Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 14-20 Μαΐου 2018

Αντιδράσεις για τα προβλήματα τα οποία προξένησαν οι εργασίες για τη διέλευση του TAP, αλλά και για τα διόδια-Προετοιμασίες για την πρόληψη πυρκαγιών-Στην τελική ευθεία ο δήμος για το Φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα»

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 14-20 Μαΐου 2018.

Διευθέτηση προβλημάτων λόγω διέλευσης του αγωγού TAP

Λόγω των εργασιών που πραγματοποιεί η εταιρεία TAP ΑΕ για την διέλευση του αγωγού αερίου από την περιοχή μας δημιουργήθηκαν προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους της Γραβούνας, την Δευτέρα 14 Μαΐου. Συγκεκριμένα, οι εργασίες της εταιρείας δυσχέραιναν, με την διακοπή των δρόμων,   την μετάβαση αγροτοκτηνοτρόφων στις μονάδες και στα κτήματά τους.

Άμεσα αντέδρασε ο Δήμος Νέστου με την παρουσία του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, στην περιοχή καθώς και των Αντιδημάρχων κ. Βαλσαμίδη, κ.  Τουμπεκτσή, κ. Καϊντατζόπουλου και τον πρόεδρο του χωριού κ. Τσαμπάζη όπου συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Νάκο καθώς και τον εργολάβο του έργου προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το θέμα που προέκυψε και να μπορέσουν οι κάτοικοι να μεταβούν στις δουλειές τους.

Δόθηκε λύση τελικά, με την επιλογή παρακαμπτήριας οδού, που θα διευκολύνει τους αγρότες, αλλά και τους κτηνοτρόφους στο χρονικό διάστημα των παρεμβάσεων από την εταιρεία.

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη αγρότες και κτηνοτρόφοι της Γραβούνας.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας Καβάλας για την αντιμετώπιση κινδύνων πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, τη Δευτέρα 14 Μαΐου, με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλο προκειμένου να συζητήσουν για το «Σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισης κινδύνων δασικών πυρκαγιών».

Της συνεδρίασης, προήδρευσε, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Δήμου του, καθώς και στις παρεμβάσεις, που έγιναν προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες. Αναφέρθηκε ακόμη,  στις παρεμβάσεις σε αλσύλλια του Δήμου και ιδιαίτερα της Κεραμωτής (έργο ύψους 120.000 ευρώ). Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ευπρεπισμού, συντηρήθηκαν οι υδροφόρες του Δήμου, αγοράστηκε αγροτικό όχημα 4χ4 από ίδια έσοδα του Δήμου για τον Ορεινό όγκο, υπήρξε δωρεά από την εταιρεία TAP Α.Ε., οχήματος καθαρισμού δρόμων. Τονίστηκε η  αγαστή συνεργασία, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χρυσούπολης.

Εκδήλωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης για τη «Γιορτή της Μητέρας»

Μια ενδιαφέρουσα και συγκινητική εκδήλωση διοργάνωσε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης, με το 5ο Νηπιαγωγείο Χρυσούπολης, την Δευτέρα 14 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο, με κεντρικό θέμα τη «Γιορτή της Μητέρας». Πλήθος γονέων και πολιτών παρέστησαν στην εκδήλωση, ενώ οι μαθητές όλων των τάξεων, του σχολείου αλλά και του νηπιαγωγείου, συγκίνησαν με ποιήματα, θεατρικά σκετς, χορούς και τραγούδια, με αναφορά στη ΜΑΝΑ. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χατουτσίδου Ελένη.

Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός για το φετινό «Πλάι στο Κύμα»

Πυκνώνουν, οι συναντήσεις της διοίκησης της Αναπτυξιακής Νέστου, με τον διοργανωτή της εκδήλωσης «Πλάι στο Κύμα», προκειμένου η φετινή διοργάνωση, να στεφθεί με επιτυχία και να προσελκύσει επισκέπτες με τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα επιλεχθούν. Μια από τις τελευταίες συναντήσεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου, παρουσία και του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου αλλά και του προέδρου της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου με τον διοργανωτή της εκδήλωσης κ. Καγιάσα στο Δημαρχείο, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες αλλά και η επιλογή των καλλιτεχνών για το φετινό Φεστιβάλ. Πρόκειται για καλλιτέχνες που σε λίγο καιρό  τα ονόματά τους θα είναι ανακοινώσιμα και θα εντυπωσιάσουν το ευρύτερο κοινό αφού απολαμβάνουν μεγάλης αποδοχής.

Έντονες αντιδράσεις από αρχές και φορείς του Νομού Kαβάλας στο συλλαλητήριο κατά των διοδίων

Την έντονη αντίδραση αλλά και τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν αρχές, φορείς αλλά και πολίτες του Νομού Καβάλας για την τοποθέτηση διοδίων στον περιφερειακό της Εγνατίας την Τρίτη 15 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας δίνοντας δυναμικό «παρών» και δηλώνοντας την άρνησή τους κατηγορηματικά. Στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε μίλησαν Αντιπεριφερειάρχες και Δήμαρχοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη και κ. Σαββαΐδη καθώς και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου δηλώνοντας και αυτοί με τη σειρά τους την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση του νέου σταθμού.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε στην έντονη αντίθεση του Δήμου αλλά και των δημοτών του για τα διόδια διότι μια τέτοια ενέργεια, αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής, στον τουρισμό της, στους επενδυτές της. Επιπλέον, τόνισε πως μια τέτοια ενέργεια θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα σ’ έναν αγροτικό Δήμο σαν τον δικό μας, με εξαγώγιμα προϊόντα αφού θα επιβαρυνθεί  το κόστος παραγωγής και διάθεσης, μειώνοντας έτσι, την ανταγωνιστικότητα των αγροτών μας σε σχέση με άλλους Δήμους.

Εντυπωσίασε το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς με την παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus-Επίσκεψη των ευρωπαϊκών αποστολών στον δήμαρχο Νέστου

Μια εξαιρετική εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς , την Τετάρτη 16 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης, όπου παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + με τίτλο: «On the Road of Εxile» (Στον Δρόμο του Ξεριζωμού) σε συνεργασία με ευρωπαϊκά σχολεία που συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα όπου εκπρόσωποί τους, εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφθηκαν την περιοχή μας. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν σε μια εκδήλωση που είχε συγκίνηση, μηνύματα ειρήνης και ενότητας των λαών. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου, καλωσόρισε τις ξένες αντιπροσωπείες δίνοντας τα εύσημα σε όλους που πραγματοποίησαν το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα. Με το κλείσιμο της εκδήλωσης ο Διευθυντής του σχολείου κ. Σμάλης Αθανάσιος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη σημαντική συμβολή του προκειμένου να πραγματοποιηθεί το εν λόγω πρόγραμμα αλλά και η φιλοξενία των αποστολών. Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικότατες παρεμβάσεις (βάψιμο σχολείου, καθαριότητα, διάθεση λεωφορείου του Δήμου για τις μετακινήσεις των αποστολών, παραχώρηση Δημοτικού Θεάτρου, κ.α.) για την άρτια οργάνωση του προγράμματος.

Νωρίτερα της ίδιας ημέρας, τον Δήμαρχο επισκέφθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όλοι οι συμμετέχοντες του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος από το σχολείο της Νέας Καρυάς (εκπαιδευτικοί και μαθητές), αλλά και τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών με εκπαιδευτικούς και 30 μαθητές φιλοξενούμενοι του ελληνικού σχολείου. Ο Δήμαρχος Νέστου κοινοποίησε στους φιλοξενούμενους την ταυτότητα του Δήμου Νέστου κάνοντας μια περιεκτική παρουσίαση της ιστορίας του και των σημείων αναφοράς του.

Στην τελική ευθεία η ανέγερση του μνημείου Θρακιωτών από τον δήμο Νέστου

Την περιοχή των παλαιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μαΐου, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη καθώς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακιωτών προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ανέγερσης του μνημείου Θρακιωτών στον συγκεκριμένο τόπο.

Ανοιχτή συζήτηση με ανοιχτό διάλογο με στελέχη της Αυτοδιοίκησης για την αλλαγή του «Καλλικράτη» σύμφωνα με προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας

Στο ξενοδοχείο “Z” Palace της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου ανοιχτή συζήτηση της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης με θέμα τις επερχόμενες  αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης και τις θέσεις της ΝΔ με εισηγητή τον Γραμματέα Π.Ε. ΝΔ και Βουλευτή του Ηρακλείου κ. Αυγενάκη. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε στη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββαΐδης Λάζαρος.

Γενική Συνέλευση στην Πέρνη παρουσία του δημάρχου Νέστου για αυθαιρεσίες της προηγούμενης διοίκησης στο γήπεδο του χωριού

Συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Πέρνης στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος , οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Τουμπεκτσής, κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαΐδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης, η πρόεδρος του χωριού κα Τοσπά, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Αλεξανδρόπουλος Θεόδωρος, ο τοπικός σύμβουλος κ. Αλεξανδρόπουλος Θανάσης  και πολλοί παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομάδας καθώς και κάτοικοι του χωριού προκειμένου να συζητήσουν για το φλέγον θέμα της χρήσης του γηπέδου ύστερα από την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική και ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Δήμαρχος Νέστου τοποθετήθηκε αναφέροντας για τις αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο (στέγαστρο-κυλικείο) οι οποίες κατασκευάστηκαν και απομακρύνθηκαν χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Επιπλέον, ανέφερε πως ουδέποτε έγινε τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών (κερκίδες- αποδυτήρια) από την προηγούμενη διοίκηση.

Τέλος, ο Δήμαρχος υποσχέθηκε στη συνέλευση να πράξει τα δέοντα νομιμοποιώντας τις αυθαίρετες κατασκευές σύμφωνα με το νέο νόμο, αλλά και να αναλάβει τις όποιες παρεμβάσεις απαιτηθούν, προκειμένου το γήπεδο να καταστεί λειτουργικό.

Με κατάνυξη η Γιορτή της Αναλήψεως στον Κεχρόκαμπο

Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σε παρεκκλήσι της Αναλήψεως στον Κεχρόκαμπο την Πέμπτη 17 Μαΐου, ανήμερα της εορτής. Παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής. Το παρόν έδωσε και η Φιλόπτωχος της Χρυσούπολης. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα πλούσιο  παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχροκάμπου.

Τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στον δήμο Νέστου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών Δήμου Νέστου στα γήπεδα 5χ5 στη Χρυσούπολη το Σάββατο 19 Μαΐου παρουσία πολλών παιδιών. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου.

Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων από τον Σύλλογο Ποντίων Διπόταμου

Ο Σύλλογος Ποντίων Διποτάμου πραγματοποίησε την Κυριακή 20 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του χωριού εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, παρουσία πλήθους κόσμου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σαββαΐδη.

Με κάθε επισημότητα γιόρτασαν η Πέρνη και η Λεκάνη την εορτή Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε ο εσπερινός της εορτής Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Πέρνης, την Κυριακή 20 Μαΐου, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στεφάνου. Ακολούθησε περιφορά της εικόνας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και την παρουσία πλήθους πιστών. Παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Τουμπεκτσής, κα Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Σαββαΐδης και ο δημοτικό σύμβουλος κ. Μαυροθαλασσίτης.  Η βραδιά έκλεισε παραδοσιακά με λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε η ποδοσφαιρική ομάδα της Πέρνης «ΚΕΡΑΥΝΟΣ».

Ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Δήμαρχος Νέστου με τον Αντιδήμαρχο κ. Τουμπεκτσή και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τσακαλίδη παρέστησαν στην λειτουργία του ομώνυμου Ιερού Ναού της Λεκάνης όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανος παρουσία πλήθους πιστών της περιοχής.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί ποντιακοί χοροί στην πλατεία του χωριού από τον Σύλλογο Λεκάνης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» και τον Σύλλογο Προυσαϊτών Καβάλας.