Δήμος Νέστου: Ομόφωνο ψήφισμα για την παραμονή του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης

Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και Δημοτικής Αρχής 29.01-04.02.2018

Στα εκτός ημερησίας θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της  παραμονής του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης  στην περιοχή ,ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Νέστου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και μετά τις τελευταίες φημολογίες. Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί ψήφισμα το οποίο και πέρασε ομόφωνα από το σώμα.

Τιμή στους εκπαιδευτικούς του Νέστου

Την παραμονή της μεγάλης γιορτής της εκπαίδευσης,  των Τριών Ιεραρχών, επέλεξε ο Δήμος Νέστου και ο Δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  προσωπικά να αποδώσει τιμές στους εκπαιδευτικούς της περιοχής για τη μεγάλη τους προσφορά και το έργο τους.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου λοιπόν, το Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης  ήταν κατάμεστο από συμπολίτες μας οι οποίοι τίμησαν τη σημαντική αυτή εκδήλωση με την παρουσία τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε  με τις γλυκές φωνές της χορωδίας των παιδιών του  1ου και  4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης  και την καθοδήγηση της εξαιρετικής μουσικού και εκπαιδευτικού κ. Χουρμουζιάδου Δέσποινας. Ακολούθησε  ομιλία από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης κ. Λεοκάτα Μελίνα η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο του εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο . Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  βράβευσε με  έπαινο αλλά και ειδικό αναμνηστικό με το νέο  λογότυπο του Δήμου αρχικά τους εκπαιδευτικούς εν ενεργεία  της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  και στη συνέχεια τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας που συνταξιοδοτήθηκαν την τελευταία δεκαετία. Κατά τη διάρκεια της βράβευσης προβαλλόταν για το κάθε εκπαιδευτικό που βραβευόταν το βιογραφικό τους που επιμελήθηκαν προσωπικά οι ίδιοι. Ήταν μια βραδιά που είχε συγκίνηση και νοσταλγία η οποία έκλεισε στο τέλος με μια μικρή δεξίωση στο φουαγιέ του θεάτρου με εκλεκτά εδέσματα.

Παρέστησαν ακόμη η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη,ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαραλάμπος,  ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος,  η Πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σαββαϊδης Λάζαρος και κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

Σχέδια για κατασκευή αντλιοστασίου στον Νέο Ξεριά από τον δήμο Νέστου

Τον Νέο Ξεριά επισκέφθηκε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου κλιμάκιο του Δήμου Νέστου με επικεφαλή τον  Δήμαρχο κ. Τσομπανόπουλο Βαγγέλη. Τον συνόδευαν ακόμη ,  η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ. Εκεί σε μια συνέλευση μεταξύ των κατοίκων και κυρίως των αγροτών του χωριού ο Δήμαρχος άκουσε το αίτημά τους για την κατασκευή αντλιοστασίου το οποίο θα λύσει τα προβλήματα άρδευσης που παρουσιάζονται στην περιοχή τους κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Επισκέψεις δημάρχου στα σχολεία του Νέστου

Το  4ο και το 1ο Δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου  Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 του Φλεβάρη αντίστοιχα στο πλαίσιο των επισκέψεών  του στα σχολεία της περιοχής  ώστε να συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς τους, λειτουργικά θέματα των κτηρίων αλλά και  αυτά που άπτονται της  ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Οι διευθυντές των σχολείων κ. Εφροσυνίδης και κ. Τσομπανόπουλος  ενημέρωσαν τον Δήμαρχο  για  θέματα των σχολικών τους μονάδων ενώ εξήραν τα αντανακλαστικά  της σχολικής επιτροπής και της προέδρου της κ. Χατουτσίδου για την άμεση ανταπόκριση και επίλυση των θεμάτων της καθημερινότητας των σχολείων τους. Ο Δήμαρχος ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χατουτσίδου καθώς και τον Αντιδήμαρχο Έργων κ. Βαλσαμίδη ανέφερε για το 4ο Δ.Σ. πως ολοκληρώθηκε η μελέτη προκειμένου αυτή να κατατεθεί σε μέτρο του ΕΣΠΑ που πρόκειται να ανοίξει σύντομα , ώστε το σχολείο τους να λειτουργεί ως ενεργειακό ενώ υποσχέθηκε να ανατεθεί σχετική μελέτη κατασκευής νηπιαγωγείου στον αύλειο  χώρο της σχολικής μονάδας.

Για το 1ο Δ.Σ ο Δήμαρχος ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η περίφραξη του νέου αύλειου χώρου που γειτνιάζει με το σχολείο ενώ τον επόμενο μήνα θα τοποθετηθεί κατάλληλος εξοπλισμός προκειμένου ο χώρος να είναι λειτουργικός και να αποσυμφορηθεί το βασικό προαύλιο της σχολικής μονάδας.

Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου στη Ν.Καρυά . Τον Δήμαρχο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Βαλσαμίδης Νίκος και κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις Συλλόγων και φορέων με κοπή πίτας

Το βράδυ  της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου  σε μεγάλο κατάστημα εστίασης της περιοχής μας έκοψε την πίτα του το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης παρουσία πλήθους μελών  (500 μέλη) που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πλούσια εδέσματα και άφθονο το  κέφι που κορυφώθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πολύ σημαντικό μέρος του κόστους της εκδήλωσης κάλυψε ο Δήμος Νέστου . Τον λόγο στην αρχή της εκδήλωσης πήρε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  ο οποίος έκανε αναφορά στις σημαντικές  και επιτυχημένες δράσεις του ΚΑΠΗ, στις δράσεις και τις παροχές  που οργανώνει ο Δήμος για τα μέλη των ΚΑΠΗ όπως την παρουσία γιατρού και φυσικοθεραπευτών, τα προγράμματα κινησιοθεραπείας, το πρόγραμμα  Βοήθεια στο σπίτι που εξυπηρετεί πάνω από 100 συμπολίτες μας στην περιοχή της Χρυσούπολης αλλά και στον Ορεινό σε πάνω από 80 συμπολίτες. Αναφέρθηκε ακόμη και στο ΚΗΦΗ το οποίο πρόσφατα ανακαινίσθηκε και εξυπηρετεί ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, την ενίσχυση για το Τραπέζι της Αγάπης, τις εκδρομές και τις εκδηλώσεις, τα θερινά μπάνια. Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΑΠΗ αριθμεί πλέον 3.500 μέλη.

Ο Δήμαρχος εξήγγειλε και τη δημιουργία ΚΑΠΗ στην Κεραμωτή,  ένα χρόνιο αίτημα των Κεραμωτιανών ενώ εξήρε το έργο του προσωπικού του ΚΑΠΗ αλλά και της προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Αργυρέλη  Παρίσταντο ακόμη η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και η Πρόεδρος της Ευνεστίας κα Αργυρέλη Ελένη.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου την πίτα του έκοψε και ο σκακιστικός όμιλος Χρυσούπολης όπου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρός του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου για την παραχώρηση αίθουσας στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης καθώς και την αγορά ειδικού εξοπλισμού προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα. Προηγήθηκε σκακιστικό τουρνουά όπου τα μετάλλια  απένειμε ο ίδιος ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος  που παρίστατο στην εκδήλωση με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κ.

Την πίτα της έκοψε το ίδιο βράδυ  και η Φιλαρμονική του Δήμου σε γνωστό μαγαζί εστίασης όπου το γεύμα  στα μέλη της προσέφερε η ΕΥΝΕΣΤΙΑ  για την ανιδιοτελή τους προσφορά σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου. Παρίστατο και η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Αργυρέλη Ελένη.

Στην κοπή πίτας του Αστυνομικού τμήματος Χρυσούπολης αλλά και του τμήματος στο Αεροδρόμιο που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό μαγαζί εστίασης του Δήμου μας παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος το βράδυ του Σαββάτου 2 του Φλεβάρη όπου κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη στενή και αγαστή συνεργασία τους με το Δήμο αλλά και βοήθεια που παρέχει ο Δήμος Νέστου. Παρέστη ακόμη και ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος.

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε ο κυνηγετικός σύλλογος Χρυσούπολης σε γνωστό μαγαζί εστίασης του Δήμου  το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στον οποίο παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ,  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.  Χατζηγερακούδης Ιωάννης.  Την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης προσέφερε ο Δήμος Νέστου.

Δελτίο Τύπου