Ψήφισμα δήμου Νέστου: Η αντιπολίτευση διαψεύδει την διοίκηση για την απλή αναλογική!

Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το ψήφισμα που έδωσε στην δημοσιότητα ο Δήμος σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση και ειδικά με την απλή αναλογική, αφού δεν υπήρχε ομοφωνία σύμφωνα με την «Δύναμη Πολιτών Νέστου» που συμφωνεί με την απλή αναλογική

Ανωριμότητα σε διαδικασίες συνεργασίας και συναίνεσης καταλογίζει στην διοίκηση του Δήμου Νέστου η δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών Νέστου» που με δελτίο τύπου που υπογράφεται από τον επικεφαλής της Περικλή Αμπεριάδη παίρνει θέση στο ψήφισμα που έδωσε στην δημοσιότητα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο Δήμος Νέστου και τονίζει με έμφαση ότι δεν είναι αυτό που συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις…!!!

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα ήταν ομόφωνο και ζητούσε από το Υπουργείο την απόσυρση του νομοσχεδίου για την διοικητική μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για την δημιουργία ενός σχεδίου νόμου που θα βοηθάει τους νόμους.

Επίσης εμπεριείχε και την απαίτηση για δέσμευση της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης, εκτός εάν θεσμοθετηθούν ουσιαστικές αλλαγές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, της ύπαρξης δομών του κράτους, που θα παρέχουν βοήθεια στου Δήμους και παροχή συγκεκριμένων πόρων από φορολογικά έσοδα.

Κάπου εδώ λοιπόν υπάρχει η… διαφωνία, μιας και η παράταξη του κ. Αμπεριάδη υποστηρίζει ότι δεν συμφώνησε μ’ αυτόν τον όρο και μάλιστα αναφέρει ότι αυτό μπορεί να αποδειχτεί ξεκάθαρα απ’ το οπτικοακουστικό υλικό της συνεδρίασης, όπου ο επικεφαλής της παράταξης υπερθεματίζει για την απλή αναλογική.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Δύναμης Πολιτών Νέστου»

«Προφανώς, χρειάζονται το χρόνο τους…»

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου στις 9 Μαΐου η «Δύναμη Πολιτών Νέστου» συμφώνησε με τις άλλες δύο Δημοτικές Παρατάξεις να κατατεθεί κοινό ψήφισμα για το νομοσχέδιο αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης 1). Παρά του ότι συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένες αναφορές κι άρθρα, με ευθύνη του Δημάρχου Νέστου, δημοσιεύθηκε ψήφισμα διαφορετικό από αυτό που στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι παρατάξεις συναποφάσισαν –ή φάνηκε ότι συναποφάσισαν. Προφανώς, κάποιοι δεν είναι ώριμοι ακόμα για διαδικασίες συνεργασίας και συναίνεσης. Χρειάζονται το χρόνο τους.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων είναι αδιανόητο πολιτικά για τη «Δύναμη Πολιτών Νέστου» να υποστηρίξει ένα ψήφισμα εναντίον της απλής αναλογικής, καθώς αποτελεί πάγια θέση και αρχή της Παράταξής μας.

Για επιβεβαίωση όσων καταγγέλλουμε είναι διαθέσιμο το οπτικοακουστικό υλικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης, όπου εκτός των άλλων, στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής μας υπερθεματίζει για την απλή αναλογική.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο η «Δύναμη Πολιτών Νέστου» συναίνεσε είναι αυτό που ακολουθεί.

Ψήφισμα

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νέστου αποφασίζει:

  1. Να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου.
  2. Να ζητήσει την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου που θα προωθεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση.
  3. Υποστηρίζουμε την καθιέρωση της απλής αναλογικής με την σύγχρονη θεσμοθέτηση ουσιαστικών αλλαγών και διοικητικών μεταρρυθμίσεων, όπως αυτή της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, της ύπαρξης δομών του κράτους, που θα παρέχουν βοήθεια στους Δήμους και παροχή συγκεκριμένων πόρων από φορολογικά έσοδα.
  4. Να ζητήσει τη σύσταση Επιτροπής στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα, που χρήζουν επίλυσης μέσω της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης».