Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 24-30 Σεπτεμβρίου 2018

Τρεις μήνες επιπλέον παράταση έκτακτης ανάγκης για τον δήμο Νέστου-Σε λειτουργιά και πάλι ο Παιδικός Σταθμός Αγιάσματος, μετά από 4 χρόνια και νέος χώρος για το ιατρείο Πηγών

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 24-30 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρόγραμμα κινησιοθεραπείας για τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου Νέστου από την ΕΥΝΕΣΤΙΑ

Το πρόγραμμα κινησιοθεραπείας των μελών των ΚΑΠΗ Χρυσούπολης, Παραδείσου, Πετροπηγής, Πέρνης ξεκίνησε από  τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Πραγματοποιείται στα κατά τόπους ΚΑΠΗ δύο φορές εβδομαδιαίως και είναι υπό την εποπτεία της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και του προέδρου της κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη.

Σε λίγες μέρες η ανέγερση του μνημείου Θρακιώτικου Ελληνισμού με την αρωγή του δήμου Νέστου

Επίσκεψη πραγματοποίησαν  τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακιωτών την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου  Βαγγέλη Τσομπανόπουλου προκειμένου να συζητηθούν οι  τελευταίες  λεπτομέρειες για την τελετή των εγκαινίων  του μνημείου Θρακιώτικου Ελληνισμού στα παλαιά κοιμητήρια της Χρυσούπολης.

Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο δήμαρχος Νέστου-Συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ

Στο Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή συμμετείχε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος του οποίου η συνεδρίαση έλαβε χώρα την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Νέστου συνάντησε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ  κ. Μέτιο καθώς και τον σύμβουλο τεχνικών έργων κ. Παράσχου, όπου συζήτησαν για την παράταση της έκτακτης ανάγκης στην οποία περιήλθε ο Δήμος Νέστου από το καλοκαίρι με τις καταστροφικές πλημμύρες, ενώ συζητήθηκε και η ένταξη του έργου αντικατάστασης εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη Ζαρκαδιά έως το Ποντολίβαδο, προϋπολογισμού ύψους 1.400.000 ευρώ σε μέτρο που άνοιξε η Περιφέρεια για ύδρευση. Υπήρξε θετική διαβεβαίωση από πλευράς Περιφέρειας, αλλά και υπόσχεση για την τήρηση των δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος μαζί του στο Δημαρχείο, το προηγούμενο διάστημα. Τον Δήμαρχο συνόδευσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

Με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η λειτουργιά ενόψει της εορτής του Ιωάννη του Θεολόγου

Παραμονή της εορτής του Ιωάννη του Θεολόγου (25/9/2018), πραγματοποιήθηκε εσπερινός στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Γέροντα. Πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας υπό τη συνοδεία της  Φιλαρμονικής του Δήμου. Πλήθος πιστών παρέστησαν στην  κατανυκτική λειτουργία μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραγεωργίου, κα. Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαΐδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης. Αργότερα παρακάθισαν σε γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Συνάντηση προέδρων Τ.Κ. δήμου Νέστου με τον δήμαρχο Νέστου και τους νέους αντιδημάρχους

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Νέστου πραγματοποίησε  συνάντηση με τους προέδρους των Τοπικών Ενοτήτων του Δήμου, παρουσία και των νέων Αντιδημάρχων. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρουσίασε στους προέδρους τους νέους Αντιδημάρχους, ενώ συζητήθηκαν και οι τρόποι καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των για αποτελεσματικότερες λύσεις.

Νέο Δ.Σ. για τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος

Ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηερακούδης Γ. συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του  Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι γνωμοδοτήσεις μελετών και συγκεκριμένα για τον Δήμο Νέστου η «Ίδρυση Κέντρου Πληροφόρησης» στη Δρυμούσα.

Ένταξη της 3ης πρότασης του δήμου Νέστου στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, εντάχθηκε και η 3η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Νέστου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορούσε την επισκευή και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων προϋπολογισμού ύψους 100.000 ευρώ. Επιπλέον, εντάχθηκαν και οι παιδικές χαρές προϋπολογισμού ύψους 200.000 ευρώ, καθώς και μηχανήματα προϋπολογισμού ύψους 200.000 ευρώ, φθάνοντας συνολικά το ποσό των 500.000 ευρώ για τον Δήμο.

Νέος χώρος για το ιατρείο Πηγών με σύγχρονο εξοπλισμό

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα. Κοσμίδου, κ. Καραγεωργίου και κ. Καϊντατζόπουλο επισκέφθηκαν τον νέο χώρο στον οποία μεταφέρθηκε το ιατρείο Πηγών, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, καθώς και η προσθήκη  σύγχρονου εξοπλισμού (βάψιμο, πλακάκια, είδη υγιεινής, ηλεκτροφωτισμός, έπιπλα, Η/Υ) στον χώρο που στεγαζόταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού δημιουργώντας ένα ιατρείο όπως αρμόζει  στις συνθήκες που απαιτούνται και σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές.

Σε λειτουργιά και πάλι ο Παιδικός Σταθμός Αγιάσματος

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε αγιασμός στον Παιδικό Σταθμό Αγιάσματος, που άνοιξε φέτος ύστερα από 4 χρόνια παύσης, αφού πρώτα έγιναν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις ανακαίνισης του κτηρίου.  Σημειώνεται πως ο Παιδικός Σταθμός λειτουργεί φέτος, αφού πλέον συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός νηπίων για τη λειτουργία του.  Ο  παιδικός Αγιάσματος αποτελεί τον 5ο σύγχρονο Παιδικό Σταθμό του Δήμου. Παρέστησαν πολλοί γονείς στον αγιασμό μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης, οι Αντιδήμαρχοι κα. Κοσμίδου, κ. Καϊντατζόπουλος, κ. Καραγεωργίου, η Αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα. Αργυρέλη, ο πρόεδρος του χωριού κ. Ζαχαρής, ο τοπικός σύμβουλος κ. Καλτσούνης και ο πρώην πρόεδρος Αγιάσματος κ. Μαυρουδόγλου. Οι γονείς ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την τήρηση της υπόσχεσής του. Παράλληλα ο Δήμαρχος  παρουσίασε τον νέο πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη. Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Σταμάτης Μπολίμος.

Τρεις μήνες επιπλέον παράταση έκτακτης ανάγκης για τον δήμο Νέστου  

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Μέτιου, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, αποφασίσθηκε η παράταση κήρυξης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέστου, η οποία θα ισχύει για τρεις μήνες εκ νέου. Η παράταση θα  λήξει την 28η Δεκεμβρίου 2018. Σημειώνεται πως ο Δήμος περιήλθε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της περιφέρειας ΑΜ-Θ την 28η Ιουνίου ύστερα από τις πρωτοφανείς καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο δήμαρχος Νέστου για την αντιμετώπιση πιθανών ακραίων καιρικών φαινομένων

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κ. Κιβράκη Σταύρο για επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα που πιθανόν θα έπλητταν τον Δήμο το περασμένο Σαββατοκύριακο, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι, παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Καραγεωργίου, κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Παπαθεοδώρου, κα. Κοσμίδου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γαβριηλίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσή και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαλσαμίδη. Τέθηκαν σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι του Δήμου, ειδοποιήθηκαν όλοι οι πρόεδροι των χωριών, καθώς και οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου. Παράλληλα, αποφασίσθηκε το κλείσιμο της διώρυγας της δυτικής προσαγωγού στη γέφυρα των Τοξοτών. Ενημερώθηκε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και οι Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων καθώς και οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης ενώ ανακοινώθηκαν μέτρα αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων στην ιστοσελίδα του Δήμου προς ενημέρωση των δημοτών. Τέλος, ενημερώθηκαν πολλοί πολίτες, ιδιοκτήτες εξειδικευμένων μηχανημάτων προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα σε πιθανή κακοκαιρία.

«Να ‘χεις χάρη μάγκα»: Μουσικοθεατρική παράσταση από τον Σύλλογο Μικρασιατών «Η Αγία Φωτεινή»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Η Αγία Φωτεινή» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου τη μουσικοθεατρική παράσταση «Να ‘χεις χάρη μάγκα», μια παράσταση αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη, Γιώργο Μητσάκη. Την παράσταση παρακολούθησε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Νέστου το βράδυ του Σαββάτου.

Τέλος ισχύς της απαγόρευσης διέλευσης βαρέων οχημάτων

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, έληξε η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή. Η αστυνομία χρειάστηκε να παρέμβει αρκετές φορές, προκειμένου οι οδηγοί να συμμορφωθούν με την απαγόρευση. Η νέα ισχύς της απαγόρευσης θα ξεκινήσει στις 1/6/2019.