Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 5-11 Φεβρουαρίου 2018

Ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη μεταφορά του Ιατρείου Κεραμωτής στον κάτω όροφο του πρώην δημαρχείου-Τι συζητήθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 5-11 Φεβρουαρίου 2018.

Επιτυχημένη και φέτος η καρναβαλιστική παρέλαση στον δήμο Νέστου

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η καρναβαλιστική παρέλαση του Δήμου Νέστου. Πλήθος πολιτών κατέκλυσαν την κεντρική οδό της Χρυσούπολης (Βενιζέλου) η οποία πεζοδρομήθηκε για την εν λόγω εκδήλωση. Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τη συνοδεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τους καθώς και με εκπαιδευτικούς αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου παρήλασαν  εντυπωσιάζοντας τους θεατές με τα θέματα που επέλεξαν για τη συμμετοχή τους.  Θέματα που περνούσαν μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας, ευαισθησίας σε συνδυασμό με επίκαιρους προβληματισμούς για τη προστασία του περιβάλλοντος όπως για παράδειγμα η ανακύκλωση. Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι συμμετοχές ήταν πολυπληθείς με ευφάνταστες στολές κατασκευασμένες με απλά και ανακυκλώσιμα υλικά. Την έναρξη της εκδήλωσης έκαναν τα «ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» που σεργιάνισαν την Βενιζέλου, σκορπώντας στην πόλη χαρούμενες , παραδοσιακές μελωδίες. Από νωρίς latin μουσικές καλούσαν τον κόσμο να παραστεί στο μεγάλο αυτό γεγονός της αποκριάς στον Δήμο Νέστου.

Όλες οι συμμετοχές με τη λήξη της παρέλασης συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ηρώων όπου ο Δήμος Νέστου προσέφερε σουβλάκια και κόκκινο κρασί που σε συνδυασμό με την παρουσία του συγκροτήματος «ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» ανέβασαν το κέφι στα ύψη.

Κριτική επιτροπή από τον Δήμο Νέστου επέλεξε  ως την καλύτερη, μεταξύ άλλων σπουδαίων συμμετοχών, τη συμμετοχή του 5ου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης. Το βραβείο ήταν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής προσφορά του Δήμου Νέστου.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος καθώς και οι δημοτικοί του σύμβουλοι.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες του Μοναστηρακίου

Εκδήλωση μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Μοναστηράκι, για τους σφαγιασθέντες της βουλγαρικής κατοχής την περίοδο του 1944.  Πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του χωριού επιμνημόσυνη δέηση  για τους ήρωες νεκρούς, ακολούθησε ομιλία του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου για το ιστορικό των γεγονότων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων. Η εκδήλωση μνήμης ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου την οποία και κάλυψε οικονομικά ο Δήμος Νέστου.  Παρέστησαν  πολλοί κάτοικοι του χωριού καθώς και  ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και κ. Σαββαΐδης Λάζαρος, ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος, οι τοπικοί σύμβουλοι κα Σοφιανού Ειρήνη και κ. Αραμπατζάκης Ιωάννης και ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης Μένανδρος.

Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης

Τακτική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 ο ΤΟΕΒ Χρυσούπολης στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης  όπου μεταξύ άλλων παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος χαιρετώντας  την εκδήλωση και τονίζοντας την άψογη συνεργασία Δήμου και ΤΟΕΒ.  Παράλληλα, έκανε αναφορά στο νέο μηχάνημα που παρέλαβε ο Δήμος Νέστου από την εταιρεία TAP το οποίο θα συμβάλλει στη διάνοιξη των αγροτικών δρόμων. Αναφέρθηκε ακόμη, στο έγγραφο που συνυπέγραψαν ο ίδιος ο Δήμαρχος Νέστου με τον πρόεδρο  του ΤΟΕΒ κ. Καβάζη το οποίο έχει να κάνει με  την ανακατασκευή δυτικής προσαγωγού από τον Παράδεισο μέχρι το ΚΕΓΕ. Αναφορά έκανε ακόμη στην κατασκευή αντλιοστασίου στο Νέο Ξεριά και στην ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών.

Σε νέο χώρο και με όλες τις προδιαγραφές το Ιατρείο Κεραμωτής

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο επόμενο διάστημα, στον κάτω όροφο του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής και με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το ιατρείο για το οποίο υπάρχει από τον Οκτώβριο έγγραφο από το Υπουργείο Ναυτιλίας για τη μετεγκατάστασή του.

Τσικνοπέμπτη στο ΚΑΠΗ Χρυσούπολης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα μέλη και το προσωπικό του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης τήρησαν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, τσικνίζοντας από νωρίς με άφθονα εδέσματα και κρασί στο δικό τους χώρο. Πλήθος μελών του ΚΑΠΗ συμμετείχαν στην εκδήλωση με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό. Παρέστησαν ακόμη, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την κοπή πίτας σε συλλόγους και φορείς

  • Την πίτα της έκοψε την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 σε γνωστό μαγαζί εστίασης της πόλης η χορωδία του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης. Στο σύνολο του τα μέλη μαζί με τον δάσκαλό τους  αλλά και την πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη έκοψαν τη πίτα ενώ ακολούθησε εύθυμο γλέντι με χορό και τραγούδια από τον Βαγγέλη Ευθυμίου που ανέβασε το κέφι στα ύψη.
  • Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, έκοψαν την πίτα τους και οι εργαζόμενοι  στα καταστήματα σούπερ μάρκετ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» νομού Καβάλας , σε γνωστό μαγαζί εστίασης του Δήμου   Νέστου όπου μεταξύ των εργαζομένων και άλλων επισήμων παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος Θεόδωρος, ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Δέμπας Μάρκος.
  • Την πίτα τους έκοψαν ακόμη,  την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αβραμηλιάς και Στεγνού.