Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 30 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου 2017

«Τρέξιμο» αναπτυξιακών, κοινωνικών και αθλητικών δράσεων, με φόντο τις... Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 30 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου 2017.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από την ΔΕΥΑΝ για τη Γεωθερμία

Η ΔΕΥΑΝ εξέδωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της 2η γεώτρησης θερμικής ενέργειας στο Ερατεινό. Η πρόσκληση εστάλη σε αγρότες της περιοχής του Ερατεινού (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ), σε συσκευαστήρια, σε συνεταιρισμούς αλλά και ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να διευρυνθεί η αξιοποίηση του έργου της Γεωθερμίας.

Υπόμνημα του δήμου στον κ. Αλεξιάδη για αναπτυξιακά έργα-Επιστολή διαμαρτυρίας για το υποθηκοφυλακείο στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Υπόμνημα έστειλε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Νέστου με ολοκληρωμένη πρόταση για αναπτυξιακά έργα που τον αφορούν,  προς τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη Τρύφων. Την έντονη διαμαρτυρία του κατέθεσε με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταθάκη για το πιθανό ενδεχόμενο αναστολής του Υποθηκοφυλακείου Χρυσούπολης. Η επιστολή κοινοποιήθηκε ακόμη και στους Βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και τον Αντιπεριφερειάρχη του Νομού.

Σημαντικό κοινωνικό έργο από την ΕΥΝΕΣΤΙΑ του δήμου Νέστου

Δύο πολύ σημαντικές,  δράσεις ανέλαβε να υλοποιήσει το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ αλλά και η πρόεδρος της κ. Αργυρέλη Ελένη οι οποίες θα ανακουφίσουν ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε από 1-3 Νοεμβρίου όπου η ΕΥΝΕΣΤΙΑ διένειμε σχολικά είδη στα Δημοτικά σχολεία του Χρυσοχωρίου, των Πηγών, του Ερατεινού, του Αγιάσματος αλλά και του 2ου Δημοτικού Χρυσούπολης όπου φοιτούν μαθητές Ρομά. Τα σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν σε όλα τα  Δημοτικά σχολεία  του Δήμου Νέστου ύστερα από σχετική επιστολή που εστάλη σε αυτά.

Η 2η δράση της ΕΥΝΕΣΤΙΑ ξεκίνησε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και αφορά την ίδρυση του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των οικογενειών ευπαθών ομάδων του Δήμου.

Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» ξεκίνησε επίσημα την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στον χώρο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης τις απογευματινές ώρες όπου εθελοντές εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί) διδάσκουν σε τμήματα προσφέροντας τις γνώσεις τους σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τμήματα συμπληρώνουν 15 παιδιά, ενώ οι εθελοντές εκπαιδευτικοί της περιοχής μας είναι 7. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη τους προσφορά.

Συνεχές και αμείωτο το ενδιαφέρον του δήμου για το ιατρείο Κεραμωτής

Συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποίησε μαζί του η ιατρός της Κεραμωτής κα Λυγερά Αναστασία την Τρίτη 31 Οκτωβρίου προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια από τον Δήμαρχο για τις ενέργειές  του για το ιατρείο Κεραμωτής. Ο Δήμαρχος Νέστου την ενημέρωσε για την επιστολή,  που έστειλε στο Υπουργείο Ναυτιλίας για παράταση μίσθωσης του ιατρείου μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες παρεμβάσεων στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής.

Συνεδρίαση της επιτροπής για την οργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Νέστου

Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται η επιτροπή για την διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Νέστου η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες λίγο πριν το κλείσιμο του προγράμματος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων ενός μήνα με αφετηρία το άναμμα των φώτων της πόλης από τον Δήμαρχο σε μια πλούσια από κάθε άποψη εκδήλωση το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στο σιντριβάνι του κυκλικού κόμβου.

Αγωνιώδεις προσπάθειες του δημάρχου για τη πλήρωση θέσεων οδηγών ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης

Έντονες είναι οι προσπάθειες του Δήμου Νέστου αλλά και του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου προσωπικά, για την επάνδρωση οδηγών ασθενοφόρων  του Κέντρου Υγείας στην Χρυσούπολη. Έτσι λοιπόν απέστειλε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου επιστολή στην 4η ΥΠΕ και τον Διοικητή κ. Πλωμαρίτη σύμφωνα με την οποία αιτείται δημιουργία  βάσης ΕΚΑΒ στην Χρυσούπολη αλλά και σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νέστου και της  4ης ΥΠΕ για πρόσληψη οδηγών πληρώματος και δημιουργία θέσεων επικουρικών οδηγών πληρώματος.

Πρόταση για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια από τον δήμο Νέστου για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Την πρότασή του για χρηματοδότηση υπέβαλε ο Δήμος Νέστου την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 στην Περιφέρεια στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και στην δράση «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στην περιοχή της Χρυσούπολης προϋπολογισμού ύψους 382.000 ευρώ.

Οικονομική Επιτροπή για διαγωνισμούς καυσίμων και τροφίμων στον δήμο Νέστου

Ομόφωνη ήταν η έγκριση των  τευχών δημοπράτησης για το διαγωνισμό καυσίμων και τροφίμων του Δήμου Νέστου για 2 χρόνια (2018-2019) στην Οικονομική Επιτροπή της Τετάρτης 1ης Νοεμβρίου 2017.

Παραλαβή νέων σειρήνων στον δήμο Νέστου

Βάσει νόμου και των κανόνων της Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Νέστου προμηθεύτηκε 3 ηλεκτροκίνητες και 3 χειροκίνητες σειρήνες κόστους 20.000 ευρώ.

Συνάντηση δημάρχου με εκπροσώπους των ΑΝΕΛ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο συνάντησαν στο γραφείο του την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ όπου συζήτησαν μεταξύ τους τρέχοντα θέματα που αφορούν τον Δήμο Νέστου προκειμένου να συμβάλλουν, όπως δήλωσαν, στην επίλυσή τους.

Στην έκδοση των πρακτικών του 1ου Συνεδρίου για την Τοπική Ιστορία προχώρα άμεσα ο δήμος Νέστου

Επιστολή απέστειλε ο Δήμος Νέστου προς όλους τους εισηγητές του 1ου Συνεδρίου για την Τοπική Ιστορία του Δήμου που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης προκειμένου να προσκομίσουν τις εισηγήσεις τους . Ο Δήμος θα προβεί άμεσα,  αφού συγκεντρώσει όλες τις εισηγήσεις, στην έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου σε εγχειρίδιο.

Οι Γιατροί του Κόσμου στον δήμο Νέστου

Με την αρωγή της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και την πολύτιμη συνεισφορά των «Γιατρών του Κόσμου» πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί 25 παιδιών Ρομά στο αγροτικό ιατρείο των Πηγών την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017. Ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του για τη μετακίνηση των παιδιών προς το ιατρείο. Οι «Γιατροί του κόσμου» αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος πως είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τα προβλήματα και τις ανάγκες των παιδιών, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού, αφού με την πρώτη ευκαιρία επισκέπτονται απομακρυσμένα χωριά με εθελοντές παιδίατρους, νοσηλευτές και διοικητικούς  προκειμένου να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς δικής τους δωρεάς.

Επιστολές δημάρχου Νέστου σε συλλόγους και σχολεία για την άρτια παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου-Συλλυπητήρια επιστολή για τη μεγάλη απώλεια του Ρουδομέτωφ

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή σε όλα τα σχολεία και τους συλλόγους του Δήμου Νέστου που πήραν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου  για την υποδειγματική συμμετοχή τους σε αυτήν και μάλιστα κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες. Ο Δήμαρχος απέστειλε ακόμη συλλυπητήρια επιστολή για τη μεγάλη απώλεια του  μεγάλου πνευματικού άνδρα Ρουδομέτωφ Νικόλαο σε οικείους  του και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στον αγιασμό των τμημάτων στίβου του ΑΟΧ ο αντιδήμαρχος  έργων-Πλήρης ανακατασκευή του παραμελημένου  για χρόνια κλειστού Γυμναστηρίου

Αγιασμό πραγματοποίησαν τα τμήματα στίβου του ΑΟΧ την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Χρυσούπολης. Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο ανακατασκευασμένο κτήριο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Σταδίου, αφού ήταν παραμελημένο και παραδομένο από πλήρη αδιαφορία των διοικούντων για χρόνια. Ύστερα από σημαντικές παρεμβάσεις της παρούσας διοίκησης (15.000 ευρώ)το γυμναστήριο άρχισε να λειτουργεί με πλήρη εξοπλισμό και πάλι. Στον αγιασμό,  τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.  Παρέστησαν η πρόεδρος Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη.

Το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε για την αντισεισμική προστασία

Συνεδρίαση πραγματοποίησε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.)  της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην αίθουσα συνεδριάσεων της «Νικόλαος Μάρτης», με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων εξαιτίας σεισμών». Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε στη συνεδρίαση,  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος και η Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Λόβουλου Κυριακή.

Η Fraport άνοιξε το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» για τον 1ο αγώνα δρόμου με αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου η Fraport Greece «άνοιξε» 14 αεροδρόμια όπου για 1η φορά αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και κάτοικοι των περιοχών συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου αποκλειστικά εντός των χώρων των αεροδρομίων. Πρώτος σταθμός ήταν το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Καβάλα. Με τη συμμετοχή τους οι δρομείς συνέβαλαν ταυτόχρονα σ’ ένα σημαντικό κοινωνικό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα δόθηκαν για την υποστήριξη του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε». Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος.