Ολόκληρος ο δήμος Νέστου κινείται στους ρυθμούς των «Χριστουγέννων των αστεριών»

Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών και Συλλόγων-Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής κατά το χρονικό διάστημα 18-25 Δεκεμβρίου 2017

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται ολόκληρος ο δήμος Νέστου, με τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο των «Χριστουγέννων των αστεριών» να έχουν «συμμάχους» όλους τους κατοίκους και κυρίως τους μαθητές και τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων του δήμου. Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής κατά το χρονικό διάστημα 18-25 Δεκεμβρίου 2017.

Άριστες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των παιδικών σταθμών του δήμου αλλά και των δημοτικών σχολείων

Εξαιρετικές από κάθε άποψη ήταν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που είθισται να παρουσιάζουν λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων οι Παιδικοί Σταθμοί αλλά και τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Νέστου. Άξιες λόγου οι παραστάσεις που ετοίμασαν οι παιδικοί σταθμοί που παρά του νεαρού της ηλικίας τους, τα παιδιά παρουσίασαν ένα άρτιο αποτέλεσμα που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα. Έτσι λοιπόν:

  • Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ο Παιδικός Σταθμός Χρυσοχωρίου παρουσίασε τη χριστουγεννιάτική του εκδήλωση με πολύ μεγάλη επιτυχία στο κτήριο του σταθμού παρουσία πλήθους γονέων, αλλά και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση, της προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κας Αργυρέλη Ελένης, του Αντιπροέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη και της δημοτικού συμβούλου κας Κοσμίδου Λαρίσας.
  • Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ο Β’ Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης παρουσίασε με τους μικρούς του μαθητές την παράσταση: «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» με εξαιρετική απόδοση. Η εκδήλωση παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και του Δημάρχου Νέστου, ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση, της προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κας Αργυρέλη Ελένης και της δημοτικού συμβούλου κας Κοσμίδου Λαρίσας.
  • Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου ο Α’ Παιδικός Σταθμός Χρυσούπολης παρουσίασε σ’ ένα κατάμεστο Δημοτικό θέατρο την θεατρική παράσταση: «Φον Κουραμπιές εναντίον Δον Μελομακαρόνι». Η παράσταση ενθουσίασε το κοινό αλλά και τον Δήμαρχο Νέστου που χαιρέτησε την εκδήλωση ενώ παρίσταντο ακόμη η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη, ο αντιπρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.
  • Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου το 5ο Δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης με τους μαθητές του την θεατρική παράσταση: «Κάθε αστέρι μια ευχή». Η εκδήλωση αυτή περιλάμβανε ακόμη  και τη βράβευση από τον Δήμαρχο Νέστου για τις διακρίσεις των μαθητικών δημιουργιών στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκης, της μαθήτριας Ξανθοπούλου Σταυρίνας (1ο Βραβείο Διηγήματος), των μαθητών Δημητριάδη Πέτρου και Λάζου Εμμανουήλ (1ο Βραβείο Σκίτσου) και της μαθήτριας Καπουργιαννίδου Εύης (2Ο Βραβείο Ζωγραφιάς). Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη.
  • Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου το 1ο Δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης παρουσίασε με τους μαθητές του την θεατρική παράσταση: «Ο Αη Βασίλης και τα ξωτικά» με μεγάλη επιτυχία σ’ ένα κατάμεστο θέατρο από γονείς και μαθητές.

Τα σχολεία της περιοχής επισκέφτηκαν όλη την εβδομάδα τα σπιτάκια των «Χριστουγέννων των αστεριών»

Μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα των σχολείων της περιοχής του Δήμου Νέστου στα σπίτια των «Χριστουγέννων των αστεριών», στον προαύλειο χώρο του παλιού 1ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης, από τις 18 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2017.

Ξωτικά, νεράιδες και Αγιοβασίληδες διασκέδασαν μοναδικά τους λιλιπούτειους φίλους μας ενώ ο μάγος Merlin ξετύλιξε τα μαγικά του φίλτρα εντυπωσιάζοντας τα παιδιά.

Στο χώρο υπήρχε το Δέντρο της ανακύκλωσης όπου πολλά παιδιά το στόλισαν με στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο σπιτάκι των αστεριών τα παιδιά άφηναν τις ευχές τους πάνω στο δικό τους αστεράκι.

Στο σπιτάκι των παραμυθιών παραμυθάδες αφηγούνταν διαδραστικά παραμύθια.

Στο σπιτάκι της ανακύκλωσης τα παιδιά ανακάλυπταν τη σημασία της.

Στο σπιτάκι των ξωτικών, τα ξωτικά άφηναν τα ίχνη τους στα προσωπάκια των παιδιών.

Ο Αη Βασίλης στο δικό του σπίτι δεχόταν τα γράμματά τους όπου κάποια απ’ αυτά ήταν και τα τυχερά της ημέρας.

Στο ζαχαρόσπιτο τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γευτούν και να δημιουργήσουν νόστιμες λιχουδιές.

Το μικρό και το μεγάλο τρενάκι καθώς και το καρουζέλ έκαναν τις δικές τους μαγικές διαδρομές.

Πολλά από τα σχολεία είχαν την δυνατότητα να μεταβούν και στο Δημοτικό Θέατρο προκειμένου να απολαύσουν μια χριστουγεννιάτικη ταινία.

Την επίβλεψη όλης της οργάνωσης  που διεξήχθη με άρτιο τρόπο είχε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη.

Τον χώρο των σπιτιών επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Νέστου την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  κ. Βαλσαμίδη Νίκο όπου είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε τη συναυλία του σπουδαίου ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα

Εξαιρετική αποδείχθηκε η επιλογή για τον Δήμο Νέστου, να εντάξει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του, τη συναυλία με τον σπουδαίο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, αφού πλήθος κόσμου κατέκλεισε το Δημοτικό Θέατρο την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου. Ήταν μια συναυλία όπου ο Βασίλης Λέκκας συνάντησε πάνω στη σκηνή του θεάτρου, τους «συνΩΔΗπόρους» που όλοι μαζί ταξίδεψαν το κοινό, που παρακολουθούσε μαγεμένο. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη και η πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη.

Τα κάλαντα έψαλλαν στον δήμαρχο Νέστου σύλλογοι και σχολεία

Τα πρώτα κάλαντα «άκουσε» ο Δήμαρχος Νέστου την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου από τους μαθητές του Γυμνασίου Κεραμωτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές έψαλλαν τα κάλαντα με τη συνοδεία γκάιντας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ενθουσιάζοντας τον Δήμαρχο Νέστου, ο οποίος και τους συνεχάρη.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου τα κάλαντα είπαν στον Δήμαρχο μέλη του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης, μέλη του ΚΗΦΗ καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου. O Δήμαρχος Νέστου δέχθηκε δώρα και μοίρασε ευχές αλλά και κεράσματα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Δήμαρχος άνοιξε το Δημαρχείο,  προκειμένου να του πουν τα κάλαντα, παραδοσιακά, οι Σύλλογοι Ποντίων και Θρακιωτών Νέστου αλλά και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης. Ο Δήμαρχος αντάλλαξε μαζί τους δώρα, ευχές και κεράσματα.

Η σημασία του Άστρου της Βηθλεέμ από τον αρχιμανδρίτη πατέρα Παύλο-βυζαντινοί ύμνοι υπό τη διεύθυνση του πατέρα Αδαμάντιου

Γεμάτη από κατάνυξη η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου όπου ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Παύλος Κίτσος μίλησε για τη σημασία του άστρου της Βηθλεέμ ενώ προηγήθηκαν βυζαντινοί ύμνοι υπό την χορωδία του τμήματος Χρυσούπολης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως ΦΝΘ υπό την διεύθυνση του π. Αδαμάντιου Ασλανίδη. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους δύο ιερωμένους για τη προσφορά τους αλλά δίνοντας από ένα αναμνηστικό δώρο.

Ένας Αη- Βασίλης θαλασσινός…

Με ιδιαίτερο τρόπο γιόρτασε ο Δήμος Νέστου και φέτος τα Χριστούγεννα στη Κεραμωτή. Όπως κάθε χρόνο ο Άγιος Βασίλης έφτασε από την θάλασσα βγαίνοντας από το καϊκι, μοιράζοντας δώρα σε πάνω από 120 παιδιά που τον περίμεναν στο λιμάνι. Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο ενώ άνθρωποι του Δήμου προσέφεραν κεράσματα, ζεστό τραχανά και κρασί. Μια μαγική ατμόσφαιρα δημιούργησαν τα φωτεινά φαναράκια που ανέβαιναν κατά δεκάδες στον ουρανό καθώς και τα πυροτεχνήματα  γεμίζοντας χαρά στα παιδιά που ήταν εκεί. Ακολούθησε πλούσιο χριστουγεννιάτικο γλέντι και χορός. Σημαντική η συμβολή του συντοπίτη μας, τραγουδιστή Πάνου Αφεντούλη που ανέβασε το κέφι στα ύψη. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου , ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη και οι Δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα και κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

Γιορτή Μπάμπως και αναβίωση σφαχτού στο Μοναστηράκι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου διοργάνωσε μια ξεχωριστή γιορτή για τα Χριστούγεννα με την αναβίωση του χοιρινού σφαχτού αλλά και της Μπάμπως, ενός ιδιαίτερου εδέσματος των Θρακιωτών για τα Χριστούγεννα. Η εκδήλωση πλαισιωνόταν από μουσική, πλούσια εδέσματα και κεράσματα ενώ το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Νέστου ο οποίος και συνεχάρη κατά τον χαιρετισμό του τους διοργανωτές για την άρτια αναβίωση του εθίμου. Παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

Παράλληλα στο Αγίασμα ο σύλλογος γυναικών «ΤΟ ΟΡΑΜΑ» την ίδια ημέρα προσέφερε εδέσματα και ζεστό κρασί ενώ τους μικρούς μας φίλους ψυχαγώγησαν κλόουν και διασκεδαστές.

Μεγάλη προσέλευση στις Κυριακάτικες ταινίες για παιδιά

Όλες τις Κυριακές του Δεκεμβρίου μέχρι και τη παραμονή των Χριστουγέννων το Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης μετατράπηκε σε κινηματογράφο όπου τα παιδιά απήλαυσαν πολλές χριστουγεννιάτικες ταινίες ενώ προβλήθηκαν και ταινίες για ενήλικες.

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους από το Κέντρο Κοινότητας ενόψει των εορτών

Ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και για δύο ημέρες η διανομή ειδών διαβίωσης σε πάνω από 500 δικαιούχους του Κοινωνικού Προγράμματος από το ΝΠΔΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ του Δήμου Νέστου. Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νέστου, υπό την επίβλεψη της προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κας Αργυρέλη Ελένης αλλά και πολλών εθελοντών για την δράση αυτή.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου το Κέντρο Κοινότητας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος συνεχάρη την κα Αργυρέλη για την άρτια οργάνωση αλλά και τους εθελοντές για την σημαντική  συμβολή τους,  ενώ παράλληλα έδωσε τις ευχές του, σε δικαιούχους που παρίσταντο εκείνη τη στιγμή στο κέντρο.

Ο δήμαρχος με την ομάδα του έδωσαν και πήραν ευχές με τους επαγγελματίες της πόλης

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Δήμαρχος Νέστου με την δημοτική του ομάδα περπάτησαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ανταλλάσσοντας ευχές με τους επαγγελματίες της πόλης αλλά και συνδημότες μας που έκαναν τα τελευταία ψώνια στην κεντρική αγορά. Στη συνέχεια χαλάρωσαν πίνοντας κρασί σε γνωστό ταβερνάκι της πόλης.

Οικονομική Επιτροπή για τον ισολογισμό του 2016

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε Οικονομική Επιτροπή όπου εγκρίθηκε ομόφωνα ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης έτους 2016 του Δήμου Νέστου.

Δημοτικό Συμβούλιο για τον απολογισμό του 2016

Μοναδικό θέμα του Δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου  το μεσημέρι, ο απολογισμός έτους 2016 του Δήμου Νέστου όπου εγκρίθηκε ομόφωνα. (Σύνολο εσόδων- εξόδων 11.177,691€)

Δημοτικό Συμβούλιο 20ης Δεκεμβρίου 2017

Δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της ίδιας ημέρας (20/12/2017) όπου μεταξύ των τακτικών θεμάτων ήταν:

  • Η έγκριση παροχής εξουσιοδότησης στον Δήμαρχο για υπογραφή εγγυητικής επιστολής για την εκμετάλλευση του Γεωθερμικού Πεδίου.
  • Η έγκριση συμμετοχής του Δήμου στις Διεθνείς Εκθέσεις Σόφιας, Βουκουρεστίου, Βελιγραδίου, Μόσχας, Βερολίνου και Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, συζητήθηκε εκτάκτως το θέμα της έγκρισης για την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων της  υποβαλλόμενης πρότασης στο πρόγραμμα «Βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων στην Χρυσούπολη».

Η εταιρεία TAP AG δώρισε ένα πολυμηχάνημα Unimog στον Δήμο Νέστου

Ένα πολύ σημαντικό όχημα παρέλαβε ο Δήμος Νέστου την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου από την  TAP ΑΕ Πρόκειται για ένα νέας τεχνολογίας Unimog όχημα, κόστους 280.000€ με παρελκόμενα εξαρτήματα, το οποίο θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τον Ορεινό όγκο αλλά και την κοπή κλαδιών και βλάστησης κατά μήκος των αγροτικών δρόμων.

Ο Δήμαρχος Νέστου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας κατά τη διάρκεια της παραλαβής ενώ ο κ. Νάκος ως εκπρόσωπος της εταιρείας παρουσίασε το νέο μηχάνημα  στον Δήμαρχο  αλλά και στους Αντιδημάρχους, στους προέδρους των χωριών, τους εργάτες καθαριότητας, εκπροσώπους του ΤΟΕΒ αλλά και στα μέλη του αγροτικού συλλόγου όπου παρίσταντο στην παραλαβή.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Ορεινό-Άμεση παρέμβαση από τον Δήμο

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στον Ορεινό και πριν προλάβουν να δημιουργηθούν προβλήματα, τα αντανακλαστικά του Δήμου Νέστου λειτούργησαν αυτόματα. Έτσι λοιπόν, αλατιέρες του Δήμου έκαναν ρίψη αλατιού σε Λεκάνη, Κεχρόκαμπο και τις γύρω περιοχές για την αποφυγή της ολισθηρότητας, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του καινούργιου οχήματος 4χ4 που πρόσφατα απέκτησε ο Δήμος Νέστου.

Νέες παιδικές χαρές στην Χρυσούπολη-Ξεκίνησε η εγκατάστασή τους

Ξεκίνησαν οι  εργασίες εγκατάστασης των δύο νέων παιδικών χαρών στη Χρυσούπολη και συγκεκριμένα στις περιοχές των πλατειών του Προαστείου και της Αχλαδινής. Επίσκεψη πραγματοποίησαν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Τσομπανόπουλος Βαγγέλης με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

Συνεχής η συντήρηση των αγροτικών δρόμων σε Χρυσοχώρι και Χρυσούπολη

Συνεχίζεται η συντήρηση όλων των χαλικόδρομων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα σε πεζούς και αυτοκίνητα σε Χρυσοχώρι και Χρυσούπολη.

Επίσκεψη του ΔΣ των πωλητών της λαϊκής αγοράς στον δήμαρχο Νέστου

Τη μεταφορά της ημέρας που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά αιτήθηκαν, με επίσκεψή τους στον Δήμαρχο Νέστου, το ΔΣ των πωλητών της. Αυτό συνέβη διότι η γνωστή μέρα Τρίτη συνέπιπτε με την 2η μέρα των Χριστουγέννων, η οποία είναι αργία. Αποφασίσθηκε από κοινού να πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου.

Συνέντευξη δημάρχου στο Center για τον απολογισμό του 2017

Τον απολογισμό της διοίκησής του για το 2017 παρουσίασε ο Δήμαρχος Νέστου σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο τηλεοπτικό σταθμό Center και στον δημοσιογράφο κ. Σπιτσέρη Νίκο.