Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 23-29 Οκτωβρίου 2017

Ενημερωτική σύσκεψη για το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΑΜ-Θ: Ποια θέματα έθεσε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στον πρώην υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 23-29 Οκτωβρίου 2017.

Ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στην Κομοτηνή. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με σκοπό, να επαναληφθούν οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ο απολογισμός δράσης της ΠΕΔ ΑΜ-Θ και ο οικονομικός απολογισμός  καθώς και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες στην ΑΜ-Θ, ενόψει του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Ενημερωτική σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας για το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΑΜ-Θ παρουσία του Τρύφωνα Αλεξιάδη

Για τον καλύτερο προγραμματισμό του 6ου Συνεδρίου που αφορά την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 ενημερωτική σύσκεψη, στα πλαίσια των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον αρμόδιο Υπουργό Χ. Βερναρδάκη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Θόδωρου Μαρκόπουλου και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης Τρύφωνας, ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου, η Δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα, ο Γ.Γ. του Δήμου Παγγαίου και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Θάσου.

Κατάθεση υπομνήματος θεμάτων από  κάθε δήμο του Νομού Καβάλας στον Τρύφωνα Αλεξιάδη

Κατά την συνάντηση που είχαν με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι Δήμων του Νομού Καβάλας την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για το 6ο Συνέδριο της ΑΜ-Θ είχαν την ευκαιρία να του καταθέσουν  υπόμνημα θεμάτων για σοβαρά ζητήματα των Δήμων τους.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης παρίστατο, στη σύσκεψη, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ζητώντας ύστερα από τις λεπτομέρειες οργάνωσης του συνεδρίου, να καταθέσει ο κάθε Δήμος ξεχωριστά και ομαδοποιημένα ανά Υπουργείο υπόμνημα θεμάτων που τους αφορά. Το υπόμνημα αυτό θα το στείλουν και εγγράφως στην κυβέρνηση  προκειμένου το κλιμάκιο των Υπουργών που θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στο 6ο Συνέδριο της ΑΜ-Θ στις  13-14 Νοεμβρίου 2017 να απαντήσει στις προτάσεις του κάθε Δήμου.

Τα θέματα που έθεσε ο Δήμος Νέστου μέσω του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου αφορούν:

  • Την έτοιμη μελέτη για το έργο της γεωθερμίας με τίτλο «Κατασκευή δύο νέων γεωτρήσεων και δικτύου μεταφοράς και διανομής ζεστού ύδατος στο Γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού»
  • Το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετώπισε ο Δήμος το περασμένο καλοκαίρι ιδιαίτερα  στην περιοχή του Ορεινού- Την αντιμετώπιση με παρεμβάσεις για ενίσχυση των δικτύων και αντλιοστασίων στην περιοχή-Την ανάγκη αντικατάστασης αγωγού μεταφοράς ύδατος από την Αβραμηλιά έως τη Ζαρκαδιά-Τον εκσυγχρονισμό υδρευτικών δικτύων κυρίως στον Ορεινό
  • Την ύπαρξη μελετών και την ανάγκη για την ανακατασκευή προσαγωγού αρδευτικής διώρυγας από τον Παράδεισο μέχρι το ΚΕΓΕ-Τον εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων Γιακάδων του Δήμου Νέστου
  • Τη μη διέλευση βυτιοφόρων και βαρέων οχημάτων από Κεραμωτή προς Θάσο και αντίστροφα- Εναλλακτική πρόταση το λιμάνι Φίλιππος Β’
  • Αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου
  • Εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων
  • Έργο εξοικονόμησης ενέργειας με ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων
  • Επέκταση και Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας
  • Αποκατάσταση στατικότητας κερκίδων Δημοτικού Γηπέδου Χρυσούπολης-Κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν)-Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου
  • Χρηματοδότηση νέων παιδικών χαρών
  • Θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση αδέσποτων ζώων
  • Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η γιορτή του πολιούχου της πόλης

Με μεγάλη κατάνυξη και επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος . Η περιφορά της εικόνας ματαιώθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Στον εσπερινό παρίσταντο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής ΝΔ Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος , ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρώην Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος κ. Γκράνας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η πρόεδρος Δ.Σ. Ψυλλίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Μπάμπης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κώστας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, δοξολογία, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Ξάνθης και Τοποτηρητού Καβάλας κ. Παντελεήμονα με κάθε λαμπρότητα.  Παρίσταντο ο Δήμαρχος Νέστου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξίαρχος κ. Γκράνας, η πρόεδρος Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, η πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη και πλήθος πιστών. Ακολούθησε δεξίωση, στην αίθουσα της εκκλησίας.

Ημερίδα για τη λειτουργιά των Κέντρων Κοινότητας Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Ξάνθη

Οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας Χρυσούπολης συμμετείχαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2017 στην Ξάνθη, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΑΜ-Θ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας, οι παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και οι αρμοδιότητες των στελεχών. Το Κέντρο Κοινότητας Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου απέσπασε τα πιο θετικά σχόλια, για τη μέχρι τώρα εύρυθμη λειτουργία του.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Εθιμοτυπική επίσκεψη, πραγματοποίησε στον Δήμο Νέστου, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ο υποψήφιος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα. Επισκέφθηκε το γραφείο του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται του Δήμου μας. Στη συνάντηση παρίστατο και η δημοτική ομάδα του Δημάρχου.

Θεατρική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοχωρίου

Την θεατρική παράσταση «ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ» του Δημήτρη Ψαθά που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από την σύζυγό του και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη. Με το πέρας της παράστασης, ο Δήμαρχος Νέστου εξέφρασε στο Δ.Σ. του Συλλόγου τα συγχαρητήριά του για την αρτιότητα της παράστασης.

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον δήμο Νέστου-Παρέλαση υπό βροχή

Η καθιερωμένη δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου παρουσία αρχών, επισήμων  και σχολείων. Ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στην δοξολογία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Κεραμωτή.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων της Χρυσούπολης.

Στη συνέχεια, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και υπό συνεχή βροχή, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων και των συλλόγων, παιδιά και μέλη των συλλόγων δεν κάμφθηκαν ούτε λεπτό, από την βροχή και το κρύο αποδεικνύοντας το υψηλό φρόνημα που τους διακατέχει.

Φέτος για πρώτη φορά, ο Δήμος Νέστου είχε οργανώσει να μεταδίδεται από εκφωνητή η ροή της παρέλασης, προκειμένου να γνωρίζουν οι παριστάμενοι το τμήμα που παρέλαυνε εκείνη τη στιγμή.