Ξεκίνησαν τα «Χριστούγεννα των Αστεριών» στον δήμο Νέστου

Η Χρυσούπολη γέμισε από χαμόγελα μικρών και μεγάλων κατά την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον δήμο

Ξεκίνησαν από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου «Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των Αστεριών». Έτσι λοιπόν την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο προβολή ταινίας για τα παιδιά των παιδικών σταθμών, ενώ το απόγευμα τα μέλη του ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία “mama” με την Πενέλοπε Κρουζ, που αφορούσε το καρκίνο του μαστού. Μια εκδήλωση που οργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ, ενώ παράλληλα γινόταν συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέστου.

Η μεγάλη κεντρική εκδήλωση του Δήμου με το, από τον Δήμαρχο και όλες οι δραστηριότητες που προγραμματίζονταν για τα παιδιά το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ματαιώθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 17:30 ο Δήμος Νέστου πραγματοποίησε στη Χρυσούπολη τη μεγάλη κεντρική εκδήλωση «Τα Χριστούγεννα των αστεριών» με το άναμμα των φώτων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική του Δήμου που έπαιξε  χριστουγεννιάτικες μελωδίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τη σκυτάλη πήραν οι  μαθητές του 1ου και 4ου Δημοτικού σχολείου Χρυσούπολης όπου  τραγούδησαν για τα αστέρια με τη μπαγκέτα της μουσικού κας Χουρμουζιάδου Δέσποινας. Στη συνέχεια ξυλοπόδαροι, μάγοι και χιονόμπαλες, μαζί με τους κατοίκους, οδηγήθηκαν στις λιμνούλες της Πλατείας Παπανδρέου όπου για 3η χρονιά άφησαν τα καραβάκια τους στα νερά της λίμνης με τα αστέρια στέλνοντας ευχές, ενώ ακολούθησαν πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου το πρωί προβλήθηκε για τα παιδάκια του Δήμου χριστουγεννιάτικη ταινία στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης όπως θα συμβαίνει και όλες τις Κυριακές του Δεκέμβρη στις 11 το πρωί. Το θέατρο γέμισε ασφυκτικά από τους μικρούς συμπολίτες  μας που απόλαυσαν την ταινία με ελεύθερη είσοδο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σύλλογος Μικρασιατών «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ» αναβίωσε το έθιμο της «Βαρβάρας» προσφέροντας ζεστό κρασί  αλλά και παραδοσιακή «Βαρβάρα» από τις γυναίκες του συλλόγου, σ’ ένα μαγικό σκηνικό με αναμμένες φωτιές και παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα των Συλλόγων Μικρασιατών και Ερασμίου. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη Μιχάλη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη.

Το βράδυ της Κυριακής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρκαδιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέροντα παρουσίασαν τη μουσική παράσταση «Τα χωριά μας και αυτά ξεψυχούσαν» στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.  Πρόκειται για την ιστορία του ξεριζωμού των προσφύγων από τον Γέροντα της Μικράς Ασίας. Την παράσταση παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, η πρόεδρος Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Διαβάστε παρακάτω τις υπόλοιπες δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Νέστου κατά το χρονικό διάστημα 27 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου 2017.

Ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα με τη συμμέτοχη του δημάρχου Νέστου

Για τα Ιωάννινα αναχώρησαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο προκειμένου να παραστούν στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου: «Αλλάζουμε το κράτος, τις ζωές μας… την Ελλάδα».

Κατά την πρώτη μέρα διεξαγωγής του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Λώλο Γιάννη, τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και πολλών άλλων. Ακολούθησαν ομιλίες από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά, την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη και πολλών άλλων.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο ήταν τα αναπτυξιακά των Δήμων, η κοινωνική πολιτική, υγεία και απασχόληση, τα θεσμικά – οικονομικά , το περιβάλλον- πολιτική προστασία, το μεταναστευτικό- δημογραφικό και τα ζητήματα λειτουργίας δημοτικών ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της θεματικής ενότητας «Αναπτυξιακά Δήμων» και στην υποενότητα παρουσίαση καλών πρακτικών Δήμων, υπήρχε η δυνατότητα στους Δήμους, που συμμετείχαν να παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές τους. Δήλωσαν συμμετοχή προκειμένου να κάνουν παρουσίαση για το εν λόγω θέμα 13 Δήμοι μεταξύ αυτών και ο Δήμος Νέστου όπου ο Δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρουσίασε το έργο της «Εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού» καθώς και την επένδυση της θερμοκηπιακής μονάδας που αξιοποιεί το συγκεκριμένο έργο.

Τον Δήμαρχο Νέστου έσπευσαν να συγχαρούν με το πέρας της παρουσίασής του, πολλοί Δήμαρχοι και φορείς, που ήταν παρόντες στο συνέδριο, ζητώντας του, πληροφορίες για την εν λόγω  καινοτόμα δράση. Μάλιστα πολλοί εξέφρασαν το ενδιαφέρον να επισκεφθούν το συγκεκριμένο έργο.

Διαβούλευση για το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Μέτιος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αντωνιάδης προσκάλεσαν Δήμους, Φορείς και Αρχές σε μια ανοιχτή διαβούλευση για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την επόμενη τριετία και για τις περιφερειακές ενότητες Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2017. Η διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στην καπναποθήκη Καβάλας και αφορούσε τους φορείς των ΠΕ Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη για τους φορείς των ΠΕ  Έβρου και Ροδόπης.  Στη συνάντηση παρέστησαν εκτός από τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο ,τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αντωνιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο πολλοί φορείς τουρισμού αλλά και οι Δήμαρχοι Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, Καβάλας  Δήμητρα  Τσανάκα και Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο και τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της Τουριστικής Προβολής κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη.

Ο Δήμαρχος Νέστου τοποθετήθηκε με προτάσεις επί του σχεδίου που είχε δοθεί νωρίτερα στους Δήμους από την Περιφέρεια. Οι προτάσεις αυτές αφορούν:

  • Να συμπεριληφθεί ο Δήμος Νέστου, στο νέο τουριστικό φυλλάδιο που θα περιλαμβάνει για τα επόμενα τρία χρόνια πληροφορίες και χάρτη της Περιφέρειας μας.
  • Να τοποθετηθεί διαφημιστικό υλικό με φωτογραφίες και πληροφορίες όλης της Περιφέρειας στο αεροδρόμιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
  • Να καλύψει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ το κόστος των περιπτέρων στις τουριστικές εκθέσεις και να εκδίδεται ενιαίο φυλλάδιο.
  • Να δημιουργηθεί ένας πολυσέλιδος οδηγός με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως τα μνημεία, τις παραλίες, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, κλπ. Ο οδηγός αυτός θα διανέμεται σε tour operators.
  • Να ενισχυθεί ο θρησκευτικός τουρισμός και να συμπεριληφθεί η Μονή Νικητών η οποία παρουσιάζει πλούσια δράση.
  • Να ενισχυθεί η πρόταση που έχει υποβάλλει ο Δήμος μας σε συνεργασία με όμορους Δήμους , τον Φορέα Διαχείρισης και το ΤΕΙ Καβάλας προκειμένου να ενταχθεί το παραποτάμιο δάσος του Νέστου στο πρόγραμμα «MBA Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της Unesco».
  • Να συμπεριληφθεί στην OXE Εγνατίας Οδού, στην οποία θα γίνουν σημαντικά έργα και η αρχαία Πίστυρος στη περιοχή του Ποντολιβάδου.
  • Να συμπεριληφθούν στη νέα ΟΧΕ ζώνης Νέστου, το Κέντρο Πληροφόρησης στη Δρυμούσα, για το οποίο έχει έτοιμη μελέτη η Αναπτυξιακή Καβάλας, η κατασκευή μονοπατιών στο «Κοτζά Ορμάν», το οικολογικό τρενάκι κατά μήκος του αναχώματος παράλληλα με το ποτάμι έως το Δέλτα του Νέστου και η κατασκευή δρόμου προς το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών στη Νέα Καρυά.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του δημάρχου Νέστου στα σχολεία του δήμου

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στα σχολεία του Δήμου προκειμένου να επιλυθούν λειτουργικά θέματα των σχολικών μονάδων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Γραβούνας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα λειτουργικά του σχολείου με τον Διευθυντή του κ. Ασημίδη καθώς και με τους εκπαιδευτικούς. Ο Διευθυντής εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις πρόσφατες παρεμβάσεις και τις εργασίες καλλωπισμού (βαφή εξωτερικού μέρους κτηρίου) που έγιναν στο σχολείο ενώ ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Διευθυντή για τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος προκειμένου το σχολείο τους να ενταχθεί σε πρόγραμμα της Περιφέρειας που αφορά την κατασκευή νέων αιθουσών. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν στην επίσκεψή τους ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη και ο Αντιδήμαρχος Ορεινού κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο Πετροπηγής όπου κι εκεί συζητήθηκαν με την νηπιαγωγό θέματα που αφορούν την λειτουργικότητα του νηπιαγωγείου, οι πρόσφατες παρεμβάσεις που έγιναν με εξοπλισμό του κτηρίου αλλά και η πρόταση για να παραχωρηθεί άλλη μια αίθουσα στο νηπιαγωγείο αφού μεταφερθεί πρωτίστως το ιατρείο στο πάνω όροφο του κτηρίου της πρώην κοινότητας Πετροπηγής. Μάλιστα ο Δήμαρχος ενημέρωσε πως άμεσα θα εξετασθεί το αίτημα από το Τοπικό Συμβούλιο της Πετροπηγής. Στη συνάντηση παρίσταντο ο Πρόεδρος της Πετροπηγής κ. Αλαφογιάννης Θεόδωρος και ο τοπικός σύμβουλος κ. Πανταζής Στράτος.

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Πετροπηγή ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν και το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού το οποίο συντηρεί με υποδειγματικό τρόπο και μάλιστα εθελοντικά ο εξαίρετος συμπολίτης μας κ. Λαζαρίδης Κωνσταντίνος ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα από τον Δήμο στο Συνέδριο της Τοπικής Ιστορίας του Οκτώβρη για τη μεγάλη του προσφορά. Κατά τη συνομιλία που είχαν μαζί του ζητήθηκε από την Δημοτική Αρχή να γίνουν  παρεμβάσεις στις εξωτερικές τουαλέτες αφού το μουσείο επισκέπτονται πολλά σχολεία τόσο του Δήμου όσο και όμορων Δήμων. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να υλοποιηθεί το αίτημά του. Αξίζει να αναφερθεί πως έγιναν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις τα δύο τελευταία χρόνια στο κτήριο του μουσείου.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο Ζαρκαδιάς όπου κι εκεί πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε εξοπλισμό αλλά και στο καλλωπισμό του κτηρίου από τον Δήμο ενώ ενημέρωσε την νηπιαγωγό για την έγκριση της κατασκευής  του τοιχίου που αποτελεί περίφραξη του νηπιαγωγείου.

Έρχεται η μεγαλύτερη θεατρική κωμωδία όλων των εποχών «Σεσουάρ για δολοφόνους»

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής του Δήμου σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Τσομπανόπουλου παρουσιάζουν στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης και στις 8 το βράδυ τη διαδραστική κωμωδία που σημείωσε ρεκόρ Γκίνες θεατρικών παραστάσεων «Σεσουάρ για δολοφόνους» των Bruce Jordan & Marilyn Abrams. Η σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου μετατρέπεται σε ένα αληθινό κομμωτήριο όπου για πρώτη φορά το κοινό διαμορφώνει την εξέλιξη του έργου. Εισιτήρια προπωλούνται στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης καθημερινά 10:00-13:00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2591350102-103-118.

Πρόσληψη νέων εργατών στην Καθαριότητα από τον δήμο Νέστου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τρίτη 28 Νοεμβρίου με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη Κωνσταντίνο προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εργατών καθαριότητας από 13 σε 19, όσες και οι πραγματικές  ανάγκες του Δήμου.

Πρόταση για κατασκευή μνημείου από τον Σύλλογο Θρακιωτών

Τον Δήμαρχο συνάντησαν την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο γραφείο του τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακιωτών Χρυσούπολης προκειμένου να υποβάλλουν την πρότασή τους για την κατασκευή μνημείου Θρακιωτών. Μάλιστα παρέδωσαν στον Δήμαρχο τη μακέτα του μνημείου. Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  δεσμεύτηκε να καλύψει οικονομικά την κατασκευή του μνημείου ενώ παράλληλα τους πρότεινε να τοποθετηθεί στο χώρο των παλιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης. Η πρόταση του Δημάρχου έγινε  αποδεκτή από τα μέλη του Συλλόγου.

Διανομή πορτοκαλιών στα σχολεία του δήμου Νέστου

Διανομή πορτοκαλιών, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων δωρεάν Διανομής αποσυρόμενων προϊόντων από τη ΟΠ ΑΣΕΕ Αμυκλών «ΛΑΚΩΝΙΑ», πραγματοποιήθηκε στα σχολεία του Δήμου Νέστου την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και στους Ρομά Χρυσοχωρίου σύμφωνα με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ καθώς και στο Γηροκομείο Χρυσούπολης υπό την επίβλεψη του Νομικού Προσώπου της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και της προέδρου κας Ελένης Αργυρέλη.