχος Χαρούσης Χαρίτων. Στην τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτης  Ξάνθης και Τοποτηρητής της Ι.Μ.Φ.Ν.Θ κ. Παντελεήμων, ο Στρατηγός ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Καβάλας Ρώσσης Σπύρος, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος Θεόδωρος, η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος και πλήθος αξιωματικών. Ακολούθησε δεξίωση για τους επίσημους προσκεκλημένους.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αναιρεθέντων της Μικράς Ασίας

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου υπέρ των αναιρεθέντων Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ» ανέλαβε την οργάνωση με απόλυτη αρτιότητα και σεβασμό για την περίσταση. Παρέστησαν η πρόεδρος του ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη και ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

Τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Κέντρου Πληροφόρησης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Η 6η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στο ΠόρτοΛάγος με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης  Ιωάννης.

Σύσκεψη για τον συντονισμό του τρόπου αντιμετώπισης των αγροτικών πυρκαγιών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Καβάλας με θέματα σχετικά με τον  τρόπο αντιμετώπισης αγροτικών πυρκαγιών. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης.

Πρόγραμμα μέριμνας από τον δήμο για τους Ρομά της περιοχής

Το συνοικισμό των Ρομά στη Νέα Καρυά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 συνοδευόμενος από τον  Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο και τον πρόεδρο Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο  σε μια λαϊκή συνέλευση οργανωμένη από τους ίδιους. Εκεί βρισκόταν και ο πρόεδρος της  ομοσπονδίας τους. Όλοι μαζί έθεσαν στον Δήμαρχο καίρια θέματα που τους αφορούν όπως την επιδότηση ενοικίου, εύρεσης εργασίας, επιμόρφωσης των παιδιών τους  κ.α. Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα για προγράμματα Ρομά που τους αφορούν άμεσα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το πρόγραμμα ΚΔΑΠ που θα ξεκινήσει ο Δήμος πολύ σύντομα και θα αφορά μεταξύ άλλων και τους Ρομά. Παράλληλα, τους ενημέρωσε για την λειτουργία του ιατροκοινωνικού κέντρου Ρομά στο Χρυσοχώρι και το νεοϊδρυθέν Κέντρο Κοινότητας στην Χρυσούπολη όπου εκεί μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Η δράση αυτή τοποθετείται στο πλαίσιο της στήριξης των ευπαθών ομάδων του Δήμου από την δημοτική αρχή.

Απόδοση ευχαριστιών στους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών από τον δήμαρχο Νέστου

Τους πιλότους των αεροσκαφών τύπου PJL που επιχειρούσαν όλο το καλοκαίρι με βάση, το αεροπορικό απόσπασμα Χρυσούπολης συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάσβεση των πυρκαγιών της ΑΜ-Θ  ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παραθέτοντάς τους γεύμα σε γνωστό μαγαζί εστίασης της περιοχής την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Στο γεύμα παρέστη ακόμη και ο νέος Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης κ. Χαρούσης καθώς και ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Καβάλας κ. Κιβράκης. Ήταν το ελάχιστο από πλευράς Δήμου για τους ανθρώπους αυτούς που όλο το καλοκαίρι υπερέβαλλαν εαυτόν για την ασφάλεια των πολιτών.

Παράδοση εξοπλισμού από τον δήμο Νέστου στον ΑΟΧ

Το κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Χρυσούπολης επισκέφθηκαν την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με την πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ψυλλίδου Ελένη,  τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη Μιχάλη προκειμένου να συναντήσουν την προπονήτρια κα Βασιλειάδου και τις αθλήτριες της ομάδας βόλεϊ του ΑΟΧ και να τους παραδώσουν σημαντικό εξοπλισμό απαραίτητο για τους αγώνες τους. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για την πορεία τους αλλά και για θέματα που τους απασχολούν.

Οικονομική επιτροπή για τον προϋπολογισμό του 2018

Στην οικονομική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Νέστου εγκρίθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2018. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καπετανόπουλος).

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την 20η Σεπτεμβρίου 2017

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ενημέρωσε το σώμα για την κινητοποίηση που προγραμμάτισαν οι δημότες της Κεραμωτής την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής για το σοβαρότατο θέμα της μη έλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή.

Αναφέρθηκε ακόμη στο έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το οποίο ήρθε στους Δήμους και ζητά να κατατεθούν όλα τα χρηματικά διαθέσιμα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με έκτακτο συμβούλιο η ΚΕΔΕ, ανέφερε ο Δήμαρχος, αποφάσισε να μην δεχθούν οι Δήμαρχοι να τα διαθέσουν κάτι άλλωστε που είχε αποφασίσει και το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα σε ανάλογη απαίτηση στο πρόσφατο παρελθόν.

Αναφέρθηκε ακόμη στις συνεχιζόμενες επαφές του με την εταιρεία ΤΑΠ Α.Ε. προκειμένου να αποζημιωθεί ο Δήμος με συγκεκριμένο έργο που αφορά την αποκατάσταση δικτύου ύδρευσης από την Αβραμηλιά ως το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΝ.

Στο θέμα που έθεσαν οι δύο επικεφαλείς των αντιπολιτεύσεων και αφορούσε τις αμοιβές των εργαζομένων της SELECTA ανάγκασαν τον Δήμαρχο να τους υπενθυμίσει πως για μια ακόμη φορά βρίσκονται εκτός θέματος διότι αυτή η υπόθεση έχει να κάνει  με το εργατικό δίκαιο και ότι οι αμοιβές καθορίζονται από το Υπουργείο Εργασίας και όχι από τα Δημοτικά Συμβούλια. Τόνισε επιπλέον, ότι επιτέλους έστω και έμμεσα, αφού ενδιαφέρθηκαν για το προσωπικό της SELECTA, αποδέχονται και τη συγκεκριμένη επένδυση που μέχρι πρότινος αμφισβητούσαν τη νομιμότητα της.

Στα τακτικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου στην πρόταση ένταξης του παραποτάμιου δάσους του Δέλτα του Νέστου στο πρόγραμμα της Unesco «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα». Τον επόμενο μήνα μάλιστα θα διοργανωθεί ημερίδα στον Δήμο μας με συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν νέα πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής η κα Χατουτσίδου Ελένη με αντιπρόεδρο την κα Κοσμίδου Λαρίσα ενώ Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής εξελέγη η κα Ψυλλίδου Ελένη με αντιπρόεδρο τον κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο. Ακόμη, νέος αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ εξελέγη ο κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης.

Στα τακτικά θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ακόμη η αποδοχή παραχώρησης του πρώην Ειρηνοδικείου στον Δήμο Νέστου από το Δημόσιο κατά πλήρη κυριότητα και εφόρου ζωής. Η θετική αυτή έκβαση ήταν αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου που ανοίγει πλέον τον δρόμο ώστε να ευοδωθεί ο αρχικός στόχος της  δημοτικής αρχής για αξιοποίησή του ως Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ένα έργο πολύ σημαντικό που έλειπε για πολλά χρόνια από την περιοχή και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους νέους διευρύνοντας τον πνευματικό τους ορίζοντα.

Εγκρίθηκε ακόμη, η παραλαβή της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης και της εγκατάστασης εργαστηρίου επίδειξης λειτουργικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Παρεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο Χρυσούπολης, στα κοιμητήρια του Αγιάσματος, στον οικισμό των Ρομά στις Πηγές και σε κτίρια της Νέας Καρυάς και του Χρυσοχωρίου

Το κλειστό γυμναστήριο του γηπέδου Χρυσούπολης επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο προκειμένου να ελέγξουν την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων που έγιναν στο εσωτερικό του γυμναστηρίου το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο για πάρα πολλά χρόνια και παρέμενε αναξιοποίητο. Οι παρεμβάσεις που έγιναν ήταν: η τοποθέτηση νέου δαπέδου, η κατασκευή νέων τουαλετών, ο ελαιοχρωματισμός του κτηρίου, η αποκατάσταση στρωμάτων και οργάνων, η προμήθεια αθλητικών εμποδίων καθώς και η κατασκευή ταρτάν, προϋπολογισμού ύψους 15.000€.

Στη συνέχεια μετέβησαν στα κοιμητήρια του Αγιάσματος προκειμένου να ελέγξουν την ολοκλήρωση της αποκατάστασης- αντικατάστασης του εδάφους λόγω ακαταλληλότητάς  του στο κομμάτι της επέκτασης των κοιμητηρίων του χωριού.

Επιστάτησαν ακόμη, το έργο του οικισμού των Ρομά στις Πηγές όπου αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η υπογείωση καναλιού που διερχόταν ανάμεσα από τις κατοικίες τους δημιουργώντας προβλήματα σοβαρά. Ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων το οποίο τελικά ολοκληρώνεται. Παράλληλα ολοκληρώνεται στον οικισμό τους η πεζοδρόμηση αλλά και η αποκατάσταση του φωτισμού.

Αργότερα, επισκέφθηκαν το παλιό κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πηγών στο οποίο ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες προκειμένου να γίνει εκεί η μετεγκατάσταση του ιατρείου του χωριού.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο γήπεδο της Νέας Καρυάς όπου πρόσφατα εγκαταστάθηκε από τον Δήμο νέο αρδευτικό σύστημα απαραίτητο για τον χλοοτάπητα του γηπέδου.

Τέλος, μετέβησαν στο Χρυσοχώρι όπου έλεγξαν την ολοκλήρωση του ελαιοχρωματισμού εντός και εκτός του κτηρίου του Παιδικού Σταθμού.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με διευθυντές των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΔΣ των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου

Τη καθιερωμένη συνάντηση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμαρχος Νέστου  Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με τους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου παρίσταντο η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου Ελένη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε κυρίως ο προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά αλλά και οι τρόποι συνεργασίας προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα των σχολείων. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι Διευθυντές των σχολείων απέδωσαν τα εύσημα στη δημοτική αρχή για τις σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν στην ώρα τους και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος Νέστου συναντήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με όλα τα ΔΣ των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής του Δήμου Νέστου προκειμένου να συζητήσουν τον απολογισμό των δράσεών τους αλλά και να προγραμματίσουν τις δράσεις της νέας χρονιάς  ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις εκδηλώσεων μεταξύ των. Τα ΔΣ των Συλλόγων ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία τους με τον Δήμο για την παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου όπου χρειάστηκε, τις επιχορηγήσεις των εκδηλώσεων τους, την παραχώρηση του  Δημοτικού Θεάτρου, την παραχώρηση πλαστικών  καθισμάτων για εκδηλώσεις αλλά και τις παρεμβάσεις που έγιναν στα κτίριά τους.

Ο Δήμαρχος τους ζήτησε εφόσον το επιθυμούν να συμμετέχουν στο επερχόμενο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη ο εσπερινός του ιερού ναού της Σύλληψης του Ιωάννου του Προδρόμου στο Αγίασμα

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη ο εσπερινός στον Ιερό Ναό της Σύλληψης του Ιωάννου του Προδρόμου στο Αγίασμα. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, Μαυροθαλασσίτης Νίκος και Βαλσαμίδης Νίκος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι από το Σύλλογο Γυναικών Αγιάσματος με μεγάλη επιτυχία όπου παρέστησαν πλήθος πολιτών και αρχών.

Κινητοποίηση κατοίκων της Κεραμωτής για τη μη έλευση των βαρέων οχημάτων και τη μεταφορά του ιατρείου

Μια πολύ δυνατή κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι της Κεραμωτής όπου έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για 20 λεπτά διαμαρτυρόμενοι για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων από το χωριό τους αλλά και τη μεταφορά του ιατρείου σε άλλο κτίριο. Το «παρών» έδωσε δυναμικά η δημοτική αρχή με τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη, τους τοπικούς συμβούλους της Κεραμωτής και τον πρώην Δήμαρχο Κεραμωτής κ. Μαρινάκη Μένανδρο στηρίζοντας έτσι το δίκαιο αίτημα των πολιτών για το οποίο παλεύει εδώ και 3 χρόνια η διοίκηση του Δήμου.