Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 16-22 Οκτωβρίου 2017

Κυριάρχησε η συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, καθώς και η σύσκεψη για την επίλυση του σοβαρού ζητήματος της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 16-22 Οκτωβρίου 2017.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στον δήμο Νέστου

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο του με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή. Οι δύο Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των  Δήμων τους. Παρέστησαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής ομάδας του Δημάρχου.

 

Διανομή τροφίμων με το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, στις 17, 18 και 19 Οκτωβρίου 2017 διενεμήθησαν τρόφιμα σε δικαιούχους συμπολίτες μας. Την όλη οργάνωση είχε το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και η πρόεδρός της κα Αργυρέλη Ελένη μέσω του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με το προεδρείο της ΕΠΣ Καβάλας

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο συνάντησαν στο γραφείο του την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης και μέλη του ΔΣ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αθλητικών σωματείων του Δήμου Νέστου με κυρίαρχο αυτό της αδειοδότησης των γηπέδων.

Σύσκεψη στον δήμο Νέστου με αρμόδιους φορείς για την επίλυση του σοβαρού ζητήματος της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης 

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Αγγελόπουλο Θωμά, την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης κα Χαρίση Αρετή και την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να λυθεί το σοβαρότατο ζήτημα που προέκυψε με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο ΚΥΧ.

Αποφασίσθηκε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να προσληφθούν οδηγοί-διασώστες για το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.

Ήδη ο Δήμαρχος Νέστου απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης κ. Πλωμαρίτη με την έκκληση της στελέχωσης των συγκεκριμένων θέσεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου πήρε εδώ και μήνες την ομόφωνη απόφαση για σύναψη σύμβασης με το Νοσοκομείο Καβάλας.

Οικονομική επιτροπή με κυρίαρχο θέμα την κατασκευή πεζογέφυρας

Στην Οικονομική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε και η έγκριση εκτέλεσης του  έργου «Κατασκευή πεζογέφυρας- σύνδεσης νέου παιδικού σταθμού με 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης».

Δημοτικό Συμβούλιο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση για τα ημερήσια θέματα διάταξης παριστάμενοι εκπρόσωποι των εργαζομένων της επιχείρησης Selecta εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για εργασιακά τους ζητήματα,  ζητώντας παράλληλα τη συμπαράσταση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος αφού άκουσε την τεκμηριωμένη διαμαρτυρία των εργαζομένων δήλωσε πως το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαρίσταται πάντα στους αγώνες των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου έκανε αναφορά:

  • Στην απορριφθείσα αίτηση θεραπείας της Intracat από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων για το έργο του βιολογικού Κεραμωτής, δικαιώνοντας την διοίκηση μας, η οποία προχώρησε σε διακοπή σύμβασης δίχως να χρειαστεί να πληρώσει 4.000 ευρώ ημερήσια αποζημίωση όπως απαιτούσε η επιχείρηση.
  • Στην επίσκεψη του Δημάρχου προς τον Περιφερειάρχη προκειμένου να εντάξει τη  μελέτη γεωθερμίας αλλά και τη μελέτη  αντικατάστασης του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης από την Αβραμηλιά έως το Ποντολίβαδο.
  • Στην επίσκεψή του στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τα βαρέα οχήματα και   για την παράταση στέγασης του ιατρείου Κεραμωτής στο υπάρχον κτήριο.
  • Στην μεγάλη επιτυχία της 1ης Συνάντησης Τοπικής Ιστορίας που οργάνωσε ο Δήμος Νέστου στα μέσα του Οκτώβρη.
  • Στην χρυσή διάκριση του Δήμου με βραβείο στα Best City Awards 2017 στην κατηγορία «Οικονομίας-Ανάπτυξης» που ήταν υποψήφιος παρουσιάζοντας την πρόταση αξιοποίησης της γεωθερμίας μέσα από την επένδυση του θερμοκηπίου αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

Στα εντός ημερησίας θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου:

  • Εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμών προμήθειας καυσίμων και τροφίμων  του Δήμου ύψους 1.066.000 ευρώ και ύψους 510.000 ευρώ αντίστοιχα, πλέον ΦΠΑ για δύο χρόνια (2018-2019).
  • Εγκρίθηκε η παραχώρηση χρήσης του κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ελαφοχωρίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
  • Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά και του Επιχειρησιακού Προγράμματος με άξονα τη στέγαση και τις υποδομές αυτών, μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος το οποίο θα διευκολύνει όχι μόνο τους Δήμους αλλά και τους ίδιους τους Ρομά. Το εν λόγω πρόγραμμα και οι δράσεις θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά και  θα γεφυρώσουν  την κοινωνική απόσταση που τους χωρίζει από την υπόλοιπη τοπική κοινωνία.
  • Εγκρίθηκε η επιχορήγηση στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Γέροντα «Διδυμαίο Απόλλωνα» για την έκδοση βιβλίου των πρακτικών τους από το πρόσφατο αντάμωμα των γεροντιανών στην Αθήνα.
  • Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης ένταξης του έργου «Βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων»  στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων προϋπολογισμού ύψους έως 500.000 ευρώ.

Διεθνές Workshop με θέμα την ένταξη του παραποτάμιου δάσους Δέλτα Νέστου στο πρόγραμμα MAB «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO (MAB) από τον δήμο Νέστου

Το διεθνές Workshop με θέμα την ένταξη του παραποτάμιου δάσους Δέλτα Νέστου φιλοξένησε ο Δήμος Νέστου για δύο ημέρες (19-20/10/2017) στη Χρυσούπολη.

Το Workshop συνδιοργανώθηκε με τον Φορέα Διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και την έδρα UNESCO του ΤΕΙ Καβάλας.

Η ενδεχόμενη ένταξη του ποταμού Νέστου στο πρόγραμμα MAB θα επιφέρει πλείστα οφέλη στους Δήμους που συμμετέχουν και στην περιοχή γενικότερα. Στο εν λόγω Workshop  συναντήθηκαν εκπρόσωποι φορέων και επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Κατά την έναρξη  που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου παρευρέθηκε   ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε  στο όραμα της διοίκησης και των πολιτών του Δήμου Νέστου να προστατευτεί και να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος της ευρύτερης περιοχής του ποταμού, ευχόμενος παράλληλα την ένταξη του Νέστου στο πρόγραμμα MAB της UNESCO.

Σημαντικές εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής MAB και Διευθυντής της έδρας UNESCO και Δικτύου «Βιώσιμη Ανάπτυξη, Διαχείριση και Εκπαίδευση στην Μεσόγειο» του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής κ. Σκούλλος και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας Δρ. Κουτράκης.

Λίγο πριν ξεκινήσει το διεθνές Workshop  προηγήθηκε η περιήγηση των επισκεπτών στην περιοχή του Νέστου.

Η δεύτερη μέρα του Workshop έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο της Χρυσούπολης όπου χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος λίγο πριν τις παρουσιάσεις των εισηγητών.

Και τις δύο ημέρες του Workshop, πραγματοποιήθηκαν τραπέζια εργασίας, από τα οποία προέκυψαν σημαντικά αποτελέσματα.

Με λαμπρότητα η Γιορτή της Αστυνομίας την ημέρα του Αγίου Αρτεμίου

Με επισημότητα εορτάσθηκε και φέτος ο Άγιος Αρτέμιος προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στην Καβάλα. Ο αστυνομικός διευθυντής Ταξίαρχος κ. Γιώργος Γκράνας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων σε μια λιτή δεξίωση όπου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καραγεωργίου Γιώργος.

Απόδραση αναψυχής για τα μέλη του ΚΑΠΗ στη Θάσο

Ένα ξένοιαστο  τριήμερο έζησαν τα μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου Νέστου από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017. Βρέθηκαν στην  ξενοδοχειακή μονάδα του συντοπίτη μας κ. Κοθάλη στον Ποτό όπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν ξεχωριστές στιγμές χαράς και κεφιού ιδιαίτερα με το γλέντι που διοργανώθηκε προς τιμή των μελών του ΚΑΠΗ το Σάββατο το βράδυ.

Την όλη οργάνωση ανέλαβε το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά ο οποίος φρόντισε για την οικονομικότερη συμμετοχή των μελών του ΚΑΠΗ τα οποία συνόδευσαν η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη, η Πρόεδρος Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη.

Πανγεροντιανό συμπόσιο στην Αθήνα με τη συμμετοχή του δημάρχου Νέστου

Στο 3ο  Πανγεροντιανό Συμπόσιο «Γεροντιανοί 1919-1922, Ιταλοκρατία- Διωγμός» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2017 με απόλυτη επιτυχία από τον «Διδυμαίο Απόλλωνα» του Γέροντα, παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό.

Παρουσιάστηκαν έγκριτες ιστορικές αναλύσεις, ανέκδοτες προσωπικές μαρτυρίες, σπάνιες πληροφορίες από το αρχείο του συλλόγου και στοιχεία προσωπικών ερευνών, ενώ παρέστη πλήθος πολιτών.

Θεατρική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοχωρίου

Την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ» παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Την παράσταση παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος.