Σε «συναγερμό» ο δήμος Νέστου: Πλημμύρισε και πάλι η Χρυσούπολη-Αναφορές για ανεμοστρόβιλο στη Νέα Καρβάλη [φωτογραφίες]

Ποτάμια έγιναν κεντρικοί δρόμοι στην πρωτεύουσα του δήμου Νέστου και στα γύρω χωριά-Στη Νέα Καρβάλη ξηλώθηκαν στέγες, έπεσαν κολόνες της ΔΕΗ και ξεριζώθηκαν δέντρα στο κέντρο του οικισμού

Η ισχυρή καταιγίδα η οποία έπληξε την Καβάλα (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) κινήθηκε ανατολικά, πλήττοντας για ακόμα μια φορά τον δήμο Νέστου, ο οποίος είναι ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις προηγούμενες έντονες βροχοπτώσεις (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).




Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πλημμύρισαν δρόμοι στη Χρυσούπολη και στα γύρω χωριά, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε στέγες σπιτιών από τους θυελλώδεις ανέμους.

Το ευτύχημα είναι ότι η καταιγίδα ήταν σύντομη και ήδη έχει κοπάσει, ωστόσο οι κάτοικοι μετρούν καινούριες πληγές, χωρίς να προλάβει να συνέλθουν από την προηγούμενη κακοκαιρία.

Σοβαρές ζημιές και στη Νέα Καρβάλη

Η καταιγίδα έπληξε και τα ανατολικά του δήμου Καβάλας, με τις περισσότερες ζημιές να προκαλούνται από τους θυελλώδεις ανέμους, ενώ υπήρξαν αναφορές και για ανεμοστρόβιλο.

Μάλιστα, στη Νέα Καρβάλη ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών, ξεριζώθηκαν δέντρα, τα οποία έπεσαν στον δρόμο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων και κόπηκαν κυριολεκτικά στη μέση κολόνες της ΔΕΗ, ενώ το ευτύχημα είναι ότι από τη μανία των καιρικών φαινομένων δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί πολιτών ή ζημιές σε οχήματα.

Δείτε φωτογραφίες από τη Νέα Καρβάλη μετά το πέρασμα της καταιγίδας

*Φωτογραφίες: Πασχάλης Μαλαθούνης