Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 13-19 Νοεμβρίου 2017

Το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΑΜ-Θ για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κομοτηνή και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου «επηρέασαν» άμεσα και έμμεσα τον δήμο Νέστου και τον Βαγγέλη Τσομπανόπουλο

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 13-19 Νοεμβρίου 2017.

6ο Περιφερειακό Συνέδριο ΑΜ-Θ για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κομοτηνή-Τοποθετήσεις από τον δήμαρχο Νέστου

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης διοργάνωσαν το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017 στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για το 6ο συνέδριο που πραγματοποιείται στον κύκλο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων όπου έχουν προγραμματιστεί προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με ομιλία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Στη συνέχεια άρχισαν οι συνεδρίες όπου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συμμετείχε στην 2η παράλληλη απογευματινή συνεδρία καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Τουρισμού κ. Βαλσαμίδης Νίκος και κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος. Η συνεδρία  αφορούσε την παραγωγική ανασυγκρότηση, ενέργεια και περιβάλλον. Κατά την διάρκεια της 1ης απογευματινής συνεδρίας ο Δήμαρχος Νέστου τοποθετήθηκε για το θέμα της γεωθερμίας αναφορικά με το αν θα αλλάξει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να επιδοτηθούν οι αγρότες της περιοχής με το ποσό που αναλογεί στις δαπάνες, για αγορά εναλλάκτη, για εσωτερικό δίκτυο και τη σύνδεση με τη ΔΕΗ. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες να συνδεθούν με το έργο της γεωθερμίας αξιοποιώντας το προς όφελος τους. Κύριοι ομιλητές της συνεδρίας ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Την επομένη, 2η ημέρα του συνεδρίου ο Δήμαρχος Νέστου συμμετείχε στην 1η και 2η παράλληλη πρωινή συνεδρία καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Οικονομικών και Ορεινού κ. Βαλσαμίδης Νίκος, κα Χατουτσίδου Ελένη,  κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης. Οι συνεδρίες αυτές αφορούσαν την Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου με ομιλητές τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Τσιρώνη καθώς και την Παιδεία, Έρευνα και Οικονομία της Γνώσης με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Στη συνέχεια, συμμετείχαν στην 1η παράλληλη απογευματινή συνεδρία που αφορούσε τις Επενδύσεις, Εργασιακές Σχέσεις και Τουρισμό με ομιλητές την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου και την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την κεντρική εκδήλωση την Τρίτη 14 Νοεμβρίου το απόγευμα στο ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης και ακολούθησε ομιλία του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου. Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Εναρκτήρια συνάντηση στον δήμο Νέστου για το έργο «bio2care» για την αποτελεσματική διαχείριση και προστασία των οικο-ευαίσθητων περιοχών

Πραγματοποιήθηκε  το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου η εναρκτήρια συνάντηση για το έργο BIO2CARE «Ενίσχυση Προστατευόμενων Περιοχών μέσω Καινοτόμου Μεθοδολογίας για την Βιωσιμότητα- Reinforcing protected areas capacity through an innovative methodology for sustainability».  Στην έναρξη των εργασιών χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Το BIO2CARE συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020». Στο έργο συμμετέχουν ο Δήμος Νέστου και άλλοι οκτώ εταίροι από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, ενώ επικεφαλής εταίρος είναι το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Βιομηχανικής Οικολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Με το κλείσιμο των εργασιών της 2ης μέρας ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του προκειμένου οι σύνεδροι να περιηγηθούν στο Κέντρο Πληροφόρησης της Νέας Καρυάς, στο ποταμό Νέστο καθώς και στις λιμνοθάλασσες της Κεραμωτής.

Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση του προϋπολογισμού  2018 του δήμου Νέστου

Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 με μοναδικό θέμα την έγκριση προϋπολογισμού 2018 του Δήμου Νέστου. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αφού δεν ψήφισαν οι 2 αντιπολιτεύσεις.

Νέο ενδιαφέρον από επενδυτές για τη Γεωθερμία

Συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου είχαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 νέοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την αξιοποίηση του έργου της γεωθερμίας στο Ερατεινό. Το ενδιαφέρον τους αφορά την επένδυση για θερμοκήπιο ντομάτας.

Μεγάλη υποδοχή για τον νέο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο-Με λαμπρότητα η ενθρόνισή του

Μεγάλη ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν πιστοί του Νομού Καβάλας στον νέο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο ο οποίος έφτασε στην πόλη της Καβάλας το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017. Η υποδοχή του ξεκίνησε από την Εγνατία από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ακολούθησε στάση στο μνημείο του Αποστόλου Παύλου όπου ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων του «παρέδωσε» την Ιερά Μητρόπολη των Φιλίππων.

Ακολούθως, ο νέος Μητροπολίτης έφτασε στην πλατεία Ελευθερίας όπου τον υποδέχθηκε η Δήμαρχος Καβάλας παραδίδοντάς του τον σταυρό-δώρο του Δήμου Καβάλας. Στη συνέχεια ξεκίνησε η πομπή για τον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη ΦΝΘ. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, πολλοί Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα, οι βουλευτές της Καβάλας, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι -μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος- και πλήθος πιστών. Ακολούθησε γεύμα για τους επίσημους προσκεκλημένους σε γνωστό ξενοδοχείο της Καβάλας, ενώ λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη  δέηση από το νέο Μητροπολίτη στον τάφο του μακαριστού Προκοπίου στον Άγιο Σίλα.

Ο Δήμαρχος Νέστου ευχήθηκε στο νέο Μητροπολίτη δύναμη για το θεάρεστο έργο που ανέλαβε προσφωνώντας τον «ΑΞΙΟ» και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί σύντομα τον δικό του Δήμο. Ο νέος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου απαντώντας του θετικά στην πρόσκλησή του.

Τουρνουά για μικρούς ποδοσφαιριστές από την ΕΠΣ Καβάλας-Βράβευση του δημάρχου Νέστου  για την προσφορά του στον αθλητισμό

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας διοργάνωσε τουρνουά για ποδοσφαιριστές μικρών ηλικιών την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο γήπεδο Χρυσούπολης.

Το Δ.Σ. της Ένωσης απένειμε στον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο.

Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης για την τιμή της βράβευσης στο πρόσωπό του. Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της διοίκησής του τα τρία τελευταία χρόνια σε όλα τα γήπεδα του Δήμου όπως το γήπεδο του Νέστου, τα γήπεδα όλων των χωριών, το κλειστό γυμναστήριο του σταδίου Χρυσούπολης για τους αθλητές στίβου καθώς και το γυμναστήριο στο χώρο του Γυμνασίου για τους αθλητές των ομάδων volley και μπάσκετ. Αναφέρθηκε ακόμη,  στον εξοπλισμό που δόθηκε στα αθλητικά σωματεία, στην παραχώρηση του λεωφορείου του Δήμου για τις μετακινήσεις τους καθώς και για την οικονομική ενίσχυση για τις τρέχουσες ανάγκες τους.

Αναφέρθηκε ακόμη, δίνοντας προσωπική υπόσχεση πως θα συνεχίσει να είναι κοντά τους τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, την πρόεδρο Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη Γιώργο και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γαβριηλίδη Νίκο που συνέβαλαν  εμπράκτως προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι παρεμβάσεις που αναφέρθηκαν.  Στην εκδήλωση παρέστησαν οι προαναφερθέντες συνεργάτες του Δημάρχου.

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από την ΕΥΝΕΣΤΙΑ του δήμου Νέστου

Μια εξαιρετική εκδήλωση οργάνωσε το ΝΠΠΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ του Δήμου Νέστου στις 14 και 15 Νοεμβρίου στον χώρο του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης. Στόχος της δράσης η πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη με παράλληλη δωρεάν μέτρηση σακχάρου.  Η εκδήλωση έλαβε δράση σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Νέστου και του ΚΗΦΗ με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη. Η ΕΥΝΕΣΤΙΑ στο πλαίσιο της δράσης της για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου και ευαισθητοποιημένη  σε θέματα που αφορούν την υγεία των συμπολιτών μας, για δύο ημέρες πραγματοποίησαν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στα μέλη του ΚΑΠΗ.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» στο Χρυσοχώρι για εμβολιασμούς παιδιών Ρομά

Οι «Γιατροί του Κόσμου» ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τα προβλήματα και τις ανάγκες των παιδιών επισκέπτονται  με εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς, χωριά του Δήμου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων τους την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 επισκέφθηκαν τον Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα την Τοπική Ενότητα του Χρυσοχωρίου για τον εμβολιασμό των ανασφάλιστων παιδιών (Ρομά). Ο Δήμος Νέστου διέθεσε το λεωφορείο του για τη μεταφορά των παιδιών από την Χρυσούπολη προς το Χρυσοχώρι προκειμένου να εμβολιαστούν.  Εμβολιάσθηκαν συνολικά 55 παιδιά.

Σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Καβάλα με τη συμμετοχή του δήμου Νέστου

Σύγκλιση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» της Π.Ε. Καβάλας από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας( Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Καβάλας με τα εξής θέματα:  «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» και «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2017-2018». Στη σύγκλιση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν για τον Δήμο Νέστου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Λόβουλου Κυριακή.

Ημερίδα με θέμα «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια»-Συμμετοχή του δήμου Νέστου

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο αμφιθέατρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ» την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου. Την ημερίδα με θέμα «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια. Δημιουργία δικτύου συμβουλευτικών σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδος» διοργάνωσαν το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη. Εισηγήθηκαν της ημερίδας ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νόσου Alzheimer και καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μαγδαληνή Τσολάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα και νοσηλεύτριες από το ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ.