Χριστουγεννιάτικη Λευκή Νύχτα πολλών… αστέρων στον δήμο Νέστου παρά το κρύο [φωτογραφίες]

Πολλές οι εκδηλώσεις, όπως και ο κόσμος, ο οποίος τίμησε τη «Νύχτα των Αστεριών» στη Χρυσούπολη, όμως το κρύο τον «ώθησε» σχετικά νωρίς στα καταστήματα εστίασης τα οποία γέμισαν ασφυκτικά-Ανοιχτή και η αγορά μέχρι τα μεσάνυχτα

Τελικά άξιζε η… αναβολή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, της «Νύχτα των Αστεριών» στον δήμο Νέστου, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 στην Πλατεία Ηρώων στη Χρυσούπολη.

Επί της ουσίας, ήταν μια Χριστουγεννιάτικη Λευκή Νύχτα με πλήθος εκδηλώσεων και με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ ο πολύς κόσμος, ο οποίος συνέρρεε από νωρίς το απόγευμα στο κέντρο της Χρυσούπολης, άντεξε μέχρι μια… εύλογη ώρα, καθώς όσο περνούσε η νύχτα, το κρύο και η υγρασία αποτελούσαν έναν ικανό ανασταλτικό παράγοντα στο να παρακολουθήσει κανείς τις εκδηλώσεις.

Πάντως ακόμα κι έτσι, στο τέλος των εκδηλώσεων βγήκαν κερδισμένα τα καταστήματα εστίασης, τα οποία ήταν γεμάτα ασφυκτικά μέχρι αργά το βράδυ.

Όσον αφορά το μενού της «Νύχτας των Αστεριών», περιελάμβανε τα πάντα και για όλες τις ηλικίες: μελωδίες από τη Φιλαρμονική, μαθητές των Λυκείων της πόλης να τρέχουν ως Αγιοβασίληδες σε μουσικούς ρυθμούς για φιλανθρωπικό σκοπό, DJ’s, χορούς Zumba από το Studio Prana, επίδειξη από τον Αθλητικό Σύλλογο Kick Boxing Χρυσούπολης, Επίδειξη Tae Kwo Do και φυσικά εδέσματα και άφθονο κρασί.

Στο μουσικό σκέλος, οι Fire Dance πρόσφεραν μοναδικές χορογραφίες με φλεγόμενα κοντάρια, πυρσούς, βεντάλιες, hula hoops, σχοινιά, dragon staff και αλυσίδες, συνοδεία ζωντανής μουσικής με ηλεκτρικό τσέλο και κρουστά, συνθέτοντας μια μαγική και πρωτότυπη ατμόσφαιρα.

Σε άλλη σκηνή οι Fortissimo, το ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων το οποίο συνδυάζει την κλασική μουσική με πιο μοντέρνα ακούσματα, «συνόδευσε» τους παρευρισκόμενους σε ένα κεφάτο μουσικό ταξίδι με γνώριμους ήχους, ενδεδυμένους με το ιδιαίτερο ύφος του συγκροτήματος.

Σε μια άλλη γωνιά της πόλης οι Εμπειροτέχνες, μαζί με τον Σύλλογο Μικρασιατών του δήμου Νέστου «Η Αγία Φωτεινή», τον Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πέρνης και τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ερατεινού και τα χορευτικά τους τμήματα, επιφύλασσαν μια βόλτα στην παράδοση, όντως άριστοι γνώστες των παραδοσιακών ήχων.

Παράλληλα, επί της πεζοδρομημένης οδού Ηφαίστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ερατεινού, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Καρυάς και ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρνης πρόσφεραν στους παρευρισκόμενους δωρεάν εδέσματα, κρασί, ζεστή κομπόστα και κάστανα.