Οι πλημμύρες στον δήμο Νέστου μονοπωλούν την προσοχή της Δημοτικής Αρχής

Συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών, με τους κατοίκους να προσπαθούν να ξαναβρούν τους ρυθμούς τους-«Επανάκτηση» γαλάζιας σημαίας στην Κεραμωτή-Αναλυτικά οι δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 2-15 Ιουλίου 2018

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 2-15 Ιουλίου 2018.

Συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν  από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τον δήμο Νέστου

Καθημερινές και σε εντατικούς ρυθμούς είναι οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Νέστου για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Νέστου, τις προηγούμενες ημέρες. Με την συνδρομή του στρατού, ο οποίος στάθηκε αρωγός όλες αυτές τις κρίσιμες ημέρες, μηχάνημά του επιχειρούσε στην διάνοιξη των αγροτικών δρόμων της Αβραμηλιάς, του Διαλεκτού, του Γέροντα και του Νέου Ξεριά. Άλλο μηχάνημα του στρατού συνέβαλε ακόμη στη διάνοιξη του καναλιού περιμετρικά του Προαστίου.  Ο Δήμος Νέστου μίσθωσε μηχανήματα από ιδιώτες που επιχειρούσαν για την αποκατάσταση των δρόμων στην Ζαρκαδιά, για τη διάνοιξη του καναλιού παράλληλα του κεντρικού δρόμου προς Κεραμωτή (από Νέα Καρυά έως το Χαϊδευτό) και στον καθαρισμό των καναλιών στην περιοχή της Πετροπηγής.

Ορίστηκε Επιτροπή Εκτίμησης Ζημιών από την κακοκαιρία

Η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε το Δήμο Νέστου στα τέλη του Ιούνη άφησε πίσω της πληγές και ζημιές τεράστιου ύψους για πολλούς συμπολίτες μας. Η κινητοποίηση του Δήμου Νέστου προκειμένου αυτές να αποκατασταθούν αλλά κυρίως να αποζημιωθούν ήταν άμεση. Κατά συνέπεια:

  • Ορίσθηκε άμεσα Επιτροπή Εκτίμησης ζημιών, στα σπίτια που επλήγησαν από την θεομηνία, η οποία απαρτίζεται από έναν αιρετό (κ. Τουμπεκτσής-Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα), από έναν Μηχανικό του Δήμου και έναν υπάλληλο της Πρόνοιας, όπου από την Δευτέρα 2 Ιουλίου ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους από  το Χρυσοχώρι καθώς εκεί υπήρξαν οι σοβαρότερες ζημιές από τις βροχοπτώσεις.
  • Από την Δευτέρα 2 Ιουλίου και  από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καθημερινά, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ειδική επιτροπή  παραλαμβάνει τις αιτήσεις των συμπολιτών μας οι οποίοι δηλώνουν καταστροφές σε οικοσυσκευές και  επαγγελματικούς  χώρους. (Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 70 αιτήσεις).
  • Ορίστηκε ακόμη επιτροπή από ανταποκριτές του ΕΛΓΑ-υπαλλήλους του Δήμου, για τη Χρυσούπολη  η κα. Μαραγκού, την Κεραμωτή ο κ. Λάδιος και τη Λεκάνη ο κ. Ζώτος,  οι οποίοι παραλαμβάνουν τις δηλώσεις  μέχρι τις 13 Ιουλίου, των αγροτών των οποίων οι αγροτικές καλλιέργειες έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές. (Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 400 δηλώσεις στη Χρυσούπολη, 200 στην Κεραμωτή και 10 στη Λεκάνη).

Συμπαράσταση του Δήμου Νέστου σε πληγέντες και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

  • Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι της Χρυσούπολης επισκέφθηκε τα σπίτια που επλήγησαν από την θεομηνία στο Χρυσοχώρι και τη Νέα Καρυά ενώ  το αντίστοιχο πρόγραμμα του Ορεινού επισκέφθηκε τις Πηγές προκειμένου να συνδράμουν στη στήριξη των συμπολιτών μας αλλά και εκπλήρωση των όποιων αναγκών τους.
  • Οι επιστήμονες του Κέντρου Κοινότητας Χρυσούπολης, με την διαμεσολαβήτρια του Κέντρου επισκέφθηκαν τους ΡΟΜΑ  Χρυσοχωρίου, των Πηγών και της Νέας Καρυάς προκειμένου να συμβάλλουν στις προκληθείσες  ζημιές των σπιτιών τους.

Συνεχής η επαγρύπνηση του Δήμου Νέστου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των δημοτών

  • Η ΔΕΥΑΝ προχώρησε σε διπλό  έλεγχο (28/6/2018 & 2/7/2018)  με επιστήμονες εξειδικευμένου ιδιωτικού εργαστηρίου ανάλυσης της ποιότητας του νερού προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία των συμπολιτών μας.
  • Παράλληλα, ο Δήμος Νέστου, απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια για την ενίσχυση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών καθώς και ένα έγγραφο στο Νομίατρο Καβάλας για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν από τον Δήμο Νέστου προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία των συμπολιτών μας.

Ασφαλτοστρώσεις στην κεραμωτή με έξοδα του δήμου Νέστου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέστου με νέες  ασφαλτοστρώσεις των  δρόμων στην Κεραμωτή και συγκεκριμένα των σημείων που εγκατέλειψε η INTRACAT. Το κόστος των παρεμβάσεων καλύπτεται από τα δημοτικά έσοδα (Συνολικά φέτος το ποσό ξεπέρασε τις 30.000 ευρώ)

Επιστολή δημάρχου Νέστου προς τους ΤΟΕΒ: «Αναλάβετε άμεσα ευθύνες και έργο»

Επιστολές σε υψηλούς τόνους απέστειλε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ύστερα από την τελευταία θεομηνία που έπληξε το Δήμο Νέστου, προς τους ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου κάνοντάς τους έκκληση  να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα σε συντήρηση και αποκατάσταση των καναλιών της αρμοδιότητάς τους προκειμένου να αποφευχθούν και να επαναληφθούν  οι πρόσφατες καταστροφές.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απαγόρευση διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή

Ύστερα από αλλεπάλληλες ενέργειες και οχλήσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή. Ο Δήμος Νέστου κοινοποίησε το ΦΕΚ  στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στον ΟΛΚ προκειμένου να προβούν στις δικές τους ενέργειες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί θετική έκβαση στο θέμα που ταλανίζει εδώ και καιρό κυρίως την περιοχή της Κεραμωτής.

Ευχαριστήριες επιστολές του δημάρχου Νέστου σε φορείς και αρχές που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος προέβη στην αποστολή ευχαριστήριων επιστολών προς τις  Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όμορων Δήμων και Νομών,  το Δ’ Σώμα Στρατού,  την εταιρεία TAP και  τον Δήμαρχο του Ζλάτογκραντ για την άμεση ανταπόκριση  στήριξης και  βοήθειας που επέδειξαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πρωτοφανή για το Δήμο Νέστου πλημμυρικά φαινόμενα που τον έπληξαν το τελευταίο διάστημα.

Επιστολές δημάρχου Νέστου περί αναστολής οφειλών των πληγέντων και οικονομικής ενίσχυσης δήμου για την αποκατάσταση των δρόμων στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 6 Ιουλίου, απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών για  την αναστολή οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες καθώς και  προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζη για οικονομική ενίσχυση του Δήμου προκειμένου να αποκατασταθούν  οι αγροτικοί δρόμοι και το αρδευτικό δίκτυο τα οποία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Ανάλογη επιστολή για οικονομική ενίσχυση απέστειλε ακόμη και προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Νέστου.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Ιουλίου

Το σώμα του Δημοτικού  Συμβουλίου συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 4 Ιουλίου, με δύο θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Τη νομιμοποίηση των δαπανών που έχει κάνει ο Δήμος μέχρι σήμερα λόγω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί, οι οποίες ξεπερνούν μέχρι σήμερα τις 120.000€.
  • Την πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσιμης  κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα (30 άτομα: Εργάτες, Υδραυλικοί, Οικοδόμοι, Ηλεκτρολόγοι).

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στα εκτός ημερησίας θέματα για την αδιαφορία, όπως είπε, των κυρίων Μιχαηλίδη και Αμπεριάδη οι οποίοι  δεν επικοινώνησαν ποτέ μαζί του για να ενδιαφερθούν για την κατάσταση του Δήμου γιατί όπως αναφέρουν, δεν εκλήθησαν ποτέ από τον Δήμαρχο Νέστου. « Ήταν απομονωμένος στο σπίτι του χωρίς πρόσβαση» όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Ο Δήμαρχος Νέστου άσκησε εναντίον τους δριμεία  κριτική για την αδικαιολόγητη στάση που κράτησαν αναφέροντας πως ήταν ηχηρά απόντες  χωρίς καμία δικαιολογία.

Επισημαίνεται ακόμη, ως απάντηση στα ανυπόστατα, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν ύστερα από το τελευταίο δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής για απόδοση ευθυνών σε άλλους πως μάλλον δεν γίνεται σωστή ανάγνωση του δελτίου διότι το δελτίο έλεγε καθαρά για την αδιαφορία συγκεκριμένων φορέων στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών του Δήμου και όχι για τη συμμετοχή σε ευθύνες.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ στον δήμαρχο Νέστου για τις καταστροφές και τις αποζημιώσεις των αγροτών

Συνάντηση είχαν στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές Θεοφάνης και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, προκειμένου να συζητήσουν  για τις καταστροφές των αγροτικών καλλιεργειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης, ενώ υπήρξε και αίτημα του Δημάρχου για την άμεση ενίσχυση και αποζημίωσή τους. Υπήρξε πρόταση του Δημάρχου προκειμένου οι εν λόγω αγρότες να μην πληρώσουν φόρους και ΕΦΚΑ για την συγκεκριμένη χρονιά.

Λίγο αργότερα υπήρξε σύσκεψη για το ίδιο θέμα στα γραφεία της ΕΑΣ Χρυσούπολης, παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ. Στη σύσκεψη παρέστησαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας, ο  Δήμαρχος Νέστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τους Συλλόγους Χρυσούπολης για την οριστικοποίηση των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Νέστου στο γραφείο του, με εκπροσώπους των  Συλλόγων Χρυσούπολης προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα πραγματοποίησης ή μη των εκδηλώσεων των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ έναντι της Πλατείας Παπανδρέου ύστερα από τις καταστροφές που έπληξαν το Δήμο Νέστου. Ομόφωνα όλοι οι Σύλλογοι ζήτησαν από τον Δήμαρχο να πραγματοποιηθούν.

Εκπρόσωποι της εταιρείας TAP στον δήμαρχο Νέστου

Σύσκεψη με εκπροσώπους της εταιρείας TAP είχε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν για το έργο που έχουν δεσμευτεί να εκτελέσουν  μέσω του προγράμματος «Κοινωνική Διακυβέρνηση».

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο εσπερινός της Αγίας Κυριακής στην Κεραμωτή

Παραμονή της εορτής της Αγίας Κυριακής, Παρασκευή 6 Ιουλίου,  πραγματοποιήθηκε εσπερινός, στον ομώνυμο ιερό εξωκκλήσι  της Κεραμωτής. Ακολούθησε με κάθε επισημότητα περιφορά της εικόνας υπό την  συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Παρέστησαν  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης, ο πρόεδρος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Ιωσηφίδης και ο πρώην Υπουργός κ. Καλαντζής.

Εκδήλωση για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με μουσικό συγκρότημα, την Κυριακή 8 Ιουλίου, για την αποπεράτωση του ναού. Πλήθος κόσμου παρέστη στο γλέντι μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σαββαΐδης, κ. Καϊντατζόπουλος και κ. Τουμπεκτσής, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης και η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη. Ο Δήμος Νέστου στήριξε οικονομικά την εκδήλωση με την ηχητική κάλυψη.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τους προέδρους των χωρίων σχετικά με την πρόσφατη θεομηνία

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, συναντήθηκαν την Δευτέρα 9 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με τους Αντιδημάρχους του καθώς και τους προέδρους των Τοπικών-Δημοτικών Κοινοτήτων. Οι πρόεδροι ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Νέστου, για τις ζημιές που προκλήθηκαν καθώς και για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος τους ζήτησε να υποβάλλουν τα προβλήματά που παρουσιάστηκαν στα χωριά τους, από τις τελευταίες πλημμύρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν πρώτα, αυτά που χρήζουν, άμεσης παρέμβασης. Επιπλέον, τους ζητήθηκε να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας πως μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για τις καταστροφές οικοσυσκευών και αγροτικών καλλιεργειών στο ΕΛΓΑ. (Για ακόμη μια φορά, οι μοναδικοί Πρόεδροι που απουσίαζαν ήταν αυτοί του Χρυσοχωρίου και των Πηγών, όπου υπήρξαν και οι μεγαλύτερες ζημιές. )

  • Η υποβολή δηλώσεων για τις ζημιές σε οικοσυσκευές καθώς και στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ συνεχίστηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, όλη την προηγούμενη εβδομάδα.
  • Συνέχισε τις επισκέψεις σε κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές, η Επιτροπή Αποτίμησης του Δήμου, στην περιοχή της Χρυσούπολης.
  • Οι αναταποκριτές του ΕΛΓΑ δέχονταν αιτήσεις όλη την εβδομάδα καθώς και το Σαββατοκύριακο προκειμένου να ολοκληρώσουν την καταχώρηση τους για να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες μας. (Οι αιτήσεις των πολιτών που συγκεντρώθηκαν για τις οικοσυσκευές είναι 250, των επιχειρήσεων είναι 8 ενώ οι αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για την Χρυσούπολη είναι 1000, για την Κεραμωτή είναι 500 και για τη Λεκάνη είναι 19).

Επίσκεψη βουλευτή ΚΚΕ στον δήμο Νέστου-Ενημέρωση από τον δήμαρχο Νέστου για τις καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Βαρδαλής Αθανάσιος, στο γραφείο του, την Τρίτη 10 Ιουλίου, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη της τοπικής οργάνωσης ΚΚΕ της Καβάλας. Ο κ. Βαρδαλής ζήτησε να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο Νέστου για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων ήταν και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Καβάζης Αθανάσιος καθώς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Αργυράκης Σάββας.

Παρουσίαση πρακτικών της 1ης Συνάντησης Τοπικής Ιστορίας δήμου Νέστου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου των Πρακτικών της 1ης Συνάντησης για την Τοπική Ιστορία του Δήμου Νέστου, την Τρίτη 10 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ο αναγνώστης του βιβλίου μπορεί να βρει τις 31 εισηγήσεις των επιστημόνων-ιστορικών από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017. Το βιβλίο εκδόθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Δημάρχου Νέστου, ο οποίος αναφέρθηκε στην 1η Συνάντηση Τοπικής Ιστορίας καθώς και στην έκδοση του βιβλίου πρακτικών από τον Δήμο, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν γι’ αυτό.

Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση του Οκτώβρη. Η νομικός κα Καγιά Αρετή αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου που αποτελείται από τις εισηγήσεις 31 επιστημόνων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με τον Δήμαρχο Νέστου να χαρίζει από ένα αντίτυπο του βιβλίου σε κάθε εισηγητή καθώς και σε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Σχεδόν όλοι οι εισηγητές συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για την άρτια οργάνωση της Τοπικής Συνάντησης καθώς και για την άμεση έκδοση του βιβλίου, προτρέποντάς τον να διοργανώσει και 2η Συνάντηση.

Ο Δήμαρχος Νέστου, κλείνοντας, υποσχέθηκε πως το φθινόπωρο θα υπάρξει αντίστοιχη εκδήλωση για την Τοπική Ιστορία, την οποία, αυτή την φορά, θα επιμεληθούν οι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας (Διαβάστε [εδώ] περισσότερα για την παρουσίαση των Πρακτικών).

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Καβάλας για την παράταση υποβολής προτάσεων σε προγράμματα Leader

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνάντησε τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Καβάλας κ. Σκορδά Μιχάλη, στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν το αίτημα του Δήμου Νέστου, για την παράταση ενός μήνα της υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα Leader.

Σύσκεψη διοίκησης ΔΕΥΑΝ με στελέχη της εταιρείας SPIECAPAG για τη ζημιά που προκάλεσαν σε κεντρικό αγωγό του δήμου

Στα γραφεία του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, την Τετάρτη 11 Ιουλίου, μεταξύ της Διοίκησης της ΔΕΥΑΝ και στελεχών της εταιρείας SPIECAPAG, προκειμένου να συζητήσουν για το εξώδικο που κατέθεσε η ΔΕΥΑΝ για την ζημιά που προκλήθηκε στον κεντρικό αγωγό της, από εργασίες της εταιρείας, πέρυσι το καλοκαίρι.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018 του δήμου Νέστου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ. Στην Πλατεία Ηρώων παρουσία όλων των αρχών, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Αργότερα πραγματοποιήθηκε λαογραφική παρέλαση από Συλλόγους του Δήμου με προορισμό το Δημαρχείο με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου. Εκεί ο Δήμαρχος Νέστου καλωσόρισε τους καλεσμένους αναφερόμενος στη σημασία της ημέρας. Ακολούθησε ομιλία από την συμπολίτισσα μας ιστορικό κ. Ρόιδου Βασιλική όπου αναφέρθηκε στο ιστορικό της επετείου. Την εκδήλωση ολοκλήρωσε η χορωδία του Συλλόγου Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου. Στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου οι πολίτες του Δήμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σεμνή τελετή. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους. Στην εκδήλωση παρέστησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, ο  Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Ταξίαρχος  κ. Γκράνας ,  εκπρόσωποι από την Αστυνομία, την Πολεμική Αεροπορία, το Λιμενικό Σώμα, τον Στρατό, ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος, οι ιερείς Αδαμάντιος και Φιλόθεος καθώς και σύσσωμη η δημοτική ομάδα του Δημάρχου.

Την έναρξη των εκδηλώσεων των Συλλόγων του Δήμου Νέστου, για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018, έκανε ο Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου, όπου πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση μεταξύ άλλων και σύσσωμη η δημοτική ομάδα του Δημάρχου Νέστου.

Την επόμενη βραδιά, σειρά είχε ο Σύλλογος Μικρασιατών Νέστου «Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ» σε μια λαϊκή βραδιά με το μουσικό συγκρότημα «ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ», ακολούθησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος, το Σάββατο14 Ιουλίου, με τοπικούς καλλιτέχνες σε μια βραδιά λαϊκού κεφιού ενώ την Κυριακή 15 Ιουλίου, ο Σύλλογος Ποντίων με μουσικούς καλλιτέχνες του Δήμου μας σε μια ποντιακή βραδιά.

Ο Δήμος Νέστου κάλυψε τον ήχο όλων των ημερών, ενισχύοντας έτσι οικονομικά όλους τους Συλλόγους ενώ τους παραχώρησε τα κιόσκια και την σκηνή.

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου-Συναντήσεις στο υπουργείο Ναυτιλίας, Υποδομών και Μεταφορών καθώς και στο υπουργείο Εσωτερικών

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, τη Πέμπτη 12 Ιουλίου, όπου συνάντησε τον Γεν. Γραμματέα Λιμένων κ. Λαμπρίδη Χρήστο, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της απαγόρευσης διέλευσης των βαρέων οχημάτων. Ο Γεν. Γραμματέας δήλωσε ότι είναι θέμα του Δήμου πια να προχωρήσει στην εφαρμογή της απαγόρευσης αφού τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει τους εμπλεκόμενους και μάλιστα υποσχέθηκε να τους προσκαλέσει σε συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν. Μετά από αγώνα τεσσάρων ετών της σημερινής διοίκησης επετεύχθη ένα αίτημα πολλών ετών, το οποίο δικαιώνει τους επαγγελματίες και τους πολίτες της Κεραμωτής.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 13 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νέστου επισκέφθηκε την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου ο Δήμος μας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενόψει της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Στη συνέχεια, συνάντησε τον Γεν. Γραμματέα Υποδομών & Μεταφορών κ. Δέδε Γεώργιο, παρουσία και των τριών Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Καβάλας, οι οποίοι έκλεισαν και το ραντεβού του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος Νέστου, ενημέρωσε τον Γεν. Γραμματέα για την υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο και του παρέδωσε έγγραφο με τα προτεινόμενα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, που αφορούν υποδομές, αντιπλημμυρικά, βατότητα αγροτικών, δημοτικών οδών κ.α. Υπήρξε θετική διαβεβαίωση για τη χρηματοδότηση πολλών εξ αυτών.

Ακολούθησε συνάντηση με τη σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, την κα Σύρκου Μαργαρίτα, παρουσία και των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, όπου συζήτησαν για την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων συμπολιτών για τις οικοσυσκευές καθώς και την οικονομική ενίσχυση του Δήμου για τις δαπάνες που έκανε και συνεχίζει να κάνει λόγω των μεγάλων ζημιών. (Μέχρι σήμερα το κόστος έχει ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ).

Παραδοσιακές βραδιές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιάσματος και Κεχρόκαμπου

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος, διοργάνωσε τον ετήσιο χορό του, όπου πλήθος κόσμου παρέστη στο γήπεδο, όπου και διεξήχθη η εκδήλωση. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε την οικονομική στήριξη του Δήμου προς τον σύλλογο καθώς και τις παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του γηπέδου της ομάδας που επανέρχεται μετά από χρόνια. Τέλος, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του Παιδικού Σταθμού Αγιάσματος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου, κ. Καϊτατζόπουλος, η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χατζηγερακούδης και κ. Μαυροθαλασσίτης και η κα. Παπακυριαζή Ήρα.

Το Σάββατο 14 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεχροκάμπου, διοργάνωσε μια εκδήλωση ποντιακής βραδιάς. Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση, ενώ τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής.

Αναρτήθηκε η γαλάζια σημαία στην Κεραμωτή

Το Σάββατο 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ανάρτησης γαλάζιας σημαίας στο beach bar ΠΑΡΑΛΙΑ. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο έκαναν την ανάρτηση της σημαίας. Ο κ. Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή των επαγγελματιών, στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για νέα παιδιά ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καϊντατζόπουλος, Κοσμίδου, κ. Σαββαΐδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης και ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής κ. Μαρινάκης.