Δημιουργία Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζει ο δήμος Νέστου

Η Ομάδα θα παρέχει βοήθεια στους πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι οι φυσικές καταστροφές ή τα ατυχήματα-Συνάντηση Βαγγέλη Τσομπανόπουλου με τον πρόεδρο του ΟΛΚ για θέματα που αφορούν την Κεραμωτή

Ο δήμος Νέστου, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων προτίθεται να δημιουργήσει Δημοτική Εθελοντική Ομάδα Προστασίας του Πολίτη. Ουσιαστικά πρόκειται για την εκπαίδευση εθελοντών δημοτών ώστε να συνδράμουν υποστηρικτικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με σκοπό την περαιτέρω βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση καταστροφών, όπου υπάρχει πιθανότητα τραυματισμών.

Διαβάστε παρακάτω όλες τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής του δήμου το χρονικό διάστημα 15-21 Ιανουαρίου 2018.

Σύσκεψη δημάρχου με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018

Στο γραφείο του Δημάρχου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου σύσκεψη με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη, των δύο μηχανικών της υπηρεσίας και της συνεργάτιδας κ. Βαρελίδου προκειμένου να συζητηθεί ο προγραμματισμός εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος 2018 για τον Δήμο Νέστου.

Νέες παιδικές χαρές στον δήμο Νέστου

Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου,  παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη, με τον εκπρόσωπο της ΠΑΡΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ όπου αφού συζήτησαν εκτενώς για τις παιδικές χαρές του Δήμου Νέστου επισκέφθηκαν αργότερα σημεία της πόλης αλλά και των χωριών του Δήμου προκειμένου να εντοπίσουν τις παιδικές χαρές που χρήζουν άμεσης κατάργησης αλλά και να προβούν σε μελέτες για την κατασκευή νέων.

Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν εκτός από την Χρυσούπολη, στη Γραβούνα, στο Χρυσοχώρι, στη Νέα Καρυά και στη Κεραμωτή.

Σύμπραξη 2ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Χρυσούπολης σε θεατρική παράσταση με θέμα τον Πόντο

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του την Τρίτη 16 Ιανουαρίου , η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης κα Τσορμπατζόγλου με τον διευθυντή του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης κ. Κάντας  προκειμένου να συζητήσουν την επερχόμενη σύμπραξη των δύο σχολείων σε μια θεατρική παράσταση που ως θέμα της θα έχει τον ποντιακό ελληνισμό. Αιτήθηκαν από τον Δήμαρχο να ενισχυθούν οικονομικά από τον Δήμο προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την διαδικασία για την παράσταση.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για δημιουργία  Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας του Πολίτη από τον δήμο Νέστου

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Δήμος Νέστου υπό την εποπτεία της δημοτικής συμβούλου κ. Κοσμίδου Λαρίσας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018.

Θέμα της πρώτης εκδήλωσης η «Δημιουργία Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας Προστασίας του Πολίτη». Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων προτίθεται να δημιουργήσει Δημοτική Εθελοντική Ομάδα Προστασίας του Πολίτη. Σε μια περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται, η συμβολή των εκπαιδευμένων δημοτών εθελοντών, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με σκοπό την περαιτέρω βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αντιμετώπιση καταστροφών, όπου υπάρχει πιθανότητα τραυματισμών. Παρουσία συλλόγων και φορέων αλλά και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση, έγινε μια εκτενή αναφορά για τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας αυτής της ομάδας. Παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, η προϊσταμένη Κοινωνικής Πρόνοιας κα Δρόσου Μαρία και η κοινωνική λειτουργός κα Μπουγαλή Δέσποινα.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα και παρουσία του Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου στο Προάστιο

Με μεγάλη κατάνυξη αλλά και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο προάστιο ο εσπερινός για την εορτή του Αγίου, παρουσία πλήθους κόσμου, αρχών και φορέων αλλά και του Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου, ο οποίος και χοροστάτησε του εσπερινού.  Παρέστησαν ακόμη  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα,  κ. Σαββαϊδης Λάζαρος και κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

Πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη νέα χρονιά με τις ευλογιές του Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2018 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου παρουσία του νέου Μητροπολίτη Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, ο οποίος ευλόγησε  την βασιλόπιτα του Δήμου, δίνοντας ευχές στους Δημοτικούς Συμβούλους. Τον  Μητροπολίτη συνόδευε  ο πατήρ Φιλόθεος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου του Προαστίου.

Ακολούθησε κοπή πίτας από τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, δίνοντας παράλληλα τις ευχές του για μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ των μελών του συμβουλίου προς όφελος των συμπολιτών μας. Τυχερός στάθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γαβριηλίδης Νίκος κερδίζοντας το φλουρί της βασιλόπιτας αλλά και του αναμνηστικού δώρου από τον Δήμου Νέστου.

Στη συνέχεια εγκρίθηκαν τα παρακάτω θέματα,  μεταξύ άλλων, της ημερήσιας διάταξης:

  • Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Νέστου
  • Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Το προσωπικό αφορά τις εξής ειδικότητες: 15 εργάτες καθαριότητας, 1 οδηγός, 2 ηλεκτρολόγοι,1 υδραυλικός, 1 οικοδόμος και 1 ξυλουργός)
  • Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ΔΕΥΑΝ
  • Γνωμοδότηση παράτασης μίσθωσης εντός του 621γ Δ.Δ. Κεραμωτής. Πρόκειται για το αναψυκτήριο της «ΑΔΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» (COCO) και την παράτασή του για δύο χρόνια. Δημιουργήθηκε ένταση στο συμβούλιο λόγω διαφωνιών για το εν λόγω θέμα αλλά και διαξιφισμοί αφού δεν ψηφίσθηκε από την ομάδα του κ. Μιχαηλίδη πλην του κ. Λεπίδα που ψήφισε θετικά. Το θέμα δεν ψήφισε ακόμη και ο δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Χατζηγερακούδης.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του δημάρχου στα δημοτικά σχολεία του δήμου

Στο πλαίσιο επισκέψεων του Δημάρχου όπως κάθε χρόνο των σχολείων της περιοχής προκειμένου να συζητήσει με εκπαιδευτικούς και τις διευθύνσεις για λειτουργικά θέματα των σχολείων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ερατεινού-Πετροπηγής-Ποντολιβάδου, στο Ερατεινό.  Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διευθυντή του σχολείου κ. Κέλλη Γιώργο αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για λειτουργικά θέματα που αφορούν τη σχολική τους μονάδα. Ο κ. Κέλλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στο σχολείο όπως η μόνωση της στέγης, η προμήθεια νέου καυστήρα ενώ συμπλήρωσε πως το σχολείο δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα θέματα. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καραγεωργίου Γιώργος.

Σημαντική σύσκεψη δημάρχου Νέστου με τον πρόεδρο του ΟΛΚ για την Κεραμωτή

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και σημαντική σύσκεψη έλαβε χώρα την Παρασκευή  19 Ιανουαρίου στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου μεταξύ του ιδίου και του προέδρου του ΟΛΚ κ. Ηλιάδη Χρήστου, την παρουσία του διευθυντή του ΟΛΚ, αλλά και του Αντιδημάρχου Κεραμωτής κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο και τον πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα όπως αυτό της μεταφοράς του ιατρείου Κεραμωτής, της ανακατασκευής της σκάλας του λιμανιού, θέματα καθαριότητας, η υδροδότηση σκαφών, η κατασκευή πεζοδρομίου, η δημιουργία ράμπας που θα εξυπηρετεί στην ανέλκυση σκαφών και η πλακόστρωση  τμήματος λιμανιού.

Συνεχίζονται οι κοπές πίτας από συλλόγους και φορείς

  • Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσούπολης την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου σε γνωστό μαγαζί της πόλης παρουσία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του και αφού έκοψε το κομμάτι του Δήμου έκανε αναφορά στην πολύ πετυχημένη εμφάνιση του συλλόγου στις γιορτές της παλιάς πόλης στην Ξάνθη με τη χορωδία τους την οποία κάλυψε οικονομικά ο Δήμος Νέστου. Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμη τη στήριξη του δραστήριου συλλόγου από τον Δήμο με την παροχή του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται και όχι μόνο. Εξέφρασε στον Πρόεδρο κ. Λαμπέτσο,  τα συγχαρητήρια του για την πολυετή δράση του συλλόγου και την προσφορά του στον πολιτισμό.
  • Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας (ΕΠΣ) έκοψε την πίτα της για μέλη και φίλους την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.  Παρέστησαν πλήθος μελών των ποδοσφαιρικών σωματείων του Δήμου μας καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλους όπου προσεκλήθη από την ΕΠΣ και του αποδόθηκαν ευχαριστίες για τη στήριξή του στα σωματεία. Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε τόσο στις παρεμβάσεις που έγιναν στο γήπεδο του Νέστου ξεπερνώντας τις 170.000€, στις παρεμβάσεις που έγιναν σε όλα τα γήπεδα του Δήμου αλλά και την παραχώρηση των λεωφορείων του Δήμου για τη μεταφορά των ομάδων στους εκάστοτε αγώνες  εκτός έδρας. Παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνστατνίνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα και κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.
  • Το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιανουαρίου την πίτα τους έκοψαν επίσης ο Αλιευτικός Σύλλογος Πέρνης όπου τον Δήμο εκπροσώπησε η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη.  Ο Σύλλογος Ποντίων  που έκοψε  την πίτα του την Κυριακή στον χώρο τους, όπου παρέστησαν μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε και στην κατασκευή του μνημείου που ανέλαβε και κάλυψε οικονομικά ο Δήμος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος,  ο πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κώστας και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα, κ. Καραγεωργίου Γεώργιος και κ. Σαββαΐδης Λάζαρος.
  • Ο Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντό Χρυσούπολης έκοψε κι αυτός την πίτα του παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο.