Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Αττικής ο δήμος Νέστου-Έστειλε 10 κούτες με φάρμακα στον δήμο Μάνδρας

«Αυτοψία» Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στις παρεμβάσεις που έγιναν σε Λεκάνη και Κεχρόκαμπο-Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 20-26 Νοεμβρίου 2017

Την έμπρακτη συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο δήμο Μάνδρας Αττικής ο οποίος επλήγη από πλημμύρες έδειξε ο δήμος Νέστου, στέλνοντας μέσω της ΕΥΝΕΣΤΙΑ 10 κούτες με φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 20-26 Νοεμβρίου 2017, ξεχώρισαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, κατά τις οποίες συζητήθηκαν αρκετά ανοιχτά οικονομικά μέτωπα του δήμου, καθώς και η «αυτοψία» του δημάρχου στα έργα που έγιναν στη Λεκάνη και στον Κεχρόκαμπο.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις δραστηριότητες.

Στο Ζλάτογκραντ ο δήμαρχος Νέστου για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου της αδελφοποιημένης πόλης του Ζλάτογκραντ στην Βουλγαρία ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου την πόλη συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωσταντίνο  προκειμένου να παραστούν μεταξύ άλλων επισήμων  στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης όπου περιελάμβαναν κατάθεση στεφάνων, παρέλαση αλλά και επίσημη τελετή στην κεντρική πλατεία. Στη συνέχεια παρακάθισαν σε δείπνο που τους παρέθεσε ο Δήμαρχος της πόλης του Ζλάτογκραντ όπου κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου για την παρουσία του στις εκδηλώσεις επισφραγίζοντας έτσι τη συνέχεια της  φιλίας των δύο Δήμων. Την επόμενη ημέρα ο Δήμαρχος Νέστου με τους συμβούλους του ξεναγήθηκαν από τον Δήμαρχο του Ζλάτογκραντ σε κοινωνική δομή για ηλικιωμένους όπου τους επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή ενώ δέχθηκαν και δώρα από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Κατά την επιστροφή του από το Ζλάτογκραντ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου συμμετείχε στο Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή.

Σύσκεψη Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Νέστου

Στην σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Νέστου την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκαν:

  • Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και όρων διακήρυξης  για διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για (Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του ΝΠΠΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ ποσού 60.000€ +ΦΠΑ)
  • Έγκριση για απευθείας ανάθεση του έργου (Συντήρηση- Επέκταση φωτιστικών στο Προάστιο ποσού 6.200€ +ΦΠΑ)
  • Έγκριση αποδοχής δωρεάς εκχιονιστικού πολυμηχανήματος τύπου Unimog  Mercedes από την εταιρεία TAP A.G.

Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Νοεμβρίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 και στα εκτός ημερησίας θέματα,  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων που έθεσε ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

  • Στην ερώτηση του αν στο Περιφερειακό Συνέδριο της Κομοτηνής έγιναν τοποθετήσεις από τον Δήμο Νέστου ο Δήμαρχος απάντησε ότι τοποθετήθηκε ο ίδιος προς τους Υπουργούς κ. Σταθάκη και κ. Φάμελλο κάνοντας παρέμβαση, για τους αγρότες της περιοχής, προκειμένου να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε  να μπορούν να επιδοτηθούν οι δαπάνες σύνδεσής τους με την Γεωθερμία.
  • Η απάντηση του Δημάρχου στην ερώτηση για την ετοιμότητα του Δήμου σε επερχόμενη κακοκαιρία είχε τις εξής αναφορές: Εγκαίρως ο Δήμος Νέστου πραγματοποίησε καθαρισμό φρεατίων (κόστους 10.000€), από πολύ νωρίς συντηρήθηκαν οι 2 αλατιέρες του Δήμου ενώ έγινε σημαντική προμήθεια αλατιού που αποθηκεύτηκε στην περιοχή του Ορεινού αλλά και στο χώρο της ΔΕΥΑΝ. Για πρώτη φορά ο Δήμος προμηθεύτηκε εκχιονιστικό αγροτικό μηχάνημα που θα συμβάλλει σημαντικά σε πιθανές δυσμενείς καιρικές συνθήκες (αγορά αξίας 50.000€). Εστάλησαν έγγραφα στον Αντιπεριφερειάρχη για το έργο του ρέματος της Πέρνης αλλά και στο Δασαρχείο για τον καθαρισμό ρέματος στην περιοχή της Ζαρκαδιάς.
  • Στην ερώτηση σχετικά με τα αδέσποτα ο Δήμαρχος ανέφερε στον επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης πως συστήθηκε επιτροπή παρακολούθησης για αδέσποτα ενώ πραγματοποιούνται συνεχείς εμβολιασμοί και στειρώσεις από κτηνίατρο που στοίχισαν στον Δήμο 24.000€. Ανέφερε ακόμη για την τροφή που δίδεται μηνιαίως στα αδέσποτα(ύψους 500€).Τέλος, έκανε αναφορά για την εξασφάλιση συγκεκριμένου ποσού προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει στην άμεση περισυλλογή τους.
  • Τέλος, στην τοποθέτηση του κ. Αμπεριάδη για την καθημερινή λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο Δήμαρχος Νέστου έκανε αναφορά στην αδυναμία λειτουργίας σε ημερήσια βάση λόγω οικονομικών δυσχερειών. Ωστόσο, η κοινωνική πλευρά του Δήμου είναι σημαντική αφού λειτουργεί το πρόγραμμα ΤΕΒΑ μέσω του οποίου διανέμονται τρόφιμα σε δικαιούχους, ενισχύει σημαντικά το τραπέζι της αγάπης, λειτουργεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι ενώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί σε εορταστικές περιόδους μες τον χρόνο.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα:

  • Περί καταβολής τελών καθαριότητας και φωτισμού. Μηδενική αύξηση στα τέλη της καθαριότητας και του φωτισμού, αφού παραμένουν ίδια όπως ψηφίσθηκαν από το 2015. Το θέμα ψηφίσθηκε ομόφωνα
  • Εγκρίθηκε η καταβολή χρημάτων για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας αλλά και τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθαριότητας. Συζητήθηκε η χορήγηση προς όλους τους εργάτες καθαριότητας, αναδρομικά, των χρημάτων που αναλογούν στο γάλα που δεν τους παραχωρήθηκε το 2013 ύστερα από εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών. Το συνολικό ποσό της δαπάνης για την διοίκηση του Δήμου προς όλους τους εργαζόμενους ανέρχεται στο ύψος των 12.500€ το οποίο θα κατατεθεί σε 6 ισόποσες δόσεις. Το θέμα ψηφίσθηκε ομόφωνα.
  • Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του 2016 του ΝΠΔΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ. Το θέμα δεν ψήφισε η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη με φθηνές και ανυπόστατες δικαιολογίες.

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ζήτησε από τον ορκωτό λογιστή να ενημερώσει το σώμα αν κατά την διάρκεια του ελέγχου διαπίστωσε κάτι επιλήψιμο στον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης. Ο ορκωτός απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στην εν λόγω έκθεση για το λογαριασμό «Υπόλοιπο εις νέο» σχολιάζοντας το έλλειμμα χρήσης 2013-419.215€ καθώς και το έλλειμμα χρήσης 2014- 548.112€ που προκάλεσε η κακή διαχείριση της κας Γατούλα. Ελλείμματα που προκαλούν ιδιαιτέρως το κοινό αίσθημα αφού προκλήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο 2014 για την χορήγηση  του δεκατιανού –το 2014-ύψους 400.000€. Αναρωτιέται εύλογα ο πολίτης τα προηγούμενα 7 χρόνια της διοίκησης τους τα παιδιά των σχολείων δεν χρειαζόταν δεκατιανό; Η ευαισθησία της κας Γατούλα αναδεικνύεται ιδιαιτέρως την προεκλογική περίοδο. Αντίθετα, επί της  δικής μας διοικήσεως έκλεισε για τη χρήση 2015 με ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 260.000€ ενώ το 2016 με έλλειμμα 27.000€ βάσει πάντα της έκθεσης του ελεγκτή η οποία είναι στην διάθεση των όσων την αμφισβητούν.

  • Έγκριση οικονομικής επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων  του Νέστου, του Γέροντα, του Χρυσοχωρίου καθώς και της  Νέας Καρυάς.
  • Έγκριση οικονομικής επιχορήγησης της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  για προμήθεια και τοποθέτηση λέβητα στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου.
  • Έγκριση πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής Εργασιών του έργου  «Κατασκευή κόμβου σφαγείων στην Δ.Κ. Χρυσούπολης». Η παράταξη Μιχαηλίδη συνεχίζοντας  την ίδια τακτική δεν ψήφισε  το συγκεκριμένο έργο , το οποίο η ίδια ενέταξε,  και ολοκλήρωσε  η διοίκηση μας μετά από πολύ  μεγάλο αγώνα.
  • Έγκριση, για πρώτη φορά, του κανονισμού άρδευσης του Δήμου Νέστου.

Συνεχείς οχλήσεις του δημάρχου Νέστου για την παράταση της σύμβασης με ΣΔΑΝΞ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου  με τον Γεν. Γραμματέα Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου  Εσωτερικών κ. Καπετάνιο προκειμένου να παραταθεί  η σύμβαση  με τον  ΣΔΑΝΞ, για τη μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Νέστου.

Αποκαταστάθηκε ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης από την TAP A.G.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου,  ξεκίνησε η επιχείρηση αποκατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, που είχε  καταστραφεί  από τις εργασίες της εταιρείας TAP A.G. η οποία και κράτησε μέχρι αργά τα ξημερώματα. Τις δαπάνες αποκατάστασης του αγωγού, ανέλαβε εξ ολοκλήρου η εταιρεία.  Παρόντες στις εργασίες αποκατάστασης,  που επιχειρούσε το προσωπικό της εταιρείας,  ήταν ο πρόεδρος κ. Παναγιωτίδης Γιώργος ,  ο Αντιπρόεδρος κ. Αργυράκης Μιχάλης, ο Διευθυντής της κ. Κάλφας Κωνσταντίνος αλλά και οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΝ , οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα προκειμένου οι εργασίες να ολοκληρωθούν χωρίς να χρειαστεί να διακοπεί η παροχή του νερού σε όλους τους οικισμούς του Δήμου παρά την πολύωρη διακοπή. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος απέδωσε τα εύσημα στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΝ , οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση των εργασιών χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Περιοδεία του δημάρχου Νέστου στον ορεινό-Σημαντικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε Λεκάνη και Κεχρόκαμπο

Τις τοπικές ενότητες του πρώην Δήμου Ορεινού επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη. Επισκέφθηκαν αρχικά τον Κεχρόκαμπο και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο του χωριού όπου ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εκπαιδευτικούς και γονείς για λειτουργικά θέματα της σχολικής μονάδας. Αξίζει να σημειωθεί προηγήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις τους περασμένους μήνες. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του χωριού κ. Σιδηρόπουλος.

Αργότερα μετέβησαν στη Λεκάνη όπου  επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να συζητήσουν για λειτουργικά θέματα της μονάδας. Και στο εν λόγω κτήριο σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Φιλιππίδης.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο γήπεδο Λεκάνης όπου πρόσφατα η δημοτική αρχή τοποθέτησε πάγκους  για τους παίκτες  ενώ σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα αποδυτήρια ενώ πολύ σύντομα το γήπεδο θα αποκτήσει  προβολείς αλλά θα ολοκληρωθούν και οι παρεμβάσεις στις τουαλέτες του γηπέδου.

Λίγο αργότερα επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Λεκάνης που πρόσφατα αποκαταστάθηκε ολοκληρωτικά αφού έγιναν παρεμβάσεις σε σοβάδες, βάψιμο κτηρίου, συντήρηση χώρων. Πραγματικά πλέον, αποτελεί κόσμημα το κτήριο του πρώην Δημαρχείου το οποίο ήταν παραμελημένο για πολλά χρόνια.

Κατά τη συνάντησή του με κατοίκους και φορείς του χωριού αναφέρθηκε και σε άλλες πολύ σημαντικές παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για την περιοχή του Ορεινού κάνοντας αναφορά για τη συντήρηση των εκχιονιστικών  μηχανημάτων, για το πολύ σημαντικό έργο που εντάχθηκε επί της διοίκησής του και σχεδόν ολοκληρώθηκε και αφορά τα εξωχώραφα Λεκάνης (ύψους  350.000€). Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα συντελέσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Επισκέφθηκαν το παλιό κτήριο του παιδικού το οποίο στεγάζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού παρουσία και του Προέδρου του συλλόγου κ. Σπινθηρόπουλου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των πηγών μ’ ένα πολύ σημαντικό έργο στην περιοχή ΠΑΝΑΓΙΑ το οποίο θα ενισχύσει την  ύδρευση του χωριού της Λεκάνης που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα και θα στοιχίσει 6.000€.

Συνάντηση με τους εργάτες της Καθαριότητας

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου με τους εργάτες καθαριότητας στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη σπουδαία συνδρομή τους σ’ έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του Δήμου, ζητώντας τους παράλληλα να συμβάλλουν τα μέγιστα, για τις ημέρες των εορτών. Τους ανέφερε ακόμη την χορήγηση οικονομικού ποσού που θα τους δοθεί για το γάλα που δικαιούνταν το 2013. Τέλος, τους ζήτησε να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, για την ορθότερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση κατά την οποία παρίσταντο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος πραγματοποιήθηκε ενημέρωση προς τους υπαλλήλους καθαριότητας από τον Τεχνικό Ασφαλείας κ. Καϊντατζόπουλο Φώτη.

Επίσκεψη δημάρχου στη ΔΕΥΑΝ

Τη ΔΕΥΑΝ επισκέφθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  προκειμένου να ενημερωθεί από την διοίκηση της, για την επιχείρηση αποκατάστασης του αγωγού ύδρευσης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία TAP A.G. το προηγούμενο βράδυ.

Σημαντικό κοινωνικό έργο από την ΕΥΝΕΣΤΙΑ

Το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ αποδεικνύει καθημερινά με τις πράξεις και τις δράσεις τους, την ευαισθησία του σε κοινωνικά θέματα, όχι μόνο του Δήμου αλλά και της χώρας γενικότερα. Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή στις 24 Νοεμβρίου συγκέντρωσε και απέστειλε στον Δήμο Μάνδρας Αττικής που επλήγη πρόσφατα από τις πλημμύρες, δέκα κούτες φάρμακα από το κοινωνικό φαρμακείο Νέστου υπό την επίβλεψη της προέδρου κας Αργυρέλη.

Παράλληλα, πραγματοποίησε ημερίδα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Κέντρο Κοινότητας με θέμα τη «Δυναμική των ομάδων». Στην ημερίδα παρέστη πλήθος κόσμου ενώ παρέστησαν ακόμη και οι υπάλληλοι των δομών της ΕΥΝΕΣΤΙΑ.

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτήριων για τη μεγάλη κωμωδία «Σεσουάρ για δολοφόνους»

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 9&10 Δεκεμβρίου αλλά και το μεθεπόμενο 16 & 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις της πολυαναμενόμενης κωμωδίας του θεατρικού εργαστηρίου της Αναπτυξιακής «Σεσουάρ για δολοφόνους» που σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Τσομπανόπουλος Γιώργος. Πρόκειται για μια εξαιρετική κωμωδία απρόοπτων καταστάσεων, διαδραστική αφού για πρώτη φορά το φινάλε διαμορφώνει το ίδιο το κοινό. Ήδη η σκηνή του θεάτρου διαμορφώνεται προκειμένου αυτό να γίνει ένα κομμωτήριο που θα λειτουργεί κάτω από αληθινές συνθήκες.  Από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων προκειμένου οι θεατές να μην ταλαιπωρηθούν κατά την προσέλευση τους. Τηλέφωνα Επικοινωνίας για την προμήθεια εισιτηρίων 2591350103 & 118.