Πάνω από 30.000 ευρώ ετησίως διαθέτει ο δήμος Νέστου για τη διαχείριση των αδέσποτων

Περίπου 600 ευρώ μηνιαίως διατίθενται για τροφές και φάρμακα, ενώ η δημοτική αρχή όρισε 5μελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς-Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται όλος ο δήμος-Διαβάστε τις δράσεις

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2017 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με θέμα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Η ημερίδα οργανώθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης μεταξύ της Forum Training & Consulting και Επιστημονικής Ένωσης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

Στην ημερίδα τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος.

Κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Θωμάς Πρασσάς, Μηχανικός-Σύμβουλος Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης περί Αδέσποτων Ζώων και ειδικός Μελετητής, η κα Νίκη Τηλιακού, Δικηγόρος Αθηνών με πολυετή εξειδίκευση στην εφαρμογή της νομοθεσίας περί της διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Η ημερίδα η οποία απευθυνόταν σε Δημάρχους και Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος ανέλυσε πρακτικές ορθής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που οφείλουν να εφαρμόζουν οι Δήμοι για τη σύννομη και αποτελεσματική άσκηση της αρμοδιότητάς τους. Παρουσιάσθηκαν ακόμη οι υπουργικές αποφάσεις που ρυθμίζουν θέματα αδέσποτων, νομοθεσία που διέπει την αντιμετώπισή τους, τη λειτουργία κυνοκομείου, τους χώρους φύλαξης, τους εμβολιασμούς, τις στειρώσεις καθώς και τη σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Νέστου διαθέτει ετησίως 24.000 ευρώ σε κτηνιάτρους για την φροντίδα των αδέσποτων, 600 ευρώ μηνιαίως για τροφές και φάρμακα, ενώ όρισε 5μελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Διαβάστε παρακάτω τις υπόλοιπες δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Νέστου το χρονικό διάστημα 4-10 Δεκεμβρίου 2017.

Σύσκεψη  για τη πολιτική προστασία στον δήμο Νέστου

Ιδιαίτερης σημασίας η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου για την Πολιτική Προστασία. Σε μια τρίωρη συζήτηση παρουσία του κ.Κιβράκη, των εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Αεροπορίας, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας, της Αντιπεριφέρειας, του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης, των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ, των Ανιτδημάρχων Καθαριότητας και Ορεινού αλλά και του Δημάρχου Νέστου κ. Τσομπανόπουλου ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις ενέργειες όπου πρέπει να προβούν υπηρεσίες και φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κακοκαιρίας, πλημμυρών, χιονοπτώσεων, σεισμών κ. α.

Η κεραμωτή γιόρτασε τον Αη Νικόλα της-Έλαμψε Χριστουγεννιάτικα η πόλη

Ο Αιμοδοτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμωτής πραγματοποίησε με επιτυχία εκδήλωση για την γιορτή του Αη Νικόλα προστάτη των ναυτικών. Στο χώρο του Συλλόγου κέρασε σε συντοπίτες και φιλοξενούμενους κρασί και εδέσματα ενώ μουσικές από djs, επίδειξη zumba και πολλές εκπλήξεις που είχαν ετοιμάσει για παιδιά και μεγάλους δημιούργησαν ένα σκηνικό κατάλληλο των ημερών. Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης, ο πρόεδρος Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Πάρης, η τοπική σύμβουλος κα Σοφιανού Ειρήνη.

Παράλληλα, το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Δήμος άναψε τα Χριστουγεννιάτικα του φώτα σ’ όλο τον πρώην Δήμο Κεραμωτής ενώ τοποθετήθηκε στην είσοδο και στον κόμβο της διασταύρωσης μια βάρκα όπου στολίσθηκε με λαμπιόνια (σήμα κατατεθέν του τόπου). Μαγική ήταν ακόμη και η εικόνα στην σκάλα Κεραμωτής όπου άναψε κι εκεί το φωτεινό καραβάκι.

Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η λειτουργία για την εορτή του Αγίου ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δοξολογία  στο εκκλησάκι που βρίσκεται πάνω στη σκάλα του λιμανιού. Στη λαμπρότητα της στιγμής συνέβαλε και η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης, ο Πρόεδρος Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Πάρης, οι τοπικοί σύμβουλοι κα Σοφιανού Ειρήνη, κα Δεληγιάννη Λεμονιά και κ. Αραμπατζάκης Γιάννης.

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου η έναρξη των εκδηλώσεων του δήμου «τα Χριστούγεννα των Αστεριών»

Με  μεγάλη επιτυχία η επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου που φέτος έχει τίτλο: «Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει τα Χριστούγεννα των Αστεριών». Εκατοντάδες συμπολίτες μας και παιδιά πλημμύρισαν κυριολεκτικά το σιντριβάνι του κυκλικού κόμβου όπου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος άναψε τα γιορτινά φώτα της πόλης μέσα από μια μαγική εικόνα με μουσικές , βεγγαλικά κι αστέρια. Λίγο νωρίτερα  η φιλαρμονική του Δήμου περιδιάβηκε τους δρόμους της πόλης με χριστουγεννιάτικες μελωδίες καταλήγοντας στον κυκλικό κόμβο. Την σκυτάλη πήρε αμέσως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος με παραδοσιακά κάλαντα ενώ ακολούθησε η χορωδία των μαθητών  του 1ου και 4ου Δ. Σ. Χρυσούπολης  υπό την επίβλεψη της μουσικού κ. Χουρμουζιάδου Δέσποινας η οποία έγραψε και στίχους πολλών τραγουδιών που ακούστηκαν. Η αντίστροφη μέτρηση από τα παιδιά  και το Δήμαρχο έφερε το εορταστικό χρώμα με τα φώτα που άναψαν ενώ δεκάδες μπαλόνια σε σχήμα αστεριού ήρθε να συμπληρώσει με μαγεία τον ήδη έναστρο ουρανό της πόλης. Ακολούθησαν βεγγαλικά ενώ διασκεδαστές , χιονόμπαλες και ξυλοπόδαροι  οδήγησαν το πλήθος στην πλατεία Παπανδρέου όπου τα παιδιά άφησαν στα νερά της λίμνης των αστεριών εκατοντάδες πολύχρωμα και ευφάνταστα καραβάκια με τις ευχές τους. Κάθε παιδάκι δήλωνε τη συμμετοχή του παίρνοντας ένα αστέρι που αν ήταν τυχερό έκρυβε ένα μαγικό δώρο. Ακολούθησε παράσταση από τον μάγο Merlin που έκανε τα παιδιά να γελάσουν και να εντυπωσιαστούν. Η πόλη στολίστηκε απ’ άκρου σ΄ άκρου …Το καρουζέλ ξετρέλανε τα παιδιά με τις μαγικές του σβούρες κλείνοντας τη βραδιά με τον καλύτερο τρόπο.

Λόγω της αναβολής της ημερομηνίας το γνωστό συγκρότημα fasarioso δεν μπόρεσε να παραστεί στη νέα ημερομηνία της εκδήλωσης λόγω υποχρέωσης σε άλλη πόλη. Στο τέλος της εκδήλωσης ο μάγος merlin επέλεξε 3 τυχερά αστεράκια των παιδιών που δήλωσαν συμμετοχή με το καραβάκι τους για να κερδίσουν 3 πολύ όμορφα δώρα.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του δημάρχου στα σχολεία της περιοχής

Το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου καθώς και το Νηπιαγωγείο επισκέφθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου Ελένη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και την Αντιπρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Κοσμίδου Λαρίσα στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του στα σχολεία.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως τους  στο Δημοτικό Σχολείο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν  με την Διευθύντρια κα Κοτσαγκιόζη Ελένη καθώς και με τους εκπαιδευτικούς για θέματα λειτουργικά του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι λήφθηκε απόφαση από τον Δήμο για την αλλαγή του καυστήρα του σχολείου ενώ πολλές ήταν οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι για το σχολείο και το νηπιαγωγείο.

Αργότερα, ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο του Αγιάσματος όπου η Διευθύντρια του σχολείου ανέφερε στον Δήμαρχο για την ανάγκη περίφραξης του σχολείου. Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για την υλοποίηση του αιτήματος και ολοκλήρωση τις προσεχείς ημέρες.  Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του σχολείου.

Η φάτνη «ζωντάνεψε» για μια νύχτα στον δήμο Νέστου-Η πόλη γέμισε αστέρια

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου «Τα Χριστούγεννα των Αστεριών» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το απόγευμα η αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού στην Πλατεία Ηρώων. Τα ιερά πρόσωπα της φάτνης ζωντάνεψαν σεργιανίζοντας την πόλη με βοσκούς και μάγους ώσπου τελικά να βρουν την θέση τους.  Λίγο νωρίτερα η πλατεία Ηρώων γέμισε από αστέρια που εναπόθεσαν στην αγκαλιά της μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρυάς με την επίβλεψη της μουσικού κας Σπυριάδου Κωνσταντίας τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το σκηνικό ήταν γεμάτο κατάνυξη ενώ οι βυζαντινές μελωδίες που συνόδευαν την αναπαράσταση έκαναν τη νύχτα να θυμίζει εκείνη της Βηθλεέμ.  Σε λειτουργία ήταν το τρενάκι του Δήμου καθώς και το καρουζέλ που γέμισαν κυριολεκτικά από παιδιά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα λειτουργούν κάθε Σαββατοκύριακο. Στο τέλος κληρώθηκαν από τις συμμετοχές των αστεριών που προμήθευσε ο Δήμος νωρίτερα και φιλοτέχνησαν τα σχολεία με ευφάνταστο τρόπο 2 αστέρια τυχερά με δώρα δύο τηλεοράσεις. Κέρδισαν το Δημοτικό Σχολείο Κεχροκάμπου και το Νηπιαγωγείο Πηγών.

Ο δήμαρχος Νέστου παρέστη σε στρατιωτική μονάδα της Λαμίας για την ορκωμοσία του γιου του

Στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Υλικού Πολέμου της Λαμίας μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την σύζυγό του την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου προκειμένου να παραστούν στην ορκωμοσία του γιου τους Αλέξανδρου.

Λειτουργία στο ξωκλήσι της αγίας Άννας στο λόφο της Ποντιάδας

Στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο λόφο της Ποντιάδος και είναι αφιερωμένο στην Αγία Άννα εκκλησιάστηκαν ανήμερα της εορτής της Αγίας ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τη σύζυγο του η οποία και γιόρταζε καθώς και η πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑ Αργυρέλη Ελένη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

Μεγάλη επιτυχία για την εκδήλωση της ομάδας του Νέστου στην ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Τον ετήσιο χορό της πραγματοποίησε η ομάδα του ΝΕΣΤΟΥ στο κέντρο ΠΑΡΟΥΣΙΑ το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου όπου πλήθος κόσμου διασκέδασε με τα τραγούδια του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Νέστου και πολλοί από τους Δημοτικούς του Συμβούλους.

Στη Νέα Καρυά ο νέος μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος-Επίσημη παρουσία στον δήμο Νέστου στις 17 Δεκεμβρίου

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στην λειτουργία του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Καρυάς χοροστάτησε ο νέος Δεσπότης κ. Στέφανος. Παρόντες στη λειτουργία ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χρυσούπολης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου Γιώργος και ο   πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης Μένανδρος.

Ο νέος Δεσπότης θα έρθει επίσημα στον Δήμο Νέστου προσκεκλημένος από τον Δήμαρχο την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου όπου θα λειτουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου ενώ θα τελέσει και τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Νέστου στις 11 το πρωί.

Ο Δήμος ετοιμάζει τελετή υποδοχής και απονομής τιμών στο πρόσωπό του.

Συνεχίζονται κάθε Κυριακή οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες για παιδιά

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου τα «Χριστούγεννα των αστεριών» όλες σχεδόν τις Κυριακές του Δεκεμβρίου προβάλλονται μεταγλωττισμένες χριστουγεννιάτικες ταινίες για παιδιά με ελεύθερη είσοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι  ήδη τις δύο πρώτες Κυριακές η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από παιδιά.

1ο Φιλανθρωπικό πρωτάθλημα μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Φιλανθρωπικό πρωτάθλημα μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Λυκείου Χρυσούπολης, Συμμετείχαν ο Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου, ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου, και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζαρκαδιάς, Γέροντα, Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, η πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

Θριάμβευση το θεατρικό εργαστήρι της Αναπτυξιακής με το «Σεσουάρ για δολοφόνους»-Sold out οι δυο πρώτες παραστάσεις

Ένα πραγματικό θρίαμβο γνώρισε το Θεατρικό Εργαστήρι της Αναπτυξιακής του Δήμου με την κωμωδία «Σεσουάρ για δολοφόνους» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Τσομπανόπουλου Γιώργου που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης στις 9 & 10 Δεκεμβρίου. Τα εισιτήρια είχαν ήδη προπωληθεί μέρες πριν ενώ η προσέλευση του κόσμου για την αγορά τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Το έργο ενθουσίασε το κοινό με την πλοκή του αλλά και την διαδραστικότητά του αφού για πρώτη φορά σε θεατρικό έργο συμμετείχε και το ίδιο το κοινό διαμορφώνοντας το φινάλε του έργου.

Η παράσταση σε κάνει συνένοχο στο γέλιο ακόμη και πριν ξεκινήσουν οι διάλογοι. Ο θεατής δεν έχει καμία ελπίδα να παραμείνει συγκρατημένος από όλα αυτά που συμβαίνουν στο κομμωτήριο του Τόνυ Λέπουρα. Ίσως η καλύτερη κωμωδία όλων των εποχών η οποία παρουσιάσθηκε στην Αθήνα με επιτυχία για 13 συνεχή χρόνια.

Το έργο θα ανεβεί για δύο ακόμη παραστάσεις 16 & 17 Δεκεμβρίου όπου ήδη η ζήτηση για τα εισιτήρια είναι πολύ μεγάλη. Το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 μέχρι τη 13 για την αγορά των τελευταίων εισιτηρίων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης κ. Τσομπανόπουλος Γιώργος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο κοινό για τη μεγάλη ανταπόκριση, την αποδοχή και την αναγνώριση στο έργο του δηλώνοντας πολύ συγκινημένος. Στην πρεμιέρα του έργου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με την σύζυγο του καθώς και σύσσωμη η δημοτική του ομάδα. Παρέστησαν ακόμη ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας με τη σύζυγο του, ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης Μένανδρος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής. Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης προλόγισε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του έργου.