Για πρώτη φορά ο δήμος Νέστου στην Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας. Επαφές Τσομπανόπουλου στη Ρωσία

Αναλυτικά οι Δραστηριότητες δημάρχου και Δημοτικής Αρχής 12 έως 18 Μαρτίου 2018

Για πρώτη φορά ο Δήμος Νέστου συμμετείχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση MITT  της Ρωσίας στη Μόσχα. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα έκθεση με τεράστιο τουριστικό μέγεθος  αφού συμμετέχουν πλήθος χωρών και εκθετών ενώ παρουσιάζει και  πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η αποστολή του Δήμου Νέστου με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και τους κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη, Πρόεδρο Τουριστικής Επιτροπής και τον κ. Αργυράκη Μιχάλη, Δημοτικό Σύμβουλο, αναχώρησαν την Κυριακή 11 Μαρτίου για τη Μόσχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τουριστικό περίπτερο της Ελλάδας έδινε λόγω  του μεγέθους του την δυνατότητα σε όλες τις περιφέρειες να έχουν τον δικό τους χώρο. Κατά συνέπεια, τα όρια για τον χώρο της Α.Μ.Θ.  ήταν αρκετά ωστόσο η μοναδική συμμετοχή από την δική μας Περιφέρεια ήταν αυτή του Δήμου Νέστου.

Ο Δήμος μας αρκετά προετοιμασμένος κι έχοντας το κατάλληλο τουριστικό υλικό στην κατοχή του αποτέλεσε μια άρτια συμμετοχή προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ 2018. Η επισκεψιμότητα στο περίπτερό μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού πέρα από την οργάνωση, διέθετε και διερμηνέα, προσληφθείσα από τον Δήμο, πράγμα που συνέβαλε στην επιτυχία της συμμετοχής μας. Όλοι οι επισκέπτες πληροφορούνταν μέσα από το έντυπο υλικό αλλά και από την αντιπροσωπεία για τις ομορφιές του τόπου μας καθώς και για τα ξεχωριστά είδη των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών  που παρέχει.

Η επίσημη έναρξη της έκθεσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου από την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας κα Κουντουρά Έλενα, η οποία στη συνέχεια επισκέφθηκε μεταξύ όλων των περιπτέρων και το περίπτερο της Α. Μ. Θ.  όπου και συνάντησε τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο αλλά και τα μέλη της Επιτροπής  μας συζητώντας  θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Νέστου.

Η Υπουργός έδωσε Συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στα ΜΜΕ της Ρωσίας στην οποία παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε σε μια εξαιρετική αίθουσα συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Έτους Τουρισμού 2018 Ελλάδας- Ρωσίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας αλλά και του Ε.Ο.Τ.  Την παρακολούθησαν πλήθος ομογενών, εκθετών και αντιπροσωπειών της Ελλάδας, Ρώσοι πολίτες αλλά και ο Δήμαρχος Νέστου με τους συνεργάτες του, προσκεκλημένοι επίσημα από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου, δεύτερη μέρα της Διεθνούς Εκθέσεως, η προσέλευση των επισκεπτών αυξήθηκε καθώς το περίπτερο του Δήμου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ακόμη και των έτερων χωρών. Πολλοί tour operators αλλά και ρώσοι επισκέπτες παρουσίασαν έντονο ενδιαφέρον για την Κεραμωτή ζητώντας περισσότερες πληροφορίες. Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. κ. Αντωνιάδης Κώστας όπου συνάντησε τον Δήμαρχο Νέστου και συζήτησαν θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Το ίδιο βράδυ ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Φρυγανάς παρέθεσε δεξίωση στο σπίτι του όπου μεταξύ άλλων  προσκεκλημένων ήταν και ο Δήμαρχος Νέστου με τους συνεργάτες του. Παρέστησαν ακόμη, διάφοροι επίσημοι από την Ελλάδα, πρόξενοι της χώρας μας στην Ρωσία καθώς και δημοσιογράφοι της Ρωσίας.  Κατά την διάρκεια της δεξίωσης ο Δήμαρχος Νέστου, είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρόξενο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη κ. Μπεγλίτη Πάνο και να συζητήσουν εκτενώς,  θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Νέστου,  του ζήτησε να οργανωθεί μια συνάντηση μεταξύ αυτού, δημοσιογράφων και εκπροσώπων τουρισμού προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στον Δήμο μας, μιας ευρύτερης διεθνούς  προβολής . Αργότερα, ο Δήμαρχος συνομίλησε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Κουρνέτα Ευρυδίκη όπου μεταξύ άλλων θεμάτων της έθεσε θέματα που άπτονται της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου (αναψυκτήρια, κάμπινγκ, αιγιαλού-παραλίας, κ.α.). Η Γενική Γραμματέας διαπιστώνοντας τη σοβαρότητα των θεμάτων ζήτησε από τον Δήμαρχο στο επόμενο ταξίδι του στην Αθήνα, να την επισκεφθεί προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα διεξοδικά.

Στο σπίτι του Πρέσβη ο Δήμαρχος Νέστου είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει και πάλι με την Υπουργό Πολιτισμού  κα Κουντουρά, να βρεθεί με τον Πρέσβη και να συζητήσουν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους προσκαλώντας τον επίσημα στον Δήμο Νέστου. Επίσης, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος έδωσε συναυλία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στη Μόσχα και να τον προσκαλέσει για μια μεγάλη συναυλία στον Δήμο Νέστου, αποσπώντας την θετική του πρόθεση.

Την τελευταία μέρα της παραμονής της αποστολής του Δήμου στη Μόσχα, δόθηκε η δυνατότητα στην αντιπροσωπεία να επισκεφθούν την Κόκκινη Πλατεία και το Κρεμλίνο.

Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη διάθεση προσωπικού για την κάλυψη αναγκών λειτουργίας του δήμου

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Νέστου με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση ανάθεσης σε τρίτους (ΚΟΙΣΠΕ κ.τ.λ.) διάθεση εργατοτεχνικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του Δήμου λόγω της έλλειψης προσωπικού. Πρόκειται για προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας λόγω του ότι η Περιφέρεια  δεν ενέκρινε  προσλήψεις  από τον Νοέμβριο (δίμηνα), με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη την αντιμετώπιση των θεμάτων του ευαίσθητου αυτού τομέα με το υπάρχον προσωπικό. Από το συμβούλιο απουσίαζαν  ο Δήμαρχος Νέστου λόγω του ταξιδιού στη Μόσχα αλλά και  οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης.

Επιτυχής μεταφορά του Ιατρείου Κεραμωτής σε νέο χώρο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο ισόγειο του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής και η μεταφορά του ιατρείου. Πρόκειται πλέον για ένα σύγχρονο ιατρείο- κόσμημα στον Δήμο και με όλες τις προδιαγραφές,  το οποίο  ολοκληρώθηκε με δαπάνες του Δήμου Νέστου. Ωστόσο, συνεχίζονται ακόμη και σήμερα οι ουτοπικές κινδυνολογίες των γνωστών-αγνώστων προκειμένου να «σαμποτάρουν» ακόμη και την ύστατη στιγμή την λειτουργία του ιατρείου σε βάρος των κατοίκων της Κεραμωτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος  με τη μεταφορά του ιατρείου «νοικοκυρεύει» τον Δήμο αφού εξοικονομεί το μηνιαίο ενοίκιο που έδινε ως τώρα στον ΟΛΚ,  ύψους  650€, για το προηγούμενο κτήριο που στεγαζόταν το ιατρείο.

Εκδήλωση στον Άγιο Κοσμά

Τη Γενική του Συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αγίου Κοσμά την Κυριακή 18 Μαρτίου στο χώρο του. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός του έργου του Συλλόγου παρουσία πλήθους μελών αλλά και του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη.

Οι Γιατροί του Κόσμου στις Πηγές

Οι Γιατροί του Κόσμου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τα προβλήματα και τις ανάγκες των παιδιών επισκέπτονται περιοχές με εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς προκειμένου να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων τους επισκέφθηκαν τον Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα το Δημοτικό Διαμέρισμα Πηγών με παιδίατρο και διοικητικούς για εμβολιασμό των ανασφάλιστων παιδιών (ΡΟΜΑ).

Το πρόγραμμα συντόνισε η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και πραγματοποιήθηκε με τη δική της επίβλεψη.

Αναβολή δικαστηρίου για το Δημοτικό Κάμπινγκ Κεραμωτής

Μετά από ανώνυμη καταγγελία στον Δασοφύλακα Δασαρχείου Καβάλας από τους «γνωστούς-αγνώστους» και υποβολή μήνυσης κατά του Δήμου Νέστου κλήθηκε κατηγορούμενος ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας για την υπόθεση τοποθέτησης νέας περίφραξης και κτισμάτων, τα οποία  υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, στο Δημοτικό Κάμπινγκ Κεραμωτής. Η συζήτηση αναβλήθηκε λόγω απουσίας του Δημάρχου, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός κατηγορούμενος.

Δελτίο Τύπου