Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 17-23 Σεπτεμβρίου 2018

Καλά νέα κόμισε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος από την Αθήνα για τον δήμο Νέστου τα οποία αφορούν την έγκριση σημαντικών κονδυλίων για διάφορα θέματα από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 17-23 Σεπτεμβρίου 2018.

Καλά νέα από το υπουργείο Εσωτερικών για τον δήμο Νέστου

Στην Αθήνα, μετέβη από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου είχε σημαντικές επαφές στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ άλλων και με τη Διευθύντρια κα Μπέσιου Σεβαστή σχετικά με το θέμα της πορείας  των προτάσεων του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Ήδη έχει εγκριθεί για τον Δήμο μας η πρώτη πρόταση που αφορούσε την κατασκευή έξι παιδικών χαρών με το ποσό των 200.000 ευρώ. Η κα Μπέσιου ανακοίνωσε στον Δήμαρχο Νέστου τη νέα χρηματοδότηση για τον Δήμο Νέστου της 2ης  πρότασης για τη προμήθεια μηχανημάτων έργου (φορτηγό και απορροφητικό σάρωθρο) προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής -Η ένταξη του νέου αντιπλημμυρικού έργου θωρακίζει τη Χρυσούπολη

Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδη Κωνσταντίνο, όπου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό κ. Γιαννακίδη Στάθη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανακοινώθηκε η ένταξη του σημαντικότατου για τη Χρυσούπολη  έργου «Αντιπλημμυρική προστασία-Αποχέτευση ομβρίων Χρυσούπολης» προϋπολογισμού ύψους 3.500.000 ευρώ στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Από το 2006, λόγω της έλλειψης μηχανικών ανατέθηκε σε εξωτερικό  μηχανικό η μελέτη του έργου αυτού, η οποία στοίχισε για τον Δήμο 90.000 ευρώ, προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο το οποίο θα σώσει αντιπλημμυρικά την περιοχή της Χρυσούπολης και ιδιαίτερα τις πολύπαθες περιοχές της οδού Μαριού, της περιοχής του 1ου Γυμνασίου, της οδού  Αμισού, με την κατασκευή μεγαλύτερου αγωγού για όμβρια στην Εγνατία Οδό και στη συνέχεια της ανάπλασής της.

Την ίδια μέρα στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Μορφίδη Κωνσταντίνο συνάντησαν τον Διευθυντή του  Υπουργού κ. Ρούσσια Κωνσταντίνο. Συζητήθηκαν στο τραπέζι οι προτάσεις της ΔΕΥΑΝ για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι (Αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη Ζαρκαδιά έως το Ποντολίβαδο προϋπολογισμού ύψους 1.400.000 ευρώ και το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων της Νέας Καρυάς με σύστημα αναρρόφησης 2.700.000 ευρώ αντίστοιχα).

Ανακοινώθηκε ακόμη στον Δήμαρχο η οικονομική επιχορήγηση για την κάλυψη των δαπανών  του Δήμου σε έργα που πραγματοποιήθηκαν λόγω των πλημμυρών ποσού  ύψους 300.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νέστου μέχρι σήμερα έχει κάνει ανάθεση σε επαγγελματίες του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα-ζημιές που προκάλεσε η πλημμύρα της 28ης Ιουνίου, εργασίες που ξεπερνούν έως τώρα τις 400.000 ευρώ και φυσικά η εξόφλησή τους άρχισε να πραγματοποιείται από χρήματα του Δήμου.

Στο υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας ο Δήμαρχος Νέστου συνάντησε την κα Βλάχου προκειμένου να συζητήσουν για την παράταση καταστάσεως έκτακτης ανάγκης που υπέβαλλε ο Δήμος στην Περιφέρεια.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Νέστου συνάντησε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου τον Γενικό Γραμματέα κ. Πουλάκη Κωνσταντίνο για θέματα που αφορούν τον Δήμο.

Τοποθέτηση Φ.Ο.Π. στον δρόμο κατά μήκος του καναλιού στην περιοχή του 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης και αθλητικών οργάνων στην πλατεία Αχλαδινής

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση Φ.Ο.Π. ( Φανών δρόμου)στην περιοχή του 1ου 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου-παλαιών κοιμητηρίων κατά μήκος του καναλιού κόστους 8.500 ευρώ δίνοντας μια εικόνα, σε συνδυασμό με τον ευπρεπισμό των παλιών κοιμητηρίων αλλά και της περιοχής των σφαγείων, αισθητά πιο βελτιωμένης και κυρίως πιο ασφαλούς για την περιοχή.

Ολοκληρώθηκε ακόμη και η τοποθέτηση αθλητικών οργάνων στην πλατεία Αχλαδινής δίπλα στη νέα παιδική χαρά για τους ενήλικες.

Δημοτικό Συμβούλιο 20ης Σεπτεμβρίου

Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασε εκ νέου την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου. Στα εκτός ημερησίας θέματα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στις πρόσφατες επαφές που είχε στην Αθήνα και στην τοποθέτηση των πινακίδων για την απαγόρευση των βαρέων οχημάτων με ισχύ από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:

  • Ο προγραμματισμός σύμβασης του Δήμου με τη ΝΠΔΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ για τη δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού Άνοιας. Θα διατεθεί χώρος στον παλιό παιδικό σταθμό καθώς και θέσεις εργασίας κοινωνικής λειτουργού αλλά και νοσηλεύτριας για τη λειτουργία του. Στόχος του σημαντικού προγράμματος είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της Άνοιας και κυρίως η υποστήριξη των πασχόντων δημοτών και κατοίκων του Δήμου, αλλά και η ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών τους. (Θα επιτευχθούν μέσα από μη φαρμακευτικές θεραπείες, όπως ασκήσεις μνήμης, εργοθεραπεία, γυμναστική).Το έργο αυτό αποτελεί πρωτοβουλία της κ. Κοσμίδου Λαρίσας.
  • Ο ορισμός νέων προέδρων της ΔΕΥΑΝ, ο κ. Αργυράκης Μιχάλης, της ΕΥΝΕΣΤΙΑ ο κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης και της Αναπτυξιακής ο κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης.
  • Η οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης, του Αθλητικού Συλλόγου «ΝΕΣΤΟΥ», του Αθλητικού Συλλόγου Ποντολιβάδου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα.
  • Η παραχώρηση της αίθουσας γυμναστηρίου του πρώην Δ.Σ Πέρνης στον Αθλητικό Σύλλογο Πέρνης.
  • Η προμήθεια οχήματος 4χ4 με αποσπώμενο πυροσβεστικό εξάρτημα ποσού 45.000 ευρώ
  • Η απόφαση ένταξης της πράξης Τοπικά Χωρικά Σχέδια του Δήμου Νέστου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ 2014-2020 που αφορά τις γενικές χρήσεις γης, ύψους 408.000 ευρώ. Ο Δήμος Νέστου αξιολογήθηκε 3ος μεταξύ 15 Δήμων που επιχορηγήθηκαν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
  • Η αποδοχή απόφασης ένταξης έργου «Εργασία συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων Τ.Κ. Ποντολιβάδου και Τ.Κ. Γέροντα» στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα γίνουν επισκευές στα αντίστοιχα αποδυτήρια των χωριών ύψους 14.000 ευρώ για το κάθε χωριό.
  • Η αποδοχή απόφασης ένταξης «Προμήθεια και Τοποθέτηση Παιδικών χαρών του Δήμου» στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών ποσού 200.000 ευρώ.
  • Η υποβολή πρότασης του Δήμου Νέστου προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Μέτρου 2-Αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού του πράσινου ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Πρόκειται για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών).
  • Η υποβολή πρότασης του Δήμου Νέστου, προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» με τίτλο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Νέστου». Σε περίπτωση που ενταχθεί, θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος για υποδομές συγκεκριμένης οδού με το ποσό του 1.900.000 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση να συμμετέχουν 50 εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτηθούν μέχρι 2.000 ευρώ η κάθε μια για αλλαγή κουφωμάτων της πρόσοψής τους.

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πινακίδων για την απαγόρευση των βαρέων οχημάτων

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πινακίδων για την απαγόρευση των βαρέων οχημάτων, από συνεργείο εργατών καθαριότητας του Δήμου, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με ΔΕΥΑΝ για τα ιχθυοτροφεία Παραδείσου

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του με την  Γ. Διευθύντρια στη Διεύθυνση Χωροταξικής και Περιβ/κης Πολιτικής κα Ρίζου και τον Γ. Διευθυντή Υδάτων ΑΜ-Θ κ.Καμπά. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφας Κωνσταντίνος προκειμένου να συζητήσουν για την αύξηση της ποσότητας νερού που απαιτεί ο επενδυτής στα Ιχθυοτροφεία Παραδείσου.

Η τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων για τη διέλευση βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή «ταρακούνησε» τα ύδατα της Θάσου

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε εκπρόσωπος επιχείρησης μαρμάρων για τις επικείμενες απαγορεύσεις του Δήμου που αφορούν τη μη διέλευση των βαρέων οχημάτων από τη Κεραμωτή. Δόθηκε από το Δήμαρχο, κατ΄εξαίρεση, η δυνατότητα έλευσης για δύο πρωινά δρομολόγια και μόνο για αυτή τη βδομάδα, κίνηση που δείχνει τη καλή θέληση για συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά παράλληλα για προστασία των δημοτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κεραμωτή. Από την επόμενη θερινή περίοδο η συμμόρφωση θα αφορά όλα τα βαρέα οχήματα.

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγιάσματος παραμονή της εορτής της Συλλήψεως  του Τιμίου Προδρόμου

Παραμονή της εορτής του της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι του Αγιάσματος  λαμπρός εσπερινός ενώ ακολούθησε γλέντι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αγιάσματος. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κα Κοσμίδου και κ. Καϊντατζόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης.

1ος ανοιχτός αγώνας ορεινής ποδηλασίας στο Μακρυχώρι

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 1ος ανοιχτός αγώνας ορεινής ποδηλασίας στο Μακρυχώρι. Πλήθος ποδηλατιστών συμμετείχαν στον αγώνα. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Παπαθεοδώρου, ενώ τον αγώνα στήριξε οικονομικά ο Δήμος.

Σύσκεψη στην Καβάλα για τους τρόπους αντιμετώπισης των αγροτικών πυρκαγιών

Σύσκεψη για το συντονισμό του τρόπου αντιμετώπισης των αγροτικών πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στην Καβάλα. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος.