Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 9-15 Απριλίου 2018

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χρυσούπολης στο πρώην Ειρηνοδικείο-Σχέδια για τη δημιουργία σκοπευτηρίου στον δήμο Νέστου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 9-15 Απριλίου 2018.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκαν ο Άγιος Ραφαήλ και η Ζωοδόχος Πηγή στη Νέα Καρυά και στη Ζαρκαδιά

Σε εορταστικό κλίμα και με τη παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε, η λειτουργία, για την εορτή του Αγίου Ραφαήλ στο ομώνυμο ξωκλήσι του παλαιού χωριού της Νέας Καρυάς την Τρίτη 10 Απριλίου 2018. Παρέστη, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο. Με το πέρας της λειτουργίας, ο ιερέας του χωριού, ευχαρίστησε την δημοτική αρχή, για τις εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού, στον περιβάλλοντα χώρο.

Με λαμπρότητα, γιορτάσθηκε και η Ζωοδόχος Πηγή στη Νέα Καρυά και τη Ζαρκαδιά. Την παραμονή της εορτής, την Πέμπτη 12 Απριλίου, στον εσπερινό του ομώνυμου ναού στο ξωκλήσι του παλαιού χωριού της Νέας Καρυάς, παρέστη, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο.

Αργότερα, μετέβησαν, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Ζαρκαδιά προκειμένου, να παραστούν στον εσπερινό αλλά και την περιφορά της εικόνας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο συνόδευσαν, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαΐδης, κ. Τουμπεκτσής, κ. Καϊντατζόπουλος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου και η τοπική σύμβουλος κα Κεϊβανίδου. Ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, στον Ιερό Ναό της Ζαρκαδιάς, χοροστάτησε της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανος. Τον Δήμο Νέστου, εκπροσώπησαν, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββαΐδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

Με ολοκληρωμένες μελέτες για βασικά έργα του δήμου η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ στον Περιφερειάρχη

Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Μέτιο επισκέφθηκαν την Τετάρτη 11 Απριλίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος με τον Διευθυντή της, κ. Κάλφα Κωνσταντίνο, προκειμένου να του παρουσιάσουν τις δύο νέες ολοκληρωμένες μελέτες του Δήμου, οι οποίες αφορούν: α) τον αγωγό ύδρευσης από την Ζαρκαδιά έως το Ποντολίβαδο προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ και β) τις δύο νέες γεωτρήσεις για τη γεωθερμία στην περιοχή του Ερατεινού, προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ.

Στον δήμαρχο Νέστου εκπρόσωποι του Σκοπευτικού και Κυνηγητικού Συλλόγου Χρυσούπολης-Σχέδια για τη δημιουργία σκοπευτηρίου στον δήμο Νέστου

Εκπρόσωποι του Σκοπευτικού και Κυνηγετικού Συλλόγου Χρυσούπολης, επισκέφθηκαν, τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στο γραφείο του, την Τετάρτη 11 Απριλίου. Σκοπός της επίσκεψης, το ενδεχόμενο δημιουργίας σκοπευτηρίου, στην περιοχή μας. Συζητήθηκε ακόμη, ο χώρος ο οποίος θα αξιοποιηθεί ως σκοπευτήριο καθώς και οι δέουσες παρεμβάσεις, προκειμένου αυτός να γίνει λειτουργικός. Ο Σκοπευτικός σύλλογος πρότεινε να αξιοποιηθεί ως χώρος, ο αποκατεστημένος (από τον Δήμο Νέστου) ΧΑΔΑ Χρυσοχωρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Σκοπευτικός Σύλλογος χαίρει, πολλών διακρίσεων.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χρυσούπολης στο πρώην Ειρηνοδικείο-Παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης για την πλατεία Ηρώων στη Χρυσούπολη

Ο αρχιτέκτονας που ανέλαβε την μελέτη, για τη δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης στη Χρυσούπολη και συγκεκριμένα στον χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, την Τετάρτη 11 Απριλίου, προκειμένου να του παρουσιάσει τις επικείμενες παρεμβάσεις. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που θα δώσει την δυνατότητα, στους συμπολίτες μας, να έχουν πρόσβαση, σ’ έναν μεγάλο όγκο βιβλίων, αλλά κι ένα χώρο-πνεύμονα πολιτισμού που έλειπε από τον τόπο μας.

Ακόμη, την Πέμπτη 12 Απριλίου, η μηχανικός που έχει αναλάβει τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Ηρώων, παρουσίασε τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στη μελέτη, στον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, συζητώντας για τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να μπει σε εφαρμογή το έργο.

Σημαντική παρέμβαση στην περίφραξη του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου Ζαρκαδιάς

Ξεκίνησαν οι εργασίες παρέμβασης, στην περίφραξη, του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου Ζαρκαδιάς, η οποία παρουσίαζε, έντονα προβλήματα κατάρρευσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έργο ύψους 45.260 ευρώ.

Παρουσιάστηκε από τον δήμο Νέστου το βιβλίο του κ. Γεωργιάδη Θεοφάνη «Τα οδωνυμικά της Χρυσούπολης»

Μια εξαιρετική εκδήλωση, διοργάνωσε το Σάββατο 14 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης ο Δήμος Νέστου, παρουσιάζοντας το εξαιρετικού ενδιαφέροντος, βιβλίο του συνταξιούχου εκπαιδευτικού και συντοπίτη μας κ. Γεωργιάδη Θεοφάνη «Τα Οδωνυμικά της Χρυσούπολης». Πρόκειται για ένα βιβλίο, που επεξηγεί με χρήσιμες πληροφορίες, το ιστορικό της ονοματοδοσίας, των οδών της Χρυσούπολης. Ένα χρηστικό εγχειρίδιο, για όλους τους πολίτες του Δήμου. Την έκδοση του κάλυψε οικονομικά, ο Δήμος Νέστου. Πλήθος κόσμου, έδωσε το παρόν τιμώντας, το αξιόλογο σύγγραμμά του κ. Γεωργιάδη.

Η εκδήλωση, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του συγγραφέα. Νωρίτερα, έκανε μνεία στην 1η Συνάντηση Τοπικής Ιστορίας του Δήμου Νέστου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη καθώς και στην ανάθεση για την έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου, στην υπό δημιουργία ψηφιακή βιβλιοθήκη, στο πρώην Δημαρχείο Χρυσούπολης (ολοκληρώθηκε η μελέτη προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ έργο ύψους 300.000 ευρώ) αλλά και στην δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου Χρυσούπολης. Ανήγγειλε ακόμη την απόφαση της δημοτικής αρχής για την ονοματοδοσία οδών στην Κεραμωτή.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Τα Οδωνυμικά της Χρυσούπολης», αποσπάσματα του οποίου διάβασαν η Επίκουρος καθηγήτρια ΑΠΘ κα Δεληκάρη Αγγελική καθώς και οι εκπαιδευτικοί κα Αθανασιάδου Ελπίδα και κα Δημητριάδου Χαραλαμπία.

Η παρουσίαση, ολοκληρώθηκε με την βράβευση του συγγραφέα Γεωργιάδη Θεοφάνη από τον Δήμαρχο Νέστου για το σπουδαίο πόνημά του τον οποίο και συνεχάρη δίνοντάς του αναμνηστικά δώρα, ενώ τα βιβλία του συγγραφέα, δώρισε ο Δήμαρχος, στις ομιλήτριες του πάνελ, αλλά και στους συγγενείς των Δημάρχων, τα ονόματα των  οποίων δόθηκαν σε οδούς της πόλης. Επίσης, βιβλία δόθηκαν και στους πρώην Δημάρχους του Δήμου Νέστου κ. Πασσαλίδη, κ. Γκουλφά και κ. Μαρινάκη, οι οποίοι ήταν παρόντες.

Σε ονοματοδοσία οδών της Κεραμωτής προχωρά ο δήμος Νέστου

Την 1η της συνάντηση πραγματοποίησε η επιτροπή που ορίστηκε από τον Δήμο Νέστου για την ονοματοδοσία οδών της Κεραμωτής παρουσία και του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου καθώς και της Αντιδημάρχου Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσας, την Κυριακή 15 Απριλίου. Στο τραπέζι έπεσαν τα πρώτα ονόματα των οδών, που πρόκειται να ονοματοδοτηθούν, ενώ συζητήθηκαν κι άλλες σημαντικές λεπτομέρειες. Την επιτροπή απαρτίζουν οι: κ. Μαρινάκης Μένανδρος (Πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής), κα Πουλουκτσή Βασιλική (Πρώην Διευθύντρια Γυμνασίου Κεραμωτής), κα Λαγοπούλου Μαρία (Πρώην Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής), κ. Ψυχουδάκης Πάρης (πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Κεραμωτής) και κα Ανδρεάδου Κυριακή (Πρώην Εκπαιδευτικός- Κάτοικος Κεραμωτής).