Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 2-8 Οκτωβρίου 2017

Στον απόηχο της διάκρισης του βραβείου Best City Awards 2017 και των επαφών που είχε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στην Αθήνα:Τι συζήτησε και τι ζήτησε από τους παράγοντες των υπουργείων που επισκέφτηκε

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής και τις επαφές του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου για θέματα που άπτονται του δήμου κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2017.

«Χρυσός» ο δήμος Νέστου-Σημαντική βράβευση για την καινοτόμο δράση του στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής

Μια πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε ο δήμος Νέστου με την υποψηφιότητα που κατέθεσε στην κατηγορία Οικονομία-Ανάπτυξη με καινοτόμο δράση για την  υποστήριξη της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Τίτλος της πρότασης: Γεωθερμικό Πεδίο Ερατεινού και καινοτόμος αγροτική εκμετάλλευση με την εγκατάσταση της επένδυσης του θερμοκηπίου. Η πρόταση του δήμου εντυπωσίασε την επιτροπή του θεσμού Best City Awards 2017 αποσπώντας στην κατηγορία του το χρυσό βραβείο.

Η βράβευση και η τελετή απονομής των βραβείων Best City Awards 2017 πραγματοποιήθηκαν  το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Συμμετείχαν πολλοί δήμοι, Περιφέρειες και πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας θέτοντας υποψηφιότητα με καινοτόμα έργα που πραγματοποίησαν, έργα τα οποία εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Στην βραδιά απονομής το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος μετέβη για την βραδιά αυτή στην Αθήνα. Κατά την διάρκεια της παραλαβής του βραβείου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί περιληπτικά στο έργο της Γεωθερμίας και της επένδυσης που έγινε στην περιοχή μπροστά σ’ ένα κατάμεστο αμφιθέατρο όπου παρίσταντο πλήθος δημάρχων, φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων απ’ όλη την Ελλάδα.

Το  τιμητικό αυτό βραβείο που απέσπασε ο δήμος Νέστου αποτελεί ύψιστη τιμητική διάκριση για την περιοχή κάνοντας τον δήμο γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τις καινοτόμες δράσεις του.

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου: Σημαντικές επαφές σε υπουργεία για καίρια θέματα του δήμου-Συμμετοχή στην Επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ

Την Αθήνα επισκέφθηκε ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στις αρχές της πρώτης εβδομάδος του Οκτωβρίου έχοντας μια σειρά από σημαντικά ραντεβού κι επαφές σε υπουργεία για κρίσιμα θέματα που αφορούν τον δήμο Νέστου. Αναλυτικά:

  • Επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά το θέμα του οικοπέδου πλησίον του 1ου 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης ώστε  αυτό να παραχωρηθεί στον δήμο. Για δύο συνεχή χρόνια η διοίκηση του δήμου προσπαθεί επισταμένως να βρεθεί λύση για το οικόπεδο και  την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος μικρού προαυλείου στο εν λόγω σχολείο.
  • Αργότερα, επισκέφθηκε τον Γ.Γ. των Στερεών Αποβλήτων Καπετάνιο Γιάννη ώστε να υπάρξει παράταση της σύμβασης, για τη μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου στην Ξάνθη, με την ΣΔΑΝΞ η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017.
  • Συμμετείχε στην Επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές επιτροπές, το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, ο εξοπλισμός των σχολικών μονάδων κ.α.
  • Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε ο δήμαρχος Νέστου την Τρίτη 3 Οκτωβρίου όπου συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Καλαματιανό Διονύση. Συζήτησαν μαζί για τα καίρια θέματα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων και της μεταφοράς του αγροτικού ιατρείου Κεραμωτής.
  • Στη συνέχεια, μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών όπου συνάντησε τον Γ.Γ. Πουλάκη Κωνσταντίνο για να συζητήσουν το θέμα της πρόσληψης πολιτικών μηχανικών στον δήμο. Ένα ζήτημα που ταλανίζει τον δήμο εδώ και 3 χρόνια εξαιτίας της «πολιτικής αλητείας», όπως αναφέρει ο κ. Τσομπανόπουλος, της προηγούμενης διοίκησης που υπέγραψε για την κινητικότητα των υπαλλήλων προκαλώντας μύρια προβλήματα στην καθημερινότητα του δήμου.

Εχειροτονήθη ο νέος μητροπολίτης ΦΝΘ-Παρών ο δήμαρχος Νέστου

Εξελέγη την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου από την Ιερά Σύνοδο ο νέος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος ύστερα από την απροσδόκητη εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου το περασμένο καλοκαίρι. Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης παρουσία πλήθους Ιεραρχών, φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Καβάλας, αρχών της τοπικής κοινωνίας και πλήθους πιστών. Στην χειροτονία παρέστη ακόμη και ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.