Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 1-7 Οκτωβρίου 2018

Απομακρύνθηκαν οι παιδικές χαρές οι οποίες δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές, όπως και το εγκαταλελειμμένο λεωφορείο από τον αύλειο χώρο του δημαρχείου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 1-7 Οκτωβρίου 2018.

Εκδήλωση για την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας από το ΚΑΠΗ Χρυσούπολης

Τα μέλη του ΚΑΠΗ γιόρτασαν και φέτος με περισσό κέφι την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους που μόχθησαν στη ζωή τους και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Στην εκδήλωση παρέστησαν πλήθος μελών του ΚΑΠΗ μεταξύ άλλων και ο νέος πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης και η αντιπρόεδρος κα Αργυρέλη. Ο Δήμαρχος Νέστου απέστειλε μήνυμα ευχόμενος για τη σημασία της ημέρας. Η διοίκηση του ΚΑΠΗ και το προσωπικό του φρόντισαν από νωρίς προκειμένου να πραγματοποιηθεί με αρτιότητα η εκδήλωση.

Απομακρύνθηκαν οι παιδικές χαρές που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις στον δήμο Νέστου

Με συνεργείο της καθαριότητας, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, απομακρύνθηκαν οι παιδικές χαρές του Δήμου Νέστου, οι οποίες επί σειρά ετών δεν πληρούν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και ως εκ τούτου ο Δήμος όφειλε να προβεί στην αποξήλωσή τους. Η ισχύουσα νομοθεσία, απαιτεί  οι παιδικές χαρές να είναι πιστοποιημένες και να πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας για τα παιδιά για την αποφυγή ατυχημάτων. Να επισημανθεί ότι ο έλεγχος των ΟΤΑ σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και στον Δήμο από τις δικαστικές αρχές, σχετικά με τη νομιμότητα των παιδικών χαρών είναι συνεχής. Κατά συνέπεια ο Δήμος προχώρησε άμεσα στην απομάκρυνσή τους και ήδη άρχισε να τοποθετεί νέες με όλους τους κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται. Οι παλιές παιδικές χαρές ήταν στο σύνολό τους σχεδόν απαρχαιωμένες γεγονός που τις καθιστούσε επικίνδυνες. (Υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος διέθετε 49 παιδικές χαρές από τις οποίες καμία δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές). Την όλη επιχείρηση απομάκρυνσής τους συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

Κληρώθηκαν οι ομάδες για το 2ο φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, παρουσία όλων των εκπροσώπων, των ομάδων μπάσκετ (Πολιτιστικών Συλλόγων και ιδιωτών) για το 2ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Μπάσκετ Δήμου Νέστου με φιλανθρωπικό σκοπό. Η κλήρωση των ομάδων που θα αγωνισθούν έγινε από τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο.

Απομακρύνθηκε το «σαπισμένο» λεωφορείο από τον χώρο του δημαρχείου

Μετά από πολλές οχλήσεις της διοίκησης του Δήμου εδώ και  4 χρόνια, η αρμόδια εταιρεία απομάκρυνε το εγκαταλελειμμένο λεωφορείο από τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, λεωφορείο που είχε αγοραστεί από τον πρώην Δήμο Κεραμωτής και βρισκόταν σε ακινησία για πολλά χρόνια δημιουργώντας ουκ ολίγα προβλήματα και για το οποίο ο Δήμος πλήρωνε ετησίως 3.000 ευρώ μέχρι το 2015, χωρίς ποτέ να έχει χρησιμοποιηθεί.

Ο δήμαρχος Νέστου στη ΔΕΥΑΝ για τα οικονομικά της επιχείρησης

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, επισκέφθηκε την ΔΕΥΑΝ, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν με τον πρόεδρο κ. Αργυράκη Μιχάλη και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα Κωνσταντίνο, τα οικονομικά της επιχείρησης, τη περιστολή  των δαπανών καθώς και την εξέλιξη των έργων.

Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Καβάλας με επικεφαλής τον κ. Κρεμμύδα Μάκη, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των ατόμων ΑΜΕΑ.

Άναψαν τα φώτα στην είσοδο του Προαστίου-Συνδέθηκαν τα ΦΟΠ στο έργο των Ρομά στις Πηγές

Μετά από ένα χρόνο σχεδόν, η ΔΕΔΔΗΕ συνέδεσε τα ΦΟΠ στην κεντρική είσοδο του Προαστίου, τη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου. Ένα έργο που ήταν έτοιμο εδώ και καιρό με επιστασία του π. Αντιδημάρχου κ. Βαλσαμίδη. Έργο κόστους 7.200 ευρώ. Ο φωτισμός των δρόμων αποτελεί  βασική επιδίωξη του Δήμου αφού διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών. Μάλιστα ο Δήμος συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου αφού επιλέγει λαμπτήρες (LED) οι οποίοι δεν καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα.

Επιπλέον, έγινε η σύνδεση των ΦΟΠ στο έργο των ΡΟΜΑ στις Πηγές. Ο Δήμος Νέστου είχε πληρώσει το αντίστοιχο ποσό στην ΔΕΗ εδώ και ένα χρόνο.

Νέο έγγραφο στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για χρηματοδότηση του δήμου Νέστου για τα αντιπλημμυρικά εργα

Νέο έγγραφο απέστειλε, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου,  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων, μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργού κατόπιν  παρέμβασης του Βουλευτή κ. Εμμανουηλίδη Δημήτρη.

Εκτελεστική Επιτροπή των αντιδημάρχων δήμου Νέστου

Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου όπου εγκρίθηκε η Κατάρτιση Σχεδίου Προϋπολογισμού Δήμου Νέστου του Οικονομικού Έτους 2019. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Παπαθεοδώρου, κ. Σαββαΐδη, κ. Καϊντατζόπουλου, κ. Καραγεωργίου, κα Ψυλλίδου και κα Κοσμίδου.

Παρεμβάσεις του δήμου στον αύλειο χώρο του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Δήμος ύστερα από αίτημα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στον αύλειο χώρο του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Χρυσούπολης (πρώην Γυμνάσιο) στο τμήμα του δαπέδου. Την επιστασία των παρεμβάσεων είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγεωργίου Γεώργιος.

Οικονομική Επιτροπή 5ης Οκτώβριου

Τη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή με δύο έκτακτα θέματα:

  • Την επικύρωση του πρακτικού αξιολόγησης προσφορών ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχων κατασκευής του έργου «Ασφαλτόστρωσης Δημοτικών Οδών Δ.Κ. Χρυσούπολης». Προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία «Α.Φραγκίδης- Δ. Κουτσός Ο.Ε» με έκπτωση 46,52%, προϋπολογισμού 1.100,000 ευρώ.
  • Την έγκριση τεχνοδημοπράτησης και όρων διακήρυξης για προμήθεια κάδων απορριμμάτων, προϋπολογισμού 24.000 ευρώ

Στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης εγκρίθηκαν:

  • Η κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Νέστου για το οικονομικό έτος 2019

Εγκαίνια της έκθεσης KAVALAEXPO 2018 στη Νέα Καρβάλη

Στα εγκαίνια της έκθεσης KAVALAEXPO 2018 , στο εκθεσιακό κέντρο του Επιμελητηρίου Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης» στη Ν. Καρβάλη, παρέστησαν μετά από πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα Μάρκου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια παρακάθισαν σε δείπνο.

20 χρόνια Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα-Μεγάλη επιτυχία για τους κτηνοτρόφους

Στην Γιορτή Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νέστου ανέφερε για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης από τον Δήμο, την καθαριότητα και την παρέμβαση για τη σκίαση του χώρου. Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της κτηνοτροφίας στην τοπική οικονομία καθώς και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.  Εκθείασε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής καθώς και τις ομορφιές που διαθέτουν τα χωριά του ορεινού όγκου. Πλήθος κόσμου παρέστη στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση μεταξύ άλλων και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος, ο κ. Καραγεωργίου, ο πρόεδρος Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής και ο πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδης.