Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 16-22 Απριλίου 2018

Στο επίκεντρο το νέο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και η νέα βλάβη στον αγωγό ύδρευσης από τις εργασίες για τον αγωγό TAP

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 16-22 Απριλίου 2018.

Σύσκεψη για την αντιχαλαζιακή προστασία στον δήμο Νέστου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 16 Απριλίου προκειμένου να συζητηθούν μέτρα για την αντιχαλαζιακή προστασία της περιοχής του Νέστου. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο κ. Μορφίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, ο κ. Παυλίδης εκπρόσωπος του κ. Παναγιωτόπουλου, βουλευτή ΝΔ Καβάλας, ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Καβάζης Θανάσης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Αργυράκης Σάββας,  πρόεδροι συσκευαστηρίων κ.α. Κατά τη σύσκεψη ο  κ. Αγγελίδης Κωνσταντίνος εισηγήθηκε την πρόταση για τις μελλοντικές παρεμβάσεις του Δήμου Νέστου  στον ΕΛΓΑ. Προηγήθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Νέστου όπου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από πλευράς Δήμου.

Διοικητικό Συμβούλιο στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ με αναφορές στις επικείμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Δευτέρα 16 Απριλίου. Στο συμβούλιο παρέστη και ο πρυτανεύων του ΔΠΘ κ. Τουλουμπίδης Σταύρος όπου αναφέρθηκε στο μέλλον του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και των Σχολών του ΔΠΘ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας. Ο κ. Λαμπάκης, πρόεδρος της ΠΕΔ, αναφέρθηκε στις προωθούμενες αλλαγές του «Καλλικράτη» ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Δήμος Νέστου-Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας σε μια από κοινού ενημερωτική παρέμβαση για τις σοβαρές επιπτώσεις του καπνίσματος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου και  στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 με θέμα: «Κάπνισμα στην Ελλάδα: Επιπτώσεις και τρόποι διακοπής του». Παρέστησαν στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κροκίδης Ξενοφών με εισήγηση για τις επιπτώσεις του καπνίσματος. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δομές υγείας του Δήμου και την σημαντική συμβολή  προς το Κέντρο Υγείας. Παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης, η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββαΐδης, η πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα για το νέο νομοσχέδιο «Καλλικράτη»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου στην Αθήνα, ενόψει του νέου νομοσχεδίου για την αλλαγή στον «Καλλικράτη» με βασικό θέμα αυτό της καθιέρωσης της Απλής Αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μεταξύ πολλών δημάρχων και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης παρέστη κι ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τον τομέα Καθαριότητας του δήμου

Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου με μοναδικό θέμα την πρόσληψη εργατών καθαριότητας και οδηγών απορριμματοφόρων δίμηνης διάρκειας, λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού. Το θέμα ψηφίστηκε  από το σώμα ομόφωνα.

1ο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ για το νέο νομοσχέδιο του «Καλλικράτη»

Το 1ο Κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ (Δήμων και Περιφερειών), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Απριλίου στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων  παρέστησαν και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης Πάνος, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης Γιώργος, ο Βουλευτής της  ΝΔ κ. Βορίδης, ο επικεφαλής του κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» κ. Θεοδωράκης καθώς και ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης, αλλά και πολλοί Δήμαρχοι, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου οι αλλαγές στο Νομοσχέδιο του «Καλλικράτη».

Την 2η ημέρα του Συνεδρίου τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Αθήνας κ. Καμίνης Γιώργος, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου Ρένα, ο πρόεδρος  της ΝΔ κ. Μητσοτάκης Κυριάκος και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κα Γεννηματά Φώφη. Αργότερα πραγματοποιήθηκε ψήφισμα για την Απλή Αναλογική.

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων στο Διδυμότειχο

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συμμετείχε μεταξύ άλλων αυτοδιοικητικών και  φορέων, την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ. Διδυμοτείχου με κεντρικό θέμα: «Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο».

Η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ συνεδρίασε στην αίθουσα Δ.Σ. του Δήμου Διδυμοτείχου. Συμμετείχαν Δήμαρχοι, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής, ο Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου. Συζητήθηκαν η διαχείριση πλημμυρικού κινδύνου στον Έβρο, καθώς και  η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Υπήρξαν δύο στρογγυλά τραπέζια : α) ΚΕΠ Υγείας και β) Τουρισμός Υγείας. Στην επίσημη έναρξη  του συνεδρίου χαιρέτησαν ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Μέτιος καθώς και οι βουλευτές του Νομού Έβρου. Ακολούθησε ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης, ενώ ο Δήμος Διδυμοτείχου παρέθεσε δείπνο στους συνέδρους στον αίθριο χώρο του Μουσείου.

Το Σάββατο 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το 3ο στρογγυλό τραπέζι «Προγράμματα Πρόληψης Δήμων», το 4ο στρογγυλό τραπέζι «Εθνικά Προγράμματα Πρόληψης», ενώ στο πάνελ του 5ου  στρογγυλού τραπεζιού «Περιβάλλον και Υγεία» συμμετείχε ο Δήμαρχος Νέστου, όπου εισηγήθηκε μετά από πρόσκληση του ΕΔΔΥΠΠΥ την αξιοποίηση της Γεωθερμίας από θερμοκηπιακή μονάδα στον Δήμο. Απέσπασε  πολύ θετικά σχόλια, ενώ υπήρξε και ενδιαφέρον από τους Δημάρχους που ήταν παρόντες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Διδυμοτείχου από τον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου και τον κ. Πατούλη. Στο Συνέδριο συμμετείχαν  ακόμη η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

Οφθαλμολογικός και οδοντιατρικός έλεγχος σε κατοίκους και μαθητές της Νέας Καρυάς και της Γραβούνας από τους Γιατρούς του Κόσμου και την αιγίδα του δήμου Νέστου

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας η Κινητή Παιδιατρική-Οδοντιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου πραγματοποίησε επίσκεψη την Τετάρτη 18 Απριλίου στο  Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς πραγματοποιώντας οδοντιατρικό έλεγχο, ενώ στο Ιατρείο  Νέας Καρυάς επίσκεψη πραγματοποίησε η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου παρέχοντας δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο αντίστοιχα στους κατοίκους. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα η οποία επιστάτησε των επισκέψεων.

Η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου επισκέφθηκε ακόμη και το Αγροτικό Ιατρείο Γραβούνας όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου και στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 20 Απριλίου, δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο στους κατοίκους της Γραβούνας. Παρόντες και οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου και κ. Τουμπεκτσής, καθώς και ο πρόεδρος του χωριού κ. Τσαμπάζης.

Για μια ακόμα φορά ο αγωγός TAP προκάλεσε σοβαρή βλάβη στον αγωγό ύδρευσης του δήμου Νέστου

Οι εργασίες της εταιρίας TAP  για τον διερχόμενο αγωγό φυσικού αερίου προκάλεσαν για μια ακόμη φορά σοβαρά προβλήματα στον Δήμο Νέστου αφού έσπασε ο αγωγός ύδρευσης την Παρασκευή 20 Απριλίου με αποτέλεσμα να μην υδροδοτούνται για αρκετές  ώρες τα χωριά του Χρυσοχωρίου και του Ερατεινού, καθώς και το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Εκδήλωση υπέρ μνήμης για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Μνημόσυνο για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Θρακιωτών, την Κυριακή 22 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Για το ιστορικό της επετείου μίλησε ο κ. Κοντοστέλιος ενώ ακολούθησε καφές στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τους δημοτικούς του συμβούλους.

Τους επιτυχόντες αθλητές του βράβευσε ο Αθλητικός Σκοπευτικός  Σύλλογος «ΑΕΤΟΣ»

Ο Αθλητικός Σκοπευτικός Σύλλογος «ΑΕΤΟΣ» πραγματοποίησε  εκδήλωση απονομής βραβείων στους επιτυχόντες αθλητές του την Κυριακή 22 Απριλίου. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο εσπερινός και η περιφορά στους ιερούς ναούς του Αγίου Γεωργίου σε Χρυσούπολη, Αγίασμα, Νέο Ξεριά και Πετροπηγή

Την Κυριακή 22 Απριλίου, παραμονή της μεγάλης εορτής του Αγίου Γεωργίου, ο Δήμαρχος Νέστου και οι σύμβουλοί  του παρέστησαν στον εσπερινό  του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Χρυσούπολη, όπου και χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανος. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής. Αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου και οι συνεργάτες του παρέστησαν στο γλέντι της Πετροπηγής που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος «ΤΟ ΔΟΥΚΑΛΙΟ» Πετροπηγής.