Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 25 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2017

Θέματα της ΔΕΥΑΝ, αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου καθώς και κοινωνικές δράσεις περιελάμβαναν οι δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 25 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2017.

Διημερίδα Ελεγκτικού Συνεδρίου από την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του δημάρχου Νέστου

Παρουσία της Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κας Θεοτοκάτου Ανδρονίκης, διοργανώθηκε από την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου η διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με θέμα: «Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης παρουσία πλήθους επιτρόπων, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων. Κατά την διάρκεια της διημερίδας συζητήθηκαν θέματα, που άπτονται του προληπτικού και κατασταλτικού  ελέγχου καθώς και του ελέγχου της νομιμότητας και της σκοπιμότητας των δαπανών  των Δήμων. Στην διημερίδα παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας για το πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης των ΑμεΑ

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Καρασαββόγλου Αναστάσιος, συνοδευόμενος από τον Σωτηρίου Μιχαήλ, Διευθυντή του Ψυχιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου  Καβάλας, συναντήθηκαν την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου με τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, παρουσία και της προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κας Αργυρέλη Ελένης, καθώς και της προϊσταμένης της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Νέστου, κας Δρόσου Μαρίας. Θέμα συζήτησης ήταν η συνεργασία του Δήμου με το Νοσοκομείο στο νέο πρόγραμμα,  που ξεκινά ο Δήμος με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, το οποίο θα αφορά τους ΑΜΕΑ. Ο Δήμαρχος Νέστου ζήτησε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου να παραχωρηθεί για το εν λόγω πρόγραμμα το κτήριο του ΚΕΘΕΑ, το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο και εναρμονισμένο με τις ανάγκες των ΑΜΕΑ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα ΚΔΑΠ, που τους αφορά. Να επισημανθεί ότι υπήρξε θετική τοποθέτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας για το  αίτημα του Δημάρχου Νέστου.

Επίσκεψη εκπαιδευτικών του 1ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης στον δήμαρχο Νέστου

Οι νηπιαγωγοί καθώς και η πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης κα Μακρίδου, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα, που παρουσιάζει ο αύλειος χώρος του εν λόγω κτηρίου. Στη συνέχεια, ζήτησαν να γίνουν παρεμβάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του σχολείου και η προστασία των παιδιών. Ο Δήμαρχος Νέστου υποσχέθηκε πως θα επιληφθεί άμεσα του θέματός τους.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του διοικητή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης στον δήμαρχο Νέστου

Στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου εθιμοτυπική επίσκεψη από το νέο Διοικητή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης Χαρούση Χαρίτων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν μεταξύ των άλλων και μείζονα  θέματα περί της άμεσης συνεργασίας τους.

Με κατάνυξη ο εσπερινός της Μετάστασης του Ιωάννου του Θεολόγου στον Γέροντα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο εσπερινός στον Ιερό Ναό της Μετάστασης του Ιωάννου του Θεολόγου στον Γέροντα την παραμονή της εορτής 25 Σεπτεμβρίου 2017. Ακολούθησε περιφορά της ιερής εικόνας με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου. Παρέστησαν πλήθος πιστών καθώς και ο αντιδήμαρχος Ορεινού, κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αργυράκης Μιχάλης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα και κ. Σαββαΐδης Λάζαρος.

Στην Κομοτηνή ο δήμαρχος Νέστου για το ΔΣ της ΠΕΔ και την ετήσια Γενική Συνέλευση

Διοικητικό συμβούλιο πραγματοποίησε η ΠΕΔ ΑΜ-Θ το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την διάθεση των διαθεσίμων της. Στο ΔΣ συμμετείχε και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Ακολούθησε η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, όπου πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός δράσης καθώς και ο οικονομικός ετήσιος απολογισμός. Στη συνέχεια, τα μέλη συζήτησαν τρέχοντα και επίκαιρα θέματα που αφορούν τους Δήμους. Επιπλέον, συμμετείχαν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΑΜ-Θ μεταξύ αυτών και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Νέστου Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αργυράκης Μιχάλης, οι οποίοι είναι και μέλη της συνέλευσης.

Στη ΔΕΥΑΝ ο δήμαρχος Νέστου-Σύσκεψη με τα στελέχη της για τρέχοντα ζητήματα της Δημοτικής Επιχείρησης

Την ΔΕΥΑΝ επισκέφθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου συνάντησε την διοίκηση της ήτοι τον πρόεδρο κ. Παναγιωτίδη, τον αντιπρόεδρο κ. Αργυράκη καθώς και τον Διευθυντή κ. Κάλφα. Παρίσταντο ακόμη ο κ. Φωτιάδης (υπεύθυνος του βιολογικού) καθώς και η κα Τσολάκη, μηχανικός της ΔΕΥΑΝ. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πορεία των έργων και των μελετών, που σχεδιάζονται καθώς και διάφορα λειτουργικά θέματα που την αφορούν. Παράλληλα έγινε νέος προγραμματισμός θέτοντας προτεραιότητες για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επίσκεψη του δημάρχου Νέστου στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Καρυάς για λειτουργικά θέματα της σχολικής μονάδας

Στη Νέα Καρυά μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο του χωριού συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου Ελένη. Εκεί συναντήθηκε με τον Διευθυντή του σχολείου Σμάλη Θανάση, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Κατά την διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε εκτέθηκαν στον Δήμαρχο θέματα για την λειτουργία του σχολείου ενώ ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει ενταχθεί το σχολείο ( Comenius). Ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές δράσεις του σχολείου ενώ δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.

Εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου

Επίσκεψη πραγματοποίησε η υπάλληλος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, κα Ταβουλτζίδου, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, όπου συναντώντας την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη, την προϊσταμένη Δρόσου Μαρία και το προσωπικό του κέντρου συζήτησαν θέματα, που αφορούν στην λειτουργία και στην οργάνωση του κέντρου. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης  της και κατόπιν του ελέγχου του κέντρου, η κα Τβουλτζίδου συνεχάρη την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και το προσωπικό για την άρτια λειτουργία  του.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τα διαθέσιμα των δήμων

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Νέστου με μοναδικό θέμα συζήτησης το άνοιγμα λογαριασμού από τον Δήμο στην Τράπεζα της Ελλάδος και την μεταφορά των διαθεσίμων του στον εν λόγω λογαριασμό. Η κίνηση αυτή ορίζεται ύστερα από σχετικό έγγραφο, που εστάλη σε όλους τους Δήμους από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής να ανοιχθεί ο λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος και να μεταφερθούν τα διαθέσιμα του Δήμου ψηφίσθηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις. Ωστόσο, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα πως πριν μεταφερθούν τα διαθέσιμα κι αφού έρθει σε συνεννόηση με τον Προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου θα δεσμευτεί ποσό για ανελαστικές δαπάνες δύο μηνών καθώς και ποσό, που αφορά έργα, που πρόκειται να εξοφληθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Απολογισμός και προγραμματισμός νέων δράσεων από την Τουριστική Επιτροπή του δήμου

Τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου πραγματοποίησε η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Νέστου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο πρώην Δημαρχείο Κεραμωτής. Εκεί συζητήθηκε και ο προγραμματισμός για συμμετοχή της επιτροπής στις εκθέσεις του 2018. Στη σύσκεψη παρέστησαν και οι Αντιπεριφερειάρχες κ. κ. Μαρκόπουλος και Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της Τουριστικής Ανάπτυξης Χατζηγερακούδης Ιωάννης, οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Μαυροθαλασσίτης και Καϊντατζόπουλος και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

Ετήσιος χορός του Απόλλωνα Χρυσοχωρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ο ετήσιος χορός της ιστορικής ομάδας του Χρυσοχωρίου «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» σε γνωστό μαγαζί της Χρυσούπολης. Παρέστησαν παράγοντες της ομάδας, φίλαθλοι και οπαδοί καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο, τους προέδρους της ΔΕΥΑΝ και της Αναπτυξιακής κ. Παναγιωτίδη και κ. Παπαθεοδώρου αντίστοιχα και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη το ΔΣ του αθλητικού συλλόγου, τονίζοντας την στήριξη του Δήμου στην ομάδα.

Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως κάθε 1η Κυριακή του Οκτώβρη έκαστου  έτους, η «Γιορτή Κτηνοτροφίας» στον Πλαταμώνα. Μια γιορτή που αναδεικνύει και προωθεί την κύρια ενασχόληση των κατοίκων του Ορεινού, όπως είναι η κτηνοτροφία, που αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας. Πλήθος κόσμου παρέστη στη μεγάλη γιορτή, όπου προσφέρθηκε η παραδοσιακή βραστή γίδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ορεινού Τουμπεκτσής Δημήτρης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χατουτσίδου Ελένη, η πρόεδρος του ΔΣ Ψυλλίδου Ελένη, η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χατζηγερακούδης Ιωάννης. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη το ΔΣ του Συλλόγου για την άρτια οργάνωση και τη διαχρονική πορεία της γιορτής. Ο Δήμος στήριξε οικονομικά την εκδήλωση και προέβη σε παρεμβάσεις στο χώρο διεξαγωγής της.

Η διαχειριστική αρχή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου εκπρόσωποι της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αλιείας της ΕΕ καθώς και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνέχεια μετέβησαν στην Κεραμωτή, στην περιοχή της λιμνοθάλασσας και στο λιμάνι, προκειμένου να εξετάσουν έργα που μπορούν  να ενταχθούν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2014-2020.