Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Νέστου παρουσία του Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου

Κλήρος και Λαός του δήμου Νέστου υποδέχτηκαν για πρώτη φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ-Παραίτηση του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου από το ΔΣ της ΔΙΑΑΜΑΘ-Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον δήμο

Την επίσημη παρουσία του έκανε στον Δήμο Νέστου ο νέος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος, όπου παρέστη στην θεία λειτουργία του Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017. Με το πέρας της λειτουργίας, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος σε μια ομιλία προς τιμήν του, τον υποδέχθηκε επίσημα στον Δήμο του, αποδίδοντάς του τιμές και δώρο ένα ωμοφόριο-πετραχήλι.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος με τον νέο Μητροπολίτη, μετέβησαν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, όπου πραγματοποίησαν μαζί τα εγκαίνια του Κέντρου. Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί ένα έργο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 650.000 ευρώ. Τόσο κατά την λειτουργία όσο και στα εγκαίνια, πλήθος κόσμου, παρέστη, προκειμένου, να υποδεχθεί το νέο Μητροπολίτη, ο οποίος πολύ φιλικά, επικοινωνούσε, με όλους τους συμπολίτες. Στην υποδοχή του Μητροπολίτη, μεταξύ πλήθους συμπολιτών, παρέστησαν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ.Τουμπεκτσής Δημήτρης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα, κ. Σαββαΐδης Λάζαρος, κ. Καραγεωργίου Γεώργιος και κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωσηφίδης Αλέξανδρος.

Ο Δήμαρχος Νέστου, στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα στο νέο Μητροπολίτη, σε γνωστό κατάστημα εστίασης της Κεραμωτής.

Διαβάστε όλες τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου και της δημοτικής αρχής κατά το χρονικό διάστημα 11-17 Δεκεμβρίου 2017.

Τον απολογισμό της διοίκησής του για το 2017 πραγματοποίησε ο δήμαρχος Νέστου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμαρχος Νέστου, έκανε τον απολογισμό της διοίκησής του για το 2017 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το «παρών» στον απολογισμό της διοίκησης έδωσε όλη η δημοτική ομάδα του Δημάρχου, καθώς και πολίτες της περιοχής. Ο Δήμαρχος Νέστου παρουσίασε αναλυτικά το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Νέστου για το 2018, τα συνεχιζόμενα έργα, τις έτοιμες μελέτες που έχει ο Δήμος, τις προτάσεις για το ΕΣΠΑ 2014-2020, τα έργα που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο και την ΔΕΥΑΝ, τα εγκεκριμένα προγράμματα ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, τις παρεμβάσεις που αφορούσαν την καθαριότητα και την ανακύκλωση στον Δήμο, την κοινωνική πολιτική που άσκησε ο Δήμος όλη τη χρονιά, τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε σε γήπεδα, σχολεία, παραλίες, ιατρεία,  τις ενέργειες που έκανε για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, τις παρεμβάσεις μέσω της Αναπτυξιακής στο Δημοτικό Θέατρο, στο Μουσείο και στο κάμπινγκ και μια σειρά άλλων ενεργειών και παρεμβάσεων που αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος στην οικονομία που έκανε η δημοτική αρχή όλα αυτά τα χρόνια προς όφελος των συμπολιτών μας ενώ αναφέρθηκε και στη χρυσή βράβευση του Δήμου στα Best City Awards για την εκμετάλλευση του έργου της γεωθερμίας από την επένδυση του θερμοκηπίου. Καθώς και την διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Τοπικής Ιστορίας του Δήμου Νέστου.

Συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου e-SOHECA στο πλαίσιο του προγράμματος «INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020»

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου,  στη Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, η εναρκτήρια συνάντηση (Kick off Meeting) εργασίας των εταίρων του έργου e-SOHECA (e-Κοινωνική Φροντίδα Υγείας) που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος  «INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020». Η συνάντηση οργανώθηκε από τον Δήμο Νέστου, ως επικεφαλής εταίρος του προγράμματος, στην οποία συμμετείχαν, επίσης ο Δήμος Τοπείρου και ο αδελφοποιημένος Δήμος του Ζλάτογκραντ της Βουλγαρίας.

Στόχος του έργου e-SOHECA αποτελεί η διασφάλιση της υγείας των ηλικιωμένων, κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, βαριά ασθενών που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα ιατρικά κέντρα καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, προωθεί την κοινωνική ένταξη, καταπολεμώντας την φτώχεια και κάθε διάκριση, ενώ προωθεί και τη συμμετοχή των πολιτών σε δίκτυα εθελοντών κοινωνικής φροντίδας.

Μέσω της πλατφόρμας του έργου, θα παρακολουθούνται από απόσταση, οι συνθήκες υγείας των συμμετεχόντων ατόμων μέσω συμβατού ιατρικού εξοπλισμού, οι οποίες θα παρέχονται στο πλαίσιο αυτού.

Ωστόσο, στο ίδιο πλαίσιο, θα ολοκληρωθούν, εργασίες συντήρησης σε τρία περιφερειακά ιατρεία, προμηθεύοντας ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ως οικοδεσπότης , αφού ο Δήμος είναι για πρώτη φορά συντονιστής-εταίρος, για τη συνάντηση εργασίας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και μαζί με τους Δημάρχους Τοπείρου και Ζλάτογκραντ συμμετείχαν κι αυτοί στην εναρκτήρια συνάντηση.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 764.751,16€, ενώ ο προϋπολογισμός για τον Δήμο Νέστου ανέρχεται στο ποσό των 265.656,48€ με  διάρκεια 17 μήνες.

Λίγο νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συλλείτουργο,  στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου χοροστάτησαν ο ιερέας Αδαμάντιος Ασλανίδης και ο ιερέας του Ζλάτογκραντ π. Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από πολυμελή χορωδία από το Ζλάτογκραντ.  Στην λειτουργία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Νέστου και Ζλάτογκραντ κ. Τσομπανόπουλος και κ. Mitkov Yanchev, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ζλάτογκραντ καθώς και η  Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ακολούθησε γεύμα σε γνωστό κατάστημα εστίασης της περιοχής ενώ η αντιπροσωπία του Ζλάτογκραντ με τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν τη Ι. Μονή Νικητών όπου δέχθηκαν θερμής υποδοχής από την Ηγουμένη της  Μονής.

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για τις δυσκολίες των κτηνοτρόφων της περιοχής

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, σύσκεψη με θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι του συλλόγου κτηνοτρόφων. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης  όπου κατά την διάρκεια της σύσκεψης, έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφου του Δήμου μας, τόσο από τις καιρικές συνθήκες όσο και από την λειψυδρία. Τέλος, αναφέρθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, με την πρόσβαση στις κτηνοτροφικές τους μονάδες,  λόγω του ότι το οδικό δίκτυο που οδηγεί  σε αυτές, παρουσιάζει  προβλήματα.

Οικονομική Επιτροπή για παρεμβάσεις στο Λύκειο Χρυσούπολης αλλά και των έργων στη Ζαρκαδιά

Στην Οικονομική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, εγκρίθηκαν ομόφωνα, η κατακύρωση σύμβασης, ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το έργο : «Επισκευή-Στεγανοποίηση δώματος Λυκείου Χρυσούπολης» προϋπολογισμού 74.309,33€ καθώς και η κατακύρωση σύμβασης, ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το έργο με τίτλο: «Τεχνικά έργα Τ. Κ. Ζαρκαδιάς» προϋπολογισμού 45.260,00€ με τον Φ.Π.Α.

Παρεμβάσεις σε δημοτικούς δρόμους

Μια σειρά παρεμβάσεων σε δρόμους της Χρυσούπολης, του Χρυσοχωρίου, της Νέας Καρυάς αλλά και του Χαϊδευτού πραγματοποίησε ο Δήμος Νέστου προκειμένου να καλυφθούν λακκούβες με τη ρίψη ασφαλτομίγματος και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των οδηγών αλλά και η ασφάλεια τους.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στη ΔΙΑΑΜΑΘ-Παραίτηση δημάρχου Νέστου

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του από το ΔΣ της ΔΙΑΑΜΑΘ.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από συλλόγους και σχολεία του δήμου Νέστου

Μια πολύ τρυφερή εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017. Πλήθος κόσμου παρέστη στην επιτυχημένη εκδήλωση δίνοντας σε όλους το μήνυμα της αγάπης και της προστασίας για το παιδί.

Το θρακιώτικο έθιμο των Χριστουγέννων «ΚΟΛΛΙΑΝΤΡΑ» πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στους κεντρικούς δρόμους της Χρυσούπολης, ο Κοινωνικός και Μορφωτικός Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου. Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του από παλιά το οποίο συνεχίζει να διατηρεί ο Σύλλογος εντυπωσιάζοντας κάθε χρόνο τους συνδημότες μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου, οργάνωσε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του «Στο φως των αστεριών» την οποία πλαισίωσαν η χορωδία του και τα τμήματα hip hop.

Την ίδια ημέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης παρουσίασε στο Πολιτιστικό του Κέντρο με ξεχωριστά μοναδικό τρόπο θρακιώτικα έθιμα με αναφορά στα Χριστούγεννα.

Εντυπωσιακή, ήταν η συμμετοχή των συμπολιτών μας στα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ με ξεχωριστές δημιουργίες που οργάνωσαν το 1ο , το 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης αλλά και το ΕΠΑΛ. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τα μπαζάρ αγοράζοντας ευφάνταστες κατασκευές από τους μαθητές και τους Συλλόγους Γονέων. Παράλληλα στην πλατεία Ηρώων όπου γινόταν τα μπαζάρ,  το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καβάλας έδιναν τις ευχές τους  στους περαστικούς κερνώντας  τους,  ζεστό κρασί και τσάι. Τα μπαζάρ, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του,  δίνοντας στους διοργανωτές τα συγχαρητήρια του,  για την όλη οργάνωση.

Παράλληλα όλο το Σαββατοκύριακο λειτουργούσε στην πόλη για τα παιδιά το χριστουγεννιάτικο τρενάκι του Δήμου καθώς και το καρουζέλ, τα οποία πραγματικά κατακλείστηκαν από παιδιά.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η νεολαία του Συλλόγου Ποντίων πραγματοποίησε, το καθιερωμένο ετήσιο γλέντι, για τις γιορτές όπου πραγματικά περίσσεψαν, το κέφι και ο χορός, τα οποία συνδυάστηκαν άριστα με την παράδοση. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στο γνωστό κέντρο ψυχαγωγίας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, όπου χαιρέτησε την εκδήλωση,   ενώ συνοδευόταν από τους  Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μαυροθαλασίτη Νίκο, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, την πρόεδρο ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη.

Άρωμα Χριστουγέννων, σκόρπισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Καρυάς, όπου οργάνωσε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό του Κέντρο, την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του, όπου περιείχε εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Η πιο «γλυκιά» γιαγιά του κόσμου

Μια πολύ γλυκιά εκδήλωση, πραγματοποίησαν, το ΚΑΠΗ σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ, την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, όπου κυρίες-μέλη του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης διαγωνίστηκαν, για το καλύτερο γλυκό. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, με τις κυρίες να το διασκεδάζουν δεόντως . Τα γλυκά  ήταν ιδιαίτερα,  δυσκολεύοντας την επιτροπή,  για την επιλογή,  της πιο «γλυκιάς» γιαγιάς του κόσμου. Στην εκδήλωση, παρέστησαν η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη.

1ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων

Το 1ο Φιλανθρωπικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Πολιτιστικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε κι αυτή την Κυριακή  17 Δεκεμβρίου 2017 στο κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου.

Τρυφερή γιορτή για τα Χριστούγεννα από τον Παιδικό Σταθμό Νέας Καρυάς

Την καθιερωμένη γιορτή του, για τα Χριστούγεννα ετοίμασε με επιμέλεια ο Παιδικός Σταθμός Νέας Καρυάς. Ήταν μια γιορτή που είχε συναίσθημα, συγκίνηση και πολύ χαρά. Στη γιορτή παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό, του συνεχάρη την διευθύντρια του σταθμού, το προσωπικό αλλά και τους μαθητές με τους γονείς τους. Παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη, ο αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.

1.300 θεατές αγκάλιασαν το «Σεσουάρ για δολοφόνους»-4+ 1 παραστάσεις

Μια άνευ προηγουμένου θεατρική επιτυχία βίωσε το εργαστήρι της Αναπτυξιακής του Δήμου Νέστου,  όπου παρουσιάσθηκε το νέο θεατρικό έργο «Σεσουάρ για δολοφόνους» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Γιώργου Τσομπανόπουλου.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού όλα τα εισιτήρια των τεσσάρων ημερών, όπως είχε προγραμματιστεί είχαν προπωληθεί από μέρες. Μάλιστα το θεατρικό εργαστήρι αναγκάστηκε να δώσει μια έκτακτη παράσταση την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου,  της οποίας τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Πάρα πολλοί συμπολίτες έφτασαν μέχρι το θέατρο για να προμηθευτούν εισιτήρια που δυστυχώς δεν βρήκαν αφού αυτά είχαν προπωληθεί μέρες νωρίτερα.

Το κοινό έφευγε από τις παραστάσεις, κατενθουσιασμένο τόσο από  τους ερασιτέχνες ηθοποιούς όσο και από τον σκηνοθέτη της παράστασης. Ο Γιώργος Τσομπανόπουλος με το κλείσιμο των παραστάσεων δήλωσε συγκινημένος για τη μεγάλη ανταπόκριση, την αναγνώριση ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους ηθοποιούς-συνεργάτες του, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής, που συνέδραμαν στην επιτυχία της παράστασης. Κλείνοντας ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του δούλεψαν για την παράσταση με κέφι και μεράκι εθελοντικά και χωρίς καμία αμοιβή.