Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 8-14 Οκτωβρίου 2018

Σε ρυθμούς... 2019 η Τουριστική Επιτροπή Ανάπτυξης του δήμου-Οι μηνύσεις, το Κοινωνικό Φαρμακείο και οι ανάστατοι φαρμακοποιοί-Κοινό μέτωπο δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη για τις μειονεκτικές περιοχές του δήμου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 8-14 Οκτωβρίου 2018.

Μαθητές και καθηγητές από 4 χώρες στον δήμο Νέστου στο πλαίσιο του Erasmus

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Ψυλλίδου Ελένη και από τον πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη, παρέστησαν την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στο Γυμνάσιο Κεραμωτής, στην τελετή καλωσορίσματος της ευρωπαϊκής αποστολής (Μαθητές και καθηγητές από τη Πολωνία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Πορτογαλία) όπου μαζί με τη σχολική μονάδα Κεραμωτής  συμμετέχουν από κοινού σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus με θέμα Water Sources and sanitation”. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη ζωτική για τον τόπο σημασία  του νερού, στην ευθύνη που έχουμε όλοι μας, για  την αλόγιστη χρήση του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ονομασία του Δήμου που προήλθε από τον ποταμό Νέστο, ενώ αναφέρθηκε σε υδροβιότοπους και υδροφόρους ορίζοντες όπως η λίμνη της Αλατζάγκιολας, η λιμνοθάλασσα του Δέλτα  του Νέστου, οι  Πηγές  του Παραδείσου που υδροδοτούν όλο τον Δήμο με φυσικές πηγές καθώς και τον πρώην Δήμο Ορεινού.

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου υποδέχτηκε τους καθηγητές και του μαθητές του προγράμματος στο Κέντρο Επισκεπτών Νέας Καρυάς όπου περιδιάβηκαν, το παρθένο δάσος του «Κοτζά Ορμάν». Παράλληλα πραγματοποιήθηκε  ξενάγηση από υπάλληλο της Αναπτυξιακής. Η μεταφορά των επισκεπτών έγινε με λεωφορείο του Δήμου ενώ παρατέθηκε και πικ νικ στον χώρο του κέντρου.

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, υποδέχτηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Κεραμωτής με τους συμμετέχοντες-επισκέπτες του προγράμματος Erasmus στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά και τις δράσεις του Δήμου Νέστου.

Ξεκίνησαν και φέτος οι επισκέψεις του δημάρχου στα σχολεία με εκκίνηση από τον Ορεινό-Ολοκληρώθηκε το αρδευτικό έργο στη Λεκάνη

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους: Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Παπαθεοδώρου και τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσή ξεκίνησαν και φέτος όπως κάθε χρόνο τις επισκέψεις τους στα σχολεία προκειμένου να λυθούν λειτουργικά θέματα. Η εκκίνηση έγινε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου από τον Ορεινό όπου επισκέφθηκαν  το Δημοτικό Σχολείο Κεχροκάμπου. Εκεί συζήτησαν τα καθημερινά προβλήματα του σχολείου με τους εκπαιδευτικούς  και τους 15 μαθητές. Ήδη έχουν γίνει ως τώρα σημαντικές παρεμβάσεις τόσο εντός του κτηρίου της σχολικής μονάδας όσο και στον αύλειο χώρο ενώ οι εκπαιδευτικοί  δήλωσαν ικανοποιημένοι αφού τα περισσότερα αιτήματα έχουν επαρκώς ικανοποιηθεί.

Αργότερα, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Λεκάνης όπου συνάντησαν τους εκπαιδευτικούς, τον νηπιαγωγό και τους 18 μαθητές ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι οποίοι τους έθεσαν καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία όπως:

  • Παραχώρηση αίθουσας για το Σύλλογο Γονέων
  • Παιδική χαρά στον αύλειο χώρο
  • Ασφάλεια χώρου μετά από τους πρόσφατους βανδαλισμούς

Δοθείσης ευκαιρίας ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του μετέβησαν και στο κτήριο του πρώην  Δημαρχείου Λεκάνης, όπου συνάντησαν κτηνοτρόφους της περιοχής, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σπινθηρόπουλο, εκπροσώπους της αθλητικής ομάδας Λεκάνης οι οποίοι συζήτησαν θέματα που τους απασχολούν. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους υπαλλήλους από το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι καθώς και τους υπαλλήλους του ΚΕΠ Λεκάνης.

Αργότερα με τον εργολάβο κ. Γεωργιάδη επισκέφθηκαν το σημαντικότατο για τον τόπο, αρδευτικό έργο της περιοχής (Ξωχώραφα Λεκάνης), το οποίο και έχει ολοκληρωθεί ενώ  συμφωνήθηκε να ανατεθεί στον ίδιο εργολάβο και η περαιτέρω διάνοιξη της λίμνης άμεσα.

Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή Ανάπτυξης στην Κεραμωτή για τον απολογισμό του 2018 και για τα σχέδια για την τουριστική σεζόν του 2019

Στο  κτήριο του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής, συνεδρίασε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου με θέματα:

  • Τον απολογισμό της τουριστικής περιόδου 2018
  • Τον προγραμματισμό και τις δράσεις της επερχόμενης τουριστικής περιόδου 2019

Τον συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδης ενώ παρέστησαν και  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαυροθαλασσίτης, ο πρόεδρος της Κεραμωτής κ. Ψυχουδάκης Πάρης, η κα Σκορδά, ο κ. Αραμπατζάκης, ο κ. Γκριτζελάκης Χριστόφορος, ο κ. Δουκουλιάνος και ο κ. Σωτηριάδης Ηλίας. Αποφασίσθηκε εκ νέου η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις με νέους προορισμούς όπως το Βερολίνο κ.α. αφού κάθε χρόνο δείχνει να αποδίδει όλο και περισσότερο η συμμετοχή του Δήμου μέσω της προβολής και της άρτιας παρουσίασης στα διεθνή τουριστικά περίπτερα. Επίσης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Κεραμωτή τα οποία συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη όπως το κυκλοφοριακό θέμα, οι χώροι στάθμευσης, το κάμπινγκ, οι παρεμβάσεις από τον ΟΛΚ ενώ αποφασίσθηκε να κληθεί ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος σε σύσκεψη με τους φορείς της Κεραμωτής.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τους φαρμακοποιούς της πόλης για την κίνηση της Μαρίας Γατούλα-Εμβρόντητοι οι φαρμακοποιοί

Ο  Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνάντησε την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου τους φαρμακοποιούς του Δήμου Νέστου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη μήνυση που κατέθεσε η κα Γατούλα για το Κοινωνικό Φαρμακείο, μέσω της οποίας κατηγορούνται η κα Κοσμίδου και η κα Αργυρέλη διότι όπως αναφέρει δεν παρέδωσαν τα στοιχεία των ανθρώπων οι οποίοι ήταν δικαιούχοι (προσωπικά δεδομένα!!!!!), ποιοι προμήθευαν τα φάρμακα και γενικότερα αφήνοντας αιχμές για την ορθή λειτουργία του. Οι φαρμακοποιοί έμειναν άφωνοι ακούγοντας από τον Δήμαρχο Νέστου τα ανεκδιήγητα και πρωτοφανή που ακούγανε γιατί χάρη στη δική τους συνδρομή το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτούργησε εθελοντικά ως παράρτημα του Κοινωνικού Φαρμακείου Καβάλας, με δωρεές απλών πολιτών και φαρμακοποιών. Η δική μας δημοτική αρχή έχει εξυπηρετήσει πολλούς αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας κατά την περίοδο της κρίσης και μάλιστα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Αλλοι μοίραζαν όπως όπως σακούλες λίγες ημέρες μόνο πριν τις εκλογές. Σημειώνεται δε, μετά την καταγγελία, όταν το Κοινωνικό Φαρμακείο έκλεισε, όλα τα φάρμακα  παραδόθηκαν στο Γηροκομείο. Με έγγραφό της η ΕΥΝΕΣΤΙΑ είχε ενημερώσει την κα. Γατούλα ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία του φαρμακείου, ανά πάσα στιγμή σαν Δημοτική Σύμβουλος.

Η συγκεκριμένη Δημοτική Σύμβουλος χρόνια τώρα έτσι αντιλαμβάνεται την κοινωνική πολιτική. Διότι πάντα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Η επαγγελματική της ιδιότητα έπρεπε να την ευαισθητοποιεί περισσότερο για το εν λόγω θέμα και τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες εν τούτοις όμως  η αγάπη για την εξουσία που έχασε, παραγκωνίζει κάθε είδους ευαισθησία δρώντας αλαζονικά όπως πάντα. Και εδώ απορεί κανείς και ερωτά: Κοίτα ποιος μιλάει… ποιος ξεχνά πως επί της θητείας  της ως πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΕΙΑ το 2014 (προεκλογική περίοδος) διέθεσε μέσα  σε 9 μήνες 400.000 ευρώ (!) για σάντουιτς δεκατιανών  στα σχολεία προκειμένου να ξεγελάσει τους πολίτες του Δήμου, που της γύρισαν τελικά  την πλάτη, δημιουργώντας ζημιά στο Νομικό Πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και που θα πρέπει κάποτε επιτέλους  να απολογηθεί και να ζητήσει ένα τεράστιο συγνώμη από τους συνδημότες μας οι οποίοι καταλαβαίνουν πολύ καλά ποιος τους εμπαίζει με πολιτικές Μαυρογιαλούρου.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του δημάρχου Νέστου στις σχολικές μονάδες του δήμου

Τη Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου και τον Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Τουμπεκτσή επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Γραβούνας-Πέρνης-Ζαρκαδιάς-Γέροντα στο πλαίσιο επισκέψεων του Δημάρχου στις σχολικές μονάδες του Δήμου για την καταγραφή προβλημάτων που τυχόν αντιμετωπίζουν. Εκεί συνάντησε τον διευθυντή του σχολείου κ. Ασημίδη και τους δασκάλους όπου συζήτησαν για θέματα λειτουργικά του σχολείου.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καραγεωργίου επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Ερατεινού-Πετροπηγής-Ποντολιβάδου, όπου συνάντησαν τον Διευθυντή κ. Κέλλη ο οποίος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και με τους δασκάλους του σχολείου.

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Θρακιωτών

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, επισκέφθηκε τον χώρο των παλιών κοιμητηρίων στη Χρυσούπολη, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, όπου ανήμερα της εορτής του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Θρακιωτών.

Αγώνας Ταε Κβο Ντο στο Κλειστό Γυμναστήριο Χρυσούπολης

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Ταε Κβο Ντο «Kids fights taekwondo» στο Κλειστό Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης. Πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να παρακολουθήσει τους μικρούς και μεγάλους αθλητές σε αγώνες Ταε Κβο Ντο. Ο Δήμος Νέστου αρωγός στην οργάνωση των αγώνων διέθεσε το Κλειστό Γυμναστήριο, τα κιόσκια και τους κάδους ενώ επιμελήθηκε την καθαριότητα του χώρου.

Κοινό μέτωπο δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη για τις μειονεκτικές περιοχές του δήμου

Ο Δήμαρχος Νέστου συνυπόγραψε το έγγραφο που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τουρισμού με θέμα τον καθορισμό των μειονεκτικών περιοχών του Δήμου οι οποίες δεν συμπεριλήφθησαν στον νέο νόμο με δυσμενείς επιπτώσεις για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους.

*Δελτίο Τύπου